Arkadaşlar ET'ler müthiş fayda sağladı; bunu savunmamız ve sahiplenmemiz gereken bir branş olmamız gerekirken saçma sapan yorumluyanları görünce şok oldum. Biri de finlandiya da kara tahtayla yazılıyor filan yazmış,ama başka bir haberde de finlandiya'nın sadece klavye öğretimi üzerine yoğunlaşacağı kalemle yazı yazmayı ikinci plana alacağıyla ilgili haberler vardı. Çocuklar bilgisayar olmadan uzun zaman ansiklopediden araştırma yapmıyor heralde, bir de çağın gerekliliği kodlama eğitimi var. Sen kendi branşına yüceltmezsen kusura bakma daha çok ezerler, ikinci sınıf muamele görürsün.
EagleX demiş ki: ↑
Arkadaşlar ET'ler müthiş fayda sağladı; bunu savunmamız ve sahiplenmemiz gereken bir branş olmamız gerekirken saçma sapan yorumluyanları görünce şok oldum. zaten bizim branşta da meslek lisesi gibi alt düzey eğitimle ek puanlarla gelip yeterliliği az olan öğretmen çok olduğu için şaşırmıyorum. Biri de finlandiya da kara tahtayla yazılıyor filan yazmış,ama başka bir haberde de finlandiya'nın sadece klavye öğretimi üzerine yoğunlaşacağı kalemle yazı yazmayı ikinci plana alacağıyla ilgili haberler vardı. Çocuklar bilgisayar olmadan uzun zaman ansiklopediden araştırma yapmıyor heralde, bir de çağın gerekliliği kodlama eğitimi var. Sen kendi branşına yüceltmezsen kusura bakma daha çok ezerler, ikinci sınıf muamele görürsün.
Ben eleştirdikleri için değil öğretmen olup tahtanın ne işe yaradığını bilmedikleri için yazdım. Önce anlamaya çalışın lütfen.
Matematik öğretmeni diyor ki kara tahta veya emaye tahtada bir derste 8-9 soru çözebilirken şimdi bir derste 20 tane soruyu çok rahat çözüyorum diyor .Hem de çocuklara dağıttığım testin pdfsini tahtadan açıp tak tak çözüp geçiyorum diyor.
Fen öğretmeni hem soru konusunda aynı şeyleri söylüyor hem yapamadığımız tehlikeli deneyleri animasyonlarla gösteriyoruz diyor.
Müzik öğretmeni için porte tahtada hazır oluyor üstüne nota çiziyor,
Türkçe öğretmeni anlattığım şiiri açıp şairin kendi sesinden dinlete biliyorum diyor
Ama burada arkadaşlar Finlandiya kara tahtada eğitim verirken biz teknolojiye 30 milyar dolar (imkansız) harcıyoruzdiyor.
Diyorsanız ki okulların başka eksikleri; çatısı akan, penceresi kapanmayan okul var
o zaman tahta çöp demek yerine bu eksikleri eleştireceksiniz.
Asıl mesaj şu idi:
Anlam ve söz dizimi konusunda mükemmel olan yazınızı gözlerim kanayarak okudum. Teker teker yazım yanlışlarınıza odaklanmak zaman kaybıdır. Onun yerine anlatmaya çalıştığınız şeylerin yanlışlığı üzerinde durmak istiyorum.
"zaten bizim branşta da meslek lisesi gibi alt düzey eğitimle ek puanlarla gelip yeterliliği az olan öğretmen çok olduğu için şaşırmıyorum."
-Meslek lisesi mezunları, yüksek bir ortaöğretim sınavı puanı ile tercih yapmış olamaz mı?
-Meslek lisesinin alt düzey eğitim verdiği bilgisine nasıl ulaştınız? Bu meslek lisesi, öğrencisini dünyanın en büyük elli şirketinden birinde veya Türkiye'nin en büyük yirmi şirketinin herhangi birinde staj imkanı veriyorsa o meslek lisesi hâlâ alt düzeyde mi?
