Teşekkürler. Sorun çözüldü. Sebebi nedir? Güncelleme sonrası mı böyle oluyor?Eğer çok küçüldü ise TouchKeySizeFixer.rar dosyasını indirin çalıştırın.
Faz 1 tahtaya en son usbden kurulumlu imaji atarkende %77de resimdeki hatayi aldım. Ağdan görmüyor. Usbden hata veriyor. Ne yapmalıyım?
exelsior hocanin 22 subat tarihli dosyasını indirip kurmustum. Ama asıl sorun ağdan neden görünmüyor. Faz2 de sıkıntısız kurulum yaptim ama faz1de kurulum yapamadım. faz1de kullanici adi vestel sifre yok. Kullanıcı adini degistirip parola verince akıllı tahta sapıtıyor. Bir de faz2de imajı kendi bilgisayarimdan verdiğimde yine agdan cekememisti imaji ama akıllı tahtanin birine atip ordan verdigimde paylaşımı sıkıntısız çekip başlattı kurulumu.indirdiginiz dosya hatalı olabilir. 1709 imajının tam boyutu 8 GB (8.642.744.320 bayt) bi kontrol edin. eger doğruysa flash bellegi tekrar oluşturup deneyin.
Hocam önemli olan bir yerde yaptığınız paylaşım klasörüne başka bir bilgisayardan erişebilmek. Eğer vestel kullanıcısında parola yok ise, ağ ayarlarından parola korumalı paylaşımı kapatmanız gerekir. Bu oluyor ise ağda sıkıntı yoktur.exelsior hocanin 22 subat tarihli dosyasını indirip kurmustum. Ama asıl sorun ağdan neden görünmüyor. Faz2 de sıkıntısız kurulum yaptim ama faz1de kurulum yapamadım. faz1de kullanici adi vestel sifre yok. Kullanıcı adini degistirip parola verince akıllı tahta sapıtıyor. Bir de faz2de imajı kendi bilgisayarimdan verdiğimde yine agdan cekememisti imaji ama akıllı tahtanin birine atip ordan verdigimde paylaşımı sıkıntısız çekip başlattı kurulumu.
Herşey için teşekkür ederim hocam.İmajları Winsetup ve clonezilla usb boot ettim ve yükledim.Elinize sağlıkHocam ağdan yükleme işlemlerini yapmak mümkün değilse şimdilik önceki sürümle devam edebilirsiniz
https://drive.google.com/drive/folders/1_wOOyanI0v_XlNRMg9qBMbYo4Yizn11T
Hocam çoklu önyükleme diskinde tutarlı çalışacağını garanti edemem. Bu şekilde yapacaksan ve txt dosyalarını kullanacaksan o diskin ana dizininde MAYGUNimg klasörü ve Ayarlar klasörü olmalıdır diye düşünüyorum.hocam bu yedek normal flashtan kuruluyor mu?
kuruluyorsa 8gblık olanı flasha win isosunu flasha yazdırıp formatı oradan başlatır gibi yazdırmamız yetiyor mu?
ben zaten kendi tahta yedeğimi kendim alıyor ve aktarıyorum ancak bazen diğer tahtalara yükleme yapmam gerekiyor ve tüm tahtaları düşününce en hızlı yol da ağ yolu
ancak flashtan ağ yolu olmadan kurulabilir bir yöntem iyi olur + seçenek açısından.
bir de şöyle bir şey var. winsetupfromusb ile bir çok önyüklemeli flash belleğim var.
her iki dosyayı da bununla flasha alsam yapılandırmış bir şekilde ağdan yükleyeceksem mini< flashtan yükleyeceksem diğerini seçsem sanırım olur.
bir de bu işlemi yaparken ağ yolunda yaptığımız ayarları yapmamıza gerek var mı? Videoda bir iki text dosyası oluşturuluyor ya da hangi ayarları yapmalıyım?
Ağdan kurarken Ayarlar klasöründeki dosyaları alıp ana dizine mi atıyoruz yoksa başındaki çizgiyi mi siliyoruz? Edit cevap youtube kanalınızda varmış.
daha önce hiç yüklemediğim ve test etmediğim için bu soruları yöneltiyorum şimdiden teşekkür ederim. yaptığınız iş çok kıymetli.
sanırım iyi çalışıp çalışmadığınız anlamak için bir deneme yapmam gerekecek.Hocam çoklu önyükleme diskinde tutarlı çalışacağını garanti edemem. Bu şekilde yapacaksan ve txt dosyalarını kullanacaksan o diskin ana dizininde MAYGUNimg klasörü ve Ayarlar klasörü olmalıdır diye düşünüyorum.
