Fatih Projesi "Pardus" dedi.

Kodla Büyü
gakgoskentli' Alıntı:
kadir2301' Alıntı:
omd' Alıntı:
Okullardaki bilgisayar odalarını kaldıracak olan proje,

bu haberi yazanı döver misiniz yoksa dümdüz sülalesine söver misiniz :verymad:

omd hocam yazdıkların beni çok şaşırttı şimdiye kadar hiç pardusu kullanmadım yazdıklarından pardusun kötü bir işletim sistemi olduğunumu anlamak gerek
Geçen yıl pardus kursu almıştım bana pek cazip gelmedi ne yalan söyliyeyim.Bugüne kadar alıştığımız düzeni değiştirmek bana biraz zor geldi işin açıkcası.Tamam MS office yerine open office kullanırım ie yerine thunderbird kullanırım ama Visual Studio yerine ne kullanıcam Adobe Flash kadar güçlü bir animasyon yazılımı açık kaynak var mı ????
İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur
Duyan da okulda BİLSA üretiyorsunuz sanacak, PARDUS okulda eğitim-öğretim için kullanılacak, video-müzik,sunu gibi...

kazuo' Alıntı:
Pardus'a geçilmesinin önünde MEBBİS gibi ufacık bir engel var.
Microsofta verilmekten kurtarılacak yüzmilyonlarca dolarla heralde yüzlerce MEBBİS yapılabilir.

Çıkan tüm haberlerin aksine bu tabletlerin win8 le beraber gelme ihtimalinin diğer hepsinden yüksek olduğunu düşünüyorum. ios - android fırladı gidiyor ms bunların ardına kalır mı, 3 dolar olan lisansı 1 dolara indirir yine de bırakmaz MEB pazarını.

the_korsan' Alıntı:
Çıkan tüm haberlerin aksine bu tabletlerin win8 le beraber gelme ihtimalinin diğer hepsinden yüksek olduğunu düşünüyorum. ios - android fırladı gidiyor ms bunların ardına kalır mı, 3 dolar olan lisansı 1 dolara indirir yine de bırakmaz MEB pazarını.
:+1:

Eğitim içeriklerine pardus uyum sağlayabilecek mi acaba. debian ubuntu deneyimimden, basit bir projeksiyonu bağlamak için bile konsol açıp grafik yöneticisi xorg 'u yeniden konfigure edip işim bittiginde tekrar eskisine döndürmek işkenceydi. Kişisel kullanım için pardus iş görebilir ama bilgisayar destekli eğitimde kullanılabilmesi için yazılımsal destek sağlanmadığı sürece şu haliyle ayak bağı olmaktan öteye gidemez gibi geliyor bana.

BaRBaRYaN' Alıntı:
muallimim' Alıntı:
Proje microsofta verilecek gibi dururken herkes anti emperyalist kesilmişti. Şimdi ibre pardustan yana dönünce keşke microsoft olsaydı moduna girildi.
milli menfaat önemli değil hocam, bizim rahatımız önemli çünkü.

biz pardusu öğrenmek için uğraşmayalımda gerekirse pardusla okula gelen 1000 tablete de üşenmeden windows yükleriz.

Cemal TANER' Alıntı:
Pardusu savunanlardan kacı pardus kullanıyor :)

bireysel tercih farklı bir şeydir hocam. ama bu projede tercih edilecek işletim sisteminin seçimi konusunda kişisel çıkarlarımızı düşünüp buna göre hareket edilmesini düşünmek çok farklı...

