Eğiticilik Bitmiştir

Kodla Büyü

pecedims

Üye
Yeni norm genelgesi ile, geçici olarak il veya ilçe mebde görevlendirilenlerin (eğitici/arge/kitap komisyonu, illig heyeti) kadroları okullarından alınıp il veya ilçe mebe verilecek. eee eğiticiler yıllardır kadro istiyordu ama böyle değil. şimdi kadron okuldan alınacak il veya ilçe mebe verilecek ama yine geçici olarak görevlendirmen yapılacak 6 ay sonra il mieb müdürü ya da şube müdür sana kışt diyecek ee nere gidecez o zaman. il merkezindeki bir okuldaydın kadron il mebe alındı , görevlendirmeni yapmadılar sonra il merkezinde senin branşında norm yoksa ne olacak ? emekliliği gelen eğiticiler hariç bir çoğu bunu kabul etmez. heralde eğitek baktı genelge bilmemne eğiticileri kapıya koyamıyor böyle çözüm buldu.

Ayrıca Teknik Öğretmen kadrosunda bulunan öğretmenlerin özlük hakları sona erecek. MEB kadrosuna geçen öğretmenlerin özlük hakları da belli değil. Öldürmesek de süründürek denilerek yapılmış bir çalışma olsa gerek :D

Yesil26' Alıntı:
MEB'in yaptıklarını anlamamız mümkün değil bizim çünkü biz akıl, mantık, izan ve insaf sahibi kişileriz bizdeki bu donanımlar MEB'i anlamamıza engel oluyor bence.
:+1:

vay be bu olan bitenin ucu eğiticilere de mi dokunacaktı?

hakımızda hayırlısı olsun arkadaşlar. iyiye doğru mu gidiyoruz kötüye doğru mu bakalm

Bir bomba daha. Bugüne kadar haftada 18 saat ek dersi geçici görevlendirme ile ilgili madde kapsamında alıyorduk. Atrık geçici görevlendirme olmayacağımıza göre haftada kaç saat ekders neye göre verilecektir?

Yesil26' Alıntı:
MEB'in yaptıklarını anlamamız mümkün değil bizim çünkü biz akıl, mantık, izan ve insaf sahibi kişileriz bizdeki bu donanımlar MEB'i anlamamıza engel oluyor bence.
Meb okullardaki eğitimi bitirip dershanelere kaydırmayı düşünüyor. Millete okullar fos. Siz en iyisi dershanelere gidin diyor.

nostra hocam benim anladığım kadron il milli eğitim ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne alınacak ama geçici olarak görevlendirme işi yine devam edecek ve ek ders yön. 21. maddeye göre ek ders (18) alınacak. Haa ek ders yönetmeliği değişir o başka. Ayrıca dediğin gibi TEFlilerin +15 puan eğitim tazminatını ödememek için idareye koz verilecek.

Bu milli eğitimdeki boş öğretmen normuna alınma durumu sadece eğiticiler için mi geçerli yoksa okul formatörü olup 6 aydan fazla(tekrarlanmak suretiyle)görevlendirilenler için de geçerli olur mu

yazıya göre sadece görevlendirilenler ayrıca sadece eğiticiler değilki tüm branşlardan görevlendirilen öğretmenler var isteğe göre kadro sahibi olabilirler diyor yazı. Bizlerinde görev tanımı değişiyor ben böyle anladım. Maliye falan diyor muhtemelen para işi de var sanki içinde yani ekders gibi. bakacaz artık.

hocam bunlara hepsi dahil,
eğiticiler,mebbis,arge,proje, eğitek pesrnelinin bir çoğu.
anayasanın eğitim hakkına aykırı olduğundan(mış) böyle bir düzenlemeye gidilyor amaaa
gelelim amasına yöneticiler hariç. anayasa yönetici olarak görevlendirilmesi durumunda kadro boşalınca ihlal edilmemiş oluyor.
ben çözemedim
anlayan varsa beri gelsin!

zech' Alıntı:
Meb okullardaki eğitimi bitirip dershanelere kaydırmayı düşünüyor. Millete okullar fos. Siz en iyisi dershanelere gidin diyor. Dershanelerde kimin belli. Okulları tamamen kendi siyasi görüşü altına almak zor. Ama dersaneler tam da bu noktada işlem görüyor. Mebin bundan başka amacı yok. Amaç sadece devletin elindeki eğitim sistemini çökertip güveni yok edip eğitimi özelleştirmek. Günümüzün öğrencileri ve velileri böyleyse 20-30 yıl sonra bu öğrenciler nasıl veli ve onların çocukları nasıl öğrenciler olur tahmin etmek bile istemiyorum.

