ist_koord' Alıntı:
eemree' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:
çözüm dersleri geri almak mı? Ben okulda yaptığım işleri sadece derse girsem de yapıcam formatör olsam da. Bu defa dersten çıkıp yardım etmeye gideceğim ki bu daha kötü bir durum.Ama formatörken dersten kesinlikle çıkmıyorum ders dışındaki zamanlarda öğrenci ve öğretmenlere yardım ediyorum.
Dersleri geri isteyen arkadaşlara soruyorum sadece derse girdiğinizde ve öğretmenlik yaptığınızda etliye sütlüye karışmayacak dersinize girip çıkıp evinize gidebilecek misiniz? Yoksa derslere girmekle birlikte yine günde en az 5 öğretmen ve 10 öğrencinin problemlerini, okulun teknolojik işlerini çözmeyi devam ettirecek/ettirebilecek misiniz?Teneffüslerde diğer öğretmenler öğretmenler odasında oturup çay içerken siz okul koridorlarında mı savrulacaksınız?Gerektiğinde ders dışında okuldaki bilgisayar ve internet işleri ile ilgilenmek için okulda mı kalacaksınız?
Benim formatör olduğum zamanlarda oldu olmadığım zamanlarda bu angarya sayılan işleri her iki dönemde de yapıyordum ama inanın formatörken daha az yoruluyordum. En büyük problem mesai saatleri bence.
Sizlerin bu konuyla ilgiili düşüncelerinizi merak ediyorum doğrusu. Yazabilirseniz sevinirim.
ders varken de yapıyorduk evet ama o zaman lutfediyorduk görevim değil ama hadi senin için yapıyım diyoduk önemi anlamı vardı.Şimdi sıkıysa yapma müdür yakana yapışıyor görevin oluyor zorunlu oluyor.Rumuza göre bayansız sanırım diyeliyim hamile kaldınız çocuk oldu siz elinde tornavida akşama kadar okulda.
cocuğunuz sorucak anne sen ne iş yapıyorsun:
-evladım ben öğretmenim
-ne öğretmeni anne
-evladım formatör öğretmen
-formatör ne demek anne
-evladım işte okulda pc tamir ederim foto çekerim site yaparım müdür y. işlerini yapırım
-e anne o zaman sen öğretmen değilsin ki
-öğretmenim oğlum bilişim teknolojileri formatör öğretmeni
-anne ama sen derse girmiyorsun ki
-olsun evladım
-anne sanırım sen öğretmen değil tamircisin :?
daha da uzayabilir ama neyse.
aynı konuşma erkek içinde geçerli tabi.
eemree hocam sen bize yabancı değilsin birgün gene gel sana bir çay ısmarlıyalım ve formatörün karşılığını bir paylaşalım.
Formatör Öğretmen bir alanda uzmanken farklı bir alanda formasyon almış kişidir.
Milli eğitim için diğer öğretmenlere eğitimler verebilen gerekli koularda onların yetişmesini sağlayan kişidir.
Yani siz hergün elinizde bir çerçeve planla müdürün kapısına gidip ben diğer arkadaşların öğretmeni sayılırım onları eğitmem gerekir diyebilirsiniz.
Bu dirayetteki öğretmen sayısı 800 formatör öğretmen görevlendiren istanbul için 3 yada 4 kişidir.
Birgün değil hergün alın çerçeve planınızı (yoksa ilçeden bizden isteyin) müdürünüze gidin bu adamları eğitmem lazım diye, her tenefüs öğretmenler odasına gidin müdürü ikna ettimmi dersten sonra sizin kendinizi geliştirmeniz adına size eğitim vereceğim deyin.
Bakın bakalım müdür yada öğretmenler size işi olmayan adam gibi mi davranıyor, bakın bakalım öğretmenler bilgisayarcı şu belleğe baksana deyip keyifmi çatıyor yoksa fellik fellik sizden kaçıyormu kursiyer lsitesine adlarını yazamayın diye.
bunları yapmak derse girmekten daha zordur hocam bilgisayar tamirinden de zordur, ayrıca yetişkin eğitimi öğrenci eğitimine benzemez tepkileri daha katı önyargıları fazladır ama başarılı olursa-- ki emek harcarsa olacaktır-- o anneye söyleyin gitsin evladına ben formatör öğretmenim yavrum BEN DİĞER ÖĞRETMENLERİN SEVMEDİĞİ KİŞİYİM BEN ONLARIN ÖĞRETMENİYİM DERSE GİRİYORUM AMA ONLARIN DERSİNE GİRİYORUM desin.
