DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: Yılmak yok DYK için toplan Dersine Sahip Çık!!

Bakanlık diyoruz ya bilişim teknolojileri, kodlama, robotik, computational thinking, 21. yüzyıl becerileri gibi konularda yeterince bilgi sahibi değil, gerekli hassasiyeti göstermiyor;
bu konularda akademik bir çalışma yapayım dedim, baktım ki üniversitelerin BÖTE bölümlerinde okullarla ilgili çalışma yapan çok nadir. İlgilenen kalmamış okullarla, BÖTE'ler bile umursamaz olmuş okulları. Kendilerini vermişler bir e-öğrenme, uzaktan eğitim sevdasına, onlarda üniversitelerin uzaktan eğitim merkezi çalışanı olmaya odaklanmış. 12 yıllık öğretmenim 12 yılın bir yılı sakin ve stabil geçmedi, sürekli yeni sürprizlerle karşılaşıyorum, valla bu nasıl bir meslek dememek elde değil... Programlama becerisi 21. yüzyıl becerileri arasında, computational thinking (bilişimsel-bilgisayarca-bilgi işlemsel düşünme) ha keza öyle, bakanlık "hakikaten öyleymiş!" dese ve üniversitelere dese ki, 5. 6. sınıf öğrencilerine yönelik neler yapılabilir gelin oturalım, doğru düzgün bir araştırma önlerine koyacak durumda değiller benim gözlemim. Nitekim kodlama dersi konusunda da bu durumu gözlemledim. Şaşkınım, vesselam....

i_kasalak' Alıntı:
Bakanlık diyoruz ya bilişim teknolojileri, kodlama, robotik, computational thinking, 21. yüzyıl becerileri gibi konularda yeterince bilgi sahibi değil, gerekli hassasiyeti göstermiyor;
bu konularda akademik bir çalışma yapayım dedim, baktım ki üniversitelerin BÖTE bölümlerinde okullarla ilgili çalışma yapan çok nadir. İlgilenen kalmamış okullarla, BÖTE'ler bile umursamaz olmuş okulları. Kendilerini vermişler bir e-öğrenme, uzaktan eğitim sevdasına, onlarda üniversitelerin uzaktan eğitim merkezi çalışanı olmaya odaklanmış. 12 yıllık öğretmenim 12 yılın bir yılı sakin ve stabil geçmedi, sürekli yeni sürprizlerle karşılaşıyorum, valla bu nasıl bir meslek dememek elde değil... Programlama becerisi 21. yüzyıl becerileri arasında, computational thinking (bilişimsel-bilgisayarca-bilgi işlemsel düşünme) ha keza öyle, bakanlık "hakikaten öyleymiş!" dese ve üniversitelere dese ki, 5. 6. sınıf öğrencilerine yönelik neler yapılabilir gelin oturalım, doğru düzgün bir araştırma önlerine koyacak durumda değiller benim gözlemim. Nitekim kodlama dersi konusunda da bu durumu gözlemledim. Şaşkınım, vesselam....

+1

Aynen ya herkes halinden memnun heralde.Toplasan 50-60 kisi tweet atiyor.Gercekten cok yazik.

herkese ulaşamadık... bence tüm sosyal ağlardan geniş katılımlı bir etkinlik planlanmalı.

Gelecek yıl dersimizi kaldırırlar bizi de ptt ya da nüfus müdürlüğünde memur yaparlar. Teknoloji çağında ne gerek var bilişime.

Ana yasanın 9. maddesi,kanun önünde eşitlik ilkesini düzenlemiştir. Bu maddeye göre " Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. "
Eşitlik ilkesinin,uygulama yönünden büyük önemi vardır. Toplumun ortak vicdanından kaynaklanan yasaların herkese aynı biçimde uygulanması, eşitlik ilkesinin gereğidir. Tersi durumda , insanların önce kendilerine , sonra topluma güveni kalmaz. Devlete güvenin yitmesi, karmaşaya neden olur. Oysa yasaların amacı, toplumun düzenini kurup kollama, toplumdaki dengeleri sağlamaktır. Yasaların herkese eşit uygulanması, kamu görevlilerinin adaleti göstermesinin yanında , aynı zamanda onların yükümlülüğündedir. Bu duruma uymayanlar gerekli cezayı alır.