Hocam ne dediğinizin farkında mısınız? Bahsettiğiniz çocuk oyuncağı mı. Aklınızdaki komplo teorilerini nasıl gerçekmiş gibi söylersiniz. Tamam branşımız açısından çok tedirginiz. Sıkıntılarımız had safhada ancak böyle düşüncelerin doğruluğuna ihtimal bile vermiyorum. Bir bakan bulunduğu kurumu çökertmek niyetinde nasıl olabilir? Bunu hangi mantıkla söylüyorsunuz?

eğiticiler, norm kadro olarak kalırsa il veya ilçede ek ders ne olacak acaba??

Ayrıca daha önceki taslakta valilik görevlendirmeleri 27 saat ekders alacak diyordu sanki...

Şimdi il-ilçe kadrosunda çalışırsak 27 saat mı alcaz ek ders???? yoksa öğretmen kadrosu deyip hiç ek ders vermeyecekler mi?

sözlerim yanlış anlaşılmış olabilir ben sadece milletin gözünde artık okulların ve öğretmenlerin bir öneminin kalmadığını dershanelerin daha fazla önem arzzettiğini mebin de buna göz yumduğunu söyledim. Gerisi yorum.

hocam onlar bu duruma çökertmek olarak bakmadıkları için gayet normal geliyor. sorsan kapitalizm derler.

muhalif33' Alıntı:
eğiticiler, norm kadro olarak kalırsa il veya ilçede ek ders ne olacak acaba??

Ayrıca daha önceki taslakta valilik görevlendirmeleri 27 saat ekders alacak diyordu sanki...

Şimdi il-ilçe kadrosunda çalışırsak 27 saat mı alcaz ek ders???? yoksa öğretmen kadrosu deyip hiç ek ders vermeyecekler mi?

bence sizin sorunuz maliyenin bu değişiklikleri kabul edip etmeyeceği muhtemelen ekders olacak ama kaç saat olur maliye kabul edermi o sonradan belli olacak.

En iyisi yanlış anlaşılan kısmı düzelteyim de tartışma boşuna uzamasın.

Cemal TANER' Alıntı:
nostra hocam benim anladığım kadron il milli eğitim ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne alınacak ama geçici olarak görevlendirme işi yine devam edecek ve ek ders yön. 21. maddeye göre ek ders (18) alınacak. Haa ek ders yönetmeliği değişir o başka. Ayrıca dediğin gibi TEFlilerin +15 puan eğitim tazminatını ödememek için idareye koz verilecek.

16. maddeye göre geçici görevlendirme esaslarına göre alıyorduk artık ek-ders dayanağı kalmadı...

zech' Alıntı:
sözlerim yanlış anlaşılmış olabilir ben sadece milletin gözünde artık okulların ve öğretmenlerin bir öneminin kalmadığını dershanelerin daha fazla önem arzzettiğini mebin de buna göz yumduğunu söyledim. Gerisi yorum.

Hocam ben de Milli Eğitimin iyi yönetilemediğini düşünüyorum. Çıkan yönergelerin, basın açıklamalarının insanlarla alay edercesine muğlak ifadelerle dolu olduğunun da farkındayım. İşlerin bir çoğunu sadece kağıt üzerinde "yürüyormuş gibi" belgelendirildiklerinin de farkındayım. Eminim sizin de isyen ettikleriniz bunlardır. Bununla birlilkte var olan sorunları dile getirmenize de kimsenin bir söz söylemeye hakkı yok. Sadece çizdiğiniz felaket senaryosu nedeniyle o cevabı yazdım. Kusura bakmayın.

