erkek öğretmenler için kılık kıyafet

Kodla Büyü
Şu Eğitim bir sen kıyafet için uğraştığı kadar maaşlar ve diğer özlük haklar için uğraşsaydı bi hayır duası alsaydı kötü mü olurdu?
Dolar ve enflasyon karşısında maaşlar erimedi diyen varsa 125 tl + küsür zamda enflasyon farkını bile almayacağımızı bilmesine rağmen Haklarımızı satanlara lafımız çok.

keplir' Alıntı:
patari' Alıntı:
kenarda bulunsun, ilk günden beri kravatımı çıkarmadım, ütülü kumaş pantolon ile gidiyorum, ceket ise BT lab'a girince maalesef sırtta duramayacak kadar ağırlaştığı için çıkarıyorum. eski kafalımıyım acaba! bir arkadaş daha böyle, o da ceketi çıkarıyor, bazı arkadaşlar ise tam komedi, kravatı çıkarıp ceket giyiyor:)
bu arada korkumdan falan değil, okulda sadece nesli tükenmek üzere olan iki kişiyiz, gerisini bazen öyle sivil geliyorlar ki tanıyamıyorum bile :mrgreen:
Yaşasın Özgürlük, benim özgürlük anlayışımda bu, dayatma yok, kendi kararım, istediğim gibi giyiniyorum :wink:

Tamamen katılıyorum. Kılık kıyafet yönetmeliğinin 5 ve 6. maddesi bizi ilgilendiriyor. orada zaten takım elbise ve kravat şartı yok ancak sakal ütülü pantolon vs. gibi şeyler var. şu anda isteyen istediği gibi gidebiliyor. Bunlar istenirse anında çıkarılacak 2 satırlık bir yönetmelikle halledilebilir (öğrencilerde olduğu gibi) ama işlerine ne gelirse artık. bu karmaşa bitene kadar bende takım elbise ve kravat ile gideceğim.
saygılar...

isteyen istediğini giyebilir. sendikalı olmayanlarda arada kaynıyor kimseye soruşturma açılmıyor. sakal da serbest...bu arada Hindistan'ın uzay aracı Mars'ın yörüngesine ilk denemede oturdu.....

Böyle şeyleri bu kadar kafanıza takip büyütmeyin arkadaşlar.İçinizden geldiği gibi size yakışanı giyin. Her şeyi sisteme göre yapamayız. Artık kılık kıyafete takılmamak gerek.Bugünler elbet geçecek. İsteyen istediğini giysin. Biraz da bizim istediğimiz olmalı artık. Birileri istiyor diye değil. Biz istediğimiz için.

Re: Ynt: erkek öğretmenler için kılık kıyafet

Yahu millet Ay'a üs kurmaya başladı...

bizim okulda olmasa da civarda okullarda bildiğim 1-2 kişi var.

sistemin çivisi çıkmış.
her şeyde, ama her şeyde ve her konuda, tam bi curcuna, keşmekeş, kargaşa, hengâme. herkes kendi bildiğini okuyor. okullar; öğretmenler, öğrenciler...
mübarek okul değil de panayır yeri sanki :D

ben eski düzen devam ediyorum. ceket, pantolon, kıravat. saç, sakal ve tıraşda da değişiklik yok. 2 günde bir muhakkak sakal tıraşımı yaparım.
öyleyse ben özgür değilim :!:

Öğretmene yakışan kıyafetle gitmeliyiz.Serbest kıyafetin nerede duracağı belli olmaz.Muktedirlerin istediği gibi giyinenler var sadece göze girmek için.