Txt dosyasıyla yapılan ayarlar otomatik kurulumu şekillendirmek içindir. İsterseniz otomatik süreç başlamadan 10sn lik süreçte m tuşuna basarak menülerle adım adın kurulum yapabilirsiniz. Ağ yolunuzu el ile girmeniz gerekecektir.
Bu nasıl bir inat hemşerim? Birçok sayfada eğitimci meslektaşınız "Ağ kurulumunda sıkıntılar olmakta. Lütfen bunun USB kurulum sürümünü paylaşır mısınız ?" şeklinde masumane istekte bulunurken sizin inatla bu isteklere kulak tıkamanızı "Hayır. Şimdilik sadece Ağdan kurulum versiyonu olacak. USB den kurulum isteyenler bir önceki eski sürümü kullansınlar" şeklindeki söyleminizi anlamakta zorlanıyorum. Muhteşem bir çalışma ortaya çıkarmışsınız ve madem bu işi para kazanmak için yapmamışsınız , çalışma arkadaşlarınıza kolaylık olsun diye yapmışsınız ( ki öyle olduğunu umuyorum ) o halde USB den kurulum verisiyonunu hazırlamak ta çok zor olmasa gerek ? Ha hazırlamayacağım diyorsanız onuda söyleyin ki 42 sayfadır takip ettiğimiz konuyu takip etmeyelim sizde burada kendi kendinize AĞDAN iletişime geçin insanlar ile....
Bu nasıl bir inat hemşerim? Birçok sayfada eğitimci meslektaşınız "Ağ kurulumunda sıkıntılar olmakta. Lütfen bunun USB kurulum sürümünü paylaşır mısınız ?" şeklinde masumane istekte bulunurken sizin inatla bu isteklere kulak tıkamanızı "Hayır. Şimdilik sadece Ağdan kurulum versiyonu olacak. USB den kurulum isteyenler bir önceki eski sürümü kullansınlar" şeklindeki söyleminizi anlamakta zorlanıyorum. Muhteşem bir çalışma ortaya çıkarmışsınız ve madem bu işi para kazanmak için yapmamışsınız , çalışma arkadaşlarınıza kolaylık olsun diye yapmışsınız ( ki öyle olduğunu umuyorum ) o halde USB den kurulum verisiyonunu hazırlamak ta çok zor olmasa gerek ? Ha hazırlamayacağım diyorsanız onuda söyleyin ki 42 sayfadır takip ettiğimiz konuyu takip etmeyelim sizde burada kendi kendinize AĞDAN iletişime geçin insanlar ile....
Arkadaşlar dosya isteyen ben ve bir kaçtane daha forumdaşımız ki onlarda muhtemelen meslektaşımız. Dosyayı vermeyen değil. Kimseye karşı olumsuz bir cevapta vermedim. Olumsuz cevap alan ben ve forumda konuyu takip eden diğer bazı kullanıcılar.
Altı üstü istediğimiz bir iso dosyası. Dosya tam hazır olmadan paylaşamam demekte ne demek ? Altın , borç vs istemiyoruz ki ? Meslektaşız şunun şurasında. Çıkabilecek hatadan mı çekiniyor / korkuyorsunuz ? Kurduğumuz zaman Vestel tahtalar yanacak mı ? Nasıl bir hata olabilir diye çekinmektesiniz anlamıyorum ben?
Burada verilebilecek en mantıklı / uygun cevap karşı tarafa şudur :
1- Sayın Meslektaşım :USB kurulum iso su YOK - HAZIR DEĞİL
2- Kusura bakmayın dosyayı VERMİYORUM -VEREMİYORUM
Bunun dışında "Dosyada hatalar var, kurulum iso su tam hazır olmadan veremem, hala iso dosyasında hatalar var" tarzı cevaplar açıkcası çok tuhaf. Hele hele böyle bir paylaşım sitesinde ( forum siteleri paylaşım alanlarıdır ) bu tarz cevaplar ister istemez karşı tarafı forumdan soğutan cevaplar olmakta. Kişisel sitede bu tip soruları kimse size soramayacağı gibi istediğiniz cevabı vermekte de özgürsünüz.
@ilhan79 hocam : İnsanlara laf anlatmak - uğraşmak tümceside ne demek ? Burası FORUM - PAYLAŞIM sitesi. kimse kimse ile uğraşmak istemiyor ise paylaşım sitelerinde - forumlarda değil gider şahsi sitende açıklamalarını - paylaşımlarınızı yapar. Burası herkese açık bir site. Kimseye hakaret etmedik - etmeyiz de. O yüzden sözlerimizden kimse alınmamalı. Sevgi saygı çerçevesini aşmadığımız sürece istediğimiz fikirlerimizi yazmakta özgürüz.
Son olarak hatalı - saygısız - yasak şeyler yazdığımı , forum kurallarını ihlal ettiğimi düşünüyor iseniz yazımın altındaki ŞİKAYET linkine tıklