Dayanamadım herkesmi böylee acaba !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kgunduz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Çayımı aldım. Sigara mı yaktım. Ohhh şimdi biraz vatan-millet sevdalısı gibi, evimin sıcak konforunda birşey söyleyeyim. Devlet terör örgütü ile görüşürmüymüş, bu devletin büyüklüğünü tahkir ve tezyif olmaz mı ? mı? Apo denen it de kim olurmuşşş. Vay anasını bee.
Apo madem itin teki ki öyledir. Ama adamın neticede "aposuz dünyayı başınıza dar ederiz" diyen milyonlarca sempaztizanı var. Adam kanaat önderi, ister kabul et ister etme. "Zor oyunu bozar" hocalarım. Problemi silahsız halletmeye çalışıyorsan, kusura bakma ama seninle-benimle görüşülmeyecek elbette. Tabiki apo ile görüşülecek.
Silahla bitecek bir mesele olmadığı ortada olduğuna göre...

agazi' Alıntı:
ordinaryus' Alıntı:
Değerli Hocalarım bu konu gerçekten iki ucu pis bir değnek..
Herkes gibi bende Aponun idamını hemde linç edilerek öldürülmesini istiyorum ama maalesef ülke gerçeklerine ve doğunun realitesine uymuyor..
Şayet 30 yıllık terör sorunu çözülecekse ve bu iş için o itle görüşmek gerekiyorsa görüşülmeli.. Şehit ailelerine yenileri eklenmemesi için öfkemizi dizginleyip kimle görüşmek gerekiyorsa onunla görüşülmesine müsaade edilmeli..
:++:

30 yıllık terör sorunu.

İlk 10 yılı bocalama, ne olduğunu anlama...

Sonraki yani 2. 10 yıl teröre karşı silahlı mücadelenin had safhada yapıldı, terörist başının yakalandığı dönem...

Son 10 yıl liberallerin payandalığında geçen Ak Parti açılımları dönemi...

Şimdi "terör bitecekse, apo ile de görüşülür" diyen kesimdensiniz hocam. Güzel. Ben de böyle düşünüyorDUM.

2. 10 yıldaki gibi silahlı mücadele ile bu iş bitmez deniyordu. 2. 10 yılda çok hatalar yapıldığı TEZİNİ SAVUNUYORSUNUZ.

Oysa 3. 10 yıl yani açılım döneminde terör hiç de BİTMEDİ.

Çok eleştirdiğimiz 2. 10 yılın sonunda terör bitme noktasına gelmişti. Açılım ile cüret verilmese sönüp gidecekti.

2. 10 yılda çok hatalar yapıldı diye pişkin pişkin eleştirenlere sormak lazım 3. 10 yıldaki performansı!

Sahi 3. 10 yılda terör bitti mi? Bitme noktasına geldi mi? Terörün talepleri KARŞILANDIKTAN SONRA terör bitse ne olur, bitmese ne olur; ki BİTMEDİ DE, HALA DEVAM, HEM DE ARTARAK DEVAM...

Yani 2. 10 yılı çok eleştirdik, "hatada ısrar edilmez diye"

Ama bir 3. 10 yılı bitirdik, 2. 10 yılı bu kadar KOLAY ELEŞTİREN SİZLER,

3. 10 yıl bitmesine RAĞMEN ve umut ışığı olarak TERÖRİST BAŞI İLE GÖRÜŞMELER MÜHENDİSLİK PROJESİ OLARAK UYGULANMASINA RAĞMEN

bir türlü 3. 10 yılda hata yapıldı

YE

YOR
SU
NUZ...

Ne büyük garabet!

Farkında mısınız?

2. dönem 10 yıl sürmüştü ve hemen eleştire geçmiştiniz

3. 10 yılda AÇILIM İLE, LİBERAL PAYANDALIĞINDA AK PARTİ İLE BİTTİ

BİTTİ

2. döneme 10 yıl zaman vermeyi çok gördünüz, oysa terörist başı yakalanmıştı

3. dönemde neden bu kadar "soğukkanlı"sınız

SORABİLİR MİYİM?

Milletler yabancı kuvvetlerin orduları ve diğer maddi güçleri tarafından yok edilmeden önce, manevi ve fikir güçleri tarafından esaret altına alınırlar. Böyle bir toplumun esir ve yok olması kesin hale gelir.

bu düşüncelere verilecek bir cevap anlayana

endorfinnn' Alıntı:
Çayımı aldım. Sigara mı yaktım. Ohhh şimdi biraz vatan-millet sevdalısı gibi, evimin sıcak konforunda birşey söyleyeyim. Devlet terör örgütü ile görüşürmüymüş, bu devletin büyüklüğünü tahkir ve tezyif olmaz mı ? mı? Apo denen it de kim olurmuşşş. Vay anasını bee.
Apo madem itin teki ki öyledir. Ama adamın neticede "aposuz dünyayı başınıza dar ederiz" diyen milyonlarca sempaztizanı var. Adam kanaat önderi, ister kabul et ister etme. "Zor oyunu bozar" hocalarım. Problemi silahsız halletmeye çalışıyorsan, kusura bakma ama seninle-benimle görüşülmeyecek elbette. Tabiki apo ile görüşülecek.
Silahla bitecek bir mesele olmadığı ortada olduğuna göre...

Silahlı mücadele 10 yıl sürdü ve şehit sayıları yıllık 30'lara düşmüştü.
Terör örgütü lideri yakalanmıştı.

ŞİMDİ SİZİN SAVUNDUĞUNUZ 3. 10 YIL

YANİ AÇILIM DÖNEMİ DE

10. yılını BİTİRDİ...