Çıkarsalar ya bir yönetmelik öğretmen istediği gibi giyer diye çıkarsalar kendi tarzlarınıo ifade edecekler yine

ana sorunları görmezden gelerek, tali işlerle uğraşmak, popülist yaklaşımlar içinde olmak, günü birlik yüzeysel davranışlar sergilemek :!: ...
eğitimde her sorun çözüldü de, öğretmen ve öğrencilerin ne giyip ne giymeyeceğine mi geldi sıra :!:
Allah herkese akıl fikir versin, başta öğretmen camiasına tabii :!:

Bin yıl öncesinin en büyük tartışma konularından biri de neydi biliyor musunuz?
Adem ile Havva’nın göbek çukurlarının olup olmadığı...
...
Bir başka tartışma da İsa’nın pipisiyle ilgiliydi.
...
Bin yıl önce İslam âlemindeki tartışmaların niteliği de daha değişik değildi.
Bir Müslüman, bir Hıristiyan’a ok atar da, ok yarı yoldayken Hıristiyan Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oluverirse, oku atmış olan Müslüman katil sayılır mı, sayılmaz mı?
...
Çölde çırılçıplak kalmış bir Müslüman, eline avuç içi kadar bir çaput geçirirse, önce önünü mü kapamalı, yoksa arkasını mı?
...
Bin yıl sonra da bugünkü bazı çok keskin coşkulu tartışmalar, o günün insanlarına bir hayli garip görünecek...
İnsanlar, genellikle neyi neden tartıştığını bilmeden, aklını taktırıverir bir tartışmaya...
Ve farkına varmadan bir çeşit hipnozla bir saplantının tutsağı olmaya başlar.

Tartışma ise bu tür tutsaklıkları daha da koyulaştırmak için değil, bu tür tutsaklıklardan arınarak, “düşünce”nin bağnazlıklardan kurtulması için yararlıdır.
Düşünmek, donmuşlukla, donmuşluğun kendi içindeki yozlaşması demek olan safsatadan kurtulduğu kadar düşünmek sayılır...
http://www.milliyet.com.tr/tartisma-ve- ... efault.htm

EVEEEEET işte bugün yaşanan bir olaydan serbest kıyafetin getirdikleri;

Öğrenci arkadaşı ile okulun en ucra noktasında bağıra çağıra küfürler sıralıyor.
Bahtsız genç öğretmen kardeşimiz kot tshirt giyimi ile uzaktan uyarıda bulunuyor.
Densiz kendini bilmez ağzı bozuk öğrenci de ne dedikte kızıyon ki hitabıyla (arkadaşın ağzından aktarıyorum;) ters çıkıyo.
Öğretmen arkadaş saygısızlık sezinliyo tabi konuyu uzatıyo.
Ama saygıdeğer öğrencimiz de ar ne haya allah ne verdiyse öğretmen kardeşimizi öğretmen yerine koymadan senli benli terslemeye devam ediyo.
Gel gelelim konu Müdür baş yardımcısının odasında sonlanıyo...

Öğrencinin savunması "BEN ONUN ÖĞRETMEN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM. KÜFÜR ETMEDİM"

DAHA NELER GÖRECEĞİZ KİM BİLİR? (ALLAH izin verirse)

Bizdeki bu şekilcilik kafasıyla bi numara olmaz
şu mantığı hiç anlamadım yıllardır.
"biz öğretmeniz, öğretmen gibi giyinmeliyiz.
niye
Öğrencilere iyi örnek olmak için"
sen eğer kıyafetinle örnek olacaksan boşver be arkadaş çabalama
o öğrencide seni kıyafetinle örnek alacaksa hiç almasın!!!
öğretmen ne giyeceğini de bilir ne giymemesi gerektiğinide.
boyuna kravat takınca güzel örnek olunmuyo
Bayanlar istedikleri gibi gelecekler herşey serbest olacak (onlar örnek olmuyolar herhalde)
biz kravatı çıkarınca "aaaa olmaz hocam güzel örnek olalım" boşverin Allah aşkına

Top sakallı da kirli sakallı da, kot da keten de kumaş da giyen öğretmen arkdaş görüdm bizim okulda. Şahsen ben de kot/keten ile t-shirt giyinip gidiyorum. Çok da rahat oluyor; hem ders anlatımı açısından hem de davranış açısından kendimi iyi rahat hissediyorum. Bir de pansiyonda nöbet tutuyorum, takım ve kravat var iken çok zor oluyordu giyinip nöbete gitmek... Şimdi daha rahat oluyor..

