Dayanamadım herkesmi böylee acaba !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kgunduz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ha birde şu var: Hepimiz silahlansak ve sadece ordu değil bizde daha çıksak bu sorun emin ol çözülmez. Çünkü terör dağda değil ki..
Kendi öğretmenler odamızda bile bunu görüyorum.. Dağa ne gerek..

herkes birbirine girdi bu ne ya??? zamanla ne doğru nne yanlış ortaya çıkacaktır... bizler sadece öğretmeniz. elimizden bir şey gelmez, siyaset yapsak meslekten atarlar. arkadaşlar sakin olalım... :(

mnn' Alıntı:
herkes birbirine girdi bu ne ya??? zamanla ne doğru nne yanlış ortaya çıkacaktır... bizler sadece öğretmeniz. elimizden bir şey gelmez, siyaset yapsak meslekten atarlar. arkadaşlar sakin olalım... :(

millet siyaset yapıyor diye meslekten atılmaz ben bu yazdıklarımı öğretmnler odasında konuşuyorum. bu kadar kokrak olmamıza gerek yok. sonuçta hakaret etmiyoruz

tayinci42' Alıntı:
birde 10 yılın 2 yılı kapatılma davasıyla
2 yılı cumhurbaşkanı seçmekle
2 yılıda başörtüsü sorunuyla
2 yılıda yeni anayasa ile uğraşmakla..
önümüzdeki 2 yılda başkanlık sistemi ile geçer
sonrası allah kerim..

işte böyle saçma sapan işlerle yıllar geçiyor gidiyor..

90'lı yıllarda hiç başka sorunlarla başa çıkmaya çalışmıyordu değil mi Türkiye?

ordinaryus' Alıntı:
kadir58' Alıntı:
bu ülkede adam gibi silahlı mücadele mi yapıldı. kandile girecekken neden hükümet askeri geri çekti. ben askere çağırılarsa giderim bu ülkede 7 den 70 savaşa giden milletin torunlarıyız hadi git derken biz gideceğimiz zaman olursa ondan şüphen olmasın.
Hocam samimiyetine inanıyorum ama 30 yıldır bu yöntem denendi yaa.. Anladığım kadarıyla AKP yi sevmiyorsun bende bayılmıyorum ama sende bende ne hükümetler gördük.. Benim yaşımda 30 yani benim doğduğum gün Lice başlamışlar bu işe ve düzinelerce hükümet bununla uğraşmış.. Özal, Demirel, Ecevit, Erbakan, Çiller, Yılmaz v.s. Bu hükümetlerin bazısı sağcı, bazısı solcu bazısı dindar, bazısı milliyetçiydi ama soruna müdahale hep aynıydı..
Bu hükümeti Sevelim yada sevmeyelim yapmış olduğu farklı bir yöntem ve bence denenmesi gerekiyor..

Bir dakika bir dakika

30 yıldır bu yöntem denendi diyorsun,

HAYIR HOCAM

30 yılın 90'lı yıllarında sadece bu yöntem denendi, 10 sene boyunca,

10 yıldır açılımcı zihniyet deneniyor.

Bunu gözden kaçıramazsınız!

Ve 2. 10 yılda yakalanan terör örgütü lideri varken

3. 10 yılda yani bu hükümetin modelinde MÜZAKERE MASASINA KABUL EDİLMİŞ BİR ÖRGÜT LİDERİ
TEZLERİ SOKAKTAKİ KÜRT VATANDAŞIN DİLİNE YERLEŞMİŞ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VAR

Sizin önerdiğiniz, hükümetin uyguladığı, eleştirmediğiniz, savunduğunuz yöntem 10 YILDIR YÜRÜRLÜKTE

VE HİÇBİR FAYDASINI GÖRMEDİK

Hatadan dönmek erdemdir.

tayinci42' Alıntı:
obsearchverim' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
kadir58' Alıntı:
ben gerkirse dağdaki eşkiya ile çarpışıp ölmeye razıyım yeterki yarın çocuklarına adam gibi bırakcağınız ülke olsun

1-arkadaş uzman er erbaş alıyor devlet.. başvurursan eminim senide alırlar.. ne zaman başvuru yapacaksın.. sen yukarıdaki sözleri yemeyipde gerçekten uzman erlik için başvur ve orduya gir, söz sana baklava göndereceğim..