Ama düzelen birşey olmadığı gibi, kötüye giden durumlar var. Şehit sayıları artıyor. Terör meşruiyet kazanıyor. Terörist talepler meşruiyet kazanıyor.

Allah AŞKINA BU UKALALIĞINIZ NEREDEN GELİYOR!

Bu bilmişlik nereden geliyor!

AÇILIM DÖNEMİ 10. YILINI BİTİRDİ...

Siz hala sanki yeni bir yöntemmiş gibi PARLATMA, CİLALAMA SAFHASINDASINIZ.

Hani derler ya madem yüzme bilmiyordun neden çıktın kavağa.Devlette devamlılıkmış, devlet aklıymış, yok bilmem ne her kurumun her kutsalın laçkalaştığına şahit oluyoruz vesselam..

bdogretim' Alıntı:
Birileri, "En iyi kürt ölü kürttür derken nerdeydiniz. "
"Kürtler, Türklerin dağdaki yaşayan kısmı derken nerdeysdiniz."
"Köyler zorla boşaltılırken, Kürt kimliği yokedilmeye çalışırtken nerdeydiniz".
"Kürtçe konulşuyor diye insanlar dövlürken, işkenceye uğraraken nerdeydiniz. "

O zamanlar adaletiniz, vicadanınız nerdeydi. Ben bir Türk olarak, en başta devletin Kürtlerden özür dilemesi gerektiğine inanıyorum. Ha, bunu için beni vatan haini mi ilan edeceksiniz, gurur duyarım. Vatan ve bir millet arasında tercih yapacaksam milleti, insanları tercih ederim. Vatanı tercih edenlerse ancak güce ve rahata tapanlardır.

Bunlar yaşanınca eline silah alıp dağa çıkmak ve 20li yaşlarında insanları şehit etmek gerek öyle mi? Bunlar yaşanınca ülkenin her yerinde masum insanları bombalamak, çoluk çocuk demeden katletmek, otobüsteki insanları cayır cayır yakmak gerek öyle mi?

Allah size ve sizin gibilere akıl fikir, bu millete de bir çılgınlık yapmaması için sabır ihsan eylesin...

Medyamızın, terörist başı Abdullah Öcalan'a uzun bir süredir "terörist" demediğinin farkında mısınız? Ve hatta kendisine hiçbir olumsuz sıfatla hitap edilmediğinin?..

Peki bu bebek katilinin artık medyamız tarafından "İmralı, Öcalan, Abdullah Öcalan, Ada" gibi kavramlarla isimlendirildiğinin farkında mısınız?

Velhasılıkelam, bu vatan haininin adının artık normalleştirilmeye çalışıldığının ve kendisinin sıradan bir cezaevi mahkûmu gibi bilinçaltlarımıza yerleştirilmeye uğraşıldığının farkında mısınız?

bdogretim' Alıntı:
Birileri, "En iyi kürt ölü kürttür derken nerdeydiniz. "
"Kürtler, Türklerin dağdaki yaşayan kısmı derken nerdeysdiniz."
"Köyler zorla boşaltılırken, Kürt kimliği yokedilmeye çalışırtken nerdeydiniz".
"Kürtçe konulşuyor diye insanlar dövlürken, işkenceye uğraraken nerdeydiniz. "

O zamanlar adaletiniz, vicadanınız nerdeydi. Ben bir Türk olarak, en başta devletin Kürtlerden özür dilemesi gerektiğine inanıyorum. Ha, bunu için beni vatan haini mi ilan edeceksiniz, gurur duyarım. Vatan ve bir millet arasında tercih yapacaksam milleti, insanları tercih ederim. Vatanı tercih edenlerse ancak güce ve rahata tapanlardır.

bu ülkede sadece kürtler mi zulum gördü. 1980 olaylarında 5 bin genç öldürüldü bunun 3500 civarı ülkücüydü en çok zulmu onlar gördü hanigisi dağa çıkıp devlete meydan okudu. "En iyi kürt ölü kürttür derken nerdeydiniz. " bu sözü kimse kabul etmez. kürtlerden türklere çok laf söyleyen var. geçmişteki yanlış uygulamlarla bugünü değerlendiriseniz herkezin söyleceği söz vardır. ben diyarbakırda yaşarken sadece türk olduğum için kiralık ev verilmediği zaman sen nerdeydin. bugün bu ülkede kürtler türklerden daha avantajlı yaşıyor. pozitif ayrımcılık varsa inan kürtlere daha fazlası yapılıyor. elektirği suyu bedava kullan sağlık gideri bedava olan, kaçakçılık yapıp ülkeyi zarara sokan kömürü makarnası bedava olan torpilin en iyisini kullanan ben değilim. bukadar ülkenin nimetleirnden yararlanıp sonrada ülkeye küfür eden kürt yok mu?

obsearchverim' Alıntı:
agazi' Alıntı:
ordinaryus' Alıntı:
Değerli Hocalarım bu konu gerçekten iki ucu pis bir değnek..
Herkes gibi bende Aponun idamını hemde linç edilerek öldürülmesini istiyorum ama maalesef ülke gerçeklerine ve doğunun realitesine uymuyor..
Şayet 30 yıllık terör sorunu çözülecekse ve bu iş için o itle görüşmek gerekiyorsa görüşülmeli.. Şehit ailelerine yenileri eklenmemesi için öfkemizi dizginleyip kimle görüşmek gerekiyorsa onunla görüşülmesine müsaade edilmeli..
:++:

30 yıllık terör sorunu.

İlk 10 yılı bocalama, ne olduğunu anlama...

Sonraki yani 2. 10 yıl teröre karşı silahlı mücadelenin had safhada yapıldı, terörist başının yakalandığı dönem...