jacnkx' Alıntı:
Bizdeki bu şekilcilik kafasıyla bi numara olmaz
şu mantığı hiç anlamadım yıllardır.
"biz öğretmeniz, öğretmen gibi giyinmeliyiz.
niye
Öğrencilere iyi örnek olmak için"
sen eğer kıyafetinle örnek olacaksan boşver be arkadaş çabalama
o öğrencide seni kıyafetinle örnek alacaksa hiç almasın!!!
öğretmen ne giyeceğini de bilir ne giymemesi gerektiğinide.
boyuna kravat takınca güzel örnek olunmuyo
Bayanlar istedikleri gibi gelecekler herşey serbest olacak (onlar örnek olmuyolar herhalde)
biz kravatı çıkarınca "aaaa olmaz hocam güzel örnek olalım" boşverin Allah aşkına
:alkis:

kumaş pantolon ve gömlek giyiyorum. gömlek pantolunun dışında. tabi adanadayım ve daha yeni yeni serinledi hava... bayramdan sonra resmi kıyafetimi giyip gideceğim yine. eğitim bir senliyim. baş örtüsü konusuna karışmam. kişisel tercihtir. ama öğrencilerden gördüğüm kadarıyla öğretmenin kıyafetine de bakarak davranış sergiliyorlar. ortaokulda çalışıyorum. öğrencilerimizin kendi velilerini isteği doğrultusunda okulun kıyafetle gelmesi kararı verildi. bununda vermiş olduğu sorumlulukla takım giymenin daha doğru olacağına inanıyorum kendi okulum için...

dorian' Alıntı:
EVEEEEET işte bugün yaşanan bir olaydan serbest kıyafetin getirdikleri;

Öğrenci arkadaşı ile okulun en ucra noktasında bağıra çağıra küfürler sıralıyor.
Bahtsız genç öğretmen kardeşimiz kot tshirt giyimi ile uzaktan uyarıda bulunuyor.
Densiz kendini bilmez ağzı bozuk öğrenci de ne dedikte kızıyon ki hitabıyla (arkadaşın ağzından aktarıyorum;) ters çıkıyo.
Öğretmen arkadaş saygısızlık sezinliyo tabi konuyu uzatıyo.
Ama saygıdeğer öğrencimiz de ar ne haya allah ne verdiyse öğretmen kardeşimizi öğretmen yerine koymadan senli benli terslemeye devam ediyo.
Gel gelelim konu Müdür baş yardımcısının odasında sonlanıyo...

Öğrencinin savunması "BEN ONUN ÖĞRETMEN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM. KÜFÜR ETMEDİM"

DAHA NELER GÖRECEĞİZ KİM BİLİR? (ALLAH izin verirse)

Hocam burada sorun öğretmenin sivil kıyafeti değil ki. Bir insanin, karşısındaki insanin kıyafeti ne olursa olsun kufur etmemesi gerekiyor. Ister takım, ister kot, ister başörtüsü, ister dekolte... ulkecek en büyük sorunumuz yaftalamaya olan bu düşkünlugumuz

Re: Ynt: erkek öğretmenler için kılık kıyafet

Alo, millet Mars'a çıkmış diyorum!

Ya hu kardeşim serbest kıyafet giyilmeli kesinlikle ama bir zahmet de öğretmen arkadaşlar düzgün giyinsinler bakımlı olsunlar. Okul hademesinden beter giyinen öğretmen var arkadaş. Serbest kıyafet oldu diye paspal bir kot pantolon saçma sapan bir tişört giyip gitmeyelim Allah aşkına. Bir kıyafeti solana salana parçalanana kadar giyen var arkadaş. Sadece eğitime hazırlık ödeneğinin yarısını harcasan yeter kıyafete ya hu. Al her sene başında iki pantolon iki gömlek bir zahmet 80lerden kalma paçalı pantolonları giyme yani hala daha :)

Geri