intel4004' Alıntı:
Etkileşimli tahtalar üniversitelere özellikle ve öncelikle eğitim fakültelerine kurulmalıydı....
Amerika Chicago ilköğretim 2. sınıf öğrencileri yerli tablet Ipad sınıflarda şarj üniteleri bulunuyor..
http://www.vitaminogretmen.com/videolar/664
En azınadan bir hafta boyunca tablet ile ders işleme denemesi yapılan birplot okulda amerikadaki gibi şarj ünitelerinin bulunması gerekliliğii anlaşılırdı....
Tablet dağıtılan okullarımızda öğretmenlerimizin tablet ile nasıl ders işlediği, ders işlenip işlenmediği hepimizin malumu.
Teknolojiye karşı değilim ancak kervan yolda dizilir anlayışıyla hareket eden devlet, vergi veren vatandaşlarından elde ettiği gelirde bonkör davranma israf etme lüksüne sahip olmamalı.
Ayrıca üzülerek söylemek gerekir ki öğretmenlermizin ebada kaynak paylaşımı konusundaki ilgisizliği topyekün fatih projesine karşı olumsuz bir duruşun neticesi
Kendimide dahil ederek söylüyorum. Ebada her öğretmenin ders anlatımı, video, materyal paylaşımı imkanı bulunan bir altyapı olmasına rağmen.
Derslerle ilgi paylaşımlarda bu işi en ileride götürecek biz bilişim ğretmenlerine ait kaynak paylaşımı örnek anlatım vs yok denilecek kadar az yada birkaç öğretmenle sınırlı sayıda...
intel4004 sana katılmamak elde değil. Ayrıca şu sorularıda cevaplamak gerekiyor bence. 10 - 15 sene öncesine kadar bilgi teknolojisi (IT) alanında varlık gösteremeyen Hindistan, ayrıca mekaniğe önem veren ve yazılım alanında geri kalmış Almanya nasıl oldu da bir anda Yazılım alanında kendini bu kadar geliştirebildi?
Akıllı tahtalar bir rahatlık mıdır? Sorunları olsa da kullanım bakımından büyük avantajları olduğu tartışılmaz. Eğitimi ne kadar ileri götürür diye düşünecek diye sorarsanız bence bunun çok büyük bir etkisinin olmadığını düşünüyorum. Bugün excel de öğrencilere Karekök ve Kuvvet fonksiyonunu anlatırken 4 ün karesi kaç diye sordum. 7 dediler. 6. sınıfa gidiyor ve ısrarlı bir şekilde 7 olduğunu iddia ediyor çocuk. Dedim sen bu zamana kadar nasıl geldin sınıfları nasıl geçtin dedim. Gayet rahat bir şekilde sizlerin sayesinde dedi. Şimdi biz eğitimdeki tüm sorunlarımızı çözdükte mi bu tablet işlerine girdik?
Bir arkadaş dedi ki kartondan klavye yapıyorlarmış öğrenmek için çocuklar bu projeden önce. 35 yaşındayım 92' den beri evimizde pc var. Annem babam da memur emeklisi. 23 sene olmuş. Ben lisedeyken yanlış anlaşılmasın özel okul felan da değil bildiğin işçi sınıfı okulu meslek lisesindeyken sınıftaki hemen hemen herkesin evinde vardı bu meretten. Bunlar işin geyiği.
Yahu bizim okulda 11 sınıflarda bir sınıfın satranç birincisi bildiğin kaynaştırma öğrencisi öyle üstün yetenekli de değil tam tersi. 4 kere 4ü 7 diyen adamlar. Cuma namazını kıldıran 11. sınıf öğrencisine (Lisenin türü gereği pratik uygulamaları var doğal olarak.) 4 halifeyi soruyorsun sayamıyorlar.
Tabletten önce makarna ile simit ile karnını doyuran sözüm ona özlenen nesillerimize biraz et yedirebilirsek belki eğitimde bir nebzede olsa ileri gidebiliriz. Çalıştığım okulun lise bölümünde 1 tane takdir, 4 tane teşekkür alan öğrenci var (290 - 300 öğrenciden bahediyorum). İngilizce başarı oranı %0. Arapça başarı oranı %10 un altında. Ama 20 adet akıllı tahtamız var. Bu yazdıklarımı ideolojik düşünmeyin. Eğitimde öncelikler sıralaması yaparsak Fatih projesinden önce düzelteceğimiz uygulayacağımız o kadar çok şey var ki.
Aşağıdaki soruları beraberce cevaplayalım
1. Güvenli bir eğitim - öğretim ortamı sağlayabildik mi?
2. Verilen eğitim amaçlanan hedeflerin neresinde?
3. Planlanan eğitim programlarını uzun vadeli olarak uygulayabildik mi?
4. Eğitim programlarının risk analizleri ne oranda yapıldı?
5. Eğitime Bilgi Teknolojisini uygulayabildik mi?
6. Mevcut durumların analizlerinde değerlendirme ölçütlerimiz neler?
7. Eğitim eşitliği ilkesini kendimize düstur edebildik mi?
8. Verilen eğitimlerin kalitesini ölçmek adına ne tür uygulamalar geliştirdik?
9. Okul - Sanayi veya Okul - Yüksek Eğitim kurumları entegrasyonları ne kadar başarılı?
10. Uzun vadede ne amaçlıyoruz?