Son 10 yıl liberallerin payandalığında geçen Ak Parti açılımları dönemi...

Şimdi "terör bitecekse, apo ile de görüşülür" diyen kesimdensiniz hocam. Güzel. Ben de böyle düşünüyorDUM.

2. 10 yıldaki gibi silahlı mücadele ile bu iş bitmez deniyordu. 2. 10 yılda çok hatalar yapıldığı TEZİNİ SAVUNUYORSUNUZ.

Oysa 3. 10 yıl yani açılım döneminde terör hiç de BİTMEDİ.

Çok eleştirdiğimiz 2. 10 yılın sonunda terör bitme noktasına gelmişti. Açılım ile cüret verilmese sönüp gidecekti.

2. 10 yılda çok hatalar yapıldı diye pişkin pişkin eleştirenlere sormak lazım 3. 10 yıldaki performansı!

Sahi 3. 10 yılda terör bitti mi? Bitme noktasına geldi mi? Terörün talepleri KARŞILANDIKTAN SONRA terör bitse ne olur, bitmese ne olur; ki BİTMEDİ DE, HALA DEVAM, HEM DE ARTARAK DEVAM...

Yani 2. 10 yılı çok eleştirdik, "hatada ısrar edilmez diye"

Ama bir 3. 10 yılı bitirdik, 2. 10 yılı bu kadar KOLAY ELEŞTİREN SİZLER,

3. 10 yıl bitmesine RAĞMEN ve umut ışığı olarak TERÖRİST BAŞI İLE GÖRÜŞMELER MÜHENDİSLİK PROJESİ OLARAK UYGULANMASINA RAĞMEN

bir türlü 3. 10 yılda hata yapıldı

YE

YOR
SU
NUZ...

Ne büyük garabet!

Farkında mısınız?

2. dönem 10 yıl sürmüştü ve hemen eleştire geçmiştiniz

3. 10 yılda AÇILIM İLE, LİBERAL PAYANDALIĞINDA AK PARTİ İLE BİTTİ

BİTTİ

2. döneme 10 yıl zaman vermeyi çok gördünüz, oysa terörist başı yakalanmıştı

3. dönemde neden bu kadar "soğukkanlı"sınız

SORABİLİR MİYİM?

:+1: :alkis:

başbakan 2007 de oslo görüşmlerinden sora pkk ile görüşen şerefsizdir demişti hatta bülent arınçta görüşen namuzsuzdur demişti. görüşmler ortaya çıkınca başbakan ben değil devlet görüştü dedi. yani devlet mi şerefsiz oluyor onu anlmadık ama görüşme yapılırken hakan fidan mitin başı değil başbakanın danışmanıydı. ve ordaki görüşmede anlaşmadık diyorlar ama yalan pkk o dönem referanduma neden katılmadı tabi ki bu anlaşmadan kaynaklandı. başbakan için sadece pkk ile anlaşma yetmiyordu saddet partinide ikna etmek lazımdı o döenm erbakan bu anlaşmaya yanaşmayınca başbakan numa kurtulmuşla anlaşmaya oturdu ben o dönem bu numan akp ye katılır demiştim kimsede buna inanmadı. buda yetmedi. başbakan bbp yide ikna etmek için o dönem genel başkan yalçın topçuya para verildi onlarda yetmez ama evet dediler. sonra buna rağmen %58 oy alarak zafer ilan ettiler. arka kapıda neler dönüyor siz olaylara dışardan bakmayın

Arkadaşlar BU İŞ BEDEL ÖDEMEDEN bitmez. Umarım bedel ödemek zorunda kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmaz... :(

Eski nicki cesur_yürek olan arkadaşımızın yıllardır bu forumda söyledikleri tek tek çıkıyor ortaya gerçekten de.

amip33' Alıntı:
Eski nicki cesur_yürek olan arkadaşımızın yıllardır bu forumda söyledikleri tek tek çıkıyor ortaya gerçekten de.
hocam teşekkür ediyorum. bu formda biraz sıkıntı süreç yaşadım aslında anlatılcak çok şey var ama anlatmayda çekiniyorum. form yöneticilerinde benden dolayı sıkıntıya düşmesini istemiyorum.

Polemiğe girmeyi pek sevmem hele ki böyle iki değil her taraf için hassas olan bir konu bir tek aklıma gelen , ki hayatım daki her iş için böyle olduğunu düşünüyorum bir fıkra var :
Bir gün Nasrettin Hoca`nın evine iki kişi gelmiş.
"Aramızda bir anlaşmazlık çıktı"demişler.
Biri derdini anlatmış, Nasrettin Hoca haklısın demiş.
Diğeri de derdini anlatmış. Nasrettin Hoca ona da haklısın demiş.

O sırada çayları vermekte olan Karısı atlamış,
"Bu ne biçim şey Hoca! ikisine de haklısın dedin?"
Hoca bi an düşünmüş ve karısına dönüp :
"ne yapalım hanım sen de haklısın" demiş.

Benim gördüğüm; hükümet, kendisine oy kaybettireceğini bile bile öcalan ile görüşme yapıyor ve bunu da tereddütsüz açıklayabiliyorsa çözüm için samimi bir duruşları olduğunu gösterir. Bu işler mayınlı tarla, kimse girmek istemez ama hükümet giriyor. bu konuda samimi olduklarını düşünüyorum. Kış tertiplenmesine geçen pkk ya hala operasyonlar yapılıyor. Birçok yerde sığınaklar bulundu ve bertaraf edildi. Sadece askeri mücadele ile olmayacağını öğrenmiş bir hükümet var. Görez göz, şunu itiraf etmeli en azından: BDP liler Akp nin politikasını beğenmiyor, Mhp liler beğenmiyor. Her iki uç da beğenmediğine göre birşeyler olacak gibi.