-Alt düzey üst düzey(?) ortaöğretim giriş puanına göre mi belirleniyor? Yoksa lisenin türüne göre mi? Bu liseye TEF mezunu öğretmenler girmiyor mu? Herhangi başka bir liseden mezun olan bilgisayar öğretmeni mi yoksa TEF mezunu bilgisayar öğretmeni mi daha iyi eğitim verir?
-Şu an çok nadir bulunan anadolu liseleri(?) çok üst düzey eğitim mi veriyor?
-Alt düzey lise eğitimi alanlar öğretmen olmamalı mı?
-Alt düzey eğitim alan bir öğrenci bir çok üniversitede konferansa çağrılmışsa veya Avrupa'da yayınları yayımlanmışsa yeterliliği hâlâ az mıdır?
... daha da söylediğiniz yanlış benzetme yüzünden bir çok soru sorulabilir fakat bu kadarını anlamanız kâfi.
"Sen kendi branşına yüceltmezsen kusura bakma daha çok ezerler, ikinci sınıf muamele görürsün."
Her branş öğretmeni birinci sınıf muamele görmek için kendi branşını mı yüceltmeli. Yüceltmeyen öğretmen ezilmesi size anormal gelmiyor. Şöyle bir ortam bekliyorsunuz sanırım. "En iyi branş görsel sanatlar." "Hayır en iyi branş matematik." "Hayır en iyi branş yabancı dil."
-Herhangi bir branş diğerinden nasıl üstün olabilir?
Bu kadar genelleme yapmak yerine "tümdengelimi" araştırmanızı öneririm. Veya kitap okuyun, insanlarla tanışın. En azından düşündüklerinizin yanlış olabileceğinin farkına varın.
Yapacağınızı düşünmüyorum ama ayrıca ileri okumalar için tavsiyelerim:
http://www.dr.com.tr/Kitap/Egitim-B...to/Egitim-Basvuru/Egitim/urunno=0001723124001
http://www.idefix.com/Kitap/Metafiz...i/Felsefe/Felsefe-Bilimi/urunno=0000000710807
Görüyorum ki ikinci mesajını benim mesajıma dil bilgisi naziliği yaparak yazmışsın; bu ne kadar idealist ve paylaşımcı ülkeyi & branşını önemseyen bir öğretmen olduğunu kanıtlıyor, güzel... Benim meslek lisesinden ek puanla gelenlerle ifade ettiğimi herkes farkında; bunu dilledirince suçlu olduk. Ben anadolu lisesinin ilk senesi hazırlık olan ortaokul bölümüne ilçesinde birincilikle girmiş biri olarak, meslek lisesinden gelenlerin okuldaki halini ve şu andaki halini görerek tespit yaptım ve bunun doğruluğunun arkasındayım çünkü bölümün bu hale gelmesinden aslan payı bu arkadaşlarda ne yazık ki...
Üniversite yıllarının büyük çoğunluğunu kütüphanede geçirmiş biri olarak kitap okuma konusuna girmeyelim istersen ön yargılı arkadaşım ve yanımda pek meslek liseli arkadaşımı görmüyordum; kusura bakma meslek lisesi mezunu üniversite de hemen kendini belli ediyordu. Mesleğe başlayınca da kendilerini belli etmeye devam ettiler ne yazık ki yine söylüyorum temelleri yeterli değil ve kendini geliştirme konusunda sıkıntılılar isteyen darılsın, isteyen kızsın manzara bu.
Faz1 lerin bakanlığa maliyeti 3800 dü diye hatırlıyorum.tahta 15 bin değil aynı tahtayı fatih kurulumu yapılmayan bir ilkokul 7 bine aldı.
Servis ne bilsin. Onlar perakende satış fiyatını diyordur. Vestelin sitesinde satışı var isteyenler içinvestel servis faz2 için 11 Bin TL dedi.
bu tahtaların perakende denen bir satışı olabilir mi sence?Servis ne bilsin. Onlar perakende satış fiyatını diyordur. Vestelin sitesinde satışı var isteyenler için