Not: bu arada ciddiydim bizim yakaya gelirsen haber ver ben yada murat seni fakirhane de ağırlar bir çay ikram eder dertleşiriz hocam
İst.koord hocam ben şu öğretmenler sizden kaçsın dediğinizi yapıyorum.Ama kurs açmak öyle kolay olmayabiliyor.Ben şunları yapıyorum ;
1- 4 seneden beri formatör öğretmenlik yapıyorum.Her dönem en az bir kere olmak üzere tüm öğretmenlere akıllı tahtayı kullanabilmeleri için bir günlük eğitim veriyorum(müdür sağolsun yazı çıkartıyor).söyşene söylene geliyorlar.
ama en azından içlerinden birkaçı işi kapıyor.
2.Dergi çıkarılacak mesela hemen yine bir toplantı (yine müdürün yazısıyla) yapıyoruz.bu sefer hazırladığım publisher dergi şablonunu anlatıyorum.herkese şablonu veriyorum ve hazırlamalarını istiyorum gösterdiğim şekilde.(sonra düzeltiyorum tabi hepsi doğru yapamayabiliyor ama işin çok kolay olmadığını anlıyorlar bir de en güzeli prublisherla tanışıp basit davetiye yapmayı flan öğreniyorlar)
3.Okuldaki tüm öğrencilerin kulüplerinin girilmesi lazım.1700 öğrenci falan.peki kim girecek bu kulüpleri.ya rehber öğretmen ya idareci yada ben.google docs ta bir veri giriş formu oluşturyorum.yine bir toplantı.(müdür sağolsun yine bir yazı) nasıl girileceğini anlatıyorum.her şube rehber öğretmeni kendi sınıfını giriyor.
4.Öğrenciler proje alıyorlar 5 dersten.yine hemen toplantı(yine müdür yazı çıkartıyor tüm öğretmenleri topluyorum) yine siteye form hazırlıyorum.nasıl girileceğini anlatıyorum.Her şube rehber öğretmeni kendi sınıfındaki öğrencilerin proje aldığı dersleri giriyor.böylelikle öğretmenlerimiz birbirlerine şu öğrenci almış mı benim dersimden proje, yada size sınıfımdaki sizden proje isteyen öğrencileri vereyim diye uğraşmıyorlar.en güzeli elimizde düzenli listeler oluşuyor ve bu onların hoşlarına gidiyor.
6.İngilizce öğretmenlerine sene başında bikaç ay boyunca her tenefüs öğrencilerin şifrelerini vermelerini söyledim.Anca ilçeden uyarı gelince verdiler.görev verdirdim(müdrü vasıtasıyla) artık ingilizce öğretmenlerimize DYNED i ben hatırlatıyorum.
5.branş öğretmenlerinden soru alıp 10 tane dersten online test hazırladım örnek olsun diye.Şimdi yine branş öğretmenlerini toplayıp (müdür vasıtasıyla)online testleri nasıl yaptığımı anlatıcam.Brikaçı öğrence ne güzel olur.
Yukarıdakileri yaparken sürekli izliyorum kontrol ediyorum arkadaşları.yukardaki işleri kendim daha çabuk bitiririm elbette.ama amacım zaten öğretmen arkadaşlarımın kendilerindeki eksikleri görüp nasıl yapılacağını merak etmelerini sağlamak. Mesela hepsi kendi sınıflarındaki öğrencilerin kulüplerni girdikten sonra ellerine tertemiz düzenli bir kulüp listesi geldiğinde bayıldılar.e okula notları bile girmeyen bazı öğretmenlere tek tek öğrenci kayıtlarının nasıl girilmesi gerektiğini öğretmiş olduk mesela.dergi için verdiğim publisher şablonunu kullanan öğretmenlerden birkaçı davetiye broşür yapmayı daöğrendi.Bir tane öğretmen arkdaşım googledocta hazırladığım formu doldurduktan sonra "kendi formunuzu oluşturun" a girip banada sorup kendi kendi formunu oluşturdu.rehberlik sınıfındaki öğrencilere anket hazırladı.
Böylelikle ne olmuş oldu ;öğretmenlerin bir kısmı sizin dediğiniz gibi eyvah grandmasterb hoca geldi.yine birşey isteyecek öğleden sonra bizi burda tutacak diye düşünüyor.Ama az da olsa bir kısmı zevk alıp birşeyler yapıyor ve öğreniyor.