2-arkadaş ben 33 yaşındayım. ben daha 3 yaşındayken başlamış bu terör. gerçekten senin gibi düşünüp savaşıp ölenler çok olmuş. O zamanlarda askerlik yapanların yaşı 60'ına dayandı, dede oldular, oğulları kızları büyüdü artık torun seviyorlar.. eee.. 30 yıldır insanlar ölüyorda ölmekle çözüldümü bu sorun..

3-arkadaş bu terörist dediğiniz apo pe.zeve.ngini, şe.ref.siz PKK'yı destekleyen %6 seçmen var. Bunların 1-2 değil 5'er 10'ar çocuğu var.. EN AZ %6 DAN DÜŞÜNSEK 5.000.000 insan var. YA BUNLARIN TOPUNU KESECEĞİZ YADA ANLAŞACAĞIZ..

4-Arkadaş anadolu deriz, uğrunda can verir ve gurur duyarız.. Ulan bu KÜRTLER UZAYDANMI GELDİ BURAYA.. biz 1071 de geldik bu topraklarada onlar nerden geldi.. bu topraklar bizim olduğu kadar onlarında değilmi.. bu biz kelimesi içine ne zaman birlikte olabileceğiz. tarihimizi anlatırken, Fatih İstanbulu fethederken, kurtuluş savaşında Atatürk zaferler kazanırken hep mi kardeşim biz yaptık bu işi.. evet biz yaptık bunları ama buradaki "BİZ" KELİMESİNİN İÇİNDEKİLERİ İYİ BİLMELİYİZ..

5-BENİM SÖZLERİME LAF SÖYLEYECEK OLAN ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİ ŞU TERÖR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR FİKRİ VARSA ÖNCE ONU YAZSIN.. FİKRİ OLMAYANLAR KONUŞMASIN KARDEŞİM..

6-BENİM KORKUM ŞU OLAKİ ALLAH GÖSTERMESİN BİZ BİR SAVAŞA GİRSEK İÇİMİZDE KANSER GİBİ, TÜMÖR GİBİ 5.000.000 PKK TARAFTARINI NE YAPACAĞIZ.. PKK SONLANMAZSA BİZİ SIRTIMIZDAN VURURLAR..

ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN..

30 yıldır sürüyor bu terör DEMEYİ BİLİYORSUN ARKADAŞIM.

HEEEEEEEEYYYYYY HEEEEYYY UYANIN MİLLETİ DE UYUTMAYIN

bu 30 yılın SON 10 YILI AK PARTİNİN AÇILIMI İLE GEÇMEDİ Mİ?

SİZ DE BİR 10 YIL BİTİRDİNİZ, HARCADINIZ, NE OLDU???

2. 10'yıl yani 90'larda TERÖRİST BAŞI YAKALANMIŞ, ŞEHİT SAYILARI ÇOK ÇOK DÜŞMÜŞTÜ.

3. 10 YIL AK PARTİLİ AÇILIMLI YILLAR

TAM 10 YIL BİTİRDİNİZ YA

SONUÇ YOK

HALA PİŞKİN PİŞKİN HAKLILIĞINIZI İDDİA EDEBİLİYORSUNUZ.

...

Gelelim 1071 ve Kürtler meselesine

Bu topraklarda Kürtlerin nüfus dağılımına bakarsan

Osmanlının TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE

Türk ve hatta Gayrimüslimler çoğu yerde Kürtlerden fazladır ilk zamanlarda

Arap ve Farisiler de vardır

Geçen zaman içinde hep yayılmışlardır, refah ve huzur içinde yaşamışlardır.

Öyle 1071'de Kürtlerin bugünki gibi bir çoğunluğu diye birşey söz konusu değildir.

1500lerde bile Türkler çoğu yerde çoğunluktadır.
Gayri müslimler çoğunluktadır.
Araplar çoğunluktadır.

