dün yaşadığım üzücü bir olay.....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
arkadaşlar benim sölemek istediğim aslında benim bu öğretmenle yaşamış olduğum diyalog felan değil, unutulur gidiler ama
bu formatörlük bizim için iyi bir şey değil arkadaşlar, bugün bana yarın size biz derslerimizi geri almalıyız, diğer türlü ya öğretmenlerin yada idarecilerin altında eziliriz, bu olayın ana düşüncesi bu bence....

Özel hatta verdiği parayı iade et hocam al bunu de.....
Ayda 2 tl veriyor bide artistlik yapıyor...
Bütün kabloları çıkar bunlarıda al de...
Kendi yapsın biliyorsa...
Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor ya...
:x

faky18' Alıntı:
okulumda 100 öğretmen var bunları söyleyebilcek kimse yok,izin vermem sizde vermeyin hocam. Ah hocam birisi bana da desede bir dalsam bu aralar dalasım var da :puhaha:
:++: :++:

stan007' Alıntı:
Okulumuzda malum meb intenet hızı çok yavaş olduğundan, dönem başında ikinci bir özel internet hattı aldık. Ama bu internet parasını öğretmenler karşılıyacaktı. Ben de dönem başında tek tek 40 öğretmenle konuştum, katılmak isteyenlere gerekli ip ayarlarını yaptım. Yaklaşık 24 öğretmen kabul etti kişi başınada aylı 2 lira 50 kuruş düştü. Dün türkçe öğretmeni 4. derste sınıfıma bir öğrenci gönderdi, artık para vermeyeceğini meb hattına dönmek istediğini söyledi, bende derste olduğumu sonra yapacağımız söyledim. öğle arası yemek yedikten sonra zil çalmasına yakın türkçe sınıfına gittim ve bilgisayarının açık olduğunu gördüm. İp ayarlarını meb hattına çevirdim, daha sonra başka bişe dokunmadan sınıfıma döndüm ve dersime girdim.
Ders sırasında bir baktım bayan Türkçe öğretmeni sınıfıma girdi ve bana , "benim bilgisayarımnı kurcalamışsın benden izinsiz dedi, "
ayrıca "projeksiyonun çalışmadığını ve bunu benim bilerek yaptığımı söyledi" , bende hocam olurmu öle şey ben sadece interneti ayarladım başka bişey yapmadım dedim. sonra bana öğrencilerin arasına yüksek sesle özel internetin bişeye yaramadığını benim de bilgisayarını bozduğumu felan söyledi, bende sakin olun hocam projeksiyonun çalışmıyorsa bi bakalım dedim, daha sonra sınıfına gittik projeksiyorunun kablosu çıkmış onu farkettim gösterdim , kadın hala oradada öğrencilerin arasında seni müfettşe şikayet edicem, sen bilerek yaptın, bağırmaya çağırmaya devam etti , yok okulun işini yapıyormuş birde onadan özel internet için para istiyormuşum, sanki kadına zorla bu özel hatta gir demişim gibi baya hakaret etti ,
çok onuruma dokundu arkadşlar , formatör olmasam yeminle bunların değil bilgisayarına yüzlerine bile bakmam valla.....
Hocam çok özür dilerim bu cümlem için ama... % 99 hatalısınız."Haddini bil ....yoksa ben bildiririm diyemediniz mi?"

Ben kesinlikle karşılığını verirdim. Bizler şamar oğlanı değiliz. Herkes haddini bilsin.

Dinsizin hakkından imansız geliyor malesef...
Adam olan insan olan başımız gözümüz üstüne ama yaşını başını almış olup saygıdan edepten nasibini almayanlara ise eyvallahımız OLAMAZ.

her yazdığım yazımda derslerimi istiyorum desemde formatörlüğü sevenler yüzünden gerekli katılım hiçbir zaman olmuyor..

(Afedersiniz ama söylemden edemeyeceğim)
Mallık parayla değilki...
Bunun gibi örümcek kafalılar yüzünden öğretmenlik mesleği ayaklar altında, inanın bunun gibiler yüzünden. Yok özel internet bilgisayarını bozmuşmuş. Hay Yarabbim. Yahu sen Ugandada mı yaşıyorsun, hayatında hiç mi özel internet kullanmadın. Laf ola beri gele işte. Bu dangolozlar yüzünden bakanlık bizi hakir görüyor. Maaşımızı yükseltmiyor. Bu cahillere fazla bile diyor. Ben bakan olsam bu tipleri işten atarım be. Git biraz cahilliğini gider de gel derim.

