Mustafa hocam öncelikle böyle bir çalışma için teşekkür ederim.
şuan dosyalar indirilme aşamasında.
tüm sayfaları okuyamadığım için aklıma takılan 4 soruyu sormak istiyorum. yine detaylı okuyacam o ayrı.
soru-1: RUFUS..... faz2 tahtalara kurulum yapacağım için rufusta şu ayarlamayı yaptım.
disk bolumu: GPT
hedef sistem: UEFI(csm yok) Bunun dışında zaten başka bir seçenek gelmiyor.
dosya sistemi: NTFS
dosya ayırma birimi: 4096 byte varsayılan
işlem doğru mu?
soru-2: WALLPAPER ve D sürücüsünde dosyalar
Temel amacım wallpaper'ı değiştirip ardından ilgili kültür öğretmenlerinin ihtiyaç duyabileceği dokümanları D sürücünde bulundurmak.
Bunun için öncelikle imajı yükleyip sonradan wallpaper değiştirip akabinde D sürücüne ilgili dökümanları yükleyip bu şekilde yeniden imaj alıp artık bu imajı kullanmak mı gerekiyor yoksa daha imajı yüklemeye başlamadan önce flashta birşeyler yapılması yetiyor mu? Örnek: flash bellekte filanca jpeg dosyasını değiştirmek ve filanca yerde filanca klasörü oluşturmak yetiyor mu?
soru-3: bazı sayfalarda imajı güncelledikçe gibi bir cümle okudum sanki... siz imaj üzerinde çalışma yaptıkça yaptığınız bu güncellemeler, tahtalarda internet olduğu için sizin kaynaktan otomatik mi güncellemesini yapacak yoksa her seferinde sizi takip edip güncellenmiş imajı yeniden mi yüklemek gerekiyor?
soru-4: ben tahtalara netsupport kurup tüm tahtalara göndermem gereken bir dosya (ör: engelliler günüyle ilgili farkındalık videosu) olduğunda veya basit problemler oldugunda odamdan erişim yapmak için mudahale etmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? tahtanın birine imajı yükledikten sonra netsupport kurup öyle mi imaj almam lazım ne yapmam lazım? eğer imaj almam gerekiyorsa ben normalde lablarımda imaj için acronis 2016 kullanıyorum. bunu da yine 2016 ile mi almam gerekiyor?
Hocam sırasıyla cevap veriyorum:
1. Doğru
2. Evet. İmajı yüklemeye başlamadan önce duvar kağıdını ve D: sürücüsüne atılacak dosyaları USB üzerinde yada eğer imajı ağ üzerinden atacaksanız imaj dosyasının yanına koymanız yeterli. Ağ üzerinden yapmanızı öneririm. Bununla ilgili video var izleyin. Hatta D: sürücüsüne atılan klasörler için masaüstüne kısayollar hazırlayıp atabilirsniz de.
3. Hocam takip edersiniz, işinize yarayan bir güncelleme ise yeniden yükleyebilirsiniz. Hatta bunu merkezi olarak ağ üzerinden yapmak çok daha kolay ve zaman kazandırıcı. Bunun için windows kurtarma seçeneğini kullanarak imaj yüklemeyi başlatabilirsiniz. İçinde MAYGUNimg klasörü ile ağ yolunu gösteren ve imaj yenileme işlemi yapılacağını belirten txt dosyaların bulunduğu herhangi bir usb bellek takılı olması yeterlidir. Bu USB belleğin rufusla hazırlanmasına bile gerek yok. Yanınızda klavye taşıyıp f7 ile başlatmaya bile gerek yok.
4. Hocam imaj içinde netsupport yok, isterseniz dediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Ama şöyle bir yöntem daha faydalı olabilir. Masaüstüne istediğiniz kısayolu ekleyebiliyorsunuz. Bu aktarmak istediğiniz dosyaları bir bilgisayarda paylaşıma açıp, bu paylaşım klasörünün kısayolunu da imaja dahil ederek masaüstüne eklerseniz sorununuz çok daha kolay çözülecektir. Siz paylaşım klasöründe ne değişiklik yaparsanız tüm tahtalar oraya erişip içeriği görür. Tahtalara tek tek dosya aktarmanıza da gerek kalmaz.