Osmanlı'nın tahrir defterleri var. Kimse bu konuda yalan söyleyemez. Siz gibi afaki konuşup da kendi milletinin haklarını savunmaktan aciz kalamaz.

başbakanda ABD başkanı buşun önünde el pençe dursaydı, israil istediği haltı yeyipte ses etmeseydik belki hiiiiçç terör tekrar başlamazdı.. apo nasıl yakalandı.. asmayacağız besleyeceğiz sözü verildi belki kim bilir ne tavizlerde verildi.. apoyu bizmi yakaladık yoksa şartlı hediye paketi olarak mı verildi bize??? AbD israil rusya fransa iran almanya... terör bıçağı karnımıza girmiş.. bu bıçağın sapından tutup çeviriyor bu ülkeler..

sen sadece dağdaki 5000 kişi ile pkk yı sınırlı sanıyorsan yanılıyorsun.. dış güçler her zaman bu yarayı kazıyor, iyileşmesine müsade etmiyor.. birde içeride bu pkk yı savunan milyonlarca insan var.. senin çözümün ne savaşa devam.. eee. zaten devam ediyorlar hocam.

pkk bir fikirden doğmuştur bu fikri çürütmeden pkk yı asla silahla bitiremezsiniz. tüm terörristleri öldürseniz tüm destekçilerini tutuklasanız bile bu fikir bitmediği sürece terör kanser gibi yeniden yeşerecektir.. apoyu yakaladık terrör bittimi yani.. eee.. bitmemiş bak..

peki APO YAKALANMIŞ ŞEHİT SAYIMIZ AZALMIŞKEN NE OLDUDA BU HALE GELDİK..

1 mayıs teskeresini TBMM kabul etseydi kuzey ırakta söz hakkımız olacaktı. orası terör fitne yuvası haline geldi.. daha 3-5 yıla kadar uçaklarımız bile kuzey ırakta uçamıyorlardı.. ABD ırağa girdiğinde bizde girecek kuzey ırağı böyle başıboş bırakmayacaktık.. o zaman başbakan gireceğiz dedi ama toplum abd ile ortak harekata sıcak bakmadı ve tbmm tezkereyi kabul etmedi.. sonuç olarak dağılma sürecine giren pkk tekrar toparlandı..

PKK ZİHNİYETİ CÜRET BULMUŞTUR, SOKAKTAKİ VATANDAŞ DAHİ HİÇ ÇEKİNMEDEN PKK ZİHNİYETİNİ SAVUNUR OLMUŞTUR.

PKK'nın arkasındaki fikir de budur.

Adamların çekineceği hiçbirşey kalmamıştır. Çünkü Ak Parti eli ile siz DAHİ onların cüret bulacağı, kolay propaganda yapacağı, iki yüzlülük yapacağı zemini savunuyorsunuz.

Adam neyden çekinecek?

Toplumsal baskı önemlidir zararlı fikir ve davranışların ilerlemesinin durmasında.

Kürt toplumu bir toplumsal baskı hissetmiyor artık. Çünkü batıdaki dindar, muhafazakar kesim dahi onların diliyle konuşuyor.

Bu PKK'nın kolay propaganda yapmasına zemin hazırlıyor. Bölgede GÜÇLÜYE BOYUN EĞEN BİR ANLAYIŞ HAKİMDİR. BUNUN AKSİNİ İSPATLAYIN BANA.

Bölgede PKKlılar cüretlidir, güçlüdür. Bölge de PKK zihniyetine meyillidir.

O cüret AÇILIM İLE VERİLDİ.

30 YILIN SON 10 YILI İŞTE BU YAPILDI.

o yüzden kimse UYANIKLIK YAPIP, SON 10 YILI KUTSAMASIN.

30 yıllık sorunun 10 yılında AK PARTİ VARDIR.

VE SON 10 YILDA İYİYE GİDEN HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

Bize dolma gibi yutturulan KÜRT AYDINLAR VARDIR. Kim yutturdu, liberallerin payandalığını yapan bir kısım muhafazakar medya ve Ak Parti.

Ekli dosyalar

• 393132_547567248586626_1697269658_n.jpg
    393132_547567248586626_1697269658_n.jpg
    28.7 KB · Görüntüleme: 340
tayinci42' Alıntı:
kadir58' Alıntı:
ben gerkirse dağdaki eşkiya ile çarpışıp ölmeye razıyım yeterki yarın çocuklarına adam gibi bırakcağınız ülke olsun

1-arkadaş uzman er erbaş alıyor devlet.. başvurursan eminim senide alırlar.. ne zaman başvuru yapacaksın.. sen yukarıdaki sözleri yemeyipde gerçekten uzman erlik için başvur ve orduya gir, söz sana baklava göndereceğim..

