Eğitici Formatör Ekders Sorunu ile ilgili

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bu strateji geliştirme dairesinin görüş belirtmeside ayrı bi olay. aslında görüş belirtme ile kendilerinin ne kadar beceriksiz olduklarınıda tasdik etmiş oluyorlar. demekki o kadar anlaşılmaz karışık ne yazdığı ne dediği belli olmayan kanun yönetmelik genelgeler yazıyorlarki 10 defa görüş belirtmek zorunda kalıyorlar. şube müdürleride vatanı kurtarıyorlar eğiticilere ders ücreti ödememekle üstelik eğitim öğretim hizmetleri sınıfında olmasına ragmen. neyse ya çok konuştum okuldaki idarecilere bakınca devlete acımıştım, il meb deki idarecileri tanıyınca ağlamaya başladım sonra bakanlıktakileri tanıyınca artık ağıtlar yakıyorum devletimiz için :)
 
ysartemur' Alıntı:
erakcora' Alıntı:
Ek ders yerine maaş artışı olacak sanırım Tolga, argecilerde de sanırım öyle.
aynen hocam. ayın 13 itibariyle ek ders yazılmadı. beklemedeyiz
Ek derslerin kesilmesi ile ilgili uygulama devrede. Eğer ek ödeme ile ilgili plan olsaydı bence uygulamayı sadece ücreti kesmek şeklinde yapmazlardı.
 
ek dersi kestimi ek ödeme ile karşılıyor. Karşılamazsa tüm ilsisçiler ve argeciler istifa eder. Eğiticilerden bahsetmiyorum bile biz fasulyeyiz.
 
togius' Alıntı:
ek dersi kestimi ek ödeme ile karşılıyor. Karşılamazsa tüm ilsisçiler ve argeciler istifa eder. Eğiticilerden bahsetmiyorum bile biz fasulyeyiz.
ewt ben bır Ar-Ge ci olarak hemen ıstafa ederım hem 8-5 calısacam hemde ek ders alamayacam varmı oyle yagma arkdaslar ek ders yerıne mutlaka bır ek odeme vardır yoksa cogu kımse magdur olur mıllı egıtımlerde de calıstıracak ogretmen bulamazlar
 
togius' Alıntı:
ek dersi kestimi ek ödeme ile karşılıyor. Karşılamazsa tüm ilsisçiler ve argeciler istifa eder. Eğiticilerden bahsetmiyorum bile biz fasulyeyiz.
Hiç zannetmiyorum. Denge tazminatı kesildiğinde nasıl tüm eğiticiler istifa etmediyse, şimdi de istifa etmeyecek büyük bir kitle var.
 
hocam varsa b planları,mesela şu anda görevlendirme öğretmenler yerine memur ile işleri yürütmek gibi bir planları varsa vermezler. aksi halde tüm görevlendirilen öğretmneler özlük hakkı kaybına uğrar. ki kimse kalmaz sanırım.
birçoğumuz da biliyoruz ki memlerde memurlarla öğretmenlerin yürüttüğü görevler arasında işin yürütülmesi manasında fark var.
bekleyip görecez neticede bize bir seçim sunacaklar görevlendirme devammı diye bir dilekçe almaları lazım.
yapılan çalışmalara bakılırsada şu anda böyle bir şeyi göze almaları pek mümkün görünmüyor. çünkü birçok proje MEBBIS, ARGE ve EBİTEFOLAR la yürüyor. birçoğuda yıllarca çeşitli eğitimler aldı.
ama işin kötü yanı MEB in ne yapacağı belli olmuyor.mantığın zayıf çalıştığı koltuğa oturanın borusunun öttüğü ben yaptım oldu bir kurum maalesef. bekleyip görecez,
ben planlarımı okula dönme yönünde yapıyorum.
 
kazuo' Alıntı:
togius' Alıntı:
ek dersi kestimi ek ödeme ile karşılıyor. Karşılamazsa tüm ilsisçiler ve argeciler istifa eder. Eğiticilerden bahsetmiyorum bile biz fasulyeyiz.
Hiç zannetmiyorum. Denge tazminatı kesildiğinde nasıl tüm eğiticiler istifa etmediyse, şimdi de istifa etmeyecek büyük bir kitle var.

