Eğitici Formatör Ekders Sorunu ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
by_kurt' Alıntı:
togius' Alıntı:
hakikaten bu iller arası rotasyon muhabbetide ilginç

İl ve İlçe Merkezlerindeki en gözde okullara emekliği yaklaşmış yada emekliliği gelmiş öğretmenlerimiz postu sermişler...

Bu kadroları yenilemenin makul bir yolu olarak bu fikir/proje hayata geçirilebilir...

İllerarası git demek, emekli ol demektir bence...

Aynı uygulama İlçe Milli Eğitim Müdürlerine uygulacaktır... Az kaldı... Somut neticeleri o zaman görülecek...

Emekli olan kurtulacak, emekli olandan MEB kurtulacak...

Kan değişimi müfettişlerle başladı... Bağırdılar-çağırdılar ve gittiler... Şimdi alışıyorlar yeni yerlerine...

Önümüzdeki aylarda herşey netleşir... Öğretmenlerin durumu Nisan-Mayıs gibi netleşir...

Zaman her meseleyi bir şekilde halleder...

Ne olacak bu Bilişimcilerin durumu?

by_kurt kardeş iller arası olayına gelince sana katılmıyorum. Tek maaş kıt kanaat bir ev aldık bir yandan ödüyoruz. Tam zorunlu hizmetimi bitirdim biraz kendimize gelelim diyecekken vallahi söylediklerin pek mantıklı gelmiyor.

Millet eş durumundan zaten yırtar zorunlu hizmetten yırttıkları gibi olan yine bize olur. Vurun abalıya.

Kanunu hükmünde bizimle ilgili görünen 42. maddesinin 4. paragrafı (Sözleşmeli personel ve ek ödeme)

(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.

42. maddenin 4. paragrafını açıklamak gerekirse:
Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez paragrafındaki ve bağlacı iki şartın aynı anda sağlanması koşulunu gerektirir, ayrıca haricindeki kelimesi de bu şartı taşımayanlar manasına geleceğinden cümle aşağıdaki hali alır.
Öğretmen kadrolarında bulunmayan ve fiilen öğretmenlik yapmayanlara fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.Biz Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenler olarak fiilen öğretmenlik yapmasak ta Öğretmen kadrosunda bulunmamızdan dolayı ek ders ücreti alırız.Not: Yukarıda konuyla ilgisi olmayan yorumlara sahip arkadaşlar, yorumlarını ilgili konu başlığı altında yaparlarsa çok mutlu oluruz.

togius' Alıntı:
by_kurt kardeş iller arası olayına gelince sana katılmıyorum. Tek maaş kıt kanaat bir ev aldık bir yandan ödüyoruz. Tam zorunlu hizmetimi bitirdim biraz kendimize gelelim diyecekken vallahi söylediklerin pek mantıklı gelmiyor.

Millet eş durumundan zaten yırtar zorunlu hizmetten yırttıkları gibi olan yine bize olur. Vurun abalıya.

Değerli öğretmenim... Bir düzeltme yapmalıyım:

İllerarası rotasyonu desteklemiyorum.

Böyle bir uygulama birçok öğretmenimizi ciddi sıkıntıya sokar. Bunu şahşen hiç istemem. //İllerarası rotasyonu MEB in maddi olarak kaldırabileceğini sanmıyorum//

Yorumum; böyle bir uygulama niçin yapılır, aslında ne yapılmak isteniyor? sorusunun cevabını aramak olarak algılansın lütfen.

Emekliliği gelmiş olanları, Emekliliğe zorlamak istiyor olabilirler. Bu bir yorumdur, iddia veya kesinliği olan bir bilgi değildir. zaman bakalım ne gösterir...

