Ders geri gelecek, ya Formatörlük?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar basında çıkan tüm haberlerde mermurlar.net'te ve Türk Eğitim Sen'in ttkb'ye ve ilköğretim genel müdürlüğüne gönderdiği yazıda SADECE bilişim dersinin kaldırılması ile ilgili mağduriyetimiz anlatılmış,ders geri istenmiş, formatörlük uygulamasıyla (formatörlerin çalışma saatlerinin fazlalığı, zorunlu olması) ilgili hiç bir haber, talep yok. Dersler geri verilince formatörlük otomatik olarak kalkacak mı sanki, yine tamircilik yapmaya devam edeceğiz. Lütfen bu konuda duyarlı olalım formatörlüğün kaldırılması veya düzeltilmesi gereğini de vurgulamamız lazım, unutuluyor çünkü dersler geri verilecek derken.

Dersler geri verildi diyelim benim okulumda da 50 saat bilişim dersi oldu diyelim, valilikten yazı gelecek yine imzalayın hocam zorunlu olarak formatörsünüz, 15 saat derse gireceksiniz, 8-5 tamircilik yapacaksınız.

O zaman ne anladım ben derslerin geri verilmesinden. Derslerin geri verilmesi sadece sözleşmeli bt öğretmenlerinin çok işine yarayacak, kadrolu bt öğretmenleri yine zorunlu formatörlüğün mahkumu olacak. Formatörlüğün kaaldırılması için bişey yapılmayacak mı arkadaşlar, Ankaradaki eylemde de gündeme getirmeyecek miyiz, sadece dersler geri verilsin mi diyeceğiz, zorunlu formatörlük devam ettikten ve ben geri verilen derse giremeyecek olduktan sonra...

Hocam eğer derslerimizi geri alabilirsek ki umarım alırız. O zaman çıkıp aslanlar gibi dava açma şansımız olur.
Ben olaya bu yönden bakıyorum. Ama öncelikli olan derslerin geri alınmasıdır.
Bunun 3 yönden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
1) Öğrencilerimiz BT alanında cahil kalıyor.
2)Yeni atancak arkadaşlarımıza yer kalmıyor
3) Yer değiştirmelerimiz çok ama çok zorlaştı.

Malesef bir çok arkadaş derse girmeden maaş almayı hayal etmekte.
Formatörlük ne ya! Her okula 2yıllık Donanım teknik servis mezunu eleman alınsın, al sana işsizliğe çare al sana adıyla sanıyla bilgisayar tamircisi.

hocam bizim kayıp ettiğimiz esas nokta bu işte kimimiz ders istiyoruz kimimiz formatörlük anlamadığım şey neden ikisini bir arada gündeme getirmeyelimki formatörlüğün tanımından bahsetmek derslerimizi istediğimizi belirtirken bu konuyu gündeme getirerek diğer arkadaşlarımızıda kırmadan onların desteğini yanımıza çekmek acaba çokmu zor bencer ikiside gündemde tutulmalı yoksa gene ayrılık olacak aramızda yanlış anlaşılmasın derslerimi versinler formatörlüğün yüzüne bile bakmam 4 5 ler olmadan bile 12 saat dersim var formatör olduğum için müdür 6 saat dersimi alacağını söyledi diye müdürle kavga etmişliğim var inş. her ikiside düzelir

skipper_forum' Alıntı:
Hocam eğer derslerimizi geri alabilirsek ki umarım alırız. O zaman çıkıp aslanlar gibi dava açma şansımız olur.
Ben olaya bu yönden bakıyorum. Ama öncelikli olan derslerin geri alınmasıdır.
Bunun 3 yönden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
1) Öğrencilerimiz BT alanında cahil kalıyor.
2)Yeni atancak arkadaşlarımıza yer kalmıyor
3) Yer değiştirmelerimiz çok ama çok zorlaştı.

Malesef bir çok arkadaş derse girmeden maaş almayı hayal etmekte.
Formatörlük ne ya! Her okula 2yıllık Donanım teknik servis mezunu eleman alınsın, al sana işsizliğe çare al sana adıyla sanıyla bilgisayar tamircisi.

Arkadaşımın dediği çok doğru. formatörlük =tamircilik.Kardeşim dersine gir çık diğer öğretmenler gibi.Ne uğraşacaksın idareci öğretmen sıkıntılarından.Derler istenilen seviyeye gelsin.Ek dersin bırak az olsun.Statün öğretmen statüsünde olur en azından.Bilgisayarcı denilmez ,öğretmenim denir.İnşallah temennim derslerin geri verilmesi tabiki zorunlu olması.

Evet çok haklısınız formatörlüğün görev tanımları yapılmalı net bir şekilde aynı zamanda ders saatleri de gündemde olmalı.Ortalama 20 saat dersim olsun bana yeter.Ama 15 saat ders de çok komik şahsen standartlarımın altında.Sırf maddi açıdan formatörlüğe sıcak bakıyorum yoksa hiçbi cazibesi yok!!!

çözüm dersleri geri almak mı? Ben okulda yaptığım işleri sadece derse girsem de yapıcam formatör olsam da. Bu defa dersten çıkıp yardım etmeye gideceğim ki bu daha kötü bir durum.Ama formatörken dersten kesinlikle çıkmıyorum ders dışındaki zamanlarda öğrenci ve öğretmenlere yardım ediyorum.

Dersleri geri isteyen arkadaşlara soruyorum sadece derse girdiğinizde ve öğretmenlik yaptığınızda etliye sütlüye karışmayacak dersinize girip çıkıp evinize gidebilecek misiniz? Yoksa derslere girmekle birlikte yine günde en az 5 öğretmen ve 10 öğrencinin problemlerini, okulun teknolojik işlerini çözmeyi devam ettirecek/ettirebilecek misiniz?Teneffüslerde diğer öğretmenler öğretmenler odasında oturup çay içerken siz okul koridorlarında mı savrulacaksınız?Gerektiğinde ders dışında okuldaki bilgisayar ve internet işleri ile ilgilenmek için okulda mı kalacaksınız?

Benim formatör olduğum zamanlarda oldu olmadığım zamanlarda bu angarya sayılan işleri her iki dönemde de yapıyordum ama inanın formatörken daha az yoruluyordum. En büyük problem mesai saatleri bence.

Sizlerin bu konuyla ilgiili düşüncelerinizi merak ediyorum doğrusu. Yazabilirseniz sevinirim.

yesimk06 hocam bende aynı durumdayım.İnanın formatör değilken de aynı işleri yapıyorsunuz.iyisimi formatör olmak.Hatta daha bi saygın oluyosun sanki?Diğer öğretmenler açısından ben özellikle dikkat ettim.Maaş karşılı birsürü angarya işi yap sonra 15 saati bütün güne ve haftaya yay sonrada gelde iş yapma...Neyse ya bu konu beni çok geriyor Allah hepimizin yardımcısı olsun...

yesimk06' Alıntı:
çözüm dersleri geri almak mı? Ben okulda yaptığım işleri sadece derse girsem de yapıcam formatör olsam da. Bu defa dersten çıkıp yardım etmeye gideceğim ki bu daha kötü bir durum.Ama formatörken dersten kesinlikle çıkmıyorum ders dışındaki zamanlarda öğrenci ve öğretmenlere yardım ediyorum.

Dersleri geri isteyen arkadaşlara soruyorum sadece derse girdiğinizde ve öğretmenlik yaptığınızda etliye sütlüye karışmayacak dersinize girip çıkıp evinize gidebilecek misiniz? Yoksa derslere girmekle birlikte yine günde en az 5 öğretmen ve 10 öğrencinin problemlerini, okulun teknolojik işlerini çözmeyi devam ettirecek/ettirebilecek misiniz?Teneffüslerde diğer öğretmenler öğretmenler odasında oturup çay içerken siz okul koridorlarında mı savrulacaksınız?Gerektiğinde ders dışında okuldaki bilgisayar ve internet işleri ile ilgilenmek için okulda mı kalacaksınız?

