dün yaşadığım üzücü bir olay.....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

stan007

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda malum meb intenet hızı çok yavaş olduğundan, dönem başında ikinci bir özel internet hattı aldık. Ama bu internet parasını öğretmenler karşılıyacaktı. Ben de dönem başında tek tek 40 öğretmenle konuştum, katılmak isteyenlere gerekli ip ayarlarını yaptım. Yaklaşık 24 öğretmen kabul etti kişi başınada aylı 2 lira 50 kuruş düştü. Dün türkçe öğretmeni 4. derste sınıfıma bir öğrenci gönderdi, artık para vermeyeceğini meb hattına dönmek istediğini söyledi, bende derste olduğumu sonra yapacağımız söyledim. öğle arası yemek yedikten sonra zil çalmasına yakın türkçe sınıfına gittim ve bilgisayarının açık olduğunu gördüm. İp ayarlarını meb hattına çevirdim, daha sonra başka bişe dokunmadan sınıfıma döndüm ve dersime girdim.
Ders sırasında bir baktım bayan Türkçe öğretmeni sınıfıma girdi ve bana , "benim bilgisayarımnı kurcalamışsın benden izinsiz dedi, "
ayrıca "projeksiyonun çalışmadığını ve bunu benim bilerek yaptığımı söyledi" , bende hocam olurmu öle şey ben sadece interneti ayarladım başka bişey yapmadım dedim. sonra bana öğrencilerin arasına yüksek sesle özel internetin bişeye yaramadığını benim de bilgisayarını bozduğumu felan söyledi, bende sakin olun hocam projeksiyonun çalışmıyorsa bi bakalım dedim, daha sonra sınıfına gittik projeksiyorunun kablosu çıkmış onu farkettim gösterdim , kadın hala oradada öğrencilerin arasında seni müfettşe şikayet edicem, sen bilerek yaptın, bağırmaya çağırmaya devam etti , yok okulun işini yapıyormuş birde onadan özel internet için para istiyormuşum, sanki kadına zorla bu özel hatta gir demişim gibi baya hakaret etti ,
çok onuruma dokundu arkadşlar , formatör olmasam yeminle bunların değil bilgisayarına yüzlerine bile bakmam valla.....

ne sabırı yav niye alttan alıyorsun hocam,vursana kafasına lafı. sana bağırmasına nasıl izin veriyorsun sen iki kat bağıracaksın böylelerine.. :x

hocam lütfen ama ben çok sinirleniyorum böyle şeylere.Siz bu ahlaksız,terbiyesize daha çok ithamda bulunurdum ama forumda olmuyor işte her neyse ağzının payını neden vermiyorsunuz.Kendini ne zannediyor yapmıyorum deyin çıkın gidin ne hali varsa görsün çok çok şikayet eder ondan da hiç birşey çıkmaz.Siz canınızı sıkmayın hocam bu tür durumlarda bildirin hadlerini.

Bunlar nasıl okullar ve nasıl öğretmenler anlamadım :?

Arkadaşım sen ister formatör ol ister b.t. öğretmen orada kendine niye bağırtıyorsun.

Sövme dövme ama de ki hocam öğrencinin önünde saçmalama, ne söyliyeceksen dışarıda adam gibi söyle, ne şikayet edeceksen et.

Meslekte yeni olduğunuzu düşünüyorum sn. hocam. bu musibetler sizi daha da tecrübeli yapacaktır. Üzülmeyin.

Geçmiş olsun.

Saygılar

hocam siz yapmayı becerememişsiniz. öğrencilerin içinde güzel bir abdest giydirecektiniz bak bir daha yapabiliyor mu?

easytr' Alıntı:
sizin adınıza üzüldüm.ayrıca işin içinde para varsa öğretmen camiasıyla pek ilişki tavsiye etmem. ip üzerinden meb hattına nasıl çeviri yaptınız hocam, switche iki modemide aynı anda mı bağladınız? bu mümkün mü?

hayır hocam yan yana oldukları için direk bağladım, özel hattın modemin DHCP sunusucusu manual static yapıp, bu hattan bağlanan bilgisayarla elle ip verdim...

Böyle bişey olabilir mi, okuyunca çok sinirlendim. Hocam sizin yerinizde olsam tepkim çok ağır olurdu, kiminle konuştuğunun farkına varmasını sağlasaydınız keşke. Onlar bize muhtaç, projeksiyon kablosunun çıkmasından dolayı projeksiyonun çalışmadığını anlayamayacak kadar da beyinsiz. Hem benim bilgisayarım kavramı da neymiş, okula ait bişeyi nasıl sahiplenebiliyor? Nasıl sinirlendiğimi anlatamam..... :verymad:

iyiki bilgisarının mac adresini de almışım, ara ara modeme girip mac filtreleme yapıp diğer internetede girmemesini mi sağlasam nedir, o kadar bana iftira etti :D

yaşadıkça tip tip insanlar görüyoruz bilişimci olunca da ister istemez muhattap oluyoruz böyleleriyle... boşvermekten başka yapacak birşey yok hocam böylelerine gülüp geçmeyi öğrenmemiz lazım