Arkadaşlar Eğiticilerin ek dersleri kesildi sanırım, ek ödeme oranı olarak aşağıdaki linkte görevlendirme öğretmenlere %90 oranında diyor? Bu oran kaç tl ye tekabul ediyor? İkincisi okul formatörleride, eğiticilerde, arge dekilerde görevlendirme öğretmen olarak çalışıyor, okul formatörlerini bu durum etkileyecek mi? Üçüncüsü eğitici arkadaşlardan şu anda bu ek ödeme hakkında net bilgisi olan var mı? ayın 14 ünden itibaren gerçekten ekders alamadılar mı? Bu konularda bilgisi olan varsa aydınlatırsa iyi olacağı kanaatindyim.
HABER LİNKİ:
http://www.memurlar.net/haber/207652/

%200 1200 TL gibi bir şey ise %90 540 TL yapar. Yani eğitici ve argeciler için değişen bir şey yok.

aykutgultekin' Alıntı:
Arkadaşlar Eğiticilerin ek dersleri kesildi sanırım, ek ödeme oranı olarak aşağıdaki linkte görevlendirme öğretmenlere %90 oranında diyor? Bu oran kaç tl ye tekabul ediyor? İkincisi okul formatörleride, eğiticilerde, arge dekilerde görevlendirme öğretmen olarak çalışıyor, okul formatörlerini bu durum etkileyecek mi? Üçüncüsü eğitici arkadaşlardan şu anda bu ek ödeme hakkında net bilgisi olan var mı? ayın 14 ünden itibaren gerçekten ekders alamadılar mı? Bu konularda bilgisi olan varsa aydınlatırsa iyi olacağı kanaatindyim.
HABER LİNKİ:
http://www.memurlar.net/haber/207652/
Sayın aykutgultekin, Manisa için söylüyorum (diğer iller farklı uygulamış olabilir); Formatör öğretmenler fiilen derse girmeleri ve örgün eğitim kurumlarında görev yapmaları nedeniyle ek derslerini alabiliyor. eğiticiler ve milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirme olarak çalışan şube müdürü, arge vb. görevliler dahil derse girmeden ek ders üceriti alanların tümünden ek ders ücretleri (14 Eylülden itibaren) kesilmiştir. Konu ile ilgili düzenleme bekleniyor.

Evet Hocam Manisa için açıklama yapmış ki genelde böyle herhalde, ama hala yasal bir düzenleme yapılmadı.

Eski eködemeye ilave olarak düşünülen %90 lık oran 351 TL ye tekabül etmekte arkadaşlar. Bu da bu ay 565 TL ekders alacakken 351 tl eködeme alacağız demektir. Ki aramızda meslek lisesindeki 27 saat ekdersi terkedip gelen arkadaşlarımız olduğunu da varsayarsak çok komik rakam. Bence vakit tamam haydi Abbas...

Ertan Hocam, ben %200 e karşılık gelen 1200 TL diye okumuştum bir yerde , o zaman %90 540 TL yapar yani değişen bir şey yok. Senin nerden 351 TL bulduğunu bilmiyorum. 3-4 hafta önce Ankarada idim. Tam da teşkilat yasasının çıktığı günlerde ortalık toz dumandı. Toz duman bir yatışsın her şey belli olur. Ama sanki bakanda şöyle bir hava var ulen ben sizi öğretmen olun diye aldım gidin okulunuza öğretmenlik yapın . :)

Cemal TANER' Alıntı:
...Ama sanki bakanda şöyle bir hava var ulen ben sizi öğretmen olun diye aldım gidin okulunuza öğretmenlik yapın . :)...
Her ne kadar halen eğitici olarak çalışan arkadaşların işine gelmese de, aslında doğru olan herkesin işini yapmasıdır. Öğretmenden yazılımcı olmaz, tasarımcı olmaz. Öğretmenden çoban da olmaz...

Herkes işini yapmalı.

