DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
bence de 2 dönem hakkımız iade edilecek. Ama tabi işin ardını gene de bırakmamalıyız.
neyazıkki dersimiz angarya olarak görülüyor,tayvan gbi ülkeler teknoloji satmayı ülke stratejisi haline getirmişken biz öğrencilerimizin oyun tasarlayabileceği bir kursu bile açamıyoruz,hatta bu kafayla dersimizi bile kaldıracaklar gibi gelio
 
Arkadaşlar gün birliktelik günüdür. Bu işin şakası olmaz dersimiz gitti mi geri gelmez. Sürekli mesajlarımızla gündem yaratmalıyız. Dersimizin zorunlu olabilmesi için bayağı uğraş verilmişti. Böyle kolayca gözden çıkarılan bir ders olmaması lazım.
 
Arkadaşlar eğitim birsene üyeyim.Bir kaç defa konuyla ilgili aradım mail attım ama sendika olarak hiç bir tepki verilmedi.Bende az önce aşağıdaki maili attım ve ilk fırsattada sendikadan istifa edeceğim.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin Destekleme kursu modülünden herhangi bir açıklama yapılmadan bakanlık tarafından kaldırılmasıyla ilgili sendikaya daha önce mail atmış ve bu durumla ilgili bir açıklama yapmanızı talep etmiştim.Aradan yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen sendikamdan konuyla ilgili hala bir ses duyamadım.Bizim haklarımızı bu şekilde savunduğunuz için ve mağduriyetimize sessiz kaldığınız için teşekkür ederiz.
 
TBMM
EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ‘NİN ÖNEMİ
Bilişim Teknolojileri ; modern toplumların vazgeçilmez bir yapı taşı hâline gelmiştir. Birçok ülke Bilişim Teknolojileri konusundaki gelişmeleri anlamaya çalışırken aynı zamanda bu teknolojilerin temel kavramlarını ve kullanım becerilerini öğretmek için gerekli değişimleri öğretim programları içine yerleştirmeye başlamışlardır. Günümüzün modern okullarında da Bilişim Teknolojileri bir yandan anlamlı öğrenme etkinliklerinin gerçekleşmesine katkı yaparken bir yandan da aktif kullanım sağlamaktadır.
Bilişim Teknolojilerini aktif kullanan bireylerde;
Eleştirel düşünme Karar verebilme Beklenmeyen durumlarda ortama hâkim olabilme Grup içerisinde çalışabilme İletişim becerilerine sahip olma Çok yönlü yeterli olma Gelişen ve değişen teknolojiyi takip etme gibi özellikler görülmektedir.

Bugün kullanılan teknoloji ürünlerinin şüphesiz en yaygınlarından biri bilgisayardır. İşyerimizde,evimizde,gittiğimiz herhangi bir banka şubesinden tutunda mahallemizdeki bakkala kadar girmiştir. Bu hızlı gelişimin içerisinde çocuklarımıza okullarda ders olarak okutulmaya başlamıştır. Bu karar son derece önemli bir karardır. Bizim bilgisayarı yaşamımıza bu kadar kolay girmesini sağlayan en önemli etkenlerden biride ihtiyaçlarımız olsa gerek. Evet, bugün internet denilen olayında eklenmesiyle birçok işimizi bilgisayarlardan halledebiliyoruz.

Tabi yaşamımıza bu kadar etkili olan bir makine kullanımı açısından da sıkıntılarda vardır. Karşısına oturduğumuzda bir çoğumuz yine ne yapacağımızı bilemez duruma geldiğimiz. Bunun neticesinde de madem ki bu bir ihtiyaç halini almıştır yani bireylerin öğrenmesinde fayda var bu eğitimi çekirdekten verelim düşüncesiyle okullarımıza ders olarak okutulmaya başlanmıştır.
''Çocuklar okula bilgisayar kullanmasını bilerek geliyor bu yüzden bilişim ile ilgili derslere ihtiyaç yok anlayışı nedense dile getirilmeye başlanmıştır. Bu anlayış bilişim alanında Türkiye'yi diğer ülkelerden belki en az 20 yıl geriye götürebilir. Okullarımıza Akıllı tahtalar koyuldu. Öğrencilerimize Tabletler dağıtılmaya başlanmışken her nedense Bilişim Teknolojileri Eğitimine konu gelince ne gerek varımsı düşünceler ortaya çıkmaktadır. İlk yıllarda eski adıyla Bilgisayar dersi yeni adıyla Bilişim Teknolojileri dersinin eğitimi ve öğretimi tüm sınıflarda 1 saat veya 2 saat şekilde zorunlu iken bu uygulamadan vazgeçilmeye başlanmış daha sonra seçmeli hale getirilmiş 2013 yıllına kadar nerdeyse müfredat’tan çıkarılmaya kadar gitmiştir.
2013 Yılında gelen tepkiler üzerine bakanlık tekrardan ders müfredatına 5,6 sınıflarda zorunlu 2 saat 7,8 sınıflarda ve liselerde seçmeli olarak okutulmaya tekrardan geçilmiştir. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yıllında 5 .sınıfların dil eğitimi ağırlıklı olması düşüncesiyle tekrardan Bilişim Teknolojileri Dersi Kaldırılacak mıdır. Eğer bakanlık bu hataya düşerse hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için baya bir sıkıntı olacağı aşikardır. Asıl olan ve bugün çoğu özel kurs ve akademilerde uygulanan çağın gereği BİLGİSAYAR-İNGİLİZCE eğitiminin beraber verilmesidir.
Bakanlığımız Bilişim Teknolojileri eğitimi konusunda bu gel git leri yaşamasının asıl sebebi nedir. Okullarımıza en büyük yatım projesi olan FATİH projesi gibi bir proje dururken Bilişim Teknolojileri eğitimi konusunda kafa karışıklığının olması bu projenin önündeki en büyük engeldir. Şu unutulmamalıdır. Eğitimi verilmemiş ve kontrolsüzce yapılan her eylem hayal kırıklığı oluşturacaktır. Birileri bu projeyi baltalamak ve verimsiz hale mi getirmek istiyor düşüncesini akla getirmiyor değildir. Ayrıca
İnternet ve bilgisayar bağımlılığı, oyun bağımlılığı, sanal zorbalık gibi çeşitli konularda okullarda neden bir eğitim verilmiyor bir eğitimci bunu açıklaması mümkün mü?. Yazılım temelli eğitim konusu neden kulak ardı ediliyor, içinde bulunduğumuz bilişim çağında bu toplumun temel bir ihtiyacı değil mi yetkililerin gereken somut adımları atması, artık bir şeylerin sorgulamasını umut ediyoruz. Yazılım temelli eğitim, her aşamada proje geliştirmeye yönelik bir eğitim olup, kelime işlemci programında bir tablo oluşturularak bile proje geliştirilebilir. Çocukların en çok proje geliştirebileceği ders Bilişim Teknolojileridir. Bakanlığın bu gerçeği peki önemsememesi nedendir? Yetkililerin bilgisayar okuryazarı olmayışından olabilir mi?
Bilişim Teknolojileri dersinin amacı, teknoloji kavramını öğrenerek teknolojik araçları tanıma , temel becerilere sahip olma, yaş seviyesine uygun olarak resim yapma ve temel donanım birimlerini tanıyan bireyler yetiştirmektir
Temel bilgisayar kullanımına başlayıp, eğitim-öğretim yılını yaş seviyesine uygun olan resim yapma ve yazı yazma programlarını kullanarak tamamlamaktadır. Dersin amacı sadece bilgisayarı değil teknolojiyi de tanıyan ve doğru kullanan, değişen ve gelişen teknolojinin farkında, etraftan gelen bilgileri doğru değerlendiren bireyler yetiştirmektir.
* Değişen ve gelişen teknolojiyi takip eden, seviyesine uygun yazılımları (yazı yazma programı) ve interneti rahatça kullanabilen bireyler yetiştirmektir.
* Gelişen teknoloji takip eden, bilgisayarın donanım ve yazılımlarını, çalışma düzenini kavramış, yazı yazma programını en etkin şekilde kullanabilen, internette aradığı bilgiye ulaşan , iyi ve kötü bilgiyi birbirinden ayıran bireyler yetiştirmektir.

