atakan_-_cesur
Site Gezgini
Usb belleğe anahtar oluşturduğumda sorunsuz oluşturuldu diyor ancak usb nin içi boş gözüküyor ve kiliti açmıyor. (win8.1)
Merhaba hocam sınırlı hesapta illaki register erişimi sorun olmakta aynı zamanda sistem kaynaklarına erişimde sorunlar yaşanabilmekte. Versiyon 1.4 de bununla ilgili iyileştirme yaptım. Ancak ilçemizde win8 etkileşimli tahta kalmadı hepsi 1indows 10 yeterli test yapamıyorum.Hocam Win 8.1 tahtaya Maks 'ı kurdum . Ertesi gün maks silinmiş. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Kurulan hesap sınırlı hesap.
Öncelikle emekleriniz için teşekkürler.
Programı indirip Win10 da kurdum ( yönetici olarak çalıştır diyerek.) Sorunsuz kuruldu ve çalıştı ama ertesi gün açtım tahtayı maalesef çalışmıyor. .NET Framework başlıklı bir hata veriyor başlangıçta ve devreye girmiyor kilit.
Eksik yaptığım bir şey mi var acaba?
Merhaba
windows 8'de yandan açılan menü(charm bar) iptal edilemediği için izinlere eklemesem dahi çocuklar işlem yapabiliyor.
Windows 10'da da yeni masaüstü(iptal edilemiyor) diyerek işlem yapabiliyorlar.
Bu 2 işletim sisteminde kilit programını tam olarak nasıl kullanabiliriz bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar genel olarak ihtiyaç bulunan noktaları belirtmiş. Bende Mersin ekibine ve programı yazan öğretmen arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
Bende kendi açımdan eksik olarak gördüğüm noktaları belirteyim. Programın gelişimine katkısı olur inş.
1- Programın IOS (IPHONE) desteği sunulmalı (Bir çok öğretmen arkadaş iphone kullanıyor USB belleklerde kısayol virüsü bulaşınca USB bellek kullanılamıyor. Bu öğretmen arkadaşları zorluyor. Tabi bizleri de. Alternatif olarak altta eklediğim maddeler değerlendirilebilir. )
2- Flash bellekteki anahtar kaybolsa bile flash belleği anımsama özelliği ile tahtayı açabilme.
3- Benimde aklımdan geçen tahtaların otomatik kapatılması (Bir arkadaş belirtmiş)
4- Anahtar Flash Bellek olmadan her güne özel üretilen günlük kullanım parolası ile akıllı tahtaları açabilme.
5- Bir arkadaş belirtmişti Bulut üzerinden mesaj olayı. Bence de mantıklı.
Teşekkür ederim. hocam 30 dakikayı düşürmek sorun değil de amaç ders aralarında tahtayı kontrollu kullandırma. Onun için 30 dakika tuttuk. Kaldı ki bu kapatma süresi anladığımız kadarıyla gün sonunda açık kalan tahtalar için isteniyor. Bu konu ile ilgili ayrıca çalışma var. Bu 30 dakika sistemi o gelişme gelince gölgede kalacak ve muhtemelen devredışı bırakılacak.Hocam bu süre çok uzun değil mi? Atak gibi daha kısa süre ayarlama şansımız yok mu?
Emeğinize sağlık. Atak ha var ha yok gibi birşey olmuştu. bu iyi oldu.
Usb belleğe anahtar oluşturduğumda sorunsuz oluşturuldu diyor ancak usb nin içi boş gözüküyor ve kiliti açmıyor. (win8.1)
Hocam bunun nedeni antivirüs. Uygulama registerden data okuyor ve yazıyor. Sürekli sistem kaynaklarını kontrol ediyor. Dolaysızla sezgisel tanılama yapan antivirüs uygulamalrı programı virüs olarak görüyor. Antivirüs e program klasörlerini ve dosyalarını tanıtmanız gerekmekte. Tanıtmanız gerekenleri buradan yazmıyorum. İsterseniz özelden mesaj atın göndereyim.
Hocam merhabalar acaba siz bir ana konu açsanız tüm sorunlar güncellemeler o konu üzerinden takip edilse olur mu. Forum içerisinde varsa eğer böyle bir konu bana bağlantı adresi verebilir misiniz. Teşekkür ederim.Bunun nedeni antivirüs olabilir. Veya indirdiğiniz maks klasörü salt okunur ise anahtar oluşturmada sorun yaşıyor ve anahtarı flaşa atamıyor.
