Hayır başka bir bilgisayara attim imajı. Şuan imajda ilgili klasörde iki tane resim var ama bunu masaüstü resmi yapamıyorumHocam bir kez imajı uyguladığınız bilgisayara, duvar kağıdını usb belleğe attıktan sonra tekrar mı usb bellek ile yüklemeye çalıştınız?
Ekli dosyayı görüntüle 62149 Öncelikle hocama teşekkür ederim böyle bir imaj hazırladığı için. Benim sorunum şu hocamın dediği gibi faz 1 lerde lisans alma işini yaptım daha sonra ise imajı kurdum fakat lisans konusunda sıkıntı çıktı. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Hayır başka bir bilgisayara attim imajı. Şuan imajda ilgili klasörde iki tane resim var ama bunu masaüstü resmi yapamıyorum
Hocam imajı güncelleme sürecine girdim. Şu an indirmede olan Windows 10 1709 Fall Creators Update sürümü. Şu anda Windows 10 1809 October Update sürümü üzerine sıfırdan kurulum imajı hazırlıyorum.Hocam konu başlığında %45, %50 nedir? Sürekli değişiyor?
Hocam olması gerekir. İmaj dosyası yanında yani USB bellekteki imaj klasörü içinde, maygun.wim yanında DuvarKagidi.jpg var ise bunu kullanmalı. İki tane resimi nasıl attınız? Burdan kullanmak istediğiniz fotoyu paylaşabilir misiniz? Daha önce de birkaç arkadaş benzer şeyi söyledi, bir yerde hata yapılıyor olabilir. Ben defalarca denedim hepsinde de oldu, çoğu arkadaşta da oldu.
Durumu beraber tespit edlim.
exelsior hocam sizden ricam açık kaynak ofis yazılımları yerine Office 2016, sıkıştırma programı olarak sadece WinRAR güncel sürüm, bir de video dosyaları için VLC veya alternatifi, dyned tam sürüm. Çalışmanız nedeniyle size teşekkür ediyorum.
hocam çok teşekkür ederim. Birde birşey soracam win 10 kurduğumuzda kullanıcı adı yazarken belli karakterden uzun yazmıyor. benim yazacağım kullanıcı adı uzun da nasıl yapabilirim.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\FlightedFeaturesor
Altında ImmersiveContextMenu adlı değeri 0 olan bir dword oluşturmak yeterliydi.
Bir deneyin. Ama sanırsam artık Microsoft bu değişkliği de zorunlu kılmış.
Hocam açıklamalarınız için teşekkür ederim. Hocam mesele kullanışlılık, stabilite ve sadelik. En azından ben böyle düşünüyorum. Aynı işi yapan birden fazla programa gerek yok. Office yazılımı konusunda ise herkesin alışık olduğu arayüz tercih sebebi. Lisans meselesine gelince etkinleştirilmeden kullanılabilir. Veya isteyen kendisi lisanslar. Zaten belli periyotlarla da tahtaları yeniden yüklemek gerekebiliyor. Hocam zaman ayırdığınız ve böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkür ederim. Hangi programlar yüklü olursa olsun imaj hazır olduğunda indirip yükleyeceğim inşallah.Hocam ofis kullanımı lisans nedeniyle sıkıntılı. Bu konuda yereller dışında bakankıkça resmi bir açıklama yok. Abd ile aramız bozulursa herkes offfice 2016 gördüğü et yi kırabilir.
Winrar zaten birincil olanı, 7zip i ihtiyacı olan kullanır. Bir engel yaratıyor mu?
VLC player konusuna gelince. Hocam bu sadece bir video oynatma arayüzü. Esas işi yapanlar codecler ve birtakım arkaplan uygulamaları. Mpc-hc ise bu işi en hafif, en basit yapabileni. İstenildiğinde çok ayrıntılı ayarlar da yapılabiliyor. Bu konuda önemli olan öğretmenin bir dosyaya tıkladığında hızlıca ve basitçe oynayabiliyor olması. Ve gerektiğinde, mesela bir video var ama sesi çok kısık kaydedilmiş, bunu normal ve hatta üstüne çıkarabilecek ayat seçeneklerine, görüntü döndürmeye, hız ayarına, altyazı vsvsvsvs sahip olması. Mpc-hc kaliteden ve hafiflikten ödün vermeden bu işin ustası.
Yoksa piyasada gom player vs gibi başka birçok oynatıcı da var, sanırsam bu birazda alışkanlık meselesi. Mpc-hc bilerek görüntüsü basite indirgenmiştir. Ayarlara girince derinliği görebilirsiniz.
Şimdiye kadar k-lite codec pack ile gelen mpc-hc ile açamadığım dosya hallledemediğim düzeltilebilir oynatma sorunu olmadı.
faz1 tahtaların donanım bilgilerini yükleyeyim buraya. Belki işinizi görür. saygılarımla
ne demek hocam siz böyle bir sistem hazırlamışsınız. bizim de ufacık bir katkımız olsun. ha bu arada windows etkinleştir yazısını sfc /scannow komutu ile ortadan kaldırdım bilginiz olsun.
Beni faz-1 lerde deneme imkanım yok. Ama faz-2 lerde deneme açamlı MevcutLisansAl klasörü altına bir adet içi boş GenuineTicket.xml attığımda, kurulum esnasında bunu hedef klasöre atıp, bu dosyayıda uygulananlar klasörüne tairh saatiyle birlikte yedekliyordu.Kurulum yaptıktan sonra uygulananlar klasörüne bakmıştım atmamıştı.
Acaba faz1 lerdeki Windows yükseltmeye izin vermediğinden dolayı olabilir miBeni faz-1 lerde deneme imkanım yok. Ama faz-2 lerde deneme açamlı MevcutLisansAl klasörü altına bir adet içi boş GenuineTicket.xml attığımda, kurulum esnasında bunu hedef klasöre atıp, bu dosyayıda uygulananlar klasörüne tairh saatiyle birlikte yedekliyordu.
Sanal makinede de denedim hep çalıştı.
Faz-1 lerde neden olmadığını anlayamadım.
@sancaktepe hocam öncelikle duvar kağıdı sorunu çözüme kavuştu mu, bunu merak ediyorum?Bir kaç tahtada klavye küçüldü. Kullanılması imkansız boyutlara geldi. Sebebi ne olabilir ve çözümü var mı?
Hocam her halükarda bu işlemi yapması lazım. Yapacağı şey kurulum esnasında GenuineTicket.xml i hedefe kopyalayıp, sonra bir yedeğini uygulananlar klasörüne atmak. Ama neden yapmadığını bilemedim. Bir hata olursa imaj uygulanırken tam %100 olduktan hemen sonra bir uyarı verir ama bunu da ben göremiyorum malesef.Acaba faz1 lerdeki Windows yükseltmeye izin vermediğinden dolayı olabilir mi