İlgisi var tabi ki!
ilk mesajda yazının aslını görmemiştim ama diğer mesajlarda konuşuldu. Bazı okullar dersleri ebaya tanımlamadan sadece zoom üzerinden işlemişler. Ya da tanımlanmış ders işlendiği halde öğretmen tarafından başlatılmamış grünüyor. Bu durumda neler olabilir sizlerin uygulamalarınız nasıl knuşalım diye yazdım.
Ayrıca bugün yaptığım denemede 7 dersimin 2 dersine öğrenci katılmadı olarak görünüyor. Halbuki öğrenci vardı ve öğrenci tembihlerim sonucu ebadan giriş yapmışlardı. 1. dersde görünen öğrenciler 2. ve 3. derste görünmedi. Sanırım eba sayfasını kapatmadan arka planda açık kalınca geri sayım çalışıyor ama dersin başlatıldığı sisteme işlemiyor. Geçen hafta da ben o ekrandan yenilemeden girmiştim 4 dersimden biri başlatılmadı olarak görünüyor. Öğrenci katılımı var ama ders başlatılmadı yazıyor.
Sayın Hocam ben de diyorum ki dersi başlatmamış veya işlememiş görünme sorunu ekdersin kesilmesi ile çözülcek bir mevzu değil. Yazıda öğrencinin derse gelmemesinden bahsedilmiş. Dersi başlatmamış görünmek demek veya zoomdan işlemek durumunda ebada görünmüyor mevzusu olursa (bu baz alınacak ise) bir sürü öğretmen maaş kesim cezası ile cezalandırılır.
Okulllarda ders defterleri mevcut gider yazar imzalarsınız. geçerli olan odur