Kardeş denge tazminatı kesildiğinde aylık zararları 250 TL civarındaydı. şimdi olumsuz bir durumda aylık zarar 500 - 560 TL arası. Vallahi duracak olanlara bol şans derim. Artık tüm yazılımlarını kendileri geliştirirler benimde özele iş yapma imkanım artar.
 
Gün geldi denge tazminatı iptal dediler gitti.Sonra geri geldi dengeler. Gün geldi kadrolar okullardan alınacak valilik emrinde olunacak dendi uygulamadılar ama niyeti bozmuşlardı.
Şimdi 13ünden sonra ek ders verilmeyecek bu ay.Belki birdahaki ay ek ödeme verilir düzelir ama arada geçen zaman zarar. Bana bu iş oyuncağa döndü gibi geliyor ve her seferinde öyle mi olacak böyle mi olacak işinden sıkıldım, yoruldum.
 
Bizler "YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR" ın 16'ıncı maddesinin 2. fıkrasına göre çalışıyoruz. Bu maddeye göre de okullardaki görevimizi yapmış sayılıyoruz. Acaba bu görüşü yazanlar bu maddeyi dikkate almamış mı? Bu madde değişmeden bizim ek derslerimizle ilgili böyle bir karar alınamaz. Bu karar ancak Milli Eğitim Müdürlüğünde bulunan Müdür, Şube Müdürü, Şef, Uzman, Sivil savunma uzamnı gibi kadrolarda bulunanlarla; bakanlık merkez kadrosunda olup ek ders alanlarla ilgilidir. Görevlendirme çalışanlarla ilgili bir düzenleme yok. Bu işte bir yanlışlık var.

Saygılarımla.

Arif Gürbüz ORDULU



(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.
 
Peki arkadaşlar Bakanlık merkez teşkilatında görevlendirmeyle çalışan öğretmenlern ek dersi de mi kesilecek? Sonuçta fiilen derse girme olmuyor orda da???
 
Eğitici Formatörler,aRGECİLER,İLSİSÇİL Ekders ALAMAYACAK.

Arkadaşlar yeni çıkan kanun hükmündeki kararnamede artık ilçe memlerde veya il memlerde geçici görevle görevlendirilen hiç bir öğretmen,(yönetici eğitici,Arge ci;ilsisçi vs.)ek ders alamayacak.bu konuda il mem yazısı da geldi.Bakanlık istiyor ki? bütün tönetici ve öğretmenler okullara dönsün.sonra kimi isyorsa;bir yöetmelikle görevlendirecek.onca yıl emek verdik.yapılacak bumuydu?emeğe saygı yok,birikime saygı yok.birden hadi güle güle.okuyan çoluk çocuğumuz var.ek ders alamazsak ne diye çalışalım.yada ek dersi telafi edecek bir ek ödeme artırımı yoluna gidilse....bu konuda bilgisi olan varsa(kulaktan duyma değil) paylaşırsa memnun oluruz....
 

Ekli dosyalar

  • EKDERS.jpg
    EKDERS.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 888
Ben yazı linkini vermiştim ama ne dediğini anlamadım.
 
Kanunu hükmünde bizimle ilgili görünen 42. maddesi (Sözleşmeli personel ve ek ödeme)


MADDE 42 – (1) Bakanlık merkez teşkilatında; Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan ve Üyesi, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Bakanlık Müşaviri, I. Hukuk Müşaviri, Grup Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Millî Eğitim Uzmanı, Hukuk Müşaviri ve Millî Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına atananlar, kadroları karşılık gösterilmek suretiyle, 657 sayılı Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli olarak çalıştırılabilir. Bu şekilde çalıştırılacak personele, bu Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı cetvelde unvanlar itibarıyla yer alan taban ve tavan ücretleri arasında kalmak üzere, Bakanın onayı ile belirlenecek tutarda aylık brüt sözleşme ücreti ödenir. Söz konusu personele çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve yıllık izinler dâhil, Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir. Bunlardan üstün gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı çalışmalar yaptıkları tespit edilenlere, Bakanın onayı ile Haziran ve Aralık aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarına kadar teşvik ikramiyesi ödenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar ile bu fıkra kapsamındaki personele yapılacak diğer ödemeler Bakanlar Kurulunca belirlenir.