Benim formatör olduğum zamanlarda oldu olmadığım zamanlarda bu angarya sayılan işleri her iki dönemde de yapıyordum ama inanın formatörken daha az yoruluyordum. En büyük problem mesai saatleri bence.

Sizlerin bu konuyla ilgiili düşüncelerinizi merak ediyorum doğrusu. Yazabilirseniz sevinirim.

hocam haklı bence. formatör olsak da aynı işleri yapıyoruz olmasak da dersten çağırılıp yapıyoruz ya da dersten sonra. benim görevim değil yapamam diyemiyoruz işte, şahsım adına ben diyemem. çünkü eğitim-öğretim aksıyor, çocuklar geri kalıyor bir anlamda. hocamın da dediği gibi sorun çalışma saatlerimiz ve formatörlüğün zorunlu değil isteğe bağlı olması. isteyen formatör olur isteyen dersine girer, beklemez.

mavi85' Alıntı:
Arkadaşlar basında çıkan tüm haberlerde mermurlar.net'te ve Türk Eğitim Sen'in ttkb'ye ve ilköğretim genel müdürlüğüne gönderdiği yazıda SADECE bilişim dersinin kaldırılması ile ilgili mağduriyetimiz anlatılmış,ders geri istenmiş, formatörlük uygulamasıyla (formatörlerin çalışma saatlerinin fazlalığı, zorunlu olması) ilgili hiç bir haber, talep yok. Dersler geri verilince formatörlük otomatik olarak kalkacak mı sanki, yine tamircilik yapmaya devam edeceğiz. Lütfen bu konuda duyarlı olalım formatörlüğün kaldırılması veya düzeltilmesi gereğini de vurgulamamız lazım, unutuluyor çünkü dersler geri verilecek derken.

Dersler geri verildi diyelim benim okulumda da 50 saat bilişim dersi oldu diyelim, valilikten yazı gelecek yine imzalayın hocam zorunlu olarak formatörsünüz, 15 saat derse gireceksiniz, 8-5 tamircilik yapacaksınız.

O zaman ne anladım ben derslerin geri verilmesinden. Derslerin geri verilmesi sadece sözleşmeli bt öğretmenlerinin çok işine yarayacak, kadrolu bt öğretmenleri yine zorunlu formatörlüğün mahkumu olacak. Formatörlüğün kaaldırılması için bişey yapılmayacak mı arkadaşlar, Ankaradaki eylemde de gündeme getirmeyecek miyiz, sadece dersler geri verilsin mi diyeceğiz, zorunlu formatörlük devam ettikten ve ben geri verilen derse giremeyecek olduktan sonra...

hocam forumu okuyorsanız bu mesai saatlerinin üzerinde de duruluyor. Ancak öncelikli olan derslerin geri alınmasıdır. Sözleşmeli arkadaşlarımız mağdur mu olsun? Yoksa kadrolu tamirci mi olmak istersiniz? Herşeyi bi anda yapamayız. Böyle şeyler sadece devrimlerde olur. Acaba sözleşmeli olsaydınız yine böyle mi düşünürdünüz? Lütfen bencillik yapmayalım.