Ayrıca son zamanlarda gerek Milli eğitim Bakanlığı ve diğer kurumların diler getirdiği Bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama dersi , bilgisayarda yazılım, uygulama ve web sitesi oluşturmayı sağlayan dersin hayata geçirilmesi düşüncesi Bilişim teknolojileri Öğretmenleri basın ve yayından takip etmekledirler. . Yüzlerce kodlama dili vardır. Bu temel bilgi öğrenildiğinde, bilgisayarda kendi yazılım, uygulama ve web sitenizi yapma ve kontrol etme gibi bir sürü avantajı olacaktır.
Uzmanlara göre, küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’e göre, kodlama bilen bir kişi bilgisayarları, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği işleri yaptırabilir, bu cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir. Özdemir, kodlamanın gelecekteki işleviyle ilgili ise şunları söylüyor: “Bugünün çocuklarının büyüdüklerinde, uzun zamandır depolanan ‘büyük veri’ ile uğraşması ve her alanda doğru kararlar verebilmek için o büyük veriyi analiz edip anlamlı sonuçlara ulaşmasını sağlar.
İngiltere Eylül 2013’te yaptığı değişiklikle ‘kodlama’yı müfredata ekledi. İngiltere Eğitim Bakanlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri dersinin müfredatını 5-6, 7-11 ve 11-14 yaş grubu için üç ayrı basamakta düzenledi. ABD’de de kodlama eğitimi ilk, orta ve liselerde veriliyor.
Ülkemizde uygulamanın sadece derslerle değil aynı zamanda Destekleme kursları ile bu tür alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimize fırsat vermelidir. Bu sene ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı mevcudu geliştirmeyi bir yana bırakın destekleme ve yetiştirme kurslarındaki Bilişim Teknolojileri ve yazarlık eğitimi dersini sistemden kaldırmıştır. Gerekçesi ise son derece geçersizdir. Bakanlığımız ne yazık ki her zaman ki gibi ikilem yaşamıştır.
Bilişim ve Teknolojinin hızla yayıldığı ve kullanıldığı bir çağda eğitim ve öğretimin doğru bir şekilde verilmesinin tek yollu yine okullarımız ve Bilişim Teknolojileri ve yazarlık eğitimi olacaktır. Bu sağlayacak olanlar ise Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bundan asla vazgeçilmemelidir. Bu konuda gerekli olan tüm adımların atılmasını İDEAL EĞİTİM-SEN “İdealist Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası” olarak takip edeceğimizi gerekli iş ve işlemlerin tarafınızdan yapılmasını arz ve talep ederiz..
 
ARKADAŞLAR BT İÇİN RAPOR NASIL OLMUŞ
VARSA HATALARIMIZ DÜZELTELİM
BU RAPORA DERSİ SEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZ DİLEKÇELERİNİ EKLEYECEĞİM
AYRICA EBA YA KAYIT EDİLMİŞ SİLİNMEDEN ÖNCEKİ RAPORLARI ALAN VE BANA GÖNDEREN ARKADAŞLARI BİLGİLERİNİ EKLEYECEĞİM
GERİSİNİ DE YETKİLİLERİMİZ DÜŞÜNSÜN 120 ADET DİLEKÇE VAR ELİMDE ....
 