Hocam suç sizin,
neden alttan alıyorsunuz ki, o anda haddini bildireceksiniz. Size bağırmaya hakkı yok

Ben de dün üzücü daha doğrusu sinir bozucu bir olay yaşadım bir öğretmenle..Arkadaşlar, "neden cevap vermedin" falan demişler. Karşınızdaki cahil ne dediğini bilmeyen biriyse laf dalaşına girmek sizin zararınıza olabiliyor bazen.Hoparlör kullanmam lazım dediğimde projeksiyon var ya o odada orda kullan diyen bir zihniyete ne dersiniz?Projeksiyondan ses gelmiyor ne yazık ki dersiniz o da size sen benle böyle ukala ukala konuşamazsın der.Onun kafasını mı kendi kafanızı mı duvarlara vurmak istersiniz artık tercih size kalmış :)

ya ben sizi anlamıyorum hakketen. bilgisayarla ilgili sorun varsa getir bakalım diyeceksiniz hocam siz niye koşturuyosunuz ki onların arkasından.
benim idari bir işim olsa idareyi çağırıyormuyum sınıfıma yapmayın böyle....

Hocam geçenlerde Üstün DÖKMEN'in Küçük şeyler programına bakıyordum. Benzer bir konudan bahsediyordu. "çalıştığınız yerlerde yaptığınız iyilik bir süre sonra göreviniz olur" demişti. gerçekten doğru bir tespit. Sanırsam öğretmenlikte yenisiniz (1-2 yıllık). bunlar hep tecrübedir.

sınıflardaki bilgisayarlardan sorumlu değiliz.sadece lab + idare bilgisayarları...Ben de cıkıyorum sınıflara ama kendimi de ezdirmem...Siz de ezdirmeyin , bu üslupla geliyorsa bırakın kendi işini kendi halletsin bakalım.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. büyük konuşmuş gibi olmayım ama benim sınıfıma gelip öyle bağıracak tutup kolundan dışarı atarım. konuşmayı öğren öyle gel derim. ayrıca formatörde olsam ben kimsenin bilgisayarını yapmak zorunda değilim.okul işleri bana aittir. siz çok iyi niyetliymişsiniz hocam sizin gibi birini bulmuş artistlik yapmış. terbiyesiz

bunun formatör olmanızla bir alakası olduğunu sanmıyorum. ne yani gereken cevabı formatör olduğunuz için mi veremediniz.
Kalmışki formatörün görevleri arasında bu tip işler zaten yok. en basitinden sizde ona kendi öğrencilerinin yanında bağırıp çıkabilirdiniz.

xapex' Alıntı:
bunun formatör olmanızla bir alakası olduğunu sanmıyorum. ne yani gereken cevabı formatör olduğunuz için mi veremediniz.
Kalmışki formatörün görevleri arasında bu tip işler zaten yok. en basitinden sizde ona kendi öğrencilerinin yanında bağırıp çıkabilirdiniz.
hocam haklısnızda böle bir davranışı ben kendime asla yakıştıramam, tıpış tıpış gelip benden özür dilicek zaten zamanla...

