seyma' Alıntı:Bazı alimler ev zaruri ihtiyaç olduğu için ev alırken kredi çekmek uygun olabilir gibi bişeyler diyodu :roll: hatta bi ilmihalde okumuştum. çünkü başka türlü o kadar para bir araya getirilemez gibi
sunny' Alıntı:Yıllardır bu ülke insanının dine olan hassasiyeti bunlar gibi cin fikirlilerle suistimal edilmiş milyonlarca insan dolandırılmıştır. Beyinlere faiz haramdır! ibaresi yerleşmiş.
hocam sözleriniz genel anlamda tatminkar.fakat bir şeyi ekleyeyim yukarıda ki alıntıda sadece
sözünüzü biraz yadırgadım(aslında biraz değil tümü ile yadırgadım.)çünkü faizin haram olduğunu kişiler kabul etsede etmesede İslam'ın bu konudaki Ölçüleri Belli değilmi? BElli..Sanırım sizinde anlatım yanlışınız olmuştur diye tahmin ediyorum.Beyinlere faiz haramdır! ibaresi yerleşmiş.
sunny' Alıntı:Faizsiz mi? En helal yol mu? peki %5.9 organizasyon ücreti nedir? Yıllardır bu ülke insanının dine olan hassasiyeti bunlar gibi cin fikirlilerle suistimal edilmiş milyonlarca insan dolandırılmıştır. Beyinlere faiz haramdır! ibaresi yerleşmiş. ama faizin adını değiştirirsen bile bu gerçeğin türlü anlaşılamamış malesef. Eğer faiz yerine "kar payı" kullanılırsa bu gerçek değişecekmiş gibi o kadar insanımız gitti yeşil sermaye olarak adlandırılan özellikle yurt dışı merkezli 99 adet holding ve kuruluşa parasını yatırdı. Mağdur sayısı tahminen milyonun üzerinde. Şimdi "kar payı" aldatmacasının adı "organizasyon ücreti" veyahut "organizasyon katılım payı" olarak tekrar karşımıza çıkmaya başladı. Allahınızı severseniz faizin tanımı nedir? Adamların hesaplama bölümüne göz attıysanız 100.000 liralık bir ev 20. ayında teslim edildiğinde ödenecek para 152.000 lira. bu 52.000 lira ne parası peki? "faiz" bu demektir işte. "Helal" ise kendine göre yorumlanıp söylenecek sözlerle değil yaratanın belirlediği kurallar ile sabittir.
pcbilisim' Alıntı:........ En iyisi git bankadan kredini çek faizini öde en azından sigorta ve teminatlar ile devlet garantisindesin artık yeni bankacılık sistemiyle.
Yine de siz bilirsiniz.
pcbilisim' Alıntı:......
Yurt dışında buna benzer oluşumlarda önce herkese kar payı dağıttılar sonra tuzağa düşen çok olunca ki bu en çok uygulanan taktik voleyi vurup kaçtılar. Sonra ne mi oldu 10 seneden fazla bir süredir hala o paranın geleceğini düşünen vatandaşlarımız oldu ama bu sadece onlara hayali bir umut olmaktan öteye gitmez.
.......
pcbilisim' Alıntı:Yaw insanların dini hassayiteylerini kullanan kişiler bu ev araba yok kar payı dağıtırım diyen insanlar. Saman altından su götürenler bunlar.
En azından banka açık açık olaya faiz diyor ve bu titancılar kar payı. Sormak lazım elindeki parayı sanayide üretimle mi çoğaltıyor ya da o da mı faize kullanıyor.
İşte burda insan kendini kandırıyor. Kar payı diye gittiği banka güya bilmem neymiş. Ben de diyorum ki kendinizi kandırmayın tuzağa düşmeyin.
Kar payı diye birşey yok arkadaşım neden anlamıyorsunuz ya.
waa' Alıntı:Arkadaşlar çok güzel bilgiler paylaşmış.
...........................
gelelim kar payı ile çalışan "öfk özel finans kurumları" na. iyi kar payı ile çalışıyorsunuz kabul. peki siz hiç bu bankaların bir yerde iş yaptığını gördünüz mü bir inşaat bir ticaret ya da benzeri???? hiç burası şu özel finans kurumuna aittir diye bir yer gördünüz mü? parayı bal gibi de para olarak işletiyorlar. diğer bankalardan bir farkları yok bence. tabi ben alelade bir vatandaş olarak bu yorumu yapıyorum, mesela hayrettin karaman bunlara cevaz veriyor bunu söylemeden geçemem ama benim aklıma kalbime yatmıyor hayrettin hocam kusuruma bakmasın.
hocam bence yerleşmelide sonuçta faiz haramdırBeyinlere faiz haramdır! ibaresi yerleşmiş.
seyma' Alıntı:Bazı alimler ev zaruri ihtiyaç olduğu için ev alırken kredi çekmek uygun olabilir gibi bişeyler diyodu :roll: hatta bi ilmihalde okumuştum. çünkü başka türlü o kadar para bir araya getirilemez gibi
braddock26' Alıntı:Araba alacaksın;
"A bankası 20 alırsan yılda bilmem kaç faizle toplamda 24 ödersin diyor" bu haram oluyor.
