dün yaşadığım üzücü bir olay.....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
öyle insanların kaprislerinide hiç çekemem valla... Boşverin gitsin, sizin ona asla işiniz düşmez ama onun size bigün mutlaka işi düşecek...

ertsen' Alıntı:
Hocam geçenlerde Üstün DÖKMEN'in Küçük şeyler programına bakıyordum. Benzer bir konudan bahsediyordu. "çalıştığınız yerlerde yaptığınız iyilik bir süre sonra göreviniz olur" demişti. gerçekten doğru bir tespit. Sanırsam öğretmenlikte yenisiniz (1-2 yıllık). bunlar hep tecrübedir.

ne güzel söylemiş aman yarabbim ne güzel özetliyor durumumuzu gerçekten adamlara yardımcı olalım diyoruz sonradan sanki benim görevimmiş gibi davranmaya başlıyorlar

böyle insanlara kesinlikle cevaplarını vermek lazım ama nasıl oluyor onu bilmiyorum hep bende içime atıyorum susup kalıyorum yapı meselesi heralde böyle insanlara karşı biraz çirkef olmak lazım ama olamıyoruz kii hayyırlısı

hocam bence siz fazla iyi niyetli davranmıssınız öğrencilerinizin yanında size böyle davranamaz haddini bildirseydiniz keşke

Sayın hocam kendinizi gereksiz insanlar için üzmeyin.

İdare ile aranız iyi ise o öğretmenin bilgisayarına bakmayacağınızı söyleyin ve o öğretmen sizden iş buyurunca çok rahat bi şekilde olmuyor yada yapamadım deyin. Anlasın biraz......

Hocam öğretmene deseydiniz ben sizin uşağınız değilim adam akıllı konusun diye haddini bilsin projeksiyonuda ben olsam yapmazdım. Kıvrandıracan iyice sinir olacak böyleleri.Tövbe Est.Valla önceden bende ses çıkarmıyordum ama artık piştik sanırım. Herhangi biri bilgisayarla ilgili olsun yada genç olmamla ilgili olsun bi söz söylerse anında karşılığını alıyor.Daha dün bi bayan öğretmen bilgisyarda wordde bişeyler yapıyor yardım istedi yarıdmcı oldum. Sonra bi çay aldım.Tam o sırada müdür yardımcısı dersi boş olan öğretmen sordu. Bu hemen gençlere verelim falan filan bana atıyor işi. Çok garibime gitti. Hocam benim içim geçmiş yaşladık bizde dedim. Bu bayanda en fazla 38-39 yaşında. Şimdiki gençler saygısız biz her işi yapardık gençken falan dedi. Benim şartel attı. Herkes haddini bilsin kişiliğe laf söylenirse cevabını alır hocam ben size naptımda bunları söylüyorsunuz az önce yardım ettim karşılığı bumu yani. Bundan sonra beni bir daha çağırmayın dedim bağırdım çağırdım. Alıngan oldugumu söyledi toparlamaya çalıstı ama nafile kalp kırıldı karşıyıda kırdı bi kerere........

Geçmiş olsun hocam, bu insan başıma neden musallat oldu diye düşününüz, maddi-manevi.. Ağzına kürekle vurmak iyiymiş ama daha büyük sorunlara yol açabilir :roll:

geçmiş olsun hocam. geçen hafta ben de bayan öğretmenin biriyle tartıştıydım daha doğrusu o bağırdı ben de pek sesimi çıkartmadım :-1: kadının edepsizyle uğraşmak zor ...

bence sizi sikayet edecem falan demiş ya siz şikayet edin.

öğrencinin önünde küçük düşürmek, iftira atmak ve bağırmaktan dolayı bence siz dilekçe verin ve öğrencinin önünde özür diletmeden de şikayetinizi geri çekmeyin

amma ezdirmişsin hocam kendini... zaten formatörlükte bilişim sınıfından sorumluyuz diğer sınıftakilere hayrımıza bakıyoruz... neden halâ bu kadar ezilmiş duruyoruz anlamıyorum... siz yine iyi dayanmışsınız... ben olsam bilgisayarı kafasında paralardım...

hocam alttan almışsın. onun ağzının payını (kibarca ifade) verecektin okuldaki diğer bu tür arkadaşlara göz dağı olacaktı. bunu da öğrencin önünde yapacaktın ki öğrenciler olayı diğer öğretmenlere anlatsın

kendinizi hiç ezdirmeyin. ben olsam rezil ederdim.kullanmasını bilmediğin aleti niye eline alıyorsun?senin kullanmayı becerecek kadar kapasitenin olmadığı bu teknoloji konusunda eğitim veriyorum. bilgisayar kullanmadan önce kişilere kapasitesine göre yeterlilik belgesi verilmeli diye söze başlardım. şimdi hatalı olduğunu anlatsam onuda anlamazsın şuan olan traji komik birşey bunuda göreceğimi bilmezdim derdim.asık bir suratla size şuan kahkahalar atarak gülüyorum ama maalesef bu ağzımla olmadığı için fark edemiyorsunuz derdim.