Cemal TANER' Alıntı:
Ertan Hocam, ben %200 e karşılık gelen 1200 TL diye okumuştum bir yerde , o zaman %90 540 TL yapar yani değişen bir şey yok. Senin nerden 351 TL bulduğunu bilmiyorum. 3-4 hafta önce Ankarada idim. Tam da teşkilat yasasının çıktığı günlerde ortalık toz dumandı. Toz duman bir yatışsın her şey belli olur. Ama sanki bakanda şöyle bir hava var ulen ben sizi öğretmen olun diye aldım gidin okulunuza öğretmenlik yapın . :)
Dairedeki muhasebede görevli arkadaşlar aldığınız eködeme oranının (390 TL) üzerinde %90 artış seklinde yorumluyorlar. 351 buradan gelme...Şu anda kadrom Müdür Yardımcılığında iki kez istifa ettim kabul etmediler birkaç ay önce. Zaten belli bir kayıpla çalışıyorduk,artarsa mutlaka bırakacağım. Hiçbir makamda mevkiide zorla durma gereksinimimiz yok.Bazı arkadaşların bırakın ne işiniz var orda yaklaşımları da çok laubalice ve incitici. Sınavla aldığımız bir pozisyon , bırkmasını da seve seve biliriz.

ertanbadem' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
Dairedeki muhasebede görevli arkadaşlar aldığınız eködeme oranının (390 TL) üzerinde %90 artış seklinde yorumluyorlar. 351 buradan gelme...Şu anda kadrom Müdür Yardımcılığında iki kez istifa ettim kabul etmediler birkaç ay önce. Zaten belli bir kayıpla çalışıyorduk,artarsa mutlaka bırakacağım. Hiçbir makamda mevkiide zorla durma gereksinimimiz yok.Bazı arkadaşların bırakın ne işiniz var orda yaklaşımları da çok laubalice ve incitici. Sınavla aldığımız bir pozisyon , bırkmasını da seve seve biliriz.

351 tl doğru bir hesap

hesaplama şu şekilde yapılıyor.

612* yüzde dilimi?
yani bizim için 612*%90 =550 tel peki ek ders ne kadar alıyoduk. bazı aylar 72 bazı aylar 76 bazende 79 ortalama 75 den hesaplarsak
75*7.7 tl net ekders fiyatı= 577 tl:) Süper iyileştirme olmuş demi...
-27 tl iyleştiii. :++:

bu rakamlar nettir muhasebe bürosundan:)
612 bizim ek göstergemiz hesaplanma ayrıntısı uzun biraz.

Bu olay okul formatörlerini ilgilendirmiyor.
ödemelerde gelecek aya kaldı bu arada 15 kasım...

beyaz24kartal' Alıntı:
hesaplama şu şekilde yapılıyor.

612* yüzde dilimi?
yani bizim için 612*%90 =550 tel peki ek ders ne kadar alıyoduk. bazı aylar 72 bazı aylar 76 bazende 79 ortalama 75 den hesaplarsak
75*7.7 tl net ekders fiyatı= 577 tl:) Süper iyileştirme olmuş demi...
-27 tl iyleştiii. :++:

bu rakamlar nettir muhasebe bürosundan:)
612 bizim ek göstergemiz hesaplanma ayrıntısı uzun biraz.

Bu olay okul formatörlerini ilgilendirmiyor.
ödemelerde gelecek aya kaldı bu arada 15 kasım...
umarım senin muhasebecilerin hesabı doğrudur,en azından bizimkilerden daha vicdanlı bir hesap olmuş. İnşallah Formatör öğretmenlerimize dokunmazlar. Üç ilçeye bakıyoruz. İki tane BT Öğretmenim var ve 80 okulun lablarını elden geçirdik, 67 okula web sayfası yaptık. Başlattığımız bir sürü proje var ve bu arkadaşlarım kendi görevleri olmamasına rahmen bu işleri fedakarca başardılar. BT formatörlerinin 1 lira bile kayıplarına müsaade etmemeliyiz. Dersleri ellerinden gitti , formatörlükleri baki kalsın bari.

zencefil58' Alıntı:
Bt formatörlerinin ekdersi niye gidiyor ki ??? okuldakilerde sıkıntı yok.
Gitmiyor zaten ve asla da gitmemelidir diyoruz biz de. Bazı illerde böyle saçma görüşler ortaya atılmıştı, konu ile alakalı olmadığı halde.

Geri