2-arkadaş ben 33 yaşındayım. ben daha 3 yaşındayken başlamış bu terör. gerçekten senin gibi düşünüp savaşıp ölenler çok olmuş. O zamanlarda askerlik yapanların yaşı 60'ına dayandı, dede oldular, oğulları kızları büyüdü artık torun seviyorlar.. eee.. 30 yıldır insanlar ölüyorda ölmekle çözüldümü bu sorun..

3-arkadaş bu terörist dediğiniz apo pe.zeve.ngini, şe.ref.siz PKK'yı destekleyen %6 seçmen var. Bunların 1-2 değil 5'er 10'ar çocuğu var.. EN AZ %6 DAN DÜŞÜNSEK 5.000.000 insan var. YA BUNLARIN TOPUNU KESECEĞİZ YADA ANLAŞACAĞIZ..

4-Arkadaş anadolu deriz, uğrunda can verir ve gurur duyarız.. Ulan bu KÜRTLER UZAYDANMI GELDİ BURAYA.. biz 1071 de geldik bu topraklarada onlar nerden geldi.. bu topraklar bizim olduğu kadar onlarında değilmi.. bu biz kelimesi içine ne zaman birlikte olabileceğiz. tarihimizi anlatırken, Fatih İstanbulu fethederken, kurtuluş savaşında Atatürk zaferler kazanırken hep mi kardeşim biz yaptık bu işi.. evet biz yaptık bunları ama buradaki "BİZ" KELİMESİNİN İÇİNDEKİLERİ İYİ BİLMELİYİZ..

5-BENİM SÖZLERİME LAF SÖYLEYECEK OLAN ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİ ŞU TERÖR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR FİKRİ VARSA ÖNCE ONU YAZSIN.. FİKRİ OLMAYANLAR KONUŞMASIN KARDEŞİM..

6-BENİM KORKUM ŞU OLAKİ ALLAH GÖSTERMESİN BİZ BİR SAVAŞA GİRSEK İÇİMİZDE KANSER GİBİ, TÜMÖR GİBİ 5.000.000 PKK TARAFTARINI NE YAPACAĞIZ.. PKK SONLANMAZSA BİZİ SIRTIMIZDAN VURURLAR..

ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN..

1-müdür yavaş gel bakalım.Erzurum'da kongre binasına bir ziyarette bulun ve tarihi yanlış bilgini düzelt derim.Kurtuluş mücadelesi boyunca kürt beeylerinin %90'a yakını mücadeleye katılmaya tenezzül etmemiştir bile.sadece urfa-maraş ve antepten katılım olmuştur.Yani Kurtuluş Savaşını evet tek başımıza kazandık diyebiliriz.
2-Kürtler biz geldiğimizde burada idi diyorsun ama yine yanılıyorsun,onlar biz geldiğimizde şuan ki ırağın biraz daha güneyinde idiler hep de orada kalmışlardır.
3-Onların töresinde ağalık var ise bunda geriye kalan 75 milyon insanın ne suçu var çıkarmasalardı tepelerine.
4-Taviz isteyen herkes elbette toprak alacaktır ama altını....
5-Sözlerim seni hedef almıyor,bir iki yanlış bilgini düzeltmek istedim...
6-Bugün taviz verilmeli diyen birini pis gömdüm,aranan varsa beri gelsin.
7-nokta...

bundan yedi sekiz yıl önce zaman gazetesinden üst düzey yetkili birinin bir röportajda "Osmanlı olsaydı apoyu hapse atmaz uzak bir vilayete vali yapardı" dediğinde ne diyo lan bu demiştim.

Biz şimdi olan olayları 50 sene sonra anlayabileceğiz diye kendime telkin edip huzur içinde uyuyabilirim. :mrgreen:

Artık fazla okumuyor, düşünmüyorum. Cehalet mutluluktur. :P

kadir58' Alıntı:
mnn' Alıntı:

millet siyaset yapıyor diye meslekten atılmaz ben bu yazdıklarımı öğretmnler odasında konuşuyorum. bu kadar kokrak olmamıza gerek yok. sonuçta hakaret etmiyoruz
hoca ne diyosun.. korkak lafı abarttın sanırım .konuşuluyorda noluyor ' afedersin HEPSİ HİKAYE .... ÖĞRETMENİN CANI SIKILIYORSA SİYASETE SARIYOR.. BİR MEMUR YANLIŞLIKLA VİDEO PAYLAŞTI DİYE MESLEKTEN ATILDI samsunda ... ..dilediğini söyleyince konuşunca ne çözülüyor? herkes aldığı paraya bakıyor.. ne sen ne senin gibi binlercesi yüzbinlercesi konuşsada çözememiyeceği şeyleri konuşuyorlar o da ne işe yararsa....... neyse...

amip33' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MHeGBYJYA9Y

bu ayet görüp te görmeyenlere görmek istemeyenlere
yukarıda ALLAH VAR...

yani değil o video ne olursa olsun . Onlar lâ yerciûne.....

صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ
Summun bukmun umyun fe hum lâ yerciûn(yerciûne).

1. summun : sağır
2. bukmun : dilsiz
3. umyun : kör
4. fe hum : artık onlar
5. lâ yerciûne : (onlar) dönmezler, dönemezler

İmam İskender Ali Mihr : Onlar sağır, dilsiz ve kördürler. Artık onlar dönemezler.
Diyanet İşleri : Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.
Abdulbaki Gölpınarlı : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler, doğru yola dönemezler.
Adem Uğur : Onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple onlar geri dönemezler.
Ahmed Hulusi : Sağırdırlar (algılamaları kilitlenmiştir), dilsizdirler (hakikati dillendirmezler), kördürler (apaçık hakikati algılayamazlar); onlar hakikatlerine dönemezler!
Ahmet Tekin : Onların duyan kulakları Hakk’ı duymuyor. Konuşan dilleri Hakk’ı konuşmuyor. Gören gözleri hakikati görmüyor. Bu sebeple Hakk’a dönemiyorlar.
Ahmet Varol : Bunlar sağırdırlar, kördürler ve dilsizdirler. Artık girdikleri yoldan geriye dönmezler.
Ali Bulaç : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı dönmezler.
Ali Fikri Yavuz : Onlar, sağırdırlar (hakkı işitmezler), dilsizdirler (imanı ikrar etmezler), kördürler (anlayış gözü ile hakkı ayırdetmezler), artık onlar (bu hallerinden) dönmezler.
Bekir Sadak : Sagirdirlar, dilsizdirler, kordurler, bu yuzden dogru yola donmezler.
Celal Yıldırım : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (doğru yola) dönmezler.
Diyanet İşleri (eski) : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler, bu yüzden doğru yola dönmezler.
Diyanet Vakfi : Onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple onlar geri dönemezler.
Edip Yüksel : Sağır, dilsiz ve kördürler; yönlerini değiştiremezler.
Elmalılı Hamdi Yazır : sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler, artık bunlar dönmezler
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık bunlar, dönmezler.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) : (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.
Fizilal-il Kuran : Onlar sağır, dilsiz ve kördürler. Bu yüzden geri dönemezler.
Gültekin Onan : Sağırdırlar, dilsizdirler ve kördürler; artık onlar dönmezler (rücu).
Hasan Basri Çantay : (Onlar) sağırlar, dilsizler, körlerdir. Artık (Hakka) dönmezler.
Hayrat Neşriyat : (Onlar) sağırdırlar (hakkı işitmezler), dilsizdirler (hakkı söylemezler), kördürler(hakikati görmezler). Bu yüzden onlar (hakka) dönemezler.
İbni Kesir : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar artık dönmezler.
Muhammed Esed : Onlar, sağır, dilsiz, kördürler; ve (artık) geriye dönüşleri de yoktur.
Ömer Nasuhi Bilmen : Onlar birtakım sağırlar, dilsizler, körlerdir. Artık onlar (o dalâletten) dönmezler.
Ömer Öngüt : Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar artık dönmezler.
Şaban Piriş : Onlar sağır, dilsiz kör kalarak bir daha dönmezler.
Suat Yıldırım : Sağır, dilsiz ve kördürler onlar. Onun için hakka dönmezler.
Süleyman Ateş : (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar (Hakk'a) dönmezler.
Tefhim-ul Kuran : (Onlar) Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı dönmezler.
Ümit Şimşek : Artık sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; geri de dönemezler.
Yaşar Nuri Öztürk : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar artık dönmezler.
Bu ayet bir hidayet ayetidir, aşağıdaki meallerde ayetin sadece hidayet ile ilgili bölümü yer alıyor olabilir, dikkatinize sunarız.
Abdullah Aydın : Onlar sağırdırlar (hakkı işitmezler.) Dilsizdirler (inandıklarını söylemezler.) Kördürler (gerçekleri görmezler) artık doğru yola dönmezler.
Ahmet Davudoğlu : Sağırdırlar; dilsizdirler, kördürler. Bu sebeple (onlar, doğru yola) dönmezler.
Ali Arslan : (Onlar) Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar (gerçeğe) dönüş de yapamazlar.
Arif Pamuk : (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka, doğru yola) dönmezler.
Ayntabî Mehmet Efendi : Onlar hakkı duymazlar, hakkı söylemezler, hakkı görmezler, dalâletten hidayete dönmezler.
Bahaeddin Sağlam : Onlar sağır, dilsiz ve kördürler ve geri de dönemiyorlar.
Diyanet Vakfı (1993) : Onlar, sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple onlar geri dönemezler.
Hasan Tahsin Feyizli : (Onlar rûhen) sağır, dilsiz ve kördürler. Artık (bulundukları sapıklıktan Hakk'a) dönmezler.
Hüseyin Atay, Yaşar Kutluay : Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bu yüzden geri de dönmezler.
Hüseyin Kaleli : “(Onlar) sağırdır, tattır, kördür. Hem de onlar dönmezler.”
İsmail Mutlu, Şaban Döğen : Sağır, dilsiz ve kördürler: gece karanlığında bir ses işitmez, kimseye bir şey işittiremez, bağırsalar da yardıma gelen olmaz, yollarını bulamazlar. Çabaladıkça batar, o musibetten kurtulup geri dönemezler.
Mustafa İslamoğlu : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler: artık onlar (hakikate) dönmezler.
Nedim Yılmaz : Onlar, sağır dilsiz ve kördür. Artık geri dönemezler.
Ömer Rıza Doğrul : Sağır dilsiz ve kördürler onlar onun için dönemezler.
Talat Koçyiğit : (Onlar), sağırdırlar; dilsizdirler; kördürler. (Bir daha Hakka) dönmezler.
Ziya Kazıcı, Necip Taylan : Onlar sağır, dilsiz ve kördürler. Artık dönmezler.
Bir Heyet : Onlar sağırdırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple onlar geri dönemezler.

Ağanın birinin şehirde yapılacak işleri vardır.Marabasına eşeği çıkarmasını şehre gideceklerini söyler.Ağa eşeğe biner;marabası önde eşeğin yularına yapışır ve yola çıkarlar.Köyden epeyce uzaklaşırlar,yol uzundur.Ağanın canı sıkılır.Biraz eğlenmek için marabasına;"Şu yerdeki hayvan pisliğini yersen bu eşeği sana veririm." der.Maraba "Tamam ağam,emrin olur" diyerek hayvan pisliğini yer.Ağa eşekten iner,maraba biner.Şehirdeki işlerini bitiren ağa ile maraba köye doğru yola çıkarlar.Köye yaklaştıkça ağayı bir telaş alır;öyle ya köyden eşeğin üstünde çıkmıştı;şimdi önde yularını tutuyor,maraba da eşeğin üstünde oturuyordu."İn eşekten ben bineceğim." demeyi de kendine yediremez.Bir hayvan pisliği gözüne ilişir."Şuradaki hayvan pisliğini yersem,eşeğini bana verir misin?" diye sorar.Maraba "Olur,ağam tabii ki veririm." deyince ağa bir avuç hayvan pisliğini yer ve eşeğin üzerindeki yerini tekrar alır.Artık köye girmek üzerelerdir.Maraba " Ağam köyden çıktığımızda sen eşeğin üzerinde ben önünde gidiyorduk,şimdi köye giriyoruz.Sen yine eşeğin üzerindesin ben yine önündeyim".Ağa ne demek istediğini anlamaz,"Ee ne olmuş yani" der.Maraba da "Ağam biz o b.ku niye yedik?" diye sorar.