Arkadaşlar 05/04/2011de çıkan personel genelgesine göre bizlere kadronuz ilçede olmasını kabul ederek çalışmaya devam edecekmisiniz diye dilekçelerimizi almaya başlayacakları söylediler.
GÖTÜRDÜKLERİ:

1- KADROMUZ OKULDA OLMAYACAĞI İÇİN BİZ TEKNİK ÖĞRETMENLERİN TEKNİK ÖĞRETMEN TAZMİNATI GİTTİ...

2- KADROMUZ ARTIK YAYGIN YADA ÖRGÜN BİR EĞİTİM KURUMUNDA OLMAYACAĞI İÇİN (KANUN HÜKMÜNDEKİ KARARNAMEYE GÖRE) DENGE TAZMİNATIMIZ GİTTİ...

3- NORM KADROMUZ OKULLARIMIZDA OLMAYACAĞI İÇİN GERİ DÖNMEK İSTEDİĞİMİZDE NORM FAZLASI DURUMDA OLAN BİR ÖĞRETMEN GİBİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİ GÖRE NERESİ AÇIK İSE ORADA GÖREV YAPABİLECEĞİZ....

GETİRDİKLERİ:

HİÇBİRŞEY.......................

levnet' Alıntı:
Arkadaşlar 05/04/2011de çıkan personel genelgesine göre bizlere kadronuz ilçede olmasını kabul ederek çalışmaya devam edecekmisiniz diye dilekçelerimizi almaya başlayacakları söylediler.
GÖTÜRDÜKLERİ:

1- KADROMUZ OKULDA OLMAYACAĞI İÇİN BİZ TEKNİK ÖĞRETMENLERİN TEKNİK ÖĞRETMEN TAZMİNATI GİTTİ...

2- KADROMUZ ARTIK YAYGIN YADA ÖRGÜN BİR EĞİTİM KURUMUNDA OLMAYACAĞI İÇİN (KANUN HÜKMÜNDEKİ KARARNAMEYE GÖRE) DENGE TAZMİNATIMIZ GİTTİ...

3- NORM KADROMUZ OKULLARIMIZDA OLMAYACAĞI İÇİN GERİ DÖNMEK İSTEDİĞİMİZDE NORM FAZLASI DURUMDA OLAN BİR ÖĞRETMEN GİBİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİ GÖRE NERESİ AÇIK İSE ORADA GÖREV YAPABİLECEĞİZ....

GETİRDİKLERİ:

HİÇBİRŞEY.......................

Bitireceklerini az çok tahmin ediyorduk zaten. Fazla bir şey beklememek lazım. Bugüne kadar eğiticilere her türlü zorluk çıkarıldı zaten. Muhtemelen de bu yaz bir son dakika değişikliği olmazsa bu iş bitecek. Her il kendi işine yarayacak adamı arar bulur artık.

ARKADAŞLAR GENELGEYE GÖRE BUNU KABUL EDİYORSAN DEVAM EDEBİLİYORSUN. ETMİMİYORSAN HEMEN İLİŞİĞİN KESİLİP OKULA DÖNMEK ZORUNDASIN. YAZA KADAR DEVAM YOK. YA TAMAM YA DEVAM....

Eğer eğitici arkadaşlar okullarına dönmezse yerlerine atama yapılacak o zaman. Geri dönme şansı da ortadan kalkıyor. Zor durumda bıraktılar eğiticileri.

bence bilişim camiası bitti
ne bilgisayar öğretmenliğinin anlamı kaldı
nede eğiticiliğin bir iyi aynı kaldı

Kolemans' Alıntı:
Eğer eğitici arkadaşlar okullarına dönmezse yerlerine atama yapılacak o zaman. Geri dönme şansı da ortadan kalkıyor. Zor durumda bıraktılar eğiticileri.
Hocam bu güncellemelerin sonunda neredeyse okullarımızın tamamında normu kalmayacak BT dersinin, normu olmayan bir yere atanmak zaten imkansız...

Geri