Bu açıklamanı manasına gelince arkadaşlar . Birileri kanunu veya idari işlemleri yürütürken keyfi olarak davranıyorsa ki bizim durumumuz şuan yapılan işlemin keyfi olduğunu gösteriyor. Adeta gece yarısı birisi binlerce öğretmen ve öğrencinin hakkını gasp ediyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Sudan gerekçelerle bu durumu oluşturanlar tabiki kanun önünde hesap vereceklerdir. Ama bunu yapa bilmek içinde hakkımızı aramayı bilmemiz gerekiyor.
Örgütlü bir yapıya sahip olmamız gerekiyor. Bununda en güzel yollu sendikal harekettir. Dernek,Platform vs. Devlet nazarında etkisi az olan kitlelerdir. Dava dahi açamazlar. Eğer bilişimciler olarak bir araya gelip bir çatı altında hareket edersek konuyu sürekli gündemde tutarsak ne kimse böyle kolay kolay bizi gözardı etmez . Nede geçe yarısı hakkımızı elimizden alır. Sendikayı açtığımda birileri diyordu ki hocam ne gerek var . 20 veya 30 kişi ile ne yapacaksınız falan filan . Ben Daire başkanı ile konuştuğumda sendika kelimesi geçer geçmez adamın konuşması değişti. Hatta ben telefonda konuşurken ankara da görevli bir kaç bilgisayar öğretmeni arkadaş yanına geldiler. Ben yapılanın hata olduğunu. bir an önce bu hatadan dönülmesi gerektiğini resmi olarak gereken ne varsa sendika olarak yapacağımızı söyleyince. Başkanım öyle şeyler yapmaya gerek yok . Gelecek dönem drama yı kaldırır sizinkini koyarız dedi.
Şimdi tüm bilişimci arkadaşlara söylüyorum . yaklaşım 10 bin kişiyiz ve hepimizin hakkı gasp edilmiştir. İDEAL EĞİTİM-SEN "www.idealegitimsen.org" sendikası sizin sendikanız dır. Ben başkanı olarak tüm bilişimci arkadaşları sendikama davet ediyorum . Ferdi mücadelenizi görüyorum güzel ama yetmez . Mücadelemizi toplu ve yasal yollarla yapmalıyız. Bunun tek yollu da sendikal harekettir. Korkan arkadaşlarda şunu söyleyeyim daha önce ankara da eylem yaptığımızda kimseye bir ceza veya herhangi bir fiske atıldı mı. Hayır. Yasal olarak yapılacak tüm işlemler kimseyi incitmez . Çoğu arkadaşımız TV lerdeki SİYASİ,İDEOLOJİK VB. sendikaları görünce haklı olarak sendikalardan korkuyor. Üye olmak istemiyor. Bende üye olmadım sendika kurdum .
Basın açıklamamızı hazırlıyoruz. Meclise ve Partilere götüreceğiz. Eğer mücadele etmesek inanın ki yakın zamanda dersimizi kaldırırlar. Benim asıl korkum budur. Dersi kaldırmayı düşünen aklından bile geçirmesin. karşısında bir kitlenin olacağını bilsin en azından ...

Ana yasanın 9. maddesi,kanun önünde eşitlik ilkesini düzenlemiştir. Bu maddeye göre " Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. "
Eşitlik ilkesinin,uygulama yönünden büyük önemi vardır. Toplumun ortak vicdanından kaynaklanan yasaların herkese aynı biçimde uygulanması, eşitlik ilkesinin gereğidir. Tersi durumda , insanların önce kendilerine , sonra topluma güveni kalmaz. Devlete güvenin yitmesi, karmaşaya neden olur. Oysa yasaların amacı, toplumun düzenini kurup kollama, toplumdaki dengeleri sağlamaktır. Yasaların herkese eşit uygulanması, kamu görevlilerinin adaleti göstermesinin yanında , aynı zamanda onların yükümlülüğündedir. Bu duruma uymayanlar gerekli cezayı alır.