Tayyp erdoğan ABD den gelen her emri yerine getirmek durumunda yoksa ipini çekerler. bu olayda akp, cemaat ve aydın doğan bu işin içine müdail oldular. zaman zaman bir biri ile çatıaşan gruplar nasıl olduda hemen balıklama atladılar. size 2009 da yayınlanan bir yazı
NEREDE BU CD?
Ergenekon İddianamesinde, Em. Org. Eruygur'un bilgisayarından çıktığı iddia edilen "Temalar" adlı belgede, Tayyip Erdoğan'a şantaj kasetlerinin Cüneyt Zapsu'da olduğu belirtiliyor.

"Temalar"da konu şöyle açıklanıyor:
"Zapsu önemli bir CIA ajanı. İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu’nda Tayyip Bey'in önüne bir Yol Haritası koyuluyor ve Başbakan olması halinde yapacağı her şey tek tek anlatılıyor. Tayyip Bey de bunları not alıyor.
İşte, Tayyip Bey'in Amerikalılardan nasıl talimat aldığını gösteren bu sahneler videoya alınmış.
Zapsu da, bu videoyu şantaj aracı olarak kullanıp Tayyip Bey'i istediği çizgide tutuyor."
ABD Başkonsolosluğu'nda Tayyip Bey'e talimat verilmesi sahnelerini hangi güç videoya alabilir?
Ve bu videoyu CIA ajanı Zapsu'ya kimler ne için verebilir? Cevabı çok kolay:
Ergenekon davasının 82. duruşmasında gazeteci Hayrullah Mahmut Özgür’ün sorgusu yapıldı.
Star Gazetesi’nin Uzan Grubu’na ait olduğu dönemde 2003 yılında Ankara Temsilciliği’ni yapan Özgür, çapraz sorgusu sırasında çarpıcı bilgiler verdi.
Bu bilgilere göre:
Tayyip Bey, Belediye Başkanı olduğu dönemde Zapsu ile birlikte ABD Başkonsolosluğu'nu ziyaret ediyor.
Başbakan olması halinde neler yapacağını anlatıp sözler veriyor.
İşte bu sahnelerin videosunu bazı kişiler Hayrullah Mahmut'a izletiyorlar.
Videoyu Mahmut Bey'e izletenler, bu kaseti Uzanlar'a 50 milyon dolar karşılığında satmak istediklerini, bu konuda aracılık yapmasını istiyorlar.
Uzanlar para vermeyi reddediyor, kaset bedava verilirse yayımlayacaklarını söylüyor.
Fakat, Mahmut Bey, bu kasetin sonradan Uzanlar’ın eline geçtiğinden şüphe ettiğini açıklıyor.
Video kaseti askeri istihbaratın da ilgisini çekiyor.
Jandarma İstihbarat, Mahmut Bey ile ilişki kurarak kaset hakkında bilgi istiyorlar ve Uzanlar’ın niyetini soruyorlar.
Aynı konuda Eruygur Paşa ve Levent Ersöz de Mahmut Bey ile görüşüyorlar. Kasetin içeriğinin hükümeti yıkmaya yetip yetmeyeceğini soruyorlar.
Kısa bir süre sonra Uzanlar hakkında operasyon başlatılıyor.
Bundan sonra savcılarla Mahmut Bey arasında şu konuşma geçiyor:
SAVCI:

-Eruygur sizden kaseti istedi mi?

MAHMUT ÖZGÜR:

-Bu sorunuz saçma sapandır. Kaset bende değildi ki. Bu CD'yi cebinizde 5 dakika bile taşıyamazdınız. Cebinizde bu CD varken kimse sizin güvenliğinizi sağlayamaz.
Başıma ne geldiyse bu videoyu izlememden sonra gelmiştir.
Daha sonra söz alan tutuklu sanık İsmail Yıldız, kendisinin de bu CD ile ilgili olarak Gen. Levent Ersöz’le görüştüklerini söyledi. Ersöz’ün bundan yani hükümetin bu nedenle yıkılması olasılığından tedirgin olduğunu söylediğini, kendisinin de bundan hükümetin haberdar edilmesini önerdiğinde Ersöz’ün “elimde malzeme yok ki gidip hükümete anlatayım,” cevabını verdiğini, buradan Ersöz ve Eruygurlar’ın ellerinde bulunmadığını anladığını belirtti.
Ardından söz alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Özgür'e sorduğu sorular ve Özgür'ün yanıtları şöyleydi:
PERİNÇEK:
-İzlediğiniz, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki toplantı görüntülerinde, Tayyip Erdoğan'ın “özelleştirmeyi sonuna kadar götürme” taahhüdü dışında başka başlık var mı? Görüntülerde Cüneyt Zapsu da var mı?
MAHMUT ÖZGÜR:
-Görüntülerde RTE, Neo-Sevr dediğimiz sonradan yaşananlarla somutlanan ABD’yle gizli anlaşmanın tüm maddelerini kabul ettiğini, Ermeni soykırımının kabul edileceği, Büyük Ermeni devletinin kurulması, anayasa değişikliği, AB uyum yasalarının değiştirilmesi, TSK etkisizleştirilmesi vb. tüm hususları kabul ettiğini söylemektedir. Başkaca taahhütlerde vardı aklımda kalan bunlardır.
Görüntülerde Cüneyt Zapsu da bulunmaktadır.
PERİNÇEK:
-Kendisini ÖKK’lı (Özel Kuvvetler) olarak tanıtarak gelen ve sizinle görüşen kişinin, Genelkurmay Başkanları’nın 30 milyon dolar rüşveti paylaştıklarını, birbirlerine suikast tertiplediklerini ve benzeri uydurma bilgiler anlattığını, bunun Fetullahçılar’dan gelen bilgi olduğunu söylediniz? Tahmin mi somut verilere mi dayanıyor?
MAHMUT ÖZGÜR:
-Tahmin değil somut verilere dayanıyor. Fetullahçılar’dan gelen bilgi olduğunu somut verilerle anladım. Bu yaz sıcak geçecek ve bunlar ortaya çıkacak.
(7 Mayıs 2009-Tarihli Ümraniye Davası Tutanaklarından)
&&&
Aynı konuda Adil GÜVEN’in yazısı
Efendim, meşhur dizimizin geçen hafta yayınlanan bölümü şöyleydi ;
Adamın biri varmış… Vaniköy rıhtımında balık tutarmış. Oltasına bir el bombası takılmış. Herkes alarma geçmiş. Gerçi el bombası boşmuş ama, bu önemli bir ipucu olabilirmiş. Denizden daha bir sürü silah ve mühimmat çıkabilirmiş. Çünkü malûm, birileri ortalığı karıştıracak ve sonra da bunu bahane ederek darbe yapacak ya, “ılımlı İslâm” düzeninde abdestsiz silahla bu işler yapılamıyor. Öyle elindekini, belindekini, depodakini doğrudan alıp kullanamıyorsun. Silah, mühimmat dediğin illâ abdestli olacak. Ya toprakla teyemmüm için gömeceksin ya da suya atıp guslünü tam edeceksin.
Mantık bu mantık olduğu için Vaniköy rıhtımında panayır düzenlenmiş. Canlı yayın araçları dizilmiş, muhabirler nöbete dikilmiş, olay mahallinden saatlerce tantana edilmiş. Denizde balık adamlar, ekran başında alık adamlar…. Bir heyecan, bir heyecan…
Şimdi; insanları böyle oltanın ucuna takanlar, gözlerden ne tür öyküleri kaçırıyor onu anlatalım.
MEHMET DALMAZ
Tarih 7 Mayıs 2009…

kadir58' Alıntı:
ben gerkirse dağdaki eşkiya ile çarpışıp ölmeye razıyım yeterki yarın çocuklarına adam gibi bırakcağınız ülke olsun

1-arkadaş uzman er erbaş alıyor devlet.. başvurursan eminim senide alırlar.. ne zaman başvuru yapacaksın.. sen yukarıdaki sözleri yemeyipde gerçekten uzman erlik için başvur ve orduya gir, söz sana baklava göndereceğim..

2-arkadaş ben 33 yaşındayım. ben daha 3 yaşındayken başlamış bu terör. gerçekten senin gibi düşünüp savaşıp ölenler çok olmuş. O zamanlarda askerlik yapanların yaşı 60'ına dayandı, dede oldular, oğulları kızları büyüdü artık torun seviyorlar.. eee.. 30 yıldır insanlar ölüyorda ölmekle çözüldümü bu sorun..

3-arkadaş bu terörist dediğiniz apo pe.zeve.ngini, şe.ref.siz PKK'yı destekleyen %6 seçmen var. Bunların 1-2 değil 5'er 10'ar çocuğu var.. EN AZ %6 DAN DÜŞÜNSEK 5.000.000 insan var. YA BUNLARIN TOPUNU KESECEĞİZ YADA ANLAŞACAĞIZ..

4-Arkadaş anadolu deriz, uğrunda can verir ve gurur duyarız.. Ulan bu KÜRTLER UZAYDANMI GELDİ BURAYA.. biz 1071 de geldik bu topraklarada onlar nerden geldi.. bu topraklar bizim olduğu kadar onlarında değilmi.. bu biz kelimesi içine ne zaman birlikte olabileceğiz. tarihimizi anlatırken, Fatih İstanbulu fethederken, kurtuluş savaşında Atatürk zaferler kazanırken hep mi kardeşim biz yaptık bu işi.. evet biz yaptık bunları ama buradaki "BİZ" KELİMESİNİN İÇİNDEKİLERİ İYİ BİLMELİYİZ..

5-BENİM SÖZLERİME LAF SÖYLEYECEK OLAN ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİ ŞU TERÖR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR FİKRİ VARSA ÖNCE ONU YAZSIN.. FİKRİ OLMAYANLAR KONUŞMASIN KARDEŞİM..

6-BENİM KORKUM ŞU OLAKİ ALLAH GÖSTERMESİN BİZ BİR SAVAŞA GİRSEK İÇİMİZDE KANSER GİBİ, TÜMÖR GİBİ 5.000.000 PKK TARAFTARINI NE YAPACAĞIZ.. PKK SONLANMAZSA BİZİ SIRTIMIZDAN VURURLAR..

ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN..

endorfinnn' Alıntı:
Benim gördüğüm; hükümet, kendisine oy kaybettireceğini bile bile öcalan ile görüşme yapıyor ve bunu da tereddütsüz açıklayabiliyorsa çözüm için samimi bir duruşları olduğunu gösterir. Bu işler mayınlı tarla, kimse girmek istemez ama hükümet giriyor. bu konuda samimi olduklarını düşünüyorum. Kış tertiplenmesine geçen pkk ya hala operasyonlar yapılıyor. Birçok yerde sığınaklar bulundu ve bertaraf edildi. Sadece askeri mücadele ile olmayacağını öğrenmiş bir hükümet var. Görez göz, şunu itiraf etmeli en azından: BDP liler Akp nin politikasını beğenmiyor, Mhp liler beğenmiyor. Her iki uç da beğenmediğine göre birşeyler olacak gibi.

Ne oy kaybettirmesi arkaaşım. Oy kaybetmez, çünkü oy veren sizler hazırlandınız. Farkında değilsiniz ama okuduğunuz, izlediğiniz BİR TAKIM ŞEYLER sizi hazırladılar bu sürece. Kuzu kuzu savunmaya devam edeceksiniz.

10 yıl bitti açılımcı Ak Parti ile. 10 yıl.

Oysa 90'lar diyerek terörle mücadelede karaladığınız, kötülediğiniz DÖNEM DE 10 YIL SÜRMÜŞTÜ. Bu 10 yılın sonunda APO YAKALANMIŞ, ŞEHİT SAYILARI yıllık 20-30lara düşmüştü.

Radikal Kürtçüler vardı, her zaman olacak. Onlar teröre karşı silahlı mücadeleyi eleştirdiler, bunun zararlı olduğuna inandırdılar sizi. Liberaller de böyle inandı. Ak Parti de liberallere payanda olup Radikal Kürtçüleri kazanalım diye açılım başladı. Sokaktaki Kürt de Radikal Kürtçüler gibi konuşmaya başladı. Terör bitmedi. APOyla konuşmak zorunda kaldılar. Şehit sayıları arttı. Sokaktaki Kürt artık talepleri olan Kürt oldu, radikalleşti, PKK tezlerini savunur oldu.

90'lı yılları eleştiren sizler, 90'lı yıllar denilen dönem 10 sene sürdü. MEYVE VERMEK ÜZERE İKEN, AÇILIM İLE BUDANDI.

FARKINDA MISNIZ BİLMİYORUM AMA

Açılımcı Ak Parti de TAM TAM TAM

TAM 10 YIL BİTİRDİ

İyiye giden birşey var mı? Apoyla görüşerek bitirmek zorunda kaldıysanız, terör örgütünü masaya aldıysanız,

TERÖR ÖRGÜTÜ SAVAŞINDAN GALİP ÇIKMIŞTIR. İSTEDİKLERİ KARŞILANACAKTIR. MÜZAKERE MASASI BUNUN İÇİN DEĞİL MİDİR?

Açılımla 10 yıl bitti. Ama hala eleştiremiyorsunuz. Koca 10 yıl. Şehit sayıları, PKK'ya destek, halktan destek, dış güçlerden destek ARTTI, hani halktan destek azalacaktı.

Demirel, Özal vs. zamanında Kürtçülük düşünmeyen, kendini bu milletin parçası olarak gören Kürtler de artık, Ak Parti'ye oy verse bile PKK tezlerinin birçoğunu dillendirmekten geri kalmıyor. NE AYAK???

tayinci42' Alıntı:
kadir58' Alıntı:
ben gerkirse dağdaki eşkiya ile çarpışıp ölmeye razıyım yeterki yarın çocuklarına adam gibi bırakcağınız ülke olsun

1-arkadaş uzman er erbaş alıyor devlet.. başvurursan eminim senide alırlar.. ne zaman başvuru yapacaksın.. sen yukarıdaki sözleri yemeyipde gerçekten uzman erlik için başvur ve orduya gir, söz sana baklava göndereceğim..

2-arkadaş ben 33 yaşındayım. ben daha 3 yaşındayken başlamış bu terör. gerçekten senin gibi düşünüp savaşıp ölenler çok olmuş. O zamanlarda askerlik yapanların yaşı 60'ına dayandı, dede oldular, oğulları kızları büyüdü artık torun seviyorlar.. eee.. 30 yıldır insanlar ölüyorda ölmekle çözüldümü bu sorun..

3-arkadaş bu terörist dediğiniz apo pe.zeve.ngini, şe.ref.siz PKK'yı destekleyen %6 seçmen var. Bunların 1-2 değil 5'er 10'ar çocuğu var.. EN AZ %6 DAN DÜŞÜNSEK 5.000.000 insan var. YA BUNLARIN TOPUNU KESECEĞİZ YADA ANLAŞACAĞIZ..

4-Arkadaş anadolu deriz, uğrunda can verir ve gurur duyarız.. Ulan bu KÜRTLER UZAYDANMI GELDİ BURAYA.. biz 1071 de geldik bu topraklarada onlar nerden geldi.. bu topraklar bizim olduğu kadar onlarında değilmi.. bu biz kelimesi içine ne zaman birlikte olabileceğiz. tarihimizi anlatırken, Fatih İstanbulu fethederken, kurtuluş savaşında Atatürk zaferler kazanırken hep mi kardeşim biz yaptık bu işi.. evet biz yaptık bunları ama buradaki "BİZ" KELİMESİNİN İÇİNDEKİLERİ İYİ BİLMELİYİZ..

5-BENİM SÖZLERİME LAF SÖYLEYECEK OLAN ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİ ŞU TERÖR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR FİKRİ VARSA ÖNCE ONU YAZSIN.. FİKRİ OLMAYANLAR KONUŞMASIN KARDEŞİM..

6-BENİM KORKUM ŞU OLAKİ ALLAH GÖSTERMESİN BİZ BİR SAVAŞA GİRSEK İÇİMİZDE KANSER GİBİ, TÜMÖR GİBİ 5.000.000 PKK TARAFTARINI NE YAPACAĞIZ.. PKK SONLANMAZSA BİZİ SIRTIMIZDAN VURURLAR..

30 yıldır sürüyor bu terör DEMEYİ BİLİYORSUN ARKADAŞIM.

HEEEEEEEEYYYYYY HEEEEYYY UYANIN MİLLETİ DE UYUTMAYIN

bu 30 yılın SON 10 YILI AK PARTİNİN AÇILIMI İLE GEÇMEDİ Mİ?

SİZ DE BİR 10 YIL BİTİRDİNİZ, HARCADINIZ, NE OLDU???

2. 10'yıl yani 90'larda TERÖRİST BAŞI YAKALANMIŞ, ŞEHİT SAYILARI ÇOK ÇOK DÜŞMÜŞTÜ.

3. 10 YIL AK PARTİLİ AÇILIMLI YILLAR

TAM 10 YIL BİTİRDİNİZ YA

SONUÇ YOK

HALA PİŞKİN PİŞKİN HAKLILIĞINIZI İDDİA EDEBİLİYORSUNUZ.

...

Gelelim 1071 ve Kürtler meselesine

Bu topraklarda Kürtlerin nüfus dağılımına bakarsan

Osmanlının TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE

Türk ve hatta Gayrimüslimler çoğu yerde Kürtlerden fazladır ilk zamanlarda

Arap ve Farisiler de vardır

Geçen zaman içinde hep yayılmışlardır, refah ve huzur içinde yaşamışlardır.

Öyle 1071'de Kürtlerin bugünki gibi bir çoğunluğu diye birşey söz konusu değildir.

1500lerde bile Türkler çoğu yerde çoğunluktadır.
Gayri müslimler çoğunluktadır.
Araplar çoğunluktadır.

Osmanlı'nın tahrir defterleri var. Kimse bu konuda yalan söyleyemez. Siz gibi afaki konuşup da kendi milletinin haklarını savunmaktan aciz kalamaz.

Amerika diyor ki bunlara petrol sizin bolgenizde.su sizin bolgenizde.medeniyet sizin bolgenizde bir de vataninizi ayarladiniz mi kime ihtiyaciniz var.su anda truva ati da sokuldu kim:suriyeliler

5 milyon pkk sempatizanı söylemini şiddetle reddediyorum 1 milyon bile yok. Eğer öyle olsa şimdiye kadar bölünmüştük. Bdp oylarının tehditle alındığını göz önünde bulundurun. Bir koyde bdp oyların yüzde 95 ini almazsa vay o köyün haline.

Tmm müzakere olmadan olmaz ama bu soysuzlarla mi müzakere edeceğiz bunlar söz bilmez yemin bilmez ibn.ler.

obsearchverim' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
kadir58' Alıntı:

30 yıldır sürüyor bu terör DEMEYİ BİLİYORSUN ARKADAŞIM.

HEEEEEEEEYYYYYY HEEEEYYY UYANIN MİLLETİ DE UYUTMAYIN

bu 30 yılın SON 10 YILI AK PARTİNİN AÇILIMI İLE GEÇMEDİ Mİ?

SİZ DE BİR 10 YIL BİTİRDİNİZ, HARCADINIZ, NE OLDU???

2. 10'yıl yani 90'larda TERÖRİST BAŞI YAKALANMIŞ, ŞEHİT SAYILARI ÇOK ÇOK DÜŞMÜŞTÜ.

3. 10 YIL AK PARTİLİ AÇILIMLI YILLAR

TAM 10 YIL BİTİRDİNİZ YA

SONUÇ YOK

HALA PİŞKİN PİŞKİN HAKLILIĞINIZI İDDİA EDEBİLİYORSUNUZ.

...

Gelelim 1071 ve Kürtler meselesine

Bu topraklarda Kürtlerin nüfus dağılımına bakarsan

Osmanlının TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE

Türk ve hatta Gayrimüslimler çoğu yerde Kürtlerden fazladır ilk zamanlarda

Arap ve Farisiler de vardır

Geçen zaman içinde hep yayılmışlardır, refah ve huzur içinde yaşamışlardır.

Öyle 1071'de Kürtlerin bugünki gibi bir çoğunluğu diye birşey söz konusu değildir.

1500lerde bile Türkler çoğu yerde çoğunluktadır.
Gayri müslimler çoğunluktadır.
Araplar çoğunluktadır.

Osmanlı'nın tahrir defterleri var. Kimse bu konuda yalan söyleyemez. Siz gibi afaki konuşup da kendi milletinin haklarını savunmaktan aciz kalamaz.

başbakanda ABD başkanı buşun önünde el pençe dursaydı, israil istediği haltı yeyipte ses etmeseydik belki hiiiiçç terör tekrar başlamazdı.. apo nasıl yakalandı.. asmayacağız besleyeceğiz sözü verildi belki kim bilir ne tavizlerde verildi.. apoyu bizmi yakaladık yoksa şartlı hediye paketi olarak mı verildi bize??? AbD israil rusya fransa iran almanya... terör bıçağı karnımıza girmiş.. bu bıçağın sapından tutup çeviriyor bu ülkeler..

sen sadece dağdaki 5000 kişi ile pkk yı sınırlı sanıyorsan yanılıyorsun.. dış güçler her zaman bu yarayı kazıyor, iyileşmesine müsade etmiyor.. birde içeride bu pkk yı savunan milyonlarca insan var.. senin çözümün ne savaşa devam.. eee. zaten devam ediyorlar hocam.

pkk bir fikirden doğmuştur bu fikri çürütmeden pkk yı asla silahla bitiremezsiniz. tüm terörristleri öldürseniz tüm destekçilerini tutuklasanız bile bu fikir bitmediği sürece terör kanser gibi yeniden yeşerecektir.. apoyu yakaladık terrör bittimi yani.. eee.. bitmemiş bak..

peki APO YAKALANMIŞ ŞEHİT SAYIMIZ AZALMIŞKEN NE OLDUDA BU HALE GELDİK..

