Ders geri gelecek, ya Formatörlük?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
yav formatörlük zaten yoktu ki neden geri gelsin ki.
sürekli yineliyorum yine söylüyorum.
formatörlükte sonumuz yok ilerisi karanlık.
Hadi dersler kaldırıldı herkes formatör oldu diyelim. Okuldaki işin ne diye sorulduğunda ne cevap vereceksin.
Şunları verebilirsin; Ben Bt rehber öğretmeniyim,eee.Neye rehberlik bu.Diğer öğretmenlerin bilgisayarları bozulunca onları tamir etmek ya da sorularına cevap vermek mi.
Her bt öğretmeni idarecileri ile neden arasının iyi olması gerekir?Biri bana bunu yanıtlasın. İyi olmayan arkadaşlarımızın durumları da ortada.Neden peki.Tabi ki bu formatörlük yüzünden.

Ben öğretmenliği ilk başladığımda dersime giriyordum, dersim bitince de çıkıp gidiyordum. Peki elime tornavida almıyormuydum evet alıyordum ama kendim istediğim için.Ama şimdi nasıl oldu. Zorla elimize tornavida tutuşturuldu. Adında bile hayır olmayan bu işi nasıl hala istiyorsunuz anlam veremiyorum.

Dersler kalktıktan sonra olacak başka birşey de öğretmenlik kimliğimizin elimizden alınması. Olmaz demeyin.Öyle bir olur ki. Diyecekler ki bize ee siz öğretmen değilsiniz ki sizin kadrolarınız farklı.Sonra bt ler dağıtılacak. Eee bt olmadan biz ne yapacağız !!!

Arkadaşlar biraz olsun gözünüzü açın. Formatörlük olmayacak birşey değil. Görüyorsunuz ki her sene haklarımız elimizden alınarak hiçbirşey yapılmıyor.
En temel hakkımız derslerimize sahip çıkalım.Zaten formatörlük de bununla birlikte gelecektir.Bizler bu bölümleri formatörlük yapacağız diye okumadık. Bu işleri yapabilecek lise mezunları ve 2 yıllık donanım mezunları mevcut.

Formatörlük isteğe bağlı olmalı kesinlikle. Benim anlamadığım sizlerin okullarında elinize zorlamı tornavida veriyolar şunu tamir et diye. Arkadaş bi sorun varsa cihazda bt öğretmende ilgilenir formatörde. Elimize zorla tornavida verecekler biraz saçma geliyor bana. Anakartı yanmış bilgisayarı tamir et derlerse napacaaz ozaman. Kondansitörümü sökecen atacan, parça bozuk .

Bide arkadaş 55 kişilik sınıfı 15 lik laba sokuyodum biara 1-2 denedim olmadı. Mevcut azalsın hafada 2-3 saat olsun bilgisayar dersi işte ozaman işlenir. Bu mevcutla 1 saat bilgisayarlaı bile açtırmam ben

Hocam ben endüstri meslek lisesinde de çalıştım. Ne formatörlük ne de şefliğim vardı. Tenefüsler 5 dakika idi çay içmeye bile vaktim kalmıyordu şu bilgisayar ıvır zıvır işlerinden. Mesai saatleri dışında da gittim evet okula. Çünkü okulumu seviyordum. Kablosuz ağ kurdum. Konferans salonunu hazırladım, programlar için. Saat 7:30da gidip 21:30da çıkıyordum bilgisayar kursu da vardı çünkü okulda. Akşam da okulun internet sitesini yapıyordum. Üstelik 47 saat dersim vardı. Çoğuna da yalnız giriyordum. Yalnız girmesem bile yanımdaki arkadaşlar stajerdi. Ama daha mutluydum. Daha az yoruluyordum. Çünkü okulumu seviyordum. Formatörlüğün imajı bile yetiyor. Üstelik formatörlük yeniden yapılandırılsa bile idareciler adam olmadıktan sonra başımız ağrımaya devam edecek. Dersler geri gelsin de isteyen derse girsin, isteyen formatör olsun.