Bence öncelikle esas olan derslerin geri alınmasıdır. Ben de formatörlük yaptım şu an asker öğretmenim. Formatörlük inanın beni tembelleştirdi, öğrencilerden uzaklaştım, öğretmen olduğumu unutturdu nerdeyse. Saat 2'de okul dağılıyor ben arkalarından el sallıyorum tek başıma koca okulda. Sınıflara gidip onlar dersteyken ben bilgisayarlarına bakmaktan, aaaa bilgisayarcı abi geldi denmesinden sıkıldım. Aldığım gül gibi takım elbiselerin toz pis içinde kalmasından sıkıldım. Ben öğretmenim görevim tamircilik değil, bunu meslek lisesi mezunu birisi de yapabilir. Hatta sokak arası bir bilgisayarcının ilkokul mezunu çırağı bile yapabilir. Öğretmenlik okumaya ne gerek var. Formatörlüğe karşı değilim ancak biz öğretmeniz dersimizi geri almamız gerekli öncelikle, ondan sonra formatörlüğü konuşmalıyız öncelik dersin alınması ve zorunlu hale getirilmesi olmalı.

amazon23' Alıntı:
yesimk06 hocam bende aynı durumdayım.İnanın formatör değilken de aynı işleri yapıyorsunuz.iyisimi formatör olmak.Hatta daha bi saygın oluyosun sanki?Diğer öğretmenler açısından ben özellikle dikkat ettim.Maaş karşılı birsürü angarya işi yap sonra 15 saati bütün güne ve haftaya yay sonrada gelde iş yapma...Neyse ya bu konu beni çok geriyor Allah hepimizin yardımcısı olsun...
ben şimdiye kadar bir saygınlıgını görmedim ama formatör olsamda olmasamda ben öğretmenlerin başları sıkıştıgında çağıracakları kişiyim.formatör olmasam beni yine çağrıracaklar ve bu benim işim değil diyemeyeceğim nezaketen yapacagım kendi kendime sinir olucam dersler geri verilsin büyük okullarda olanlar zaten olmaz çalışma saatleri düzenlenmeli ama hiç bir haberde malesef değinilmiyor

yesimk06' Alıntı:

Hocam ben endüstri meslek lisesinde de çalıştım. Ne formatörlük ne de şefliğim vardı. Tenefüsler 5 dakika idi çay içmeye bile vaktim kalmıyordu şu bilgisayar ıvır zıvır işlerinden. Mesai saatleri dışında da gittim evet okula. Çünkü okulumu seviyordum. Kablosuz ağ kurdum. Konferans salonunu hazırladım, programlar için. Saat 7:30da gidip 21:30da çıkıyordum bilgisayar kursu da vardı çünkü okulda. Akşam da okulun internet sitesini yapıyordum. Üstelik 47 saat dersim vardı. Çoğuna da yalnız giriyordum. Yalnız girmesem bile yanımdaki arkadaşlar stajerdi. Ama daha mutluydum. Daha az yoruluyordum. Çünkü okulumu seviyordum. Formatörlüğün imajı bile yetiyor. Üstelik formatörlük yeniden yapılandırılsa bile idareciler adam olmadıktan sonra başımız ağrımaya devam edecek. Dersler geri gelsin de isteyen derse girsin, isteyen formatör olsun.

Ayrıca derse girerken de o işlere bakıp bakmamak size kalmıştır. Eğer dersinizi güzel götürüyor ve hakkını veriyorsanız, bunu da herkes biliyorsa dersim var dediğinizde herkes saygıyla karşılıyor. Karşılamayanlara da benim bu saatim boş senin dersin var galiba o zaman getirir misin dediğiniz de olay bitiyor. Ayrıca derse girdiğinizde onlar zorunluluğunuz olarak görünmüyor ama formatörken zorunluymuşsunuz gibi oluyor.