Sayın hocam sanırım bayansınız okuduğum kadarıyla;
1. Formatör olmak diğer öğretmenlerden aşağıda değil daha yukarıda olmak demektir.
2. Mevkisi ne olursa olsun herhangi birinin sizi aşağılamasına kesinlikle izin vermeyiniz.
Forumda bu şekilde başlık açılıp sanki bilgisayar öğretmenlerinin diğer öğretmenlerinin her istediğini yapacak veya dediğine katlanacak gibi bir intiba oluşmasına bir anlam veremiyorum doğrusu

ya bu nasıl bi tavırdır ya? sanki karşıdaki bilgisayar öğr.değilde yoldan geçen amele :x gerçekten üzüldüm hocam. bende bu tarz tavırlarla çok karşılaşmışımdır.çok sinir bozucu oluyo gerçekten. :-1: karşıdakinin cahilliği sizi sadece üzer,ama karşıdakini küçültür ki eminim ordaki öğretmenlerde onun ne oldğ.görmüştür.o yüzden kendinizi üzmeyin.karşıdakini de adam yerine koymayın 8)

ben ona kızmıyorumki balık baştan kokar bakan bizi sallmaz meb çalışma saatlerimizi neler yapıpyapmayacağımız vb şeyleri belirlemezse müdür müdür yrd. sen onun kadar ekders alıyon diye içten içe gıcık bağlarken öğretmenlerin gözünde işte böyle tamirci oluruz bu arada siz yinede kendinizi ezdirmeyin nereye kadar yakında öğrenciler de posta koyar zaten şöyle şeyler diyorlar bizim öğrtmn git bilgisayarcıyı çağır dedi gibi:(

stan007' Alıntı:
iyiki bilgisarının mac adresini de almışım, ara ara modeme girip mac filtreleme yapıp diğer internetede girmemesini mi sağlasam nedir, o kadar bana iftira etti :D
Yapmassan cezai ehliyetinden şüphe ederim hocam kusura bakma. O kadına bilişim anlamında okulu dar edeceğim gibi milli eğitimede akli dengesinden şüphe etmekteyim diye dilekce verirdim. Ama iddianız aynen bu olucak "akli dengesinin yerinde olmadığı kanaatindeyim okulumuz ve öğrencilerimizin sağlıklı ve verimli eğitimi gereği gerekli soruşturmanın yapılması " diye.

Öncelikle çok açık sözlü olduğum için özür dilerim.

Kaşınmışın. Senin yerinde olsam hemen idareye gider, durumu anlatır, işi idare üslenmesse özel hattı iptal ettiririm. İtiraz eden olursa da gitsin kendi üzerine alsın. Modem de hazırda bedava :)

Valla hocam kabahatin büyüğü sende . Hatta %90 senin payın. Özel hat çekilecekse iş idareye düşer. illaki sana yaptıracaklarsa, baştan "para konusunda sorun çıktığı anda özel hattı kapatırım" de diyeceğim ama asla..

İlla özel hat istiyorlarsa para ve sözleşme işini idareye havale et. Sen sadece rehberlik yap.

Bu tür işlerde, ihale hep sana kalır. Birşey mi alınacak? hemen BT öğretmeni. Birde internetten alış verişte kredi kartı olayı.. asla asla asla... Sonra 3 kuruş taksit için kişilerin peşlerine düşersin.

Hakkını helal et, dost acı söyler. Yazdıklarıma bozulmamışındır inşaallah. Senin başınan gelenlerin daha üst vesiyonları benim başıma geldi. 6-7 yıllık öğretmenim.. İlk yıllar hepsi başıma geldiği için böyle net ifadelerle konuşuyorum..

arkadaşım kusura bakma, o öğretmeni o şekilde bağırttırıyorsan suç sende..bana ağzını bile açamaz açtırtmam

sende açtırtmayacaksın..sen formatörsün diye kölemisin??

öğrencilerin önünde dediğiniz için derste olduğunuzu var sayıyorum ve aynısı gibi bir olay eşimin ilk öğretmenlik yılında meydana geldi bende yeni öğretmenim eşim sinirle beni aradı müdürümün yanındaydım söylenenleri duyunca idareye derste sınıfıma geldi böyle böyle yaptı yazan bir dilekçe versin dedi müdür dahil öğretmende o okuldan ayrılana kadar sevgi pıtırcığı oldular derste girip formatörde olsak şunu yap demek hele hele bağırıp çağırmak kolay değil hocam

geçmiş olsun ama hata yapmışsın o tür insanları önceden tanıyıp ona göre hareket etmek lazım. o kadar lafı yemek de ayrı bir hata.
çakacaktın iki tane o zaman görecekti o :) önceden olan bi şeyler mi var acaba baksana sana karşı o kadar dolmuş bu muhterem...

geçmiş olsun tekrar boşver takma
700binin %70i böyle değil mi zaten iyilik yaramaz...

Geri