Dersin ismi yanlış daha önce de soylemistim dikkate almamissin zumrem.sonra demesinler daha dersin adini bile dogru yazamamissin diye.eline saglik
 
Sefa hocam uğraşını takdir ediyorum. sonuçta kendi özel zamanından feragat edip yapıyorsun. inşallah incelenir. eline sağlık
 
Arkadaşlar sendika mendika hikaye bir anlamda bakın mücadele için sendika gerekli ama
Sonuçta bizim dersimiz ve bizim alanımız . Yıllardır şunu gördüm bizim için mücadele eden sendika yok. Olmayacak ta üyeleri çok fazla
Bir şey elde edersek hepimize yarar kaybedersek sıkıntı hepimizin vesselam ...
 
ARKADAŞLAR TÜRK EĞİTİM SENİN YAZISINA CEVAP GELMİŞ MEBTEN BUGÜN. ANCA SİZLERE ATABİLDİM. BİR İNCELEYİN DERİM...



http://www.turkegitimsen.org.tr/icerik_goster.php?Id=11169



Cevapta MEB şöyle yazmış :

Türk Eğitim-Sen olarak; destekleme ve yetiştirme kurslarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine de yer verilmesi hususunda, Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunulmuştu.

"Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili talebimize, modülde yer alan dersler yıl içindeki inceleme raporları, derse devam durumları ve dersin uygulamadaki verimliliği gibi kriterler göz önüne alınarak Bakanlıkça belirlendiği modülde bulunmayan derslerden bu dönem içinde kurs açılmasının mümkün olmadığı, talebimizin bir sonraki dönemde destekleme ve yetiştirme kursları uygulama çalışmaları kapsamında değerlendirileceğini bildirilmiştir."
 
emirkazim' Alıntı:



Cevapta MEB şöyle yazmış :

Türk Eğitim-Sen olarak; destekleme ve yetiştirme kurslarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine de yer verilmesi hususunda, Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunulmuştu.

"Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili talebimize, modülde yer alan dersler yıl içindeki inceleme raporları, derse devam durumları ve dersin uygulamadaki verimliliği gibi kriterler göz önüne alınarak Bakanlıkça belirlendiği modülde bulunmayan derslerden bu dönem içinde kurs açılmasının mümkün olmadığı"


yeni kılıfımız hayırlı uğurlu olsun adamların inceleme raporları varmış, dersimize devam sıkıntısı varmış bir de verimli değilmiş. Allah aşkına böyle bir rapor varda niye kamuoyuyla paylaşılmıyor herkes eksiğini fazlasını görsün. Neye göre kime göre verimli ya da verimsiz. Diğer derslerde atomu parçalıyorlar ya herhalde ondan ya da picassolar yetiştiriyorlar.
 
adamı kötü kötü konuşturacaklar illaki! ulan yoklama alan okul mu varmış vicdansızlar. sizin inceleme raporlarınızı iyi biliriz biz.
 
Arkadaşlar ne raporu siz belgeleri gönderin akşam saat 20:00 kadar ben asıl yarın raporu sunarım. :D
Siz öğrenci sayısını ve isteyen öğrenciler den haber verin
yerim onların raporunu
Adamlar telefonda bana söylediğini resmi yazı ile yazmış göndermiş . Ben biraz sıkıştırın hocam gelecek dönem sizinkini açarız dedi zaten bende konuyu başka yere taşırım bunun için eylem yapmış biriyim dedim..
Sizce ben neden artık MEB 'LE değil de TBMM ile görüşme gidiyorum Eğitim komisyonuna taşımak için
yoksa bildiklerini okur herkes 4 partiye de götürüyorum raporları
 
demirkaptan' Alıntı:
DYK ile ilgili bir gelişme yok mu arkadaşlar?
hocam artk ne gelişmesı olacakkı bu donem ıcn kurslar acıldı bizim dersten açan okullara yazılar gıttı ıptal edıldı bundan sonra nasıl olur Allah sonumuzu hayr eylesin
 
sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar ne raporu siz belgeleri gönderin akşam saat 20:00 kadar ben asıl yarın raporu sunarım. :D
Siz öğrenci sayısını ve isteyen öğrenciler den haber verin
yerim onların raporunu
Adamlar telefonda bana söylediğini resmi yazı ile yazmış göndermiş . Ben biraz sıkıştırın hocam gelecek dönem sizinkini açarız dedi zaten bende konuyu başka yere taşırım bunun için eylem yapmış biriyim dedim..
Sizce ben neden artık MEB 'LE değil de TBMM ile görüşme gidiyorum Eğitim komisyonuna taşımak için
yoksa bildiklerini okur herkes 4 partiye de götürüyorum raporları
hocam senden kurkulur ama işte bu tarz olmak gerek yurtdısındakı davaları gorunce sasırıyoruz herkes hakkını arıyor ve karşiliğini alıyor bızde genel anlamda boşvermişlik bir başkasından bekleme durumu var .böyle oluncada durum wahim herkes birbirine bırakıyor sonuç hüsran .Allah razı olsun çalışmalarınızdan dolayı hocam inş şu norm durumu ve ders durumumuz kesin bir sonuca varır ve BTR yada öğretmen olmak ısteyen arkadaslar sıkıntı çekmez. Her okula bir öğretmen şart tabiki BİLİŞİM ÖĞRETMENİ
 
emirkazim' Alıntı:
ARKADAŞLAR TÜRK EĞİTİM SENİN YAZISINA CEVAP GELMİŞ MEBTEN BUGÜN. ANCA SİZLERE ATABİLDİM. BİR İNCELEYİN DERİM...



http://www.turkegitimsen.org.tr/icerik_goster.php?Id=11169



Cevapta MEB şöyle yazmış :

Türk Eğitim-Sen olarak; destekleme ve yetiştirme kurslarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine de yer verilmesi hususunda, Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunulmuştu.

"Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili talebimize, modülde yer alan dersler yıl içindeki inceleme raporları, derse devam durumları ve dersin uygulamadaki verimliliği gibi kriterler göz önüne alınarak Bakanlıkça belirlendiği modülde bulunmayan derslerden bu dönem içinde kurs açılmasının mümkün olmadığı, talebimizin bir sonraki dönemde destekleme ve yetiştirme kursları uygulama çalışmaları kapsamında değerlendirileceğini bildirilmiştir."
geçen sene 2.dönem sadece son hafta 8 kişi ile ders yaptım. son hafta dışında 1. ve 2. dönem hiç 10 kişi altına ders yapmadım. kim gelmiş incelemiş kursları anlamadım. diğer bütün branşlarda 4-5 kişi ile kurs devam etti onlar başarılı biz hiç 10 kişi altı olmasın başarısız yersennnn
 
Konyanın büyük ortaokullarından birindeyim. Geçen sene matematik, türkçe, fen derslerine 3-5 öğrenci gelirken, bilişimde öğrenci sıkıntısı yaşamadım. diğer derslerin raporu varmı acaba?
 
diğer derslerde de açtırmadılar bana, bilişimci olduğumuz için başka dersten açamamışmışımızzzzz :verymad: :scared:
 
Baştakileri bırakın birde okuldakilerle uğraşıyoruz. Geçen sene ilk açıldığında okul müdürleri bizim dersi eklemediler hatırlarsanız.
Sonra Bakanlığı aradık eklediler. Yani kısacası herkes bize düşman herkes zora girince de hocam bir uğrayabilirmisiniz şu belgeyi açamıyorum da falan filan ...
yani çok tirajı komik bir meslek dalın dayız...
 
Dilekceme gelen cevap.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20161011-WA0005.jpg
    IMG-20161011-WA0005.jpg
    96.6 KB · Görüntüleme: 311
Mehmet Akif YILMAZ 'ın makamından aradılar saat ikiden önce burada olabilir misin dediler saat 2 de genel kurul varmış
dediler İşallah yetişirim Ankara da trafik olmaz ....
 
Geri
Üst