Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Elimizde;
1 adet Windows 7 Pro 64 Bit (2. el aldığımız için lisansı kendimiz ekledik )
8 Adet Windows 10 Pro 64 Bit mevcut. Ürün anahtarı elimizde yok, gömülü gelmiş durumda.
Şimdi ben bu win 10 ları değiştirmeden önce windows 7 pro yüklü olanda denedim. Yükleme yaklaşık 35 dk sürdü. Doğal olarak lisanslanmadı. Çalışmasında hiç bir sıkıntı görmedim hatta eskisinden çok çok hızlandı. Sadece Tochpad ( dokunmatiğinde ) sıkıntı oldu. Buda driver yüklemek gerektiriyor. Daha önce de 2. el alıp win 7 pro kurduğumda da touchpad hatası vermiş, driver yüklediğimde sorunu çözmüştüm. Umarım win 10 uyumlu driver bulabilirim. Henüz ona bakamadım.
Asıl merak ettiğim diğer Windows 10 Pro daki akıllı tahtalarda Windows 10 Education 'a geçtiğimizde lisans sorunu yaşarmıyız onu anlayamadım.
Hocam öncelikle şunu belirteyim bu imajdaki windows 10 un hangi sürüm olarak lisanslanacağı sizin ürün anahtarınıza bağlıdır.
MEB de ki ürün anahtarları education sürümüne ait olduklarından, o şekilde lisanslanmaktadır.
Sizdeki 0 8 adet windows 10 tahtaya bu imajı kurarsanız, donanıma gömülü lisansınız ne ise o şekilde lisanslanır. Ysni büyük ihtimalle pro olacaktır.
Gelelim windows 7 olana, meb deki windows 7 ler ürün anahtarına göre microsoft da kayıtlı ve windows 10 a education olarak geçebiliyor.
Ama siz meb dışındasınız, belki o win 7 anahtarını windows 10 da geçerli saymayabilir. Denemek lazım. win 7 anahtarı donanıma gömülü olmayabilir, windows 10 kurulduktan sonra el ile ürün ahantarını girmeyi deneyiniz. Kabul ederse sorun yok, etmezse ya yeni win 10 lisansı alacaksınız yada win 7 kullanmaya devam.
Hatta bu durumu microsoft ile arayıp görüşerek de çözedebilirsiniz belki.