Uzun lafın kısası öğretmenlik ve formatörlük gönül işidir. Mutluysanız ne olsa yaparsınız koymaz. ek olarak idarecilerinizin tavrı da önemlidir. Herşey yönetmelikte kanunda yazmaz. Siz onların bir işini yaparsınız onlar da sizin. Bu işler böyle yürür. Camia (müdürler, müdür yardımcısı, öğretmen vb) olarak üzerimizde çok fazla angarya var. yeni açık öğretim kayıtlarını da yıktılar okulların üstüne. Sadece mağdur olan bizler değiliz. Tabi bunlar bizim bize yapılanları kabullenmemizi de gerektirmez. Bu yüzden önce dersler geri alınıp sözleşmeli arkadaşların da mağduriyeti giderilmeli sonra da formatörlük kadrosu ve özlük haklarında değişikliğe gidilmeli. ondan sonra da isteyen dersine girer istemeyen de 180 saatlik bilgisayar kursu alan öğretmen arkadaşlarımızla beraber formatör olur. Herkes memnun olur.

yesimk06' Alıntı:

Hocama kesinlikle katılıyorum. Bize ister ders versinler, ister vermesinler eninde onunda bilgisayar tamirciliğini yapacağız.En azından ders yükümüz olmaz. En iyisi formatörlüğün görev alanı ve çalışma saatleri düzenlenip, rahat bir çalışma ortamı olsa daha iyi olur.

mavi85' Alıntı:

mavi85' Alıntı:
Arkadaşlar basında çıkan tüm haberlerde mermurlar.net'te ve Türk Eğitim Sen'in ttkb'ye ve ilköğretim genel müdürlüğüne gönderdiği yazıda SADECE bilişim dersinin kaldırılması ile ilgili mağduriyetimiz anlatılmış,ders geri istenmiş, formatörlük uygulamasıyla (formatörlerin çalışma saatlerinin fazlalığı, zorunlu olması) ilgili hiç bir haber, talep yok
BİTEFO görevlendirmeleri ile ilgili istekler EĞİTEK Genel Müdür Yardımcısına iletilmedi mi? Olumlu dönüt alınmadı mı? Bu yetki EĞİTEK te değil mi?
Bu konu başlığına neden gerek duyuldu? :shock: :roll: :-1: :?: :?:

valla aslında haklısınız, ders arttı diyelim, formatör olmadık, labdaki bilgisayarlar arızalandı,bilg tamirci çağırılacağını mı zannediyorsunuz, ben hiç sanmıyorum, yine iş bize kalacak, ha sen yapmak istemesen bile, idare ya da mem ler tarafından görev olarak sana verilecek, yine mağdur olacağız, keşke formatörlük işi daha doğru bir düzene girse.

skipper_forum' Alıntı:

aynen :+1: yeni mezunlara da yer açılsın biraz iyice tıkandık...

Biz bu branşda dersimiz ve notumuz geri gelse de bazı sıkıntıları yaşamaya devam edeceğiz. çünkü Bt sınıflarındaki bilgisayar sayısı ve internet yetersiz, öğrenci sayısı fazla. bugün bi fen b. öğretmenine, sosyal b. öğretmenine Bt sınıfında ders işletmek mümkün değil, öğrencileri kontrol edemiyorum deyip 2-3 haftada bir bile inmek istemiyorlar. oysa biz hergün 2şer 3 er oturan hiçbirşey öğrenmek istemeyen, önemsemeyen öğrencilere bişeyler gösterebilmek için boğazlarımızı yırtıyoruz.

bence en güzeli formatörlüğü de içine kapsayacak bir düzenleme, yani dönemde öğrenci ve öğretmenlere 2 -3 kurs açılıp, 20pc varsa 20 öğrenci alınıp, sertifika verilirse her öğrenci gelemeyeceği için daha kıymetli olur. nasıl ki özel bir kursa giden öğrenci pür dikkat dinliyor isteyrek gelen öğrenci de bizi yormaz, kıymetli oluruz, hem de öğretmenlik duygusunu yaşarız böylece.. öğretmenlerle belki kendi branşlarında kullanabilecekleri programlar geliştirilebilir..geri kalan zamanda da yapacak çok işimiz oluyor zaten onları yaparız.. ha birde bizlere de hizmetiçi kurslar düzenlenmeli ki kendimizi hızlı bir şekilde geliştirelim nasıl ki özel şirketlerde ihtiyaç duyulan eğitime zorunlu gönderiliyor çalışanlar, biz de böylece teknolojiyi mecburen takip edelim.... çalışma saatleri de 6 ders saati ile sınırlandırılmalı tabiki..