Hocam neyazik ki burayı çok takip edemiyorum... ama bu kısımda cevaplar vetmeye çalıştım. . . ilerde olabilirHocam merhabalar acaba siz bir ana konu açsanız tüm sorunlar güncellemeler o konu üzerinden takip edilse olur mu. Forum içerisinde varsa eğer böyle bir konu bana bağlantı adresi verebilir misiniz. Teşekkür ederim.
hocam şuanki (1.4) çalışır ancak iki unsur var 1. etkontrol.exe ye güvenlik duvarından izin verilmeli 2. de telefon wifiden okukun ağına bağlı olacak.Karekod kısmı çalışıyor mu?. Çalışmıyorsa çalışması için ne yapmak lazım?
hocam şuanki (1.4) çalışır ancak iki unsur var 1. etkontrol.exe ye güvenlik duvarından izin verilmeli 2. de telefon wifiden okukun ağına bağlı olacak.
aynen hocam windows güvenlik duvarından ama ayrıca güvenlik duvarı özelliği olan bir antivirüs uygulaması varsa ona da izin verilmeli"Güvenlik duvarından izin verilmesi derken" etkileşimli tahtada kurulu windows 8.1 güvenlik duvarından izin verilmeyimi kastediyorsunuz yoksa bilmediğimiz başka bir güvenlik duvarı ayarı mı var.
Telefonun ağa bağlı olmadan karekodla tahtayı açması çok güzel olur v1.5 i dört gözle bekliyorumhocam şuanki (1.4) çalışır ancak iki unsur var 1. etkontrol.exe ye güvenlik duvarından izin verilmeli 2. de telefon wifiden okukun ağına bağlı olacak.
bununla birlikte burada bir arkadaşımızın talebi doğrultusunda telefon ağa bağlı olmasa da karekodla açma özelliği ekledim.... ayrıca flaşı hafızaya alma da bugün bitmek üzereydi yakında bu iki özellikle v1.5 yayınlanacak.
1.4 versiyonu yayında hocam. Mersin Fatih sayfasından ulaşabilirsinizMerhaba, MAKS 1.4 yayınlandı mı? Yayınlanmadıysa son versiyonu ne zaman yayınlanır? Teşekkürler.
Hocam sadece kurulumda yönetici izni ile gerekli hklm ayarlarını yapıp, çalışma aşamasında gerekli kayıtları hkcu da tutarsa sınırlı kullanıcıda sıkıntısız çalışabilir. Uygulamanın yönetici olarak çalışması da gerekmez. Uac engellemesiyle karşılaşmaz.
TEFFİK HOCAM, SORUNUM ŞU!
Programı kurdum. Kilit gayet iyi çalışıyor sıkıntı yok. Sıkıntım şu: Kaldırma belleği oluşturuyorum ama işe yaramıyor. Kaldırma belleğini taktığım zaman "Yeniden Başlatma" uyarısı geliyor. "Aşağıdaki program yeniden başlatmayı engelliyor." yazıyor. Ben "Yine de de yeniden başlat"ı tıklıyorum. Bilgisayar yeniden başlıyor ama MAKS yine devrede oluyor. Çözüm nedir acaba?
Merhaba ben ekteki hatayı alıyorum. v.1.2 kurduğumda veriyor. Güncelleme 1.5 de aynı hatayı alıyorum. Şuan tahtlara 1 kasım olan versiyonu yükledim. Nerede hata yapıyorum. Bakıp bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Burada Win 7 64 bit yüklü. Hasari hocamın 2019 versiyonu var tahtalarda.
Hocam elinize sağlık. Biran önce ios desteği de olsa biz de kullanmaya geçeceğiz.
Merhaba ben ekteki hatayı alıyorum. v.1.2 kurduğumda veriyor. Güncelleme 1.5 de aynı hatayı alıyorum. Şuan tahtlara 1 kasım olan versiyonu yükledim. Nerede hata yapıyorum. Bakıp bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Burada Win 7 64 bit yüklü. Hasari hocamın 2019 versiyonu var tahtalarda.
Bendede aynı sorun oluyor Antivirus progamını ve diğer korumaları iptal ettiğim haldeUsb belleğe anahtar oluşturduğumda sorunsuz oluşturuldu diyor ancak usb nin içi boş gözüküyor ve kiliti açmıyor. (win8.1)