alpaygunes' Alıntı:
Google cahilliğini giderir, fakat onuda bilmiyorsunuzdur belki. Ben senin yerine araştırdım. Nede olsa araştırmak emek ve sabır ister, yazılanlara inanmak daha kolay. Sen forumdan başka yerlere bakma buradakiler senin cahilliğini giderir. Biz niye buradayız.
Kısa cevap : Çünkü fiberin geleceği daha uzun. ADSL bitiyor. ADSL ile yapılanların hepsi fiberle yapılıyor. ADSL uzun vadede ölü yatırım
Hele birde VPN ağınız varsa kontrol edilebilirlik , ölçeklenebilirlik , ölçülebilirlik en son teknolojileri kullanma imkanlarınız var. Yani 1-2 yıl sonra değil 10 yıl sonrasına kadar önünüz açık. Sizin kontrolünüzde olan mini bir internet. Tüm makinelerin ip sinden tutun konfigurasyonuna kadar tek noktadan denetim , loglama.
ADSL 25 Mbps den sonra randımanlı değil. Kullanılmıyor. Sanırım VDSL oluyor . fiberin önü açık 1000 lere kadar çıkıyor dahada çıkacaktır. Bu ülkede bazıları erken düşününce yaranamıyor.
ADSL nin geleceği geldi, sonu bu kadar 25 Mbps. şunun gibi (disket>CD> DVD>bluray gibi) Bilmiyorsanız birine sorun anlatsın. Bana sormayın ama
Ücretin ADSL den fazla olmasının nedeni ADLS - fiber farkı değil VPN için sunulan altyapı ve onların bakım maliyeti.
Bu sorunuz başlıkla ne alakası var anlamadım ama sırf yazıp kaçanlara inat yazdım en azından sen bilmediğini söylüyorsun.
İlk paragrafta cahillik edebiyatı yapıp sıvamışsın, madem çok biliyorsun anlat izah et, sadece demogoji yapmışsın. Cahilliğini giderirız filan demişsin ama içi boş kelimeler yazmışsın.
Telekom bu kadar savunulmaz, sanırım idarecilik sınavı nedeniyle mecburen böyle savunmak zorunda hissediyor olabilirsiniz. Yalarım ısdırırım edebiyatı...
Benim sorum adsl de koruma ve engelleme varken 50 tl ödüyoruz fiberde neden bu kadar? Sen bana adsl fiber hız farkını anlatıyorsun. Sanırsın ki ben "adsl mi hızlı fiber mi" ya da "adsl mi iyi teknolojidir fiber mi" diye sormuşum.
Yok efendim adsl eskiymiş bitiyormuş, yapma yaa çok bilginsin. Adsl uzun ölü yatırımmış, fiberde gelecek varmış (şaşkınım şu anda
)
Hele ki adsl 25 e kadar destekliyor, fiber 1000 e kadar dedin acayip bilgilendim anlatamam yani.
Telekomun senin sıvadığın kadar Ertem şener hükümeti sıvamadı, tebrik ediyorum.
İdarecilik sınavında başarılar dileyecektim ama gerek yok çünkü başarılısın (sıvama konusunda).