"B bankası ben diyor 20 ye aldım o arabayı ticaret yapıyorum, kârımı koyuyorum 24 e satıyorum işine gelirse alırsın diyor." Ticaret helal çünkü.Böyle oluncada helal oluyor.
B den alınca cennete A dan alınca cehenneme (tabi orasını Allah bilir.)
alpo44' Alıntı:Ben bu sisteme girdim. 15000 lira için 60 ay taksitli aylık 250 tl (yani 0 faiz) başlangıçtaki organizasyon ücreti aldığınız paranın %5,9 u.taksit sayısını nekadar arttırsanızda organizasyon ücreti değişmiyor.Ben organizasyon ücretimide 4 taksitle ödedim. taksitlerin ortası geldiğinde (benim için 31. ay) paranızı size teslim ediyorlar. Siz o parayla bir araba alıp borç bitene kadar ipotek ettiriyorsunuz. yani toplam maliyet 15890 civarında. Tek dezavantajı biraz bekliyorsunuz. Bankadan para çekerseniz tam olarak kaça gelir hesap yapmadım zaten faizin dışında bi de dosya masrafı var. dosya masrafı eminotonun organizasyon ücretine yakın sanırım.
Dostlarımdan bir kaçkişi bu sistemle araba aldığı için bende bu sisteme girmeye kara verdim.
Ve ben bu işte bir faiz göremedim
hasan_yilmaz' Alıntı:Arkadaşlar peşin paranız yoksa veya kooperatif usulu bir daire hissesine girmiyorsanız bu tür aldatmacalara sakın kanmayın. Haramın adını organizasyon payı diyerek insanları kandırıyorlar :verymad:
braddock26' Alıntı:Araba alacaksın;
"A bankası 20 alırsan yılda bilmem kaç faizle toplamda 24 ödersin diyor" bu haram oluyor.
"B bankası ben diyor 20 ye aldım o arabayı ticaret yapıyorum, kârımı koyuyorum 24 e satıyorum işine gelirse alırsın diyor." Ticaret helal çünkü.Böyle oluncada helal oluyor.
B den alınca cennete A dan alınca cehenneme (tabi orasını Allah bilir.)
pcbilisim' Alıntı:fa.ruk44 ben yeni bir sistem mi dedim uhaha: uhaha: uhaha:
pcbilisim' Alıntı:Bir titan zinciri daha kuruluyor
gececi' Alıntı:alpo44' Alıntı:Ben bu sisteme girdim. 15000 lira için 60 ay taksitli aylık 250 tl (yani 0 faiz) başlangıçtaki organizasyon ücreti aldığınız paranın %5,9 u.taksit sayısını nekadar arttırsanızda organizasyon ücreti değişmiyor.Ben organizasyon ücretimide 4 taksitle ödedim. taksitlerin ortası geldiğinde (benim için 31. ay) paranızı size teslim ediyorlar. Siz o parayla bir araba alıp borç bitene kadar ipotek ettiriyorsunuz. yani toplam maliyet 15890 civarında. Tek dezavantajı biraz bekliyorsunuz. Bankadan para çekerseniz tam olarak kaça gelir hesap yapmadım zaten faizin dışında bi de dosya masrafı var. dosya masrafı eminotonun organizasyon ücretine yakın sanırım.
Dostlarımdan bir kaçkişi bu sistemle araba aldığı için bende bu sisteme girmeye kara verdim.
Ve ben bu işte bir faiz göremedim
Hocam biraz daha açıklarmısınız?
Çekilişle mi katıldınız?
Yoksa belli bir aya kadar bekleyip mi aldınız?
Süreç nasıl işliyor?
joombal' Alıntı:seyma' Alıntı:Bazı alimler ev zaruri ihtiyaç olduğu için ev alırken kredi çekmek uygun olabilir gibi bişeyler diyodu :roll: hatta bi ilmihalde okumuştum. çünkü başka türlü o kadar para bir araya getirilemez gibi
Din çok zaruri durumlarda yasak olan şeylere cevaz verebilir. Bu iş için yetkili kurum diyanet fetva kurumudur. Ancak zaruri ifadesinin çok iyi anlaşılması gerek. Günümüzde genelde daha rahat bir hayat yaşamak yerine kullanılıyor. Halbuki Eğer ev alamadığımız zaman hayatımız tehlikeye girecekse işte bu zaruriyattır. Çünkü hayatımız daha önemlidir. Ev aldığımız zaman kira vermekten kurtulacağız dolayısıyle daha ferah bir hayat yaşayacağız. Doğru ama ferah hayat yaşamak zaruriyattan mıdır? burası önemli.
Bir ev veya araba alacak kadar paranın bir araya getirilmesi çok zor doğru. Ancak bu harama bulaşmamızı gerektirmez. Ahiret için dünya feda edilebilir. Ancak dünyalık ihtiyaçlar için ahiret tehlikeye sokulmamalı.