(2) Birinci fıkrada belirtilen kadrolarda fiilen çalışanlar ile Millî Eğitim Başdenetçileri, Denetçileri ve Denetçi Yardımcılarına, 657 sayılı Kanunda belirtilen en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil);

a) 9 ila 7 nci derecelerden aylık alanlara % 25’ini,

b) 6 ila 4 üncü derecelerden aylık alanlara % 30’unu,

c) 3 ila 1 inci derecelerden aylık alanlara % 35’ini,

geçmemek üzere Bakanlıkça tespit edilecek usûl ve esaslar çerçevesinde her ay aylıkla birlikte peşin olarak damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi olmaksızın fazla çalışma ücreti ödenir. Fazla çalışma ücretinin usûl ve esasları yönetmelikle düzenlenir.

(3) Kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile öğretmen kadrolarında bulunanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dâhil) hariç olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilir. Bakanlık merkez teşkilatı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır. Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir. Bu ödemelerde 657 sayılı Kanunun aylıklara ilişkin hükümleri uygulanır ve bu ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz. Bu fıkrada belirtilen ek ödemeden yararlananlara 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca ek ödeme yapılmaz.

(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

42. maddenin 4. paragrafı konusunda tespitimi belirtmek isterim:
Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez paragrafındaki ve bağlacı iki şartın aynı anda sağlanması koşulunu gerektirir, ayrıca haricindeki kelimesi de bu şartı taşımayanlar manasına geleceğinden cümle aşağıdaki hali alır.
Öğretmen kadrolarında bulunmayan ve fiilen öğretmenlik yapmayanlara fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.
Biz Eğiticiler olarak fiilen öğretmenlik yapmasak ta Öğretmen kadrosunda bulunmamızdan dolayı ek ders ücreti alırız.
42. maddenin 3. paragrafı konusunda tespitim:
öğretmen kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilir diyor. Bu cümleden çıkan sonuç: "ek ödeme yapılması zorunluluğu yok" ve "öğretmen kadrolarında bulunanlar hariç" son derece açık biraz okuyup düzgün yorum yapmak yeterli amaç bağcıyı dövmek değilse.
 
hozden Hocam güzel söylemiş. Eğitici argeci vs vs öğretmen kadrosunda bulunduklarından ek ders alırlar ek ödeme almazlar bu kadar basit ama işte herkes ne anlamak isterse onu anlıyor her halde.
 
Bu nabız yoklama olayı hacım baktılar ses yok uygularlar baktılar az ses var ilçelerde dahil olur. baktılar çok ses var aynı eğitim bölgesinde yaparlar.
 
yahu marmarada bizim ilçemiz balyada savaştepede adamı al marmara ya gönder zaten iller arasından daha beter.
 
yok öyle :puhaha: Diyarbakır mı, dursunbey mi diyecek, ölüm mü mukoku mu? :puhaha:
 
togius' Alıntı:
hakikaten bu iller arası rotasyon muhabbetide ilginç

İl ve İlçe Merkezlerindeki en gözde okullara emekliği yaklaşmış yada emekliliği gelmiş öğretmenlerimiz postu sermişler...

Bu kadroları yenilemenin makul bir yolu olarak bu fikir/proje hayata geçirilebilir...

İllerarası git demek, emekli ol demektir bence...

Aynı uygulama İlçe Milli Eğitim Müdürlerine uygulacaktır... Az kaldı... Somut neticeleri o zaman görülecek...

Emekli olan kurtulacak, emekli olandan MEB kurtulacak...

Kan değişimi müfettişlerle başladı... Bağırdılar-çağırdılar ve gittiler... Şimdi alışıyorlar yeni yerlerine...

Önümüzdeki aylarda herşey netleşir... Öğretmenlerin durumu Nisan-Mayıs gibi netleşir...

Zaman her meseleyi bir şekilde halleder...

Ne olacak bu Bilişimcilerin durumu?
 
Geri
Üst