benim hayalim de böyle....

bu konu çok önemli aslında, kaş yapalım derken gözden olacağız gibi geliyor bana, dersi de verecekler, dyned de bizde olacak, thinkquest de bizde, bir de yazı yazar meb, bt sınıfları kontrol ve bakımı bt öğretmenlerine aittir diye, hepimiz oturur ağlarız, okullara 2 senelik bilgisayarcı eleman alınması filan hayal ürünüdür. Sonra yine mail gödnermeye başlarız sağa sola, siz istediniz biz verdik, derler. formatörlük durumlarının da düzeltilmesi gerekmekte ama bundan bahseden yok, ben süreci iyi görmüyorum.

ben bu sene asker öğretmenim ama yine formatörlüğü üstüme yıktılar. itiraz etmeme rağmen valilik onayı var. ne olursa olsun önce sözleşmeli arkadaşlarımız için ders geri alınmalı yada sözleşmelileride içine alan bir düzenleme yapılmalı. düzenleme şart bence :+1:

mavi85' Alıntı:

Formatörlüğün kalkmasını isteyen kim hocam. Zorunlu formatörlük kalksın diyebilirsin. Ben formatörlükten gayet memnunum.

30 farklı sınıftan 40'ar öğrenciden her halükarda iyidir.

Bir öğretmen EK DERSİNİ DOLDURABİLMEK için bu kadar sınıfa girmez zorunda kaldıktan sonra ben istemem öyle öğretmenliği.

1 öğretmen 1200 çocuktan sorumlu. Yok o bana ağır geliyor.

formatörlüğün çalışma saatlerinin düzenlenmesi dışında görev tanımının da net yapılması lazım. kesinlikle idarenin angarya işlerinin yıkılamayacağı bi yönetmelik, rehberlik edelim ama yardım eder deyince iş bize kalıyor... dersler de gelsin ama zorunlu olsun. hocamın dediği gibi 30 farklı sınıfa 1 saat gir sende bişe anlamazsın onlar da.

dersler geri alınsın sonrası düşünülür zaten de , dersleri geri vermezler

blok ders uygulaması neden kimsenin aklına gelmiyor. devrim olur resmen.

Arkadaşlar ben formatör olmak isteyenleri hiç anlamıyorum.O zaman biz aylardır ne için uğraşıyoruz???
Madem bu kadar mennunsunuz değişime de gerek yok.Hepimiz zorunlu formatör mü olalım yani???Ben 9-15 arası bie olsa istemiyorum formatörlük falan.Yok o zaman daha saygın oluyormuşuz falan filan tamamen saçmalık.Ben 30 saat derse giriyorum şu anda.Benden yardım isteyenlere ufak tefek şeyler haricinde tavrımı koyuyorum.Çok yorgun olduğumu derslerimin çok olduğunu söyüyorum zaten görüyorlar....
Kalsın formatörlük falan istemem, asıl o zaman kaçmak mümkün değil tamirci olmaktan...Bu benim düşüncem ben sadece derslerimizin geri verilmesini istiyorum.Yeni atanacak arkadaşlar da o zaman norm sorunuyla karşılaşmazlar üstelik yer değiştirmelerde de kolaylık olur düşüncesindey,m...

bende istemiyorum formatörlüğü.. şu anki zorunluluk kalkmalı bence isteyen yapsın istemeyene kimse birşeyi dayatmasın.. bilg öğretmeni arkadaşlarımı anlamıyorum sanki zorunlu formatörlük kaldırılırsa hiç formatör olamayacaklarmış gibi davranıyorlar..oysa zaten öncelik bizimde yine eskisi gibi olsun..