Amerika korkusu hocam Amerikaya yaranmak için herşeyi yapıyorlar. Otobüslerden indirirek kurşuna dizdikleri insanları, evlerinde kurşunladıkları öğretmenleri, bebekleri,hamile kadınları ne çabuk unutuldu. Hocam bunlar dinimizden dem vuruyorlarda kendileri acı çekmediği için acı çekenin halinden anlamazlar kendi evlatlarına bişey oymadığı için canları yanmaz geçenlerde sevgili manisalı bir hükümet büyüğü yanına gelen şehit annesine nasıl davrandı hatırlamıyormusunuz durmak yok yola devam canı yanmayan bilemez hele bunlar hiç bilemez onlardan olmayanlara düşman gözüyle bakıyorlar üslupları görmüyormusunuz

Kurtar kurban…

Memleket bölünüyor…

Yetiş Apo…

( )

Koca Türkiye sana muhtaç hale geldi…

Gazi bile olursun…

Düşeş Apo…

( )

Asker bölücü…

Sen kurtarıcı…

Ne iş Apo?..

Niye böyle güzel yazdım?..

Çünkü; devlet Apo’nun ayağına gittiği gün… 82 yaşındaki eski Genelkurmay Başkanfnı minibüse koyup savcının ayağına getirdiklerini yazıp da “Utanmadınız mı?” diye sorarsanız, siz ne oluyorsunuz?..

Kandan yana…

Provokatör…

Televizyonlar, gazeteler, yalaka köşe yazarları devamlı “Bu barış sürecinin şans olduğunu, kimsenin bunu sabote etmemesi gerektiğini, karşı çıkanların akan kanın durmasını istemeyenler olduğunu” söyleyip duruyorlar…

Gel de sor o zaman:

“Yani şimdi Genelkurmay başkanları, ordu ve kuvvet komutanları, terörle mücadele etmiş yüzlerce şerefli subayımız ‘terörist’ olarak hapisteyken… Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak Apo’ya mı düştü?..”

Ya da sor, sorabilirsen:

“Süren pazarlıkların yeri, zamanı, saati, dakikası, kişileri, amacı, hedefi, faydası, zorunluluğu, kaçınılmazlığı, çok iyi olacağı, yararları durmadan tekrarlanıyor da… Buna karşılık Apo’ya ne vaat edildiğini neden kimse -bir tek kişi dahi- ağzına alamıyor?..”

Niçin?..”

O zaman güzel yazayım…

Sana boşuna “Sayın” dememişti… Yakıştınız birbirinize…

Can Apo…

( )

Devlet ayağına geldi…

Güvenimiz dersen…

Tam Apo…

( )

Sana kaldı memleket…

Kurtar bizi…

Lan Apo…

Ayla Akat Ata

Ahmet Türk

İstanbul’dan vapura binip…
İmralı’ya gitti.
*

AKP mi görüştü?
Hayır.
Kim görüştü?
Ata-Türk görüştü.

*

Yemin etse, başı ağrımaz yani.

*

(Sanırım bu nedenle Atatürkçüleri “terörist” diye içeri tıkıyorlar… Elebaşıyla masaya oturuyor çünkü!)

*

Apo: Hoş geldiniz.
Ata-Türk: Hoş bulduk.
Apo: Nasılsınız?
Ata-Türk: Sağlığınıza duacıyız.

*

Sayın Apo anlattı.
Ata-Türk not aldı.

*

Müzakereler tamamlanınca, Lozanvari antlaşmayı imzalamak üzere, birer tane de İsmet’le İnönü bulup Kandil’e gönderdiler miydi…
Tamamdır bu iş.

Yılmaz ÖZDİL-Hürriyet

arkadaşlar bu işte geçen sefer gibi fiyasko ile sonuçlanacak göreceksiniz, bir parti lideri diyor sana kredi açarız, biri diğerine sen kimsin senin krediye ihtiyacın var diyor, daha kendi aralarında anlaşamıyor düşman gibiler, teröristlerle nasıl anlaşacaklar buna inanıyormusunuz...

PKK'nın taşeron bir terör örgütü olduğunu, arkasında bir çok yabancı istihbarat örgütü olduğunu sağır sultan bile biliyor artık. Düz mantıkla düşünecek olursak ABD ile Avrupa ile diplomasiyi koparmamız lazım. İngiltere IRA'ya casus yerleştirmesiyle övünürken, biz neleri konuşuyoruz. Analitik düşünmeliyiz.

Doğu Perinçek'i apoyla görüşme fotograflarıyla eleştiren "ılımlı" bop destekçisi gençlik devleti aponun ayağına götürenlere bişey der mi merak ediyorum...

BBNET
Geri