Fatih Projesi Hayırlı Uğurlu Olsun :)

Kodla Büyü
amip33' Alıntı:
firatbuyukkaya' Alıntı:
bende gerçekten sizin öğretmen olduğunuza şaşırıyom çoluk çocukla bu muhabbeti yapmıyom :) ben adminden rica edecem silsin mesajlarımı haklısnız siz durmayın yolunuzda ilerleyin:)) saygılar sevgili öğretmenim..
Her topu taça atıyorsun?Hiç bir soruma doğrudüzgün cevap veremedin..

Hangi okulda Bt öğretmenisin bir yazar mısın?
Hocam boşuna zorlama, söylemek isteyen çoktan söylerdi. Konuyu uzatmaya gerek yok, yıpratma politikaları bunlar.

1.jpg

fatihflies' Alıntı:
Hocam sizin fikirlerinize katılmıyorum.Çünkü BT öğretmenlerinin çoğu facebook gibi uygulamaları kullanırken en azından bilinçli kullanıyorlar.Öğrenciler gibi abuk subuk yazılarla başlarını belaya sokmuyorlar.Bir kere BT öğretmenlerini sınamayın, öğrencilerden de çok iyi bilgisayarları amaçlarına uygun olarak kullanırlar.Ayrıca ben Fatih projesinin niyetinde yatan güzel amacına birşey diyeceğim yok.Güzel bir proje, buna katılıyorum.Fakat böyle bir projenin hayata geçirilmesi bu kadar acil miydi? Daha okullarda doğru dürüst seviyeli amacına uygun bilişim teknolojileri kültürü oluşmamış. Sen tut, bunların eline tablet bilgisayar ver.Ben bu projenin bu kadar çabuk olmasına karşıyım.Biraz gerçekçi olalım.Daha öğretmeni olmayan bir sürü sınıf var, daha sıfır çeken bir sürü okul birincilerimiz var, depreme dayanıksız, penceresi, şuyu buyu olmayan bir sürü yıkık dökük okullar var. 40-50 kişilik sınıflarda ders işlenen okullar var.Okulun içerisinde her türlü pisliğe bulaşmış, öğrenciler var, vs, vs. Yani bütün bunlar bitti.Eğitim sistemimiz güllük gülistanlık, Eee Fatih projesiymiş.Bence zamanlaması tamamen yanlış, sadece halkın gözünün boyanması ve siyasi çıkarlar uğruna yapılmış bir projedir.Tamamen kaynak israfından başka birşey değil.
işte cevap budur anlamayanlar bir kez daha bu yazıyı okusun @fatihflies hocam elinize sağlık

fırat git akpde ilçe yada il teşkilatına felan geç şaka yapmıyorum gerçekten ciddiyim böyle bir konuda savunmaların çok komik geldi :)

Fırat kardeşimizin twitteri.. 5 tane twit atmış, 3ü Tayyip abiye. :mrgreen:
5 kişi var takip ettiklerinde. :mrgreen:

Ekli dosyalar

• fırat2.JPG
    fırat2.JPG
    96.2 KB · Görüntüleme: 782
  • frat22.JPG
    frat22.JPG
    42.1 KB · Görüntüleme: 785
atanamıyom' Alıntı:
yeniden.jpg

maalesef ağlanacak halimiz...

Tam boy: http://www.yavuzakbulut.com/wp-content/ ... eniden.jpg

Bu karikatür benzeri görseli yapan arkadaşımızın amacı şu:

Sayın Dinçer bir haftadır çeşitli Tv kanallarında gelen soruları yanıtlıyor. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ve öğrencilerinin birçok sorusuna Bakan "Bilişim dersleri gereksiz. Günümüzde çocuklarımızın büyük bölümü bilgisayar bilerek geliyor vs.vs." cevabını verdi. Bakanın bilgisayar bilen öğrencileri facebook, twitter ve çeşitli oyunlarla kendilerini ispatlarken, bilgisayar kullanımı konusunda oldukça geri kaldıklarını gösteriyor bu görsel. Dün de sayın Başbakanın başlattığı Fatih Projesi'nin bizsiz olamayacağını düşünerek böyle bir çalışma yapmış. Tek amacı bilişim eğitiminin ne olursa olsun gerekli olduğunu savunmak.

iki gündür tablet etkinleştiriyorum. tableti alanlar bu resmi görse, eminim refleks olarak ağızlarından hoş olmayan laflar çıkardı.
kablolu kablosuz bütün girişler kapalı
tabletlerin dışarıyla tek bağları wifi oda sadece fatih accespointi üzerinden eba markete :)
bilginize

Androidde root diye bir olay var, şimdi bilgisayarı biraz bilen telefonunu,tabletini o şekilde hackleyip bi dünya market dışından şey yüklüyor, Aynı şeyi yarın öbürgün telefoncular da 5 tlye yapmaya başlıcak, sonra o tabletlerle isteyen istedigi yere girer, istedigini yükler, sonrada hocam benim tablet çalışmıyor, tabletime format at hoca diye gelip kafa ütülücekler. Bu yazdıklarım kabusdu, gerçek olacak (2 sene sonra bunu okur kafamızı taşa vururuz) :D

ayrıca root olayını daha google bile kendi telefonunda engelleyemiyor. birde en büyük çekincem 36 kişinin aynı anda tabletinin wifi sini açınca ortaya çıkan radyasyon ile muhtemelen %300 daha çok kanser olma riski... ve buna hergün maruz kalıcazzz.

Bende ileride kullanacagım yeni sloganımı açıklıyorum, 3.kolum çıktı, hayaldi gerçek oldu.... :mrgreen:

abbasa mail atmıştım, onu yayınlamamış ama benzerini yanıtlamış. benim mail:

"Merhaba Abbas bey. Fatih projesi başladı. Ama Bilgisayar öğretmenleri sürecin hiç bir yerinde kullanılmadı. Kısaca yapılan her sınıfa bir akıllı tahta takılması, her öğrenciye bir tablet bilgisayar verilmesi ve öğretmenlerin 1 haftalık kurslarla bu tahtaların kullanımını hakkında bilgilendirildi. peki bu projenin alt yapısı nerde? bir haftalık öğretmen kursuyla (genel olarak tabi) hayatında bilgisayar kullanmamış, flash bellek kullanmamış, yazıcıdan çıktı almamış öğretmenler ne öğrenebilir? tabi ki hiç bir şey. büyük ihtimalle süs olarak kullanacaktırlar.

Fatih projesinin geleceği ortada. Haberinizde Başbakan ne demiş bakalım:

" 'Türkiye genelinde ilk etapta pilot uygulama olarak 12 bin 800 tablet bilgisayar teslim ediyoruz'. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugün, 17 ilimizde, 52 okulumuzda Fatih Projesi start alıyor. İnşallah,
bu yılın Eylül ayına kadar 3 bin 657 orta öğretim kurumunda, yani Türkiye genelindeki liselerin yarısında Fatih Projesi’nin kurulumu tamamlanmış olacak. 4 yıl içinde de ülkemiz genelindeki yaklaşık 42 bin okulda, 570 bin sınıfta Fatih Projesi hayata geçecek. 570 bin sınıfla birlikte, kütüphanelerde, laboratuvarlarda, öğretmen odalarında da akıllı tahtaları kuracak, 620 bin akıllı tahtayı okullarımıza, sınıflarımıza, öğrencilerimize kazandırmış olacağız.

Fatih Projesi sadece akıllı tahtadan ibaret değil. Bu projeyle, artık okullara değil, tek tek sınıflara, yüksek hızlı internet bağlantısı gerçekleştiriyoruz. Her okula, 1 tane çok fonksiyonlu yazıcı, 1 tane de doküman kamera kazandırıyoruz."

tekrar soruyorum ki bu projenin altyapısı nerede? bir öğrencinin bilgisayarı bozulduğu zaman kim bakacak mesela veya projeksiyon cihazında bir sorun çıktığı zaman kim ilgilenecek gibi onlarca soru cevabını bekliyor bence. hemen basit bir örnek vermek gerekirse yakın zamanda Erzurumun bir ilçesindeydim. tesadüf 7. sınıf bir öğrenciye bu konuyu sordum. aldığım cevap epey düşündürücüydü. "nasıl gidiyor dedim projeksiyonları takmışlar sanırım" dedim. "tahtaların kalibrasyonunda sorun çıkıyor bazen. ben yapıyorum. hatta ÖĞRETMENLERE DE nasıl yapılacağını gösterdim" dedi(!).

işte fatih projesinin başlama şekli bu. her okula bir adet rehber bilgisayar öğretmeni ve bir adet teknisyen alınmazsa bu projenin geleceği olmaz. çok basit sorunlar yüzünden belki de bu tahtalar günlerce kullanılmayacak. çok basit sorunlar nedeniyle çok uzun süre beklemelerin önüne kim geçecek. yok zaten özel şirketlerle anlaşılmışsa bu iş için bu sefer de maddi açıdan bu işin altından kalkılamaz. bir okulda her tablet bilgisayar bozulduğu zaman ne olacak şahsen çok merak ediyorum. siz sürekli gündeme getirdiniz haklı olarak. bu sorunun farkına vardıkları zamansa bir sürü zaman geçmiş olacak. burada yüzbinlerce akıllı tahtadan ve milyonlarca tablet bilgisayardan söz ediyoruz.

Gene de son bir kez uyarayım da. Fatih Projesi boşa gitmesin.

İyi çalışmalar."

tablete format atma şansımız yok şimdilik herşey blokeli :(( birkaç öğrenci fabrika ayarlarına geri döndü elimiz kolumuz bağlı samsungdan mail bekliyoruz :((

Bakana bi yazıcı versem ama daha kurulmamış, bir de bilgisayar ekranında word dökümanı göstersem bunu bundan çıkaracaksın desem, bana kesin mal mal bakar ondan eminim. işte bakanın öğrencileri de öğretmenleri de budan farksız. Adamın yazıcısına kağıt sıkışıyo hayatı kararıyo. Yani bilgisayar namına hiçbir şey yok ne öğrencisinde ne öğretmeninde. Ama tüm öğrencilerinin ve öğretmenlerinin facebook hesabı var onu bunu beğenebiliyolar, resim paylaşabiliyolar, yorum yapabiliyolar :D Ve bilgisayar kullandıklarını sanıyolar. Adam zaten siteyi yapmış, en salak adam bile kullanabilsin diye herşeyi düşünmüş. Maharet face kullanmada değil. Maharet bilgisayarın sisteminde meydana gelen arızaları çözebilmekte. İnternet bağlantı sorunu, işletim sistemi sorunları, virüsler vs.

spring' Alıntı:
tablete format atma şansımız yok şimdilik herşey blokeli :(( birkaç öğrenci fabrika ayarlarına geri döndü elimiz kolumuz bağlı samsungdan mail bekliyoruz :((
:puhaha: alın işte dakka bir gol bir :puhaha:

turkel2001' Alıntı:
Androidde root diye bir olay var, şimdi bilgisayarı biraz bilen telefonunu,tabletini o şekilde hackleyip bi dünya market dışından şey yüklüyor, Aynı şeyi yarın öbürgün telefoncular da 5 tlye yapmaya başlıcak, sonra o tabletlerle isteyen istedigi yere girer, istedigini yükler, sonrada hocam benim tablet çalışmıyor, tabletime format at hoca diye gelip kafa ütülücekler. Bu yazdıklarım kabusdu, gerçek olacak (2 sene sonra bunu okur kafamızı taşa vururuz) :D

ayrıca root olayını daha google bile kendi telefonunda engelleyemiyor. birde en büyük çekincem 36 kişinin aynı anda tabletinin wifi sini açınca ortaya çıkan radyasyon ile muhtemelen %300 daha çok kanser olma riski... ve buna hergün maruz kalıcazzz.

Bende ileride kullanacagım yeni sloganımı açıklıyorum, 3.kolum çıktı, hayaldi gerçek oldu.... :mrgreen:
Aynen öyle htc android telefonları millet çatır çatır root ediyo. İnternette bir sürü yazı bununla ilgili.

beskaza' Alıntı:
fırat git akpde ilçe yada il teşkilatına felan geç şaka yapmıyorum gerçekten ciddiyim böyle bir konuda savunmaların çok komik geldi :)

La yapmazlar hacım. O kadar yiyici varken, sen istediğin kadar savun yapmazlar. Babamızın partisi gibi savunuruz ama çıkar beklemeyiz. Anadolu insanının saflığıdır bu. El alem de GÖTÜTÜRÜR DE GÖTÜRÜR. Günü geldiğinden başka çorbayı içmeye başlar. Bizim vatandaş da babasının partisi gibi savunur da savunur. Götüren götürmüştür. O savunanlar değil.

Aytaç Durak ilk duruşmada tahliye oldu. Ne oldu? Büyük yolsuzluklar yapmıştı hani?

Fakat Etimesgut Belediyesinde Ak Parti döneminde yapılan yolsuzlukları hiç duydunuz mu basından. Başbakanımızın anlı şanlı avukatı, yukarıdan emirle aday gösterilmiş(belki daha önce hiiiç Etimesgut'u görmemiş dışarıdan, yabancı birisi) 2 dönem yidi YİDİ YİDİ, şimdi heeeepsi HALA maphushanelerdeler. HİİİÇ DUYDUNUZ MU BASINDAN? Aytaç Durak ilk suruşmada tahliye oldu, Etimesgut'u yiyenler niye hala tahliye olmadı? YİYEN YİR, GÖTÜRÜR. Bizim saf millet savunur. Sanki babalarının partisi.

spring' Alıntı:

Fabrika ayarlarına dönmek yasaklanacak.

Yasakla...

Başbakan FABRİKA AYARLARINA DÖNMEYEN BİR GENÇLİK yetiştirseydi bele bele olmazdı işte sayın hocam. Müsaade etmediniz ki adama fabrika ayarlarına dönmeyen bir gençlik yetiştirsin.

Hem sonra dönsen ne olur, dönmesen ne olur.

Fabrika ayarlarına dönen öğrencileri Kemal Kılıçdaroğlu alır, google earth'ten Gazze'ye bakarlar.

Samsung'dan cevap gelene kadar da dinazor kadrosundaki öğretmenlerin sınıflarına göndeririz bu öğrencileri. Nöbetçi öğretmen gibi, dinazor öğretmenler Samsung'dan yanıt gelene kadar eğlerler artık bunları.

Bu arada bit pazarinda satarlar bunlari, ozellikle benim bi kac veli sora sora kapimi asindirdi, durumlarida iyi degil ve iceride yatip cikmis tipler, bu kadar teknolojiye olan ilgileri gozumu yasartti, umalim dusundugum sey basima gelmez

braveheart06mg' Alıntı:
c.b.' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Tablet dağıtan Ülkemin daha tableti eline almamış öğretmenlerine selam olsun ... :alkis:
:alkis:

arkadaşlar bu tabletlerin fiyatları malum bende herkesin yabancı olması normal.. sizce kaç kişi evinde hem laptop hemde tablet bulunduruyor?? bizler bir hafta kursa gittik fatih projesi için ama tabletleri göremedik olay en basından sakat anlıyacağınız :(

bu arada yaklasık 3 gündür akla gelmedik sorunlarla karşılaşıyoruz... aslında karşılaştığımız sorunları yazarsak birlikte çözüm bulabiliriz..

spring' Alıntı:
braveheart06mg' Alıntı:
c.b.' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Tablet dağıtan Ülkemin daha tableti eline almamış öğretmenlerine selam olsun ... :alkis:

arkadaşlar bu tabletlerin fiyatları malum bende herkesin yabancı olması normal.. sizce kaç kişi evinde hem laptop hemde tablet bulunduruyor?? bizler bir hafta kursa gittik fatih projesi için ama tabletleri göremedik olay en basından sakat anlıyacağınız :(

Hocam benim tablet alacak köşede fazladan bir 1000 TL hiç olmadı, tabletim de yok. ama mesleğim gereği işin içinden çıkarım ama buradaki ironi diğer sınıf, ingilizce, sosyal, fen öğretmenleri için çok anlamlı.
yani şuan eminim toplantı salonunda anfiyi ON/OFF düğmesinden açıp mikrofonu çalıştıramayanların olduğu bir camiadayız.
anlıycağınız showenizm diyorum başka bi şey demiyorum.

spring' Alıntı:
bu arada yaklasık 3 gündür akla gelmedik sorunlarla karşılaşıyoruz... aslında karşılaştığımız sorunları yazarsak birlikte çözüm bulabiliriz..

Hocam sizin okulunuz anladığım kadarı ile pilot okul. Lütfen karşılaştığınız sorunları paylaşın biz de "hah işte ben demiştim :mrgreen: " diyelim. :lol:

evet hocam pilot okuluz :( ve hangi sorunu yazayım bilmiyorum yani nerden başlamalıyım ? fabrika ayarlarına geri dön yapanlarmı dersiniz, şifre verip şifresini doğru giremeyip tabletlerini kitleyenlermi ..:)) bakalım Allah büyük..

Geri