stan007' Alıntı:
Okulumuzda malum meb intenet hızı çok yavaş olduğundan, dönem başında ikinci bir özel internet hattı aldık. Ama bu internet parasını öğretmenler karşılıyacaktı. Ben de dönem başında tek tek 40 öğretmenle konuştum, katılmak isteyenlere gerekli ip ayarlarını yaptım. Yaklaşık 24 öğretmen kabul etti kişi başınada aylı 2 lira 50 kuruş düştü. Dün türkçe öğretmeni 4. derste sınıfıma bir öğrenci gönderdi, artık para vermeyeceğini meb hattına dönmek istediğini söyledi, bende derste olduğumu sonra yapacağımız söyledim. öğle arası yemek yedikten sonra zil çalmasına yakın türkçe sınıfına gittim ve bilgisayarının açık olduğunu gördüm. İp ayarlarını meb hattına çevirdim, daha sonra başka bişe dokunmadan sınıfıma döndüm ve dersime girdim.
Ders sırasında bir baktım bayan Türkçe öğretmeni sınıfıma girdi ve bana , "benim bilgisayarımnı kurcalamışsın benden izinsiz dedi, "
ayrıca "projeksiyonun çalışmadığını ve bunu benim bilerek yaptığımı söyledi" , bende hocam olurmu öle şey ben sadece interneti ayarladım başka bişey yapmadım dedim. sonra bana öğrencilerin arasına yüksek sesle özel internetin bişeye yaramadığını benim de bilgisayarını bozduğumu felan söyledi, bende sakin olun hocam projeksiyonun çalışmıyorsa bi bakalım dedim, daha sonra sınıfına gittik projeksiyorunun kablosu çıkmış onu farkettim gösterdim , kadın hala oradada öğrencilerin arasında seni müfettşe şikayet edicem, sen bilerek yaptın, bağırmaya çağırmaya devam etti , yok okulun işini yapıyormuş birde onadan özel internet için para istiyormuşum, sanki kadına zorla bu özel hatta gir demişim gibi baya hakaret etti ,
çok onuruma dokundu arkadşlar , formatör olmasam yeminle bunların değil bilgisayarına yüzlerine bile bakmam valla.....

uzak durun öyle öğretmenlerden

dinsizin hakkından imansız gelir derler, yapabilme imkanınız varsa pc sine ulaşın, harddisk kablosunu çıkartın,gevşetin.ertesi gün açamasın, çağırsın sizi, bakın İlginç falan diyin orada uğraşır gibi yaparken, sonra ben buna bakayım deyin alın kasayı lab a götürün, kasayı köşeye atın, sorarsa uğraşıyorum falan diyin, peşinizde koşsun biraz.sizde yorgan gitti kavga bitti diyerek bi kaç gün kendinizi ağırdan satın..
haa amacımız tamamen iyi niyetle yaklaşmak, hocayı yalancı çıkarmamak...
öfkeyle aklıma gelen bu şuan...

Siz alttan aldığınız için yüklenmiş, ben olsam ağzının payını öyle bir verirdim ki bir daha karşılaştığımızda kaçacak delik arardı. Bugüne kadar ağzının payını bildirdiğim çok öğretmen oldu, sonra gelip özür dilediler benden. Net bir tavır almak lazım herkese karşı.

easytr' Alıntı:
stan007' Alıntı:
easytr' Alıntı:
sizin adınıza üzüldüm.ayrıca işin içinde para varsa öğretmen camiasıyla pek ilişki tavsiye etmem. ip üzerinden meb hattına nasıl çeviri yaptınız hocam, switche iki modemide aynı anda mı bağladınız? bu mümkün mü?

hayır hocam yan yana oldukları için direk bağladım, özel hattın modemin DHCP sunusucusu manual static yapıp, bu hattan bağlanan bilgisayarla elle ip verdim...

biraz daha açarmısınız hocam. tüm bilgisayarlar bir switchemi bağlı? yoksa 1 modem 1 switch özel hat için, 1 modem 1 switch meb hattı için mi? sistemi anlamaya çalışıyorum

bende anlamadım nasıl bi sistem açarmısınız hocam biraz daha?

asıl konuya gelince, ben olsam kürekle ağzına vururdum, haketmiş çünkü.

Hocam kusura bakma ama kusurun büyüğü sende. Sana kim dedi öğretmen camiasına güvenip de okula özel hat al diye. Okul idaresi ne b.k yiyor acaba. Alacaklarsa onlar alsınlar. Öğretmenden para toplanarak yapılan işlerde ilerde illa ki sorun çıkar. Sen iyilik yaptığını düşünürsün, onlar ise senin onları dolandırdığını bile düşünebilirler. Kaldı ki görev yaptığım okulda bir öğretmen bana bu şekilde öğrencilerin karşısında konuşmaya kalkacak ben de ses çıkartmayacağım. Eğer o öğretmen erkekse yeri öptürürüm, alacağım ceza da umurumda olmaz hiçbir şey benim onurumdan gururumdan öte değildir. Haklı olduğum konularda ne olacağı ya da kim olduğu önemli değildir, ezdirmem kendimi. Yerinizde olsam durumu diğer öğretmenlerle paylaşarak özel interneti kapattırırdım. Gerekçesini belirttiğin için tepkiler sana değil o pisliğe olacaktır.

