Malumunuz arkadaşlar ikinci dönem öğrenciler için kurs başvuruları başlamıştır. Ama gelin görün ki öğrencilerin büyük çoğunluğu ilk dönem aldıkları şifreyi unuttular. Ben de Burhan Eren hocamızdan esinlenerek onun hazırladığı programın biraz daha değişiğini yaparak E-kurs modülü üzerinden okul mebbis şifresiyle giriş yapılarak ister sınıf sınıf ister tüm okulun öğrencilerine aynı anda şifre verilmesine imkan sağlayan bir program yaptım.
Programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
https://drive.google.com/open?id=0B2sGE ... TRGNzQ2dWc
Programın kullanımını kısaca anlatayım.
1. tckimlik.xlsx uzantılı dosyayı Yerel Disk C nin içerisine atıyoruz.
2. Excel dosyasını ekte yer alan resimdeki gibi ister siz düzenlersiniz. İsterseniz yukarıdaki bağlantıdan indireceğiniz excel dosyasının içini doldurup Yerel Disk C sürücüsüne kaydedebilirsiniz. Yalnız şunu da belirteyim eğer kendiniz düzenleyecekseniz ebaşifreleri sütununun veri biçimini genel değil metin yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 0 ile başlayan şifrelerin 0 kısımlarını atmaktadır.
3. E okuldan bilgileri alıp tablonun içerisine yapıştırıyoruz ve kapatıp kaydediyoruz.
4. Programı açıp kurum kodu, şifre ve güvenlik kodunu da yazdıktan sonra giriş yapıyoruz. Butonla giriş yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü sonrasında direkt olarak şifre oluşturma sayfasına yönlendirme yapacaktır.
5. Şifreleri Almaya Başla butonuna da bastıktan sonra yaslanın arkanıza. Herkese kolay gelsin.
Yalnız arkadaşlar programın birkaç küçük eksiği var onu mazur görürsünüz artık. Eğer benim paylaşım Excel dosyasını kullancaksanız, 0 ile başlayan şifreleri alsın ebaşifreleri sütununa düzenleme yapmamdan dolayı satırsayısı değerim fazla çıkıyor. O yüzden son öğrencinin şifresini almıyor. Artık onu da kendiniz kopyalar yapıştırırsınız. Ayrıca programı açıp öğrencilerin şifrelerini verdikten sonra Excel dosyasını düzenleyip tekrar öğrencilere şifre vermeniz gerekirse programı kapatıp yeniden açmanız gerekmektedir.
Arkadaşlar ilgilenenler için söylüyorum programı kullanmak isteyenler varsa kaynak dosyalarını da paylaşıyorum. Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
https://drive.google.com/open?id=0B2sGE ... 0YwOENVOTg
Program Visual Studio 2010 programı ve Net Framework 4.0 üzerinde hazırlanmıştır.