Ayrıca derse girerken de o işlere bakıp bakmamak size kalmıştır. Eğer dersinizi güzel götürüyor ve hakkını veriyorsanız, bunu da herkes biliyorsa dersim var dediğinizde herkes saygıyla karşılıyor. Karşılamayanlara da benim bu saatim boş senin dersin var galiba o zaman getirir misin dediğiniz de olay bitiyor. Ayrıca derse girdiğinizde onlar zorunluluğunuz olarak görünmüyor ama formatörken zorunluymuşsunuz gibi oluyor.

Uzun lafın kısası öğretmenlik ve formatörlük gönül işidir. Mutluysanız ne olsa yaparsınız koymaz. ek olarak idarecilerinizin tavrı da önemlidir. Herşey yönetmelikte kanunda yazmaz. Siz onların bir işini yaparsınız onlar da sizin. Bu işler böyle yürür. Camia (müdürler, müdür yardımcısı, öğretmen vb) olarak üzerimizde çok fazla angarya var. yeni açık öğretim kayıtlarını da yıktılar okulların üstüne. Sadece mağdur olan bizler değiliz. Tabi bunlar bizim bize yapılanları kabullenmemizi de gerektirmez. Bu yüzden önce dersler geri alınıp sözleşmeli arkadaşların da mağduriyeti giderilmeli sonra da formatörlük kadrosu ve özlük haklarında değişikliğe gidilmeli. ondan sonra da isteyen dersine girer istemeyen de 180 saatlik bilgisayar kursu alan öğretmen arkadaşlarımızla beraber formatör olur. Herkes memnun olur.[/quote]

:++: aynen katılıyorum

bak güzel kardeşim zorunlu formatörlük diye birşey yok. ilgili makamlar adıan zorunlu diyerek bizi zorluyorlar. bir uygulamanın kanunlarda karşılığı yoksa zorunlu olsa kaç yazar. düşünsenize milli eğitim müdürlüğü zorunlu olarak bizlere kat temizlliği yaptırabilir mi? tabiki hayır. adına zorunlu temizlik görevlisi olarak görevlendiriyorum dese zorunlu mu olcak yani. yine yapacak mısınız bu görevi.
öğretmenlerin görev ve sorumlulukları ilköğretim kurumları yönetmeliğinin http://mevzuat.meb.gov.tr/html/68.html 68. maddesinde açıkça yazmaktadır. bunun dışında verilen hiçbir görev yasal değildir ve uygulamadaki yönetmeliğe aykırı olduğu için yok hükmündedir.
ben 2. dönem bu görevi kabul etmeyeceğim. ve hiçbir belgeye imza atmayacağım. resen yani isteğim ve bilgim dışında 68 maddeye aykırı yapılan bir görevlendirme yok hükmündedir. dolayısıyla formatörlük yapmamanız durumunda hakkımızda soruşturma açılacak fakat ceza verebilecekleri bir madde yoktur. tam tersi karşı dava açmanız yada ilgili kurum amirleri hakkında şikayette bulunmanız halinde isteğiniz dışında yönetmeliklere aykırı görevlendirme yaptıklarından ceza almaları bile söz konusu olacaktır.
ha unutmadan okulda maaş karşılığı kadar bile dersim yok yapmak zorun dayım diye düşünmeyin. bu onların sorunu. ben 2 okula bile gitmeyi göze alıyorum. tamirci olmaktan daha iyidir. emin olun
yönetmeliklerin size verdiği hakkın farkında olun ve kimsede korkmayın. ben 2. dönem bu yöntemi uygulayacağım.

biraz cesaret biraz bilgi. gerisi çok kolay.

deftones' Alıntı:
SAyın arkadaşlar dersler gelmesi gerekir nedenmi????
Dİyelimki formatörlük müdür yardımcılığı gibi kadrolu oldu!! Müdür yardımcısı müdürle anlaşamazsa öğretmenliğe dönüp farklı bir pozisyona geçebiliyor.Elinde bir kozu var. Ya bizler Formatör olduğunuzda ders kaldırıldığında bizlerinde dönebileceği yer olmalı.Diğer bir avantajda ders saatinin geri gelmesi ile okulların çoğunda bir formatör birde Bt öğretmeni ihtiyacı doğacak. , Kadoroluyuz atandık deyip Sözleşmeli, Mezun ve Üniv. okuyan kardeşlerimizi unutmayalım. Öğretmen camiasında sayımız artmadığı sürece azınlık olur kalırız
8)

Geri