Emepya proje yarışması

Kodla Büyü
EMEPYAYA BAŞVURMAK İÇİN İNCELEMENİZ GEREKEN ALANLAR BAŞLICA ŞÖYLEDİR....

http://www.emepya.com/
http://www.emepya.com/Sayfa/Sartname/
http://www.emepya.com/Sayfa/Basvuru-Rehberi/
http://www.emepya.com/Sayfa/Oduller/
http://www.emepya.com/Sayfa/Yarisma-Takvimi/

Bu linkleri incelemenizde fayda vardır. Daha fazla sorularınızı info@emepya.com adresine sorabilirsiniz. veya
http://www.emepya.com/Iletisim/ adresinden sorabilirsiniz.

EMEPYA FACEBOOK http://www.facebook.com/pages/Emepya/121729257892814

Daha önceden gönderilen projeleri incelemek için buraya bakabilirsiniz. Aynı zamanda 2010 EMEPYA finalistleri
http://www.emepya.com/Kazanan/Kazananlar/

EMEPYA HEDEFLERİ

· Öğretmenlerin proje tabanlı yapılandırıcı eğitim ve öğretime adapte olması
· Öğretmenlerimizin eğitim teknolojilerini kullanmalarını yaygınlaştırması, bilgi ve becerilerini geliştirmesi
· Öğretmenlerimizin sürekli öğrenen bireyler olması
· Bilişim teknolojilerini kendi branşlarına entegre edebilmesi
· Öğretmenlerimizi destekleyerek, kabiliyetlerinin ortaya çıkması
· Öğretimi kolaylaştırıcı öğretim materyallerinin hazırlanması ve geliştirilmesi
· Öğretmenlerin araştırma yapmalarının teşvik edilmesi
· Elde edilecek projelerle ülke genelinde eğitim metodolojisinde ortak bir paylaşım sağlanması.

EMEPYA KAPSAMI

· Bu yarışmaya, bütün öğretmenler katılabilirler.
· Projeler bireysel hazırlanabileceği gibi, grup olarak da hazırlanabilir. Gruplar en fazla 2 kişiden oluşabilir.
· Katılımcılar birden fazla proje ile yarışmaya müracaat edebilir.

BAŞVURULAR

· 1 ocak 2011 tarihinde başlayacak ve 1 mart 2011 tarihinde sona erecektir.
· Bu tarihlerin dışında yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.
· Başvurularwww.emepya.com adresinden online olarak yapılacaktır.
· Online başvuruda istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

AÇIKLAMALAR

· Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim müfredatına uygun ve kullanılabilir olmalıdır.
· Projeler özgün olmalı. Her hangi bir yerden değiştirilerek de olsa alınmamalıdır. Bu konuda tüm hukuki sorumluluk proje sahibine aittir.
· Projenin özgün olmadığı tespit edildiği takdirde proje değerlendirmeye alınmayacaktır ve hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenecektir.
· Projeler reklam içeriği taşımamalıdır.
· Projeler branş öğretimiyle alakalı olabileceği gibi genel eğitim öğretim konularıyla alakalı da olabilir.
· Öğretmenler kendi branşlarından proje hazırlayabilecekleri gibi branşlarının dışında da proje hazırlayabilirler.
· Projeler, öğrenmeyi motive edici ve kolaylaştırıcı olmalıdır.
· Projeler, dersleri ve hedef davranışları destekleyici nitelikte olmalıdır.
· Projelerin jüri tarafından değerlendirilmesi sonucunda finale kalan projeler 20 mart Projeler 2011 tarihinde http://www.emepya.com sitesinde duyurulacaktır.
· Her kategoriden finale kalan projeler final için 16-17 Nisan 2011 tarihinde Ankara da yapılacak sergiye davet edilecektir.
· Finale kalan projeler proje sahibi tarafından jüriye sunulacaktır.
· Finalde Jüri tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra dereceye girenler belirlenecek ve ödülleri 17 Nisan 2011 yapılacak törenle sahiplerine verilecektir.
· Grup tarafından hazırlanan projelerde ödüller projeye verilecektir
· Yol masrafları katılımcılara aittir. Sergi boyunca konaklama ve yemek ihtiyacı Yürütme Kurulu tarafından karşılanacaktır.
· Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve duyurulara http://www.emepya.com adresinden ulaşabilirsiniz.
· Yarışma ile ilgili soruları olan öğretmenlerimiz http://www.emepya.com sitesi iletişim bölümü üzerinden ya da emepya2011@gmail.com adresine sorularını yazabilirler.

KATEGORİLER

1.Okul Öncesi Kategorisi
2.İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Kategorisi
3.İlköğretim Fen Bilimleri Kategorisi
4.İlköğretim Sosyal Bilimler Kategorisi (Türkçe, Sosyal Bilgiler, DİKAB,Yabancı Dil, PDR, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi)
5.İlköğretim Matematik Kategorisi (Matematik, Bilişim Teknolojileri)
6.Lise Matematik Kategorisi (Matematik, Geometri, Bilgisayar)
7.Lise Fen Bilimleri Kategorisi (Fizik, Kimya, Biyoloji)
8.Lise Sosyal Bilimler Kategorisi (Edebiyat, Tarih,Coğrafya, DİKAB,Yabancı Dil, PDR, Felsefe Grubu, Beden Eğitimi)
9.Eğitim Yönetimi Kategorisi
10.Mesleki Eğitim

oduller.png

EMEPYA'ya nasıl kayıt olabilirim?

EMEPYA başvuruları proje bazlı değerlendirmeye alınacaktır. Aynı zamanda ödüller projelere verilecektir. Bu nedenle projeniz için bir e-posta adresi belirlemeniz gerekmektedir. Eğer birden fazla proje gönderecekseniz her proje için ayrı bir e-posta adresine sahip olmanız gerekmektedir.

Kayıt işlemini başlatabilmek için ana sayfada yer alan Yeni Proje Başvurusu butonuna tıklamalısınız. Burada karşınıza resim doğrulama gelecek. Bu işlemi geçtikten sonra sizden e-posta adresiniz istenecektir. Lütfen geçerli bir e-posta adresi belirtiniz aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

E-posta adresinizi belrittikten sonra sizin posta kutunuza şifreniz gönderilecektir. Eğer posta kutunuzda şifre yer almıyorsa gereksiz postalara veya junk mail olarak geçen posta kutusuna bakınız. Burada şifre bilgileriniz yer alacaktır.

Size gönderilen şifre ile sitemizin ana sayfasında mevcut olan MEVCUT PROJE YONETİM GİRİŞİ bölümünden giriş yapmabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sizden kendi şifrenizi belirlemenizi isteyecektir. Bu işlemi yaptıktan sonra diğer işlemleri başlatabilirsiniz.

Mevcut Proje Yönetim Paneli Kullanımı.

Değerli yarışmacılar bu bölümde kayıt işlemini tamamladıktan sonra üç adım izleniyor.

1-) Yeni Şifre Belirleme

2-) Yarışmacı Tanımlama

3-) Proje Tanımlama

Bu adımları tamamladıktan sonra proje başvuru işleminiz tamamlanmıştır. Aynı zamanda yaptığınız işlemleri kendinizde panelinizde görebilirsiniz. Yani gönderdiğiniz proje bilgilerinizi ve yarışmacı bilgilerinizi inceleme fırsatıda bulabilirsiniz.

Yapmanız gereken üç adımı size kısaca tanımlayalım.

1. Yeni Şifre Belirleme

Proje yönetim paneline ilk kez giriş yaptıysanız bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kendi şifrenizi belirledikten sonra Yarışmacı Tanımlama adımına geçiniz.

2. Yarışmacı Tanımlama

Burada yarışmacı bilgilerinizi doğru bir şekilde ve eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Birden fazla yarışmacı tanımalama imkanınız vardır. İlk yarışmacıyı tanımladıktan sonra ikinci yarışmacıyıda tanımlayabilirsiniz. Kurum Seç butonunu kullanarak kurumunuzu seçebilirsiniz. Bu işlemide tamamladıktan sonra Proje Tanımlama işlemine geçebilirsiniz.

3. Proje Tanımalama

Proje tanımlamada yapmanız gerekenler,

1-) Proje Adını Belirleyiniz.

2-) Proje Kategorisini seçiniz (Lütfen projenize göre en uygun kategoriyi seçiniz.)

3-) Proje Amacını kısaca tanımlayınız.

4-) Proje Metodunu kısaca tanımlayınız.

5-) Proje Sonucunu kısaca tanımlayınız.

6-) Proje Raporunu ekleyiniz.

3. 1. Proje Adını Belirleme.

Projenize göre uygun bir isim belirleyiniz. Düzenle butonuna basarak değişiklik yapabilirsiniz. Değişikliği yaptıktan sonra Kaydet butonuna basmayı unutmayınız.

3. 2. Proje Kategorisini seçiniz.

Projenize göre en uygun kategoriyi seçiniz Düzenle butonuna basarak seçme yapabilirsiniz. İşleminiz tamamlandıktan sonra Kaydet butonuna basınız.

3. 3. Proje amacını kısaca tanımayınız.

Projenizin amacı hakkında kısaca bir metin yazınız. Düzenle butonuna basınız bastıktan sonra karşınıza editör çıkacaktır. Editörde projenizin amacını belirleyen en fazla 1300 karakterden oluşacak bir metin giriniz. Metini yazdıktan sonra Kaydet butonuna basınız. 1300 karakterden fazla tanımlama yaptığınız zaman size uyarı verecektir.

3. 4. Proje Metodunu kısaca tanımlayınız.

Bu aşamada 3.3. Proje Amacını kısaca tanımlayınız ile aynıdır.

3. 5. Proje Sonucunu kısaca tanımayınız.

Bu aşamada 3. 3. Proje Amacını kısaca tanımlayınız ile aynıdır.

3. 6. Proje Raporunu ekleyiniz.

Proje raporunu eklemek veya değiştirmek için Düzenle butonuna basınız karşınıza çıkacak olan sayfada proje rapor dosyanızı seçmenize yardımcı olacak bir araç bulunmaktadır. Bu araç sayesinde raporu seçtikten sonra Kaydet butonuna basınız. Rapor dosyası en fazla 10 MB olabilir. Bir projeye en fazla bir rapor eklenebilir. Rapor dosyaları format olarak Word, Power Point ve PDF olabilir. Diğer formattaki dosyaları kabul etmemektedir. Fotoğraf göndermek istiyorsanız bunu proje raporunuzun son sayfasına ek olarak yerleştirebilirsiniz. Eğer dosya boyutu 10 MB üzerine çıkıyorsa lütfen resimlerinizi herhangi bir resim editörü ile yeniden boyutlandırınız. Fotoğraf makinelerinden aldığınız ham resimler fazla yer kaplayabilir. Dosyanızı yükledikten sonra üzerine tıklayarak kontrol amaçlı kendi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Görsel ve Sesli tanımlamalar için ne yapmalıyız?

Bazı yarışmacılar Görsel ve Sesli anlatımlarıda tercih etmektedir. Bunun için Proje Yönetim sayfasında yer alan Ek Proje Dosyaları bölümünden video veya ses dosyalarını yüklemeleri gerekmektedir. Bunun için maksimum kota 60 MB'dır. Bir ve birden fazla video dosyası ekleyebilirsiniz. Kotanız dolduğu zaman ekleme yapamazsınız. Bunun için videolarınızın boyutlarını lütfen video boyutlandırı programlar aracılığı ile yeniden biçinlendiriniz. 60 MB'lık bir alana yüksek kalitede üç dakka normal kalitede sekiz dakka düşük kalitede ise on beş dakkaya kadar videolar eklenebilir....

Yarışma başvuru aşamasında sormak istediğiniz teknik sorunları info@emepya.com adresine veya İletişim sayfasından bize bildiriniz.

Yönetmelikler hakkında sormak istediğiniz sorularınızı ise emepya2011@gmail.com adresimize bildiriniz. Geri dönüşüm süremiz en fazla 36 saat içerisinde gerçekleştirilecektir.

Gerekli duyurular ve bilgilendirmeler sayfamızda mevcut olacaktır. Lütfen takip ediniz.

Matematik bölümüne koyulmuşuz bilişim teknolojileri olarak. Başka proje yarışmalarında olduğu gibi yok sayılmamak güzel. Yalnız matematik alanına koyulmamız yaptığımız bilişim teknolojileri dersi ile ilgili çalışmaların matematik projeleri ile birlikte değerlendirileceğini mi gösteriyor, yoksa bilişim öğretmenleri de matematik projeleri alanında katılabilir anlamını mı taşıyor?

Satır arası: Bir buçuk saatte ilgili site temsilcisi üye olup mesaj yazmış, demek ki artık sektörel anlamda izlenen, önem verilen bir site olmuşuz :D

omd' Alıntı:
Matematik bölümüne koyulmuşuz bilişim teknolojileri olarak. Başka proje yarışmalarında olduğu gibi yok sayılmamak güzel. Yalnız matematik alanına koyulmamız yaptığımız bilişim teknolojileri dersi ile ilgili çalışmaların matematik projeleri ile birlikte değerlendirileceğini mi gösteriyor, yoksa bilişim öğretmenleri de matematik projeleri alanında katılabilir anlamını mı taşıyor?

Satır arası: Bir buçuk saatte ilgili site temsilcisi üye olup mesaj yazmış, demek ki artık sektörel anlamda izlenen, önem verilen bir site olmuşuz :D
:+1:

kazanan projeleri göremiyorum projeyi incele dediğim zaman küçük bir ekran geliyor kısaca bir bilgi veriyor başka bişey yok incelyebilen var mı?

birincilik alan projelerin bir kaçına baktım, mesela bir tanesinde bilgisayara 15 dk bir değişen slide show programı yüklenmiş.Bu projeler mi 1. oldu yani..Ayrıca projeler ile ilgili sadece birer paragraf yazı var kendilerini göremiyoruz.

Sitede yer alan projelerin özetleridir sadece, projeler kişiye ait kalmaktadır. Yarışmadaki amaç öğretmenleri eğitim sistemi üzerine yoğunlaştırıp kalıcı metodları geliştirmelerinde yardımcı olmaktır. 2010 Finalist projeleri ön bilgi amaçlı yayınlanmıştır. Sizlerede az çok fikir sunması adına buradada paylaştım. Değerlendirmeleri juri kadrosu yapmaktadır. Projelerde önemli olan bazı noktalar bulunmaktadır. Kategori işlemlerinde ortak yoğunluk olacağı bölümlere projeler toplanmıştır. (Örneğin Müzik - sosyal bilimler ile beraber yarışmaktadır. ). Belirtmek isterimki Matematik ile siz, sizde matematik ile beraber yarışıyor olacasınız. Yarışmada yanlızca teknoloji değil. Teknoloji kadar eğitimde öğrenciye algıda, anlamada, derse istekli katılmada ... v.b. şekilde katkı sağlayacak öneriler baza alındığını düşünüyorum. Mesele bir slide showun 15 dakka veya onun kalitesi değil. Örneğin bir yarışmacı simülasyon projesi ile elindeki maddi imkanlar olmadığı için çevresindeki hazır simülasyon sistemleri ile ders işleyiş metodu sunmuştur. Bu şekilde bir sunumda yapıldığı görülmüştür.

Ben yanlızca emepya.com web editörüyüm ve siteye gelen ziyaretçi istatistiklerini incelerken sizin web sitenizden ziyaretçi olduğunu gördüm. Sonuçta bilgi istenildiği için üye olup sizlerede gerekli bilgiyi sunma ihtiyacı duyduğum için bu mesajı yazdım. Aksi takdirde siteniz adına hiç bir fikrim yok. Bu söylemekteki amacımda İyi Kötü v.b. (legal illegal) bir durumda kendimi tenzih etmekdir ;) Sonuçta burası bir forum... Fakat öğretmenlerimize önem verdiğimi söyleyebilirim... :)

“Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” M. Kemal ATATÜRK

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

EMEPYA2011' Alıntı:
Sitede yer alan projelerin özetleridir sadece, projeler kişiye ait kalmaktadır. Yarışmadaki amaç öğretmenleri eğitim sistemi üzerine yoğunlaştırıp kalıcı metodları geliştirmelerinde yardımcı olmaktır. 2010 Finalist projeleri ön bilgi amaçlı yayınlanmıştır. Sizlerede az çok fikir sunması adına buradada paylaştım. Değerlendirmeleri juri kadrosu yapmaktadır. Projelerde önemli olan bazı noktalar bulunmaktadır. Kategori işlemlerinde ortak yoğunluk olacağı bölümlere projeler toplanmıştır. (Örneğin Müzik - sosyal bilimler ile beraber yarışmaktadır. ). Belirtmek isterimki Matematik ile siz, sizde matematik ile beraber yarışıyor olacasınız. Yarışmada yanlızca teknoloji değil. Teknoloji kadar eğitimde öğrenciye algıda, anlamada, derse istekli katılmada ... v.b. şekilde katkı sağlayacak öneriler baza alındığını düşünüyorum. Mesele bir slide showun 15 dakka veya onun kalitesi değil. Örneğin bir yarışmacı simülasyon projesi ile elindeki maddi imkanlar olmadığı için çevresindeki hazır simülasyon sistemleri ile ders işleyiş metodu sunmuştur. Bu şekilde bir sunumda yapıldığı görülmüştür.