Bu açıklamanı manasına gelince arkadaşlar . Birileri kanunu veya idari işlemleri yürütürken keyfi olarak davranıyorsa ki bizim durumumuz şuan yapılan işlemin keyfi olduğunu gösteriyor. Adeta gece yarısı birisi binlerce öğretmen ve öğrencinin hakkını gasp ediyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Sudan gerekçelerle bu durumu oluşturanlar tabiki kanun önünde hesap vereceklerdir. Ama bunu yapa bilmek içinde hakkımızı aramayı bilmemiz gerekiyor.
Örgütlü bir yapıya sahip olmamız gerekiyor. Bununda en güzel yollu sendikal harekettir. Dernek,Platform vs. Devlet nazarında etkisi az olan kitlelerdir. Dava dahi açamazlar. Eğer bilişimciler olarak bir araya gelip bir çatı altında hareket edersek konuyu sürekli gündemde tutarsak ne kimse böyle kolay kolay bizi gözardı etmez . Nede geçe yarısı hakkımızı elimizden alır. Sendikayı açtığımda birileri diyordu ki hocam ne gerek var . 20 veya 30 kişi ile ne yapacaksınız falan filan . Ben Daire başkanı ile konuştuğumda sendika kelimesi geçer geçmez adamın konuşması değişti. Hatta ben telefonda konuşurken ankara da görevli bir kaç bilgisayar öğretmeni arkadaş yanına geldiler. Ben yapılanın hata olduğunu. bir an önce bu hatadan dönülmesi gerektiğini resmi olarak gereken ne varsa sendika olarak yapacağımızı söyleyince. Başkanım öyle şeyler yapmaya gerek yok . Gelecek dönem drama yı kaldırır sizinkini koyarız dedi.
Şimdi tüm bilişimci arkadaşlara söylüyorum . yaklaşım 10 bin kişiyiz ve hepimizin hakkı gasp edilmiştir. İDEAL EĞİTİM-SEN "www.idealegitimsen.org" sendikası sizin sendikanız dır. Ben başkanı olarak tüm bilişimci arkadaşları sendikama davet ediyorum . Ferdi mücadelenizi görüyorum güzel ama yetmez . Mücadelemizi toplu ve yasal yollarla yapmalıyız. Bunun tek yollu da sendikal harekettir. Korkan arkadaşlarda şunu söyleyeyim daha önce ankara da eylem yaptığımızda kimseye bir ceza veya herhangi bir fiske atıldı mı. Hayır. Yasal olarak yapılacak tüm işlemler kimseyi incitmez . Çoğu arkadaşımız TV lerdeki SİYASİ,İDEOLOJİK VB. sendikaları görünce haklı olarak sendikalardan korkuyor. Üye olmak istemiyor. Bende üye olmadım sendika kurdum .
Basın açıklamamızı hazırlıyoruz. Meclise ve Partilere götüreceğiz. Eğer mücadele etmesek inanın ki yakın zamanda dersimizi kaldırırlar. Benim asıl korkum budur. Dersi kaldırmayı düşünen aklından bile geçirmesin. karşısında bir kitlenin olacağını bilsin en azından ...

Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık, saat 10:00'da CNN Türk canlı yayınına katılacak.

Bi fikri ışık
serdaruzun38' Alıntı:
Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık, saat 10:00'da CNN Türk canlı yayınına katılacak.
Bir Fikri IŞIK vardı kodlamadan bahseden, sanayimiz için olmazsa olmaz diyordu. Oda bahsetmiyor artık :(

Re: Cumartesi 20:00 da Twitter etkinliği olacak DYK için

Arkadaşlar idarenin yaptığı yanlış ve haksız uygulamaların denetlenmesini sağlayan kamu denetçiliği kurumunu da aktif olarak kullanmamız lazım.

Aklımıza ilk BİMER ve sendikalar geliyor ama bu tur idareyle alakalı çıkmazlara, kamu denetçiliği kurumu yani ombudsmanlık şikayetleri alıyor.

http://www.ombudsman.gov.tr

Bu adresten girip, idarenin yaptığı haksız uygulamayı e-dilekce ile bildirmeliyiz.

