gladyatör' Alıntı:joombal' Alıntı:seyma' Alıntı:Bazı alimler ev zaruri ihtiyaç olduğu için ev alırken kredi çekmek uygun olabilir gibi bişeyler diyodu :roll: hatta bi ilmihalde okumuştum. çünkü başka türlü o kadar para bir araya getirilemez gibi
Din çok zaruri durumlarda yasak olan şeylere cevaz verebilir. Bu iş için yetkili kurum diyanet fetva kurumudur. Ancak zaruri ifadesinin çok iyi anlaşılması gerek. Günümüzde genelde daha rahat bir hayat yaşamak yerine kullanılıyor. Halbuki Eğer ev alamadığımız zaman hayatımız tehlikeye girecekse işte bu zaruriyattır. Çünkü hayatımız daha önemlidir. Ev aldığımız zaman kira vermekten kurtulacağız dolayısıyle daha ferah bir hayat yaşayacağız. Doğru ama ferah hayat yaşamak zaruriyattan mıdır? burası önemli.
Bir ev veya araba alacak kadar paranın bir araya getirilmesi çok zor doğru. Ancak bu harama bulaşmamızı gerektirmez. Ahiret için dünya feda edilebilir. Ancak dünyalık ihtiyaçlar için ahiret tehlikeye sokulmamalı.
joombal hocamın yorumuna katılıyorum. aslında bakarsanız zaruri bi durum neye göre var. örnek olarak çift maaş alan bir ailenin nasıl bir zaruriyeti olabilir. bazı olayları menfaatimize göre yorumluyoruz. aslında ortada bir zaruriyet yoktur. ayrıca kiraya verilen parada boşa verilmiş olmuyor. sonuçta karşılığında bir hizmet yorumluyoruz.
kredi konusu sıkıntılı bir konu , gidipte 100 milyarlık ev almazsın paranın yavaş yavaş biriktirerek 70 lik bir ev alırsın.
dünyada benim gibi insanların da olduğunu görmek ne mutlu
joombal hocam yazdıklarınızın altına imzamı atarım. aynen ben de böyle düşünüyorum.
bedavacılık yok, ahireti kazanmak zordur. hele ki böyle bir devirde yaşayarak...
tek bir soru işareti kalıyor ek olarak zihinlerde: müslüman yatırım yapamayacak mı, malını parasını çoğaltamayacak mı daha rahat yaşamayacak mı? işte bunları yaparken müslümanca yapacak araştıracak soracak ve helal olanını yapacak. kaş yapayım derken göz çıkarmayacak. yoksa hepimiz isteriz birbirimizin ev sahibi olmasını ve gerek kiradan gerekse evin değerlenmesinden dolayı kar etmesini ve daha rahat bir yaşam sunmasını.
bence bu helal yollardan biri de emin evimin sistemi. daha önce konu hakkında kafama takılan yeri tabii ki sormam gerek...
Kafama takılan bir konu daha önceki yazdığım mesajda bana öfk ların gayrimenkul alıp sattıklarını ve bu sayede kar elde ettiklerini söylemiştin. bundan kastın verdikleri kredi vasıtası ile olan mı? yoksa cidden başka işler de yapıyorlar mı?