Ben yanlızca emepya.com web editörüyüm ve siteye gelen ziyaretçi istatistiklerini incelerken sizin web sitenizden ziyaretçi olduğunu gördüm. Sonuçta bilgi istenildiği için üye olup sizlerede gerekli bilgiyi sunma ihtiyacı duyduğum için bu mesajı yazdım. Aksi takdirde siteniz adına hiç bir fikrim yok. Bu söylemekteki amacımda İyi Kötü v.b. (legal illegal) bir durumda kendimi tenzih etmekdir ;) Sonuçta burası bir forum... Fakat öğretmenlerimize önem verdiğimi söyleyebilirim... :)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

bunu emepya sitesinde iletişime yazacaktım ama bilginiz vardır belki diye soruyorum, biz kendi branşımızla ilgili bi proje ile katılamıyormuyuz yani ,illaki matematik üzerine bi bölümü mü olması gerkeiyor projenin. geçen yılın projelerinede baktım bizim branşa dayalı hiç bişey yoktu! ben kendi branşıma yönelik bi proje hazırlamak isterim?

bilisimci61' Alıntı:
EMEPYA2011' Alıntı:

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

bunu emepya sitesinde iletişime yazacaktım ama bilginiz vardır belki diye soruyorum, biz kendi branşımızla ilgili bi proje ile katılamıyormuyuz yani ,illaki matematik üzerine bi bölümü mü olması gerkeiyor projenin. geçen yılın projelerinede baktım bizim branşa dayalı hiç bişey yoktu! ben kendi branşıma yönelik bi proje hazırlamak isterim?

Bunu iletişimden sorarsanız daha doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Bu tarz yönetmelik ile ilgili soruları ben yanıtlamıyorum. Daha çok teknik ve genel bilgi ile alakalı olan sorunlarla ilgileniyorum.

Yarışmaya katılımcı için şart öğretmen olması gerekiyor.
İsteyen öğretmen istediği kategoriden başvuru yapabilir. (Kendi Branşı dışında.)
@bilisimci61 Göndereceğiniz proje kendi branşınız ile alakalı olabilir.

Son edindiğim bilgiler bunlardır. İyi Çalışmalar...

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. İntel öğretmen programındaki gibi bir proje hazırlanması yeterli oluyormu.

Yani herhangi bir derse ait sunu bülten broşür ve afiş vb ile zenginleştirerek anlatmak

Öncelikle Projelerinizi

1- Özet (Zorunlu)
2- Rapor (Zorunlu)
3- Ek Döküman (İsteğe bağlı)

Projelerinizi bu şekilde 3 kademeyi tamamlayarak size sunulan panelden gönderiyorsunuz. İsteğe bağlı olan bölümde ses veya video dosyası gönderebilirsiniz. Bazı yarışmacılarımız sadece yazılı ve resimlerle anlatılmıyor projem dediği için ek döküman imkanı sunulmuştur.

Yarışma takviminin belirtildiği tarihte projeleriniz ön elemeye alınır. Bu süreçte gönderdiğiniz dökümanlar ve bilgiler değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucu finalist projeler belirlenir. 1 yada 2 günlük Ankarada Fuarda sunum için stand kurulur (Eğer projeniz finalist olarak ön görülürse.) Buradada birincilik, ikincilik... için yarışılır. Daha sonra ödüller yerini bulur yarışma bu şekilde işlemektedir.

Basit bir şekilde söylemek gerekirse projenizin uygulanışını ve projenizi anlatan yazı olup daha sonra projenizde ne tür sonuçlar gözlendi bununla alakalı geniş bilginin yer alacağı ayrıca resim belgelerini burada muhafaza edeceğiniz bir döküman olabilir.

kullanacağımız materyaller özgün olmalı gibi bir madde okudum...mesela bir şarkıysa bunun özgün kabul edilmeme durumu varmıdır?!

sevdiceğim' Alıntı:
kazanan projeleri göremiyorum projeyi incele dediğim zaman küçük bir ekran geliyor kısaca bir bilgi veriyor başka bişey yok incelyebilen var mı?
evet ya ben de göremedim
amanın cevap verilmiş pardon

BBNET
Geri