stan007' Alıntı:
Okulumuzda malum meb intenet hızı çok yavaş olduğundan, dönem başında ikinci bir özel internet hattı aldık. Ama bu internet parasını öğretmenler karşılıyacaktı. Ben de dönem başında tek tek 40 öğretmenle konuştum, katılmak isteyenlere gerekli ip ayarlarını yaptım. Yaklaşık 24 öğretmen kabul etti kişi başınada aylı 2 lira 50 kuruş düştü. Dün türkçe öğretmeni 4. derste sınıfıma bir öğrenci gönderdi, artık para vermeyeceğini meb hattına dönmek istediğini söyledi, bende derste olduğumu sonra yapacağımız söyledim. öğle arası yemek yedikten sonra zil çalmasına yakın türkçe sınıfına gittim ve bilgisayarının açık olduğunu gördüm. İp ayarlarını meb hattına çevirdim, daha sonra başka bişe dokunmadan sınıfıma döndüm ve dersime girdim.
Ders sırasında bir baktım bayan Türkçe öğretmeni sınıfıma girdi ve bana , "benim bilgisayarımnı kurcalamışsın benden izinsiz dedi, "
ayrıca "projeksiyonun çalışmadığını ve bunu benim bilerek yaptığımı söyledi" , bende hocam olurmu öle şey ben sadece interneti ayarladım başka bişey yapmadım dedim. sonra bana öğrencilerin arasına yüksek sesle özel internetin bişeye yaramadığını benim de bilgisayarını bozduğumu felan söyledi, bende sakin olun hocam projeksiyonun çalışmıyorsa bi bakalım dedim, daha sonra sınıfına gittik projeksiyorunun kablosu çıkmış onu farkettim gösterdim , kadın hala oradada öğrencilerin arasında seni müfettşe şikayet edicem, sen bilerek yaptın, bağırmaya çağırmaya devam etti , yok okulun işini yapıyormuş birde onadan özel internet için para istiyormuşum, sanki kadına zorla bu özel hatta gir demişim gibi baya hakaret etti ,
çok onuruma dokundu arkadşlar , formatör olmasam yeminle bunların değil bilgisayarına yüzlerine bile bakmam valla.....

öğretmen olmayı kavrayamamış bir öğretmenmiş demek ki. çok takmayın.

işi düşer hocam mutlaka
o zaman boynunu büker gelir ama
keşke sizde üzerine doğru bir atıp
sustursaydınız nasıl bağırınılırmış bir gösterseydiniz

Çok ilginç ya demek böyle bir olay karşısında susmayı tercih ettiniz. Kralı gelsin böyle konuşsun ilk önce sınıftan kovarım. Hatta ders sırasında bunu yapıyorsa defol git diyede bağırırım. Gitmiyorsada kavga ederim adamla olur biter.

Neyse benim okulda biraz garip ama cins cins konuşmaya kimsenin cesareti yok çünkü ne yapabileceğimi yavaş yavaş öğrendiler en fazla arkamdan konuşurlarki öğretmen camiasında arkadan konuşmak zaten alışkanlık.

gerçekten üzücü bir durum. ama hocam yine de seviyesini düşürmediği için, kendisini de takdir ettim.
nasılsa işi düşecek, nasılsa özür dileyecek karşı taraf. bundan sonra da alttan almayın, işleri ile ilgilenmeyin.
çok fazla da takmayın:
Bir söze bakarım söz mü diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

iyi de seviyeyi düşürmeden de cevap verebilirdi öğretmenimiz.Kaldı ki artık ben gerekirse seviye düşürülebilir diye düşünüyorum.

Hocam bilgisayar öğretmenliğinde 8. senem. şimdiye kadar 4 farklı okulda, 3 farklı ilde kadrolu görev yaptım. Size tavsiyem görevinizin haricindeki extra işlere fazla karışmamaya çalışın. Hele ki okula birşey alınması gibi konulardan şiddetle uzak durmaya çalışın. Okulun hat durumunu düşünmek okul idaresinin işi. Mevcut meb hattı varsa onu kullansınlar, size ne bundan. Hem işinizi bile kolaylaştırır, daha az virüs girer bilgisayarlara. Okulun faresine, kablosuna kadar her türlü donanımı konusunda topu idareye atın, öğretmenleri oraya yönlendirin. Ne de olsa gidip oraya bişey söyleyemezler. Tabi elinizde fazladan varsa o başka. Zaten bisürü sorunlarımız var, sizin kendi isteğinizle böyle bir hat işinize girmenizi hala anlayabilmiş değilim.

Özel hat interneti beğenmediyse, meb hattını nasıl kullanacak merak ediyorum.

ben anlamıyorum bu insanları üç kruş para biri ne güzel uğraşmış ayağına kadar interneti getirmiş. böyle insanlara değil internet bilgisayar bile vermeyeceksin, ki olanıda tam olarak kullanamadıklarına eminim.

ben piskopata bağlardım
aman benim bu halimi kimse görmesim adam keserim valla o sinirle

geçmş olsun.
üzülmeye değmez. nasıl olsa o pilgisayar size bir süre sonra ilgilenmeniz için gelecek...

Geri