bariskoc006
Aktif Üye
administratör şifresini bulamadım. özelden atabilir misiniz
lion26' Alıntı:Akıllı tahtanın birine kurdum. Açılışta başlangıç onarma geldi. Başlangıç onarma yaptı diyor. Ama her seferinde başlangıç onarmadan öteye gitmiyor. Başına gelen var mı hiç. Birkaç defa denedim aynı sonuç
11gb 2. klasörde .tib uzantılı.seyduna007' Alıntı:hocam verdiğin linkte 4 dosya gözüküyor. imaj dosyasını bulamadım. linktemi bir hata var yoksa benmi olayı çözemedim anlayamadım.
acer50' Alıntı:hocam net support işini beceremedim, net support da tahtaları görebilmemiz için herhangi bir ayar gerekiyor mu, normal masaüstü pc ye sadece öğretmen konsolunu kurmamız yeterli mi, aynı ağ adında olması mı gerekiyor, sınıf adı filan belli mi?
evet hocam. bu imaj 1511 versiyonundan önceki imaj, sizin yaşadığınızı bende yaşadım otomatik güncellemeler ile 1511e geçince administrator ü devredışı yapıyor, parolası falan değişmiyor ama devredışı. bilgisyarım sağ tık yönet deyip ebaadmin ile giriş yapın (orjinal şifre aynı değişmez eğer siz değiştirmedi iseniz.) yerel kullanıcılar ve gruplardan administratorün devre dışı tikini kaldırın.seygazi' Alıntı:hocam ben okuldaki 24 faz1 tahtaya kurulum yaptım. ancak 2 tahta güncellemeyi diğerlerinden farklı yaptı. Açılışta güncelledi siyah bir ekranda. daha sonra administrator kullanıcılarını kaldırdı. eba admin şifresinide kabul etmiyor. tahtaya müdahele edemiyorum. böyle bir sorunla karşılaştınızmı? nasıl çözülür bir fikriniz varmı?
başka bir başlıkta bunu tartışıyorlardı ben bu sorunu yaşamadım. ayrıca 1511 olan yeni versiyonu yuklemenizi tavsiye ederim ilk sayfaya link eklendi.shaman' Alıntı:Tahtalara kurdum. Aynı sorunu yaşadınızmı bilmiyorum. Aradım forumda bulamadım. Bir başlıkta 15 sayfa oluyor bunların yüzde 90'ı "teşekkür ederim hocam" olunca istediğinizi bulmakta zorlanıyorsunuz. Buna bir çözüm bulunabilir mî bilmiyorum. Bîr teşekkür butonu konsa, sadece bilgi içeren soru olan mesajlar kalsa..
Sorunum şu:
Tahta kapanmıyor. NetSupport ve DeepFreeze tahtanın kapanmasını engelliyor. Çözüm nasıl olabilir?
hocam ilk kurulumda biraz ağır gibi duruyor ama birkaç yeniden başlatınca sistem oturuyor ve bence w7den daha hızlı. ayrıca faz1 faz2 karışık ise okul en iyi düzen bu sekilde hepsini w10 yapmakta buldum ben. 24faz1 4 faz2 tahtam var sıkıntı oluyordu. öğretmenlerde falan sınıfta şöyle diğerinde o yookk diyip duruyordu.pcreis' Alıntı:faz 1 e win10 kurup win7 ye göre daha yavaş ya da ağır çalışma gibi bir durum yaşayan var mı?
Cevap için teşekkürler hocam.faz1de ssd var mı ?sizin win10 imajinizi arti timefreeze yükledim 1 tahtaya.diğer tahtalara da kursam mi diye tereddütte kalmistim.ademola' Alıntı:hocam ilk kurulumda biraz ağır gibi duruyor ama birkaç yeniden başlatınca sistem oturuyor ve bence w7den daha hızlı. ayrıca faz1 faz2 karışık ise okul en iyi düzen bu sekilde hepsini w10 yapmakta buldum ben. 24faz1 4 faz2 tahtam var sıkıntı oluyordu. öğretmenlerde falan sınıfta şöyle diğerinde o yookk diyip duruyordu.pcreis' Alıntı:faz 1 e win10 kurup win7 ye göre daha yavaş ya da ağır çalışma gibi bir durum yaşayan var mı?