Adminden bu konuyu da başlara koymasını istiyorum.

exelsior' Alıntı:
Arkadaşlar idarenin yaptığı yanlış ve haksız uygulamaların denetlenmesini sağlayan kamu denetçiliği kurumunu da aktif olarak kullanmamız lazım.

Aklımıza ilk BİMER ve sendikalar geliyor ama bu tur idareyle alakalı çıkmazlara, kamu denetçiliği kurumu yani ombudsmanlık şikayetleri alıyor.

Bu adresten girip, idarenin yaptığı haksız uygulamayı e-dilekce ile bildirmeliyiz.

Link için teşekkürler hocam başvurumu yaptım.

Dün okulda kurs programı hazırlanmış, 3 beden eğitimi öğretmeninin 3 er grup kursu var. Birde hafta içir egzersiz yapacağız diyorlar. Millet yolunu buldu bu işlerde. Öğrencilere kurs seçmezseniz okul takımına giremezsiniz diyen mi ararsın, ana branşlarda ders notlarınız düşer diyen mi? Hiç bir yönlendirme yapmadım. Kurs açacağım bilişime ilgili olanları kurslara bekliyorum dedim. Buna rağmen 3 grup açılacaktı. Bu resmen haksızlık. Hem maddi hem manevi olarak insanı resmen bitiriyorlar, sene başında yine tüm enerjimi motivasyonumu kaybettim.

Şeytan diyor bad istifaya başka birseyler yap...bakalım ne olacak hayirlisi Allah tan

mücadele etmemiz gereken ilk kesim kendi zümrelerimiz.bu kadar umursamaz olunmaz

ben dilekçe yazd1m kaç kisi dilekçe yazdi kaç kisinin umrunda bile degil

ctrl+alt+delete' Alıntı:
mücadele etmemiz gereken ilk kesim kendi zümrelerimiz.bu kadar umursamaz olunmaz

Kesinlikle katılıyorum,twitter da çok az kişiydik,ben eşime bile yazdırdım.kaç kişi dilekçe hazırladı?aslında bu umursamaz zümreye herşey hak müstehak.

AKİM'e mesaj

Ortaokullarda uygulamaya konulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönetmeliğinde "Haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden kurslar açılabilir" denilmektedir. Bu sene öğreci isteklerine göre kurs planlamaları yapılıp ilgili dersler sisteme işlendikten sonra, sistemin kapanacağı son gün "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi ile bazı seçmeli dersler sistemden çıkarılmıştır. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 5. ve 6. sınıflarda zorunlu ve notu olan bir derstir, bu yapılan yönetmeliğe aykırıdır.
Bakanlık yetkilileriyle görüştüğümüzde bize, maliyenin kurslara onay vermediği ve kurslarda sınırlamaya gidildiği, bunun içinde bazı derslerin çıkarıldığı cevabı alınmıştır.
Herşey hazırlanıp son anda böyle bir değişikliğe gidilmesi plansızca yapılan bir işin varlığını ortaya koymaktadır. Öğrenci ve öğretmenler mağdur olmuştur. eğer bir sınırlama olacaksa bu, kurs geneline yansıyan bir sınırlamayla olabilirdi. Neden sadece "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım " dersi çıkarılmıştır. O an buna karar veren kişi Beden dersi deseydi, şekildemi uygulanacaktı. binlerce öğretmeni ve milyonlarca öğetmeni ilgilendiren bir durum bu kadar oldu bittiye getirilmemeli.
Gelişmiş ülkeler çocuklarına kod yazmanın, yazılım programlamanın önemini aşılamaya çalışırken, sadece oynayan bir toplum değil kendi oyununu kendi yapabilen, tüm akıllı cihazlara hükmedebilen bir topluma yönelirken, dünyanın en büyük şirketleri Bilişim sektöründen çıkarken "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinin bu kadar hor görülmesi de manidardır.
Diğer yandan maliye kursların bütçesine onay vermedi diye "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi çıkartılırken, bu dersi seçmiş olan öğrenciler beden-resim-müzik vs. diğer öğretmenlerin açtığı kurslara yönleniyor mesela, beden eğitimi öğretmeni 2 kurs açacakken bu sefer 4 kurs açmış oluyor. Bu durumda burda nasıl bir bütçe kısıtlamsından bahsedilebilir ki.
Üstelik bir çok okulda ya hiç yok ya da bir tane Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni varken, her okulda ortalaa 3 beden eğitimi öğretmeni vardır.
Kısacası "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinin kurslar üzerinde oluşturduğu mali yük, diğer branşlara göre daha azdır. Bu bir bahane olamaz, neden kurs kapsamından özellikle bu ders çıkarılmıştır nedenini öğrenmek ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.
www.bilgisayarbilisim.net adresinde bilişim öğretmenlerinin yakınışlarını ve hak arayışlarını takip edebilirsiniz.

Arkadaşlar özellikle http://www.ombudsman.gov.tr ye e-başvuruyu yapmayı unutmayın, es geçmeyiniz.

arkadaslar en azindan yarin idareye dilekcelerimizi verelim.

kendi okulum icin demeliyim ki idare benden daha cok uzulmustur. ellerinden geleni yapacaklardir. durumumuzu acikca ifade edip dilekcelerimizi verelim yardimci olacaklardir.

Şöyle bir program var mi?
100 tane tweet hesabini ayni anda acip tek tikla tweet atabilecek, ya da buna imkan verir mi tweeter alt yapisi

volkantb' Alıntı:
Cumartesi pazar maçlar olduğu için gündeme girebilmek zor olur pazartrsi ya da salı yüklensek bence daha mantıklı hem hafta içi daha etkili olur diye düşünüyorum

face e bazıları yazmış, DYK yı kaybettik ekzersiz nasıl açarız diye:)
adamlar kabullenmiş yok böyle birşey, 200-300 tl kazanacak onun derdinde, başka branşcı aynı saat ders verecek 2 kat alacak haberi yok :verymad:

Re: Ynt: Yılmak yok DYK için toplan Dersine Sahip Çık!!

cilekes_ogrt' Alıntı:
Şöyle bir program var mi?
100 tane tweet hesabini ayni anda acip tek tikla tweet atabilecek, ya da buna imkan verir mi tweeter alt yapisi
Yeni öğrendim, Hatta bu işleri ücret mukabili yapanlar varmış .
Kendi oluşturduğu robot hesaplar tweet atıyor.
Bir de ücret karşılığı tweet atan organik hesaplar varmış.Az bişey daha tuzlu.
Lakin, ortada organik DYK mağduru bilişimci öğretmenler varken, böyle birşey çok komik.

adamların uyanması için btr nin kaldırılması lazım. kaldırılsın burada dört dönmezlerse ş.sizim. kurs gitti siz tepki göstermeyin derslerde gidecek...

Hatırlayın ;
Beden eğitimi dersi haftalık programda iki saatten bir saate düştü. Beden eğitimi öğretmenleri düdüklerini de aldılar ve Ankara'da tepkilerini gösterdiler. Dersler yeniden 2 saate yükseldi.
Rehber öğretmenlerinin kadrolarının RAM lerine çekilmesi ve oradan heryıl okullara geçici görevlendirilmesi durumu vardı. Rehber öğretmenler Derneği, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nezdinde devreye girdi ve Daha başlamadan bunu engelledi.
Yine hatırlar mısınız bilmem?
İngilizce dersinin ilkokul 2 ve 3 lere kadar inmesinde ingilizce öğretmenliği bölümü akademisyenlerinin TTK başkanlığı üzerinde oldukça büyük etkisi olmuştur.
Özetle;
Birlikten kuvvet doğar.

maverick07' Alıntı:
http://www.kamuajans.com/egitim-personeli/bilisim-teknolojileri-ve-yazilim-dersinden-de-destekleme-kursu-acilabilmelidir-h501897.html
tek haber bu başka haber göremedim.
Türk Eğitim Sen den ilk tepki gelmiş.

Lisede bedenci 14 saat kurs aciyor.Bunun 4 saati ygs ogrencilerine.Eger sorun maliyetse ogrencilere zorla kurs actiranlara baksinlar.

Geri