Dürüst olmak lazım ama bizim zümrede en kötü ihtimal %50 si öyle yeniliğe açık bir zümre değil
o yüzden F klavye kullanalım demek küfür gibi geliyor -- ee ben q kullanıyorum ki değiştirmeye ne gerek var--
yada o yüzden pardusu seviyoruz ama bizlerin binbir güçlükle ihalelere ekletip makineler kurdurtup labratuarlara geldiğini görüp sevindiğimi MS ve Pardus yüklü BT lab.ları için ilk soru
formatlayınca güvenlik kartı....
yahu dün geldi neden formatlıyorsunuz diyoruz
hocam tüm diske W7 kuracağım uğraşmayalım pardusla
2008 den beridir emek verdiğimiz ve kurulduğunu görüp sevindiğimiz ilimizde ki 185 BT laboratuarında en kötü ihtimalle 150sinde durum bu.
Sebep W7 yada XP başındayken afilli görünüyor paşam. :(

volkankey' Alıntı:
arkadaşlar artık meb in oyuncağıyız.
bde yi öğretmenlere aktarmak
eğitim yazılımları oluşturmak
bu konuda öğretmenlere rehberlik
etmemiz gerekirken
amele yerine koyacaklar bizi

ders yoksa çaycılık görevini bile verirseler şaşırmayın.

-çare-
çare bir olmak ama biz bunu beceremiyouz
....
o işleri yapmadığımız için amele durumuna düşme ihtimalini sevdim.
olabilirmi öyle bir ihtimal.

kadir2301' Alıntı:
gakkosgirl' Alıntı:
zaten okuldaki öğretmenler azıcık windows biliyolardı simdi pardus olursa herdakka kafamızı ütüleyecekler " hoca hanım hele gel su bilgisayarı ac " :scared: :verymad: :cry:
:puhaha: :++:

Hocam gerçekten haklısınız ama ne kadar canımız sıkılırsa sıkılsın paramızı dışarı vermektense biraz emek eder pardusu öğrenir biraz daha emek verip öğretmen arkadaşlara öğretmeyi yeğlerim

Artık gönül rahatlığıyla hocam VALLA bende bilmiyorum diye bilirsiniz. Okulda bize Windows öğrettiler sen ne biliyorsan bende onu biliyorum Pardusla ilgili gel sana vaktimi ayırayım beraber öğrenelim diyebilirsiniz öğretmen arkadaşlarınıza
yuppiii

kazuo' Alıntı:
Bu konuda acayip bir dezenformasyon var. Şu habere ne diyeceksiniz?

Hocam külliyen uçuk o haber
proje bilişenlerini 22,08,2011 itibari ile tekrar kontrol ettim çocuklara e-book projede yok ha Fatihle paralel yürütürler ayrı ama bugün itibari ile hala bu projenin içinde böyle birşey yok.
her söze itibar etmemek lazım.

Yoksa şimdiye suriyeye girmiş düz gidip sağa dönüp Irak'tan çıkmıştık ve Forlan la Eto forvet ikilisindeyken rakip takımdaki Drogba ile Falcao olan takımlarımızın maçlarını seyrediyor olurduk.

Pardusun bu proje için seçileceğini hiç sanmıyorum. Yarın bir gün öğretmenlerden flash içeriği geliştirmeleri istenirse adam cillop gibi windows+adobe ortamında bile doğru düzgün geliştiremiyor. Gidip pardus+abidik-gubidik programlarla mı geliştirecek? Bütün dünya windows kullanıyorsa keyfinden değil bunca insanın kullanması.

muallimim' Alıntı:
Pardusun bu proje için seçileceğini hiç sanmıyorum. Yarın bir gün öğretmenlerden flash içeriği geliştirmeleri istenirse adam cillop gibi windows+adobe ortamında bile doğru düzgün geliştiremiyor. Gidip pardus+abidik-gubidik programlarla mı geliştirecek? Bütün dünya windows kullanıyorsa keyfinden değil bunca insanın kullanması.

hoppaa
şimdi arkadaşlarımızın çoğu koca mesajdan sadece abidik gubidiki alıp yorum yapacaktır.
O halde dövüş başlasın FİGHT :)

Kendi tabletini üretip içine pardusu basmadıktan sonra gelip bilişimde ulusallıktan bahsetmenin pek anlamlı olduğunu düşünmüyorum. iPadleri pardusla çalıştırabilirsen ne ala, yoksa burda pis, kaka windows, emparyalist amerika diye kendini parçalamanın pek bi anlamı yok. Neticede iOS uygulamalarınıda bizlere babamızın hayrına vermeyecekler.

fahrican' Alıntı:
Windowsu bile zar zor kullanan insanlara Pardus kullandırmak en çok bizim başımızı ağrıtacaktır.
İnternet , donanım altyapısı, sürücü ve yazılım desteği düzgün hazırlanırsa uğraştığımıza değecektir.

Pardusla 2005 te tanıştım. Çalışan CD yi işletim sistemi çökmüş makinalardan dosyaları yedeklemekte kullanıyordum. Şu an ise windows altında sanal makinada deneme amaçlı kullanıyorum. İçerisinde; office, web tarayıcı, pdf görüntüleyici ve bir çok sesi videoyu oynatan player ve kodekler hazır geliyor zaten. Lazım olan diğer programların da Linux versiyonlarını yükleyebiliyoruz. Fatih projesinde kullanılacak ders dökümanlarının içeriğini bilmiyorum ama şu anki sistemde sınıfında Bilgisayar ve Projeksiyon kullanan bir öğretmene lazım olan programların %90 ı Pardus içerisinde hazır geliyor.

Microsofta harcanacak paranın çok azı düzgün donaımlara ve hizmet içi eğitimlere harcanırsa güzel işler çıkabilir.

:alkis:

elrond' Alıntı:
şahsım adına pardusu ne kurdum ne de kullandım...Bahaneyle öğrenmiş oluruz bence fena olmaz...ama şu bir gerçek "zaten herkes bilgisayar biliyor, derse gerek yok" diyenlerin kendileri bizden ders almak zorunda kalacaklar...ve ayrıca "bt formatörleri(öğretmenleri) ne yapıyorlar ki? oturdukları yerden para alıyorlar, boş beleş adamlar" diyenlerin kuyruğunu kıstırarak yanımıza gelip ezile büzüle soru sormalarını iple çekiyorum...o zaman benimde bir çift cevabım olacak elbet.
en azından değerimizin anlaşılması ve bilgisayarın sadece feysbık ve msn den ibaret olmadığının kanıtı olarak ben pardusu destekliyorum

Hocam müthiş bir yorum
duygularıma tercüman olduğun için teşekkürler

ist_koord' Alıntı:
kadir2301' Alıntı:
gakkosgirl' Alıntı:
zaten okuldaki öğretmenler azıcık windows biliyolardı simdi pardus olursa herdakka kafamızı ütüleyecekler " hoca hanım hele gel su bilgisayarı ac " :scared: :verymad: :cry:

Hocam gerçekten haklısınız ama ne kadar canımız sıkılırsa sıkılsın paramızı dışarı vermektense biraz emek eder pardusu öğrenir biraz daha emek verip öğretmen arkadaşlara öğretmeyi yeğlerim

Artık gönül rahatlığıyla hocam VALLA bende bilmiyorum diye bilirsiniz. Okulda bize Windows öğrettiler sen ne biliyorsan bende onu biliyorum Pardusla ilgili gel sana vaktimi ayırayım beraber öğrenelim diyebilirsiniz öğretmen arkadaşlarınıza
yuppiii

Enteresan ve olağandışı espritüel bir yorum

kadirkayabey' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
kadir2301' Alıntı:
gakkosgirl' Alıntı:

yuppiii

Enteresan ve olağandışı espritüel bir yorum

Saol hocam ama bilmediğini sölyeyebilmek insan için büyük bir rahatlamadır.

daha önce antiemperyalist düşüncelerle kullanıp deneğim pardus dan çıkardığım sonuç kendi kişisel uygulamalarımda yetersiz kaldığıdır nihayetinde kaldırmıştım fekat tahminim öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacaktır hatta fazla virüs felan bılaşmaması oyun vs. çeşitli program kuramayacak olmalarıda (ki pardusa program kurmak her yiğidin harcı değildir :)) sistemin ömrünü uzatır bence faideli olacağı kanaatindeyim zorlananlar için windows teması kurulup kullandırttırılabilir

Geri