şimdi hepsi aynı faz2 ler ssd 8gbram tabiki çok daha performanslı. faz1 w7 ile w10 arasında hız farkı yok gibi. deepfreeze vb kuruyorsanız durum farklı olabilir sizde onu bilemeyeceğim.
okulda tahtalar faz1 kapsamında hocam.win10 daha performanslı ise win10 a geçiş yapayım diyordum ama win7de kalmak daha mantıklı dediğiniz gibi.bilgilendirme için teşekkürler hocam.ademola' Alıntı:timefreeze yüklü bilgisayarların yavaşladığını duymuştum forumda.
faz1de 500gb HDD var faz2de 256gb SSD ssd inanılmaz fark atıyor hız konusunda.
sizdekilerde faz1 faz2 karısıksa kurun bence, sadece faz1 ise w7 de kalsın düzeninizi bozmayın, vestel yeni imaj hazırlıyormuş faz1 için ama henüz ses yok. w10 diye duydum. faz1 e yine w7 verir belki ama faz2 için w10 hazırlanıyormus pardusun son versiyonu için bekletiyorlarmış.. şubat gibi gelecekmişşşş
öncelikle bu imajın 2. versiyonunu tavsiye ederim imakan varsa onu indirin.fulbt' Alıntı:merhaba hocam.. faz 2 tahtaya win10 imajını kurdum..
soru 1: pardus çalışmıyor. daha önceki mesajlarda bahsedilmiş ama net bir çözüm göremedim..
soru 2: ses çıkmıyor.. sürücülere baktım sorun yok. fakat kulaklık, ses aygıtı vb. takın diyor.. sürücü düzgün yüklenmiş. ama ses yok.
soru 3: aktifleştirmek için sizin söylediğiniz gatherostate programını indirdim.. dediklerinizi uyguladım tahtada. fakat bahsettiğiniz dosya oluşmuyor. hiçbir işlem yapmıyor. sorun win10 u önce kurduğum için mi oldu? birde önceki mesajlarda artık aktifleştirmeye gerek kalmadı demişsiniz.. bu işlemi yapmasam olur mu?
teşekkürler.
kulaklık takıp denedinizmi ? sorun bilgisayarda mı / OPS demi yoksa tv kısmında mı anlamış oluruzfulbt' Alıntı:hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.. bende 1511 yani 2. imajınız var. ses için dediğinizi yaptım ama hiçbir değişiklik yok.. ses simgesinin üzerinde çarpı var ve ses cihazı takılı değil diyor. fakat daha öncede dediğim gibi aygıt yöneticisinde sorun yok ve sürücüler güncel..teknik servis başka birşey için gelmişti onlara sordum.. bilemediler.. eski imajı yükleyin dediler.. benden başka bu sorunu yaşayan var mı acaba? yoksa eski imajımı yükleyeyim?? tekrar teşekkürler..
win 10 yuklemeden önce normal çalışıyorsa şuanda driver problemi yaşıyorsunuz; tüm ses driverlarını silin baştan kurun hocam windows kendisi kuruyor zaten.fulbt' Alıntı:hocam kusura bakmayın ancak deneme imkanım oldu.. kulaklıkla ses geliyor..çıkarınca yine yok..birde kulaklığı çakarıp tekrar taktığımda ses seviyesini sıfırlamış oluyor.. her seferinde açmam gerekiyor.. çıkarınca sesi açmama izin vermiyor..sorunlar algıla bölümüne geçiyor.. tarama yapıp kulaklık yada hoparlör tak diyor :cry: :cry: