Fatih Projesi Hayırlı Uğurlu Olsun :)

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yeniden.jpg

maalesef ağlanacak halimiz...

Tam boy: http://www.yavuzakbulut.com/wp-content/ ... eniden.jpg

Bu karikatür benzeri görseli yapan arkadaşımızın amacı şu:

Sayın Dinçer bir haftadır çeşitli Tv kanallarında gelen soruları yanıtlıyor. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ve öğrencilerinin birçok sorusuna Bakan "Bilişim dersleri gereksiz. Günümüzde çocuklarımızın büyük bölümü bilgisayar bilerek geliyor vs.vs." cevabını verdi. Bakanın bilgisayar bilen öğrencileri facebook, twitter ve çeşitli oyunlarla kendilerini ispatlarken, bilgisayar kullanımı konusunda oldukça geri kaldıklarını gösteriyor bu görsel. Dün de sayın Başbakanın başlattığı Fatih Projesi'nin bizsiz olamayacağını düşünerek böyle bir çalışma yapmış. Tek amacı bilişim eğitiminin ne olursa olsun gerekli olduğunu savunmak.

Geçenlerde arkadasla konusuyorduk, sonuç olarak ise saçma sapan bölümden mezun oluyorlar, saçma sapan puanla atanıyorlar ve öğretmenlikte de çok rahatlar... Ama liseden beri fizik kimya matematik ile canımız çıktı fakültenin en yüksek puanları ile girdik okurkende kolay bitmedi atanmak derseniz 90 ile atandık (arkadas ile ben). Akıllı sanardım kendimi ama salak biriymişim...

SAYIN (BOŞ BOŞ) BAKAN... İŞTE ÇOCUKLAR GERÇEKTENDE BİLGİSAYAR KULLANMA(MA)YI BU KADAR ÇOK(!) BİLİYORLAR...

Counter biraz abartı olmuş da kesin o angry birds oyunundaki domuzların homurtuları falan gelir sınıftan :mrgreen: bu arada bilişim dersi gereksiz tabi, hatta okul gereksiz diye düşünüyor olabilirler... neden? çünkü bön bön bakan bir millet olsun ki oylarını almak kolay olsun...

facebook açılması olayı gerçekte counter vs. tarzı oyun ve platformlar gerçeği yansıtmadığı düşüncesindeyim zira kral oyun vb. sitelere meb filtresi var.

Yazmayacaktım ama tutamadım kendimi. Çocuklar okula geldiğinde hoplayıp zıplamasını da biliyorlar beden eğitimi dersine, konuşmasını da biliyorlar Türkçe dersine, karalayıp boyamasını da biliyorlar Görsel Sanatlar dersine de ne gerek var. :x :x

Hocalarım neden böyle ters tepki veriyorsunuz teknolojik gelişmelere anlayamıyorum sanki sizler çok sağlam sitelerde dolanıyorsunuz da öğrencilerin facebook a girmesinden rahatsız oluyorsunuz. siz girince normal öğrenci girince anormal demi :( hem filtreleme denen bişey var işinize gelmiyorsa filtrelersiniz olur biter yapamıyorsanız bilgisayar öğretmenliğini bırakın ozaman... Sayın Başbakanım süper bir proje yaptı bence en azından öğrenciler dedeleri gibi oğlum yeşil tuşu göster arama yapcam demezler torunlarına ilerde:) tebrikler projeye katkısı olanlara... :++: :++: :++:

ciyasoft' Alıntı:
Yazmayacaktım ama tutamadım kendimi. Çocuklar okula geldiğinde hoplayıp zıplamasını da biliyorlar beden eğitimi dersine, konuşmasını da biliyorlar Türkçe dersine, karalayıp boyamasını da biliyorlar Görsel Sanatlar dersine de ne gerek var. :x :x
:alkis: :alkis:

firatbuyukkaya' Alıntı:
Hocalarım neden böyle ters tepki veriyorsunuz teknolojik gelişmelere anlayamıyorum sanki sizler çok sağlam sitelerde dolanıyorsunuz da öğrencilerin facebook a girmesinden rahatsız oluyorsunuz. siz girince normal öğrenci girince anormal demi :( hem filtreleme denen bişey var işinize gelmiyorsa filtrelersiniz olur biter yapamıyorsanız bilgisayar öğretmenliğini bırakın ozaman... Sayın Başbakanım süper bir proje yaptı bence en azından röğrenciler dedeleri gibi oğlum yeşil tuşu göster arama yapcam demezler torunlarına ilerde:) tebrikler projeye katkısı olanlara... :++: :++: :++:

Yazdıklarınızın ironi olduğunu sanıyorum, yok ironi değilse biz çocukların facebook'a girmesine değil, sadece facebook'a girmesine kızıyoruz, bunu gören bakanın aa ne güzel bilgisayar kullanmayı biliyorlar demesine kızıyoruz. Mesele facebook, oyun meselesi değil yani anlayacağınız.

firatbuyukkaya' Alıntı:
Hocalarım neden böyle ters tepki veriyorsunuz teknolojik gelişmelere anlayamıyorum sanki sizler çok sağlam sitelerde dolanıyorsunuz da öğrencilerin facebook a girmesinden rahatsız oluyorsunuz. siz girince normal öğrenci girince anormal demi :( hem filtreleme denen bişey var işinize gelmiyorsa filtrelersiniz olur biter yapamıyorsanız bilgisayar öğretmenliğini bırakın ozaman... Sayın Başbakanım süper bir proje yaptı bence en azından öğrenciler dedeleri gibi oğlum yeşil tuşu göster arama yapcam demezler torunlarına ilerde:) tebrikler projeye katkısı olanlara... :++: :++: :++:

Hocam sizin fikirlerinize katılmıyorum.Çünkü BT öğretmenlerinin çoğu facebook gibi uygulamaları kullanırken en azından bilinçli kullanıyorlar.Öğrenciler gibi abuk subuk yazılarla başlarını belaya sokmuyorlar.Bir kere BT öğretmenlerini sınamayın, öğrencilerden de çok iyi bilgisayarları amaçlarına uygun olarak kullanırlar.Ayrıca ben Fatih projesinin niyetinde yatan güzel amacına birşey diyeceğim yok.Güzel bir proje, buna katılıyorum.Fakat böyle bir projenin hayata geçirilmesi bu kadar acil miydi? Daha okullarda doğru dürüst seviyeli amacına uygun bilişim teknolojileri kültürü oluşmamış. Sen tut, bunların eline tablet bilgisayar ver.Ben bu projenin bu kadar çabuk olmasına karşıyım.Biraz gerçekçi olalım.Daha öğretmeni olmayan bir sürü sınıf var, daha sıfır çeken bir sürü okul birincilerimiz var, depreme dayanıksız, penceresi, şuyu buyu olmayan bir sürü yıkık dökük okullar var. 40-50 kişilik sınıflarda ders işlenen okullar var.Okulun içerisinde her türlü pisliğe bulaşmış, öğrenciler var, vs, vs. Yani bütün bunlar bitti.Eğitim sistemimiz güllük gülistanlık, Eee Fatih projesiymiş.Bence zamanlaması tamamen yanlış, sadece halkın gözünün boyanması ve siyasi çıkarlar uğruna yapılmış bir projedir.Tamamen kaynak israfından başka birşey değil.

firatbuyukkaya' Alıntı:
Hocam 28 yaşındayım öğretmenin ayrıca canım derken samimiyetten söylediğinize inanıyorum...
Kusura bakma, yazdıklarından ortaokul veya lise öğrencisi sandım seni.

Ne öğretmenisin?

Tablet dağıtan Ülkemin daha tableti eline almamış öğretmenlerine selam olsun ... :alkis:

Fikirlerime katılmayabilirsiniz ama çok dar bir çerçeveden bakıyorsunuz sisteme eğer birşeyin olması için her şeyin tam olmasını beklerseniz daha çok beklersiniz örneğin sınıfta ders işlerken eminimki bütün öğrencilerin konuyu iyi kavramasını bekleme ihtiyacı duymuyosunuz yoksa tüm sınıf geri kalır, eğitimde de öyle gelişmeleri takip etmek zorundayız ülke olarak artık eksikleri zamanla tamamlaya çalışılmalıdır bence...

firatbuyukkaya' Alıntı:
Küçümsemek ancak küçüklerin işidir iyi günler efendim anlayan anladı hangi ifadelerin çocuksu olduğunu :)
Sen ne öğretmenisin onu bir söyle, ben sana gerekli cevabı vericem merak etme.

firatbuyukkaya' Alıntı:
Bilişim teknolojileri öğretmeniyim,
Ayrıca yazılara bakıp karakter analizi yapacaksak sizi de güneydoğunu cehape si gibi görüyorum sanki :)
Bilişim teknolojileri öğretmenisin, sene 2012'ye gelmiş, sen bu saçma sapan projeye destek verip suçun bilişim teknolojileri öğretmenlerinde olduğunu söylüyorsun.. Anyadan konyadan haberin yok, siz sınıfta facebook'u engelleyin diyorsun. Biz Bt sınıfından mı bahsediyoruz, yoksa öğrencilerin Bt sınıfına gelmeden önceki halinden mi? Evlerindeki bilgisayar kullanımından mı bahsediyoruz yoksa Bt sınıfındaki bilgisayarlara filtre koymaktan mı?

İki ihtimal var, ya sen Bt öğretmeni değilsin ya senin Akp aşkıyla gözün kör olmuş, ne yaparlarsa harika diyeceksin belli.Amacın yarar zarar durumu değil.

Hangisi?

firatbuyukkaya' Alıntı:
amip33 hocam nickinizden belli ki iltihaplanmışınız isterseniz biraz gözünüzü açıp milleti eleştireceğinize birazda geçmişe bakıp ne yapmışlar öyle konuşun, ayrıca iktidar hizmet ediyorsa ben taraftarıyım parti önemli değil, öğrencilerini çok düşünen öyle hocalar var ki burdan bağırmakla olmuyor ama düşünmek biraz da icraat lazım...
tartışmaya son vermek istiyorum haklısınız iyi günler...
Dur kaçma ya nereye gidiyorsun...

Sorularıma cevap vermeyip son lafıma mı cevap veriyorsun? Siz sınıfta facebook'u engelleyin diyorsun. Biz Bt sınıfından mı bahsediyoruz, yoksa öğrencilerin Bt sınıfına gelmeden önceki halinden mi? Evlerindeki bilgisayar kullanımından mı bahsediyoruz yoksa Bt sınıfındaki bilgisayarlara filtre koymaktan mı?

firatbuyukkaya' Alıntı:
Hocalarım neden böyle ters tepki veriyorsunuz teknolojik gelişmelere anlayamıyorum sanki sizler çok sağlam sitelerde dolanıyorsunuz da öğrencilerin facebook a girmesinden rahatsız oluyorsunuz. siz girince normal öğrenci girince anormal demi hem filtreleme denen bişey var işinize gelmiyorsa filtrelersiniz olur biter yapamıyorsanız bilgisayar öğretmenliğini bırakın ozaman... Sayın Başbakanım süper bir proje yaptı bence en azından öğrenciler dedeleri gibi oğlum yeşil tuşu göster arama yapcam demezler torunlarına ilerde:) tebrikler projeye katkısı olanlara...

Klasik bir akpSPOR vakkası daha... :mrgreen:

firatbuyukkaya' Alıntı:
Sorularıma cevap vermeyip son lafıma mı cevap veriyorsun? Siz sınıfta facebook'u engelleyin diyorsun. Biz Bt sınıfından mı bahsediyoruz, yoksa öğrencilerin Bt sınıfına gelmeden önceki halinden mi? Evlerindeki bilgisayar kullanımından mı bahsediyoruz yoksa Bt sınıfındaki bilgisayarlara filtre koymaktan mı?
cevap:
senin çocuğunu benmi takip edeyim:)) anası babası nasılsa çocuğuda öyle oluyor :)) çocuğuna sahip çık hocam devlet ne yapsın güvenli internetide geitrdi artık bir zahmet az da sen takip et çocuğunu bakıcı mı koysun başına :))
akp spor ben olayım gururla size de bir spor bulmak lazım ama onu seçmekte zorlanırım çünkü hergün bir takım tutanlardansınız sanırım :))
Sen bilişim teknolojileri öğretmeniysen ben Ömer Dinçer'im...Harbiden Bt öğretmeni misin, okul sitenin linkini gönderir misin, valla inanmıyorum.. Verdiğin cevaplar tam komedi..

Çocuk, bakıcı, devlet, filtre, takım,spor.... :mrgreen:

firatbuyukkaya' Alıntı:
cevap:
senin çocuğunu benmi takip edeyim:)) anası babası nasılsa çocuğuda öyle oluyor :)) çocuğuna sahip çık hocam devlet ne yapsın güvenli internetide geitrdi artık bir zahmet az da sen takip et çocuğunu bakıcı mı koysun başına :))
akp spor ben olayım gururla size de bir spor bulmak lazım ama onu seçmekte zorlanırım çünkü hergün bir takım tutanlardansınız sanırım :))
Şahsen konuşmalarınız gerçekten de rahatsız edici geldi bana. Amip33 nickli arkadaşın söylediği şeylerin çoğuna katılıyorum, zaten katılmamak münkün değil eğer bilişim teknolojileri öğretmeniyseniz, ama değilseniz orasını bilemem. Gerçekten gözlerini bir açmayı denediniz mi? :o

firatbuyukkaya' Alıntı:
cevap:

Bilgisayar dersinin kaldırılması söz konusu hocam, herhalde haberin vardır? dersimiz elimizden alınacak, tableti dağıtsınlar, dersimizi değil.. sorunları iyi anlamak lazım.

firatbuyukkaya' Alıntı:
bende gerçekten sizin öğretmen olduğunuza şaşırıyom çoluk çocukla bu muhabbeti yapmıyom :) ben adminden rica edecem silsin mesajlarımı haklısnız siz durmayın yolunuzda ilerleyin:)) saygılar sevgili öğretmenim..
Her topu taça atıyorsun?Hiç bir soruma doğrudüzgün cevap veremedin..

Hangi okulda Bt öğretmenisin bir yazar mısın?

Hocam bu karikatür benzeri görseli yapan arkadaşımızın amacı şu:

Sayın Dinçer bir haftadır çeşitli Tv kanallarında gelen soruları yanıtlıyor. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ve öğrencilerinin birçok sorusuna Bakan "Bilişim dersleri gereksiz. Günümüzde çocuklarımızın büyük bölümü bilgisayar bilerek geliyor vs.vs." cevabını verdi. Bakanın bilgisayar bilen öğrencileri facebook, twitter ve çeşitli oyunlarla kendilerini ispatlarken, bilgisayar kullanımı konusunda oldukça geri kaldıklarını gösteriyor bu görsel. Dün de sayın Başbakanın başlattığı Fatih Projesi'nin bizsiz olamayacağını düşünerek böyle bir çalışma yapmış. Tek amacı bilişim eğitiminin ne olursa olsun gerekli olduğunu savunmak.

Geri