hocam dersleri bi alalım mecbur formatörlükden kurtulalım sonra elbet formatörlütde düzelir. ama dersimiz olmazsa biz formatörlükden başka bişey yapamayız formatörlükde düzelmez. önce ders

yav hele zoru bi başaralım dersleri alalım öğrtmen oallım ona da düzenleme gelecektir. Hem bu formatör öğretmenler arasında kendi aramızda da bencil olanlar var ben mesela küçük ilçedeyim 3 okul g4eziyorum ve toplam 9 saat bilişim dersine giriyorum. FORMATÖRLÜKTE VERİLMİYOR MALUM ZİHNİYETİN SENDİKASINDA OLMADAIĞIMIZ İÇİN. Ek derssiz kalınca inanın 8-5e bile razı olacaksınız....Hem ben formatör değilim ek ders almıyorum o halde bile formatör arkadaşların yaptığı bütün işleri yapıyorum.Bence calışma satlerinden önce bi sisteme koymaları gerkiyor görev çerceven çizilmesi gerekiyor işiniz bu denmesi gerekiyor zaten devlet memurları yönetmeliğinde 8-5 çalışmamız söyleniyor haftda 40 saat çalışmamız gerekiyor...Onun için bence 8-5 o kadar da abartılacak bir durum değil

ya formatörlük angarya iş.arkadaşlar bırakkın.Resimciler,müzikçiler nasıl giryor.Bence 1 saat de olsa zorunlu ders olsun.Tamircilik yakışır değil.Öğretmenlik mesleği bizim yapmamız gereken iş.Neymiş fazla sınıfa girmek zormuş.Saçmalık resmen.

bu dersin ilk çizelgeye konulduğunu güne dönmesi taraftarıyım, derslerimiz tamamen geri verilsin hatta ve hatta notla değerlendirmemizde geri verilsin... formatörlük diye bişey kalmasın... ben ilk senemde 28 saat derse giriyordum hiçde öyle angarya işlerle uğraşmıyordum kimse bana gel şunu yap bunu tamir et demiyordu... kimse bilgisayar konusunda yardım istemiyordu bile... bu durum bilgisayar kullanmasını bildiklerinden değil "neden bana yardım etsin o da normal bi öğretmen " gözüyle bakıyorlardı bana. hatta ben bazı durumlarda yardımcı olmak istiyordum... ben tamir yapmak için 4 sene okumadım kimse kusura bakmasın... bazı arkadşlar formatör olalım derse girerkende formatörlük işlerini yapıyorduk diyorlar... olmaz öyle bi durum... toplam 4 yıllık üniv hayatımda bir kere kasa açtırdılar bize o da son sınıfta seçmeli bir ders olan "DONANIM "dersinde gerisini siz düşünün bu durumda tamirden ne anlarım ben!!!... ilgim yoksa tamire, neden uğraşıpta kendimi bu konuda geliştireyim...
ünivde okurken bize şu deniliyordu siz bilgisayar destekli eğitim için yetiştiriliyorsunuz, ders için bilgisayr destekli eğitim için materyal hazırlayacaksınız, kullanımında karşılaşılan zorlukları gidereceksiniz dendi... kullanımında dikkatinizi çekerim... asla tamirci olacaksınız denmedi... ki hala daha bunları söyleyen üniv hocam bizim arkamızda savunucumuzdur... derselerki bize şu ders için materyal hazırla ben şöyle bi şey yapmak istiyorum dersi anlatırken nasıl yaparız nasıl ederiz yardımcı olayım sonuna kadar çünkü ben bunun eğitimini aldım,, tamirciliğin değil lütfen arkadaşlar... formatörlük gibi tamirci işinden memnun olan arkadaşlardan da utanıyorum... madem istediğiniz buydu gidip dükkan açıp tamircilikp yapaydınız :verymad:

Geri