Sayın hocam öncelikle siz okulda ki sınıflarda bilgisayar oldugu için formatör olmadınız. okulunuzda 15+1 Bt sınıfı var diye formatör oldunuz o yuzden sizi ilgilendiren bölüm bt sınıfıdır. Sınıfdaki bilgisayarlara da bakmak gibi bir zorunlulugunuz oldugunu düşünmeyin ve tavrınızı net bir şekilde ilk toplantıda dile getirin. Sizin tutumlarınıza göre bilgisayarlarınıza bakarım yoksa beni ilgilendirmez deyin işin içinden çıkın biz ler görevimiz olmadıgı halde yaptıgımız için bu duruma düştük. bunlarda onu bilsinde her bilgisayarlarını yapmaya gittiğinizde önünüzde eğilsinler forumdaki arkadaşlarımın dediği gibi işlerinin biraz aksamasını sağlayın gçreceksiniz sizden iyi sizden çalışkan kimse olmayacak.

stan007' Alıntı:
iyiki bilgisarının mac adresini de almışım, ara ara modeme girip mac filtreleme yapıp diğer internetede girmemesini mi sağlasam nedir, o kadar bana iftira etti :D

yap tabiki hocam hatta meb hattına yap filtreleme 2 gün sonra paşa paşa nasıl geliyor ayağınıza hocam ben internete bağlanamıyorum bi bakarmısınız diye o zaman sizde gereken cevabı verirsiniz, sonra gitsin kime yaptırıyorsa yaptırsın böylelerine bu gerek hocam aaaah aaahhh bir ben olaydım bak nasıl inim inim inletiyordum onu...

okulumda 100 öğretmen var bunları söyleyebilcek kimse yok,izin vermem sizde vermeyin hocam. Ah hocam birisi bana da desede bir dalsam bu aralar dalasım var da :puhaha:

Değerli öğretmenim bu tip insanların seviyesine bazen inmek gerekebilir.keşke inseydiniz makul ölçülerde.

üstüne bakayım flan demişsiniz.bilmiyorsa projeksiyon kullanmayı defolup gitsin kullanmasın.yada ne yaparsa yapsın hakaret etmesin.

sen ezdir kendini sonra burda dertleşmeye çalış hocam..hepimizin karşısına çıkıyor böyle öğretmenler.ama biz sırf formatörüz diye her dediklerine sessiz kalıp da kendimizi ezdirmiyoruz..ben yeri geliyor müdürüme bile rest çekiyorum arkadaşlar..sinir oluyorum böyle yazıları okuyunca..okumayacam bi daha

arkadaşlar cevap ver diyorsunuz ama kadın tam bir teknoloji cahili, bana diyorki eski internete geri dönerse projeksiyounu kullanamıyacakmıymış diye, ne alaka diyorum ama kadın anlamıyor , kafa arızalı...

hocam neden sende zıvanadan çıkmadın ki formatör olsanda projeksiyona falan bakmak senin görevin değil bilmiyorum teknik eleman çağırın oldu bitti bide karşındaki kişiye aynı cevapla karşılık verecektin öğrencilerin karşısında sende onu rezil edecektin ne oldu şimdi öğrencilerin karşısında sen kötü oldun valla biri bana böyle davranacak aynı şekilde cevap veririm kimse sizden önemli değil

hiç bir cevap vermeden ortamı terk etmeyi isterdim. Öylece bakakalırdı, cevap vermekten etkili olacağını düşünüyorum.

easytr' Alıntı:
"hocam şimdi normalde bir modem var dimi meb hattının bağlı olduğu bu normal de mesala modeli zyxel olsun, bu bilgisayarla 192.168.1.x şeklinde ip dağıtır, bu modem bir switce bağlıdır ordan bütün okula bağlanır, sizde de böledir, ben ikinci bir modem aldım yanlız ikinci aldığınız modem ip dağıtıcısı 192.168.2.x şeklinde dağıtan bir modem olsun mesala airteis gibi, birinci modemin ethernet girişinden ikinci modemin ethernet girişine bir ağ kablusu takıyorsun, bir de ikinci modemin ağ arayüze girip dhpc sunucusunu kapatıyorsun ki oda otomatik ip vermesin..."

ilk defa öğrendiğim bir bilgiydi. :+1:

evet aynı yöntemle modeminizi sadece switch olarakta kullanabilirsiniz.

ben öğretmenlere bana iyi davrandıkları ölçüde yardım ediyorum. şayet bana ve benim bilgime saygı duyuyorsa hemen yardım ederim, yok çok şey biliyormuş havalarında olupta biraz emrivaki yaklaşıyorsa, işim var sonra bakarım derim. uzun süre bakmam. bazı cahillere laf anlatmak zordur. senin verdiğin cevabı anlayabilecek kapasiteye sahip insanlara cevap ver yoksa kuru gürültüden başka bişey olmaz.

Geri