1 mayıs teskeresini TBMM kabul etseydi kuzey ırakta söz hakkımız olacaktı. orası terör fitne yuvası haline geldi.. daha 3-5 yıla kadar uçaklarımız bile kuzey ırakta uçamıyorlardı.. ABD ırağa girdiğinde bizde girecek kuzey ırağı böyle başıboş bırakmayacaktık.. o zaman başbakan gireceğiz dedi ama toplum abd ile ortak harekata sıcak bakmadı ve tbmm tezkereyi kabul etmedi.. sonuç olarak dağılma sürecine giren pkk tekrar toparlandı..

birde 10 yılın 2 yılı kapatılma davasıyla
2 yılı cumhurbaşkanı seçmekle
2 yılıda başörtüsü sorunuyla
2 yılıda yeni anayasa ile uğraşmakla..
önümüzdeki 2 yılda başkanlık sistemi ile geçer
sonrası allah kerim..

işte böyle saçma sapan işlerle yıllar geçiyor gidiyor..

ne hale geldik,
5-6 yıl erzurum, şırnak siirt, bingöl mardin ağrı vs çalışma fırsatım oldu nasıl diye sormayın
şu an da urfadayım, birdenbire doğunun hepsini terörist ilan ettiler, akpci bdpçi ilan ettiler hep medya...
hani dert yanar ya ilkokul öğrtemenleri bize sormadan kitap basıyorlar diye işte halka sormadan ahkam kesiyorlar.
doğudaki sorun terör sorunu değıil ki, orda sahipsiz bir halk var, hizmet gitmemiş
senelerce ağaların zulmünden 2000li yıllarda anca kurtulmuş, henüz tapu kadastro bile girmemiş, dağmafyası evine girip gencini yiyeceğini vs almış bir halk var... kandırılmışy, devlet bile sahip çıkmamış, 2001'de görev yaptığım zaman ben de orda sahipsiz olduğumu anladım...
eğer bu günkü pkk siyasentini çok merak ediyorsanız., itlerin 10. kongresinde heryşey açık açık yazıyyor 2015 yılında askerliğin bile kalkacağı vs. bunlar da nasıl olur, bugünden masaya oturursun profesyonel ordu ayaklarıyla halkı kandırırsın vs... vss. çok şey var da devlet memurusun iste... herşey söylenmiyorr en iyisi biz işimize bakalım öğretmen olarak...

Sayın hocam 30 senedir bu terör var ve 30 senedir mit bu örgütle konuşmaktadır.ZATEN İSTİHBARAT BUDUR.Zaten amaçta daha şehit vermemek.Bu konuyu bitirmek,,,
Ama tabi ak parti iktidarı olunca terör yeni çıkmış gibi lanse ediliyor.Hantepe,gediktepe gibi olaylarda bu hassasiyeti göstermeyenler nedense bu olaylarda şehit yakınlarının yanında gözüküyor sözde,,,
Herşey siyaset değildir bu devleti yönetmek oyuncak değil,,,

tayinci42' Alıntı:
kadir58' Alıntı:

bu ülkede adam gibi silahlı mücadele mi yapıldı. kandile girecekken neden hükümet askeri geri çekti. ben askere çağırılarsa giderim bu ülkede 7 den 70 savaşa giden milletin torunlarıyız hadi git derken biz gideceğimiz zaman olursa ondan şüphen olmasın. akp 2007 den beri aralıksız görüşüyor her görüşmede verilen tavizler sonucu pkk bitmeyi bırakın pkk da dahada büyüdü. bunlar pkk ile mücade etmiyor ABD nin isteklerini yerine getiriyor. siz bizim israille düşman olduğumuzu mu zannediyorsunuz. başbakan one minüte dedikten sonra biz israil mallarını boykot ederken hükümet isaille %30 ticaretini artımıştır. abdullatif şener in söylediğine göre akp hükümeti israille gizli görüşüyıor siz düşman olduklarına bakmayın diyor. 1 ay önce idam gelsin dokunululmazlıklar kalksın diyen hükümet şimdi ne olduda unuttular. o dönem iyikide apo asılmamış yoksa başbakan kimi bulup anlaşacaktı ve pkk yı bitirecekti. bölgede israilin zayıfladığını düşününen zihnieyte şaşarım BOP projesi bizzat israilin güvenliği için yapılmış projedir. BOP un eş başkanı kim tabiki başbakan ozaman fazla söze gerek yok. onlar apo ile anlaşın derse bizde anlaşırız. karşılığı ne olursa olsun.

kadir58' Alıntı:
bu ülkede adam gibi silahlı mücadele mi yapıldı. kandile girecekken neden hükümet askeri geri çekti. ben askere çağırılarsa giderim bu ülkede 7 den 70 savaşa giden milletin torunlarıyız hadi git derken biz gideceğimiz zaman olursa ondan şüphen olmasın.
Hocam samimiyetine inanıyorum ama 30 yıldır bu yöntem denendi yaa.. Anladığım kadarıyla AKP yi sevmiyorsun bende bayılmıyorum ama sende bende ne hükümetler gördük.. Benim yaşımda 30 yani benim doğduğum gün Lice başlamışlar bu işe ve düzinelerce hükümet bununla uğraşmış.. Özal, Demirel, Ecevit, Erbakan, Çiller, Yılmaz v.s. Bu hükümetlerin bazısı sağcı, bazısı solcu bazısı dindar, bazısı milliyetçiydi ama soruna müdahale hep aynıydı..
Bu hükümeti Sevelim yada sevmeyelim yapmış olduğu farklı bir yöntem ve bence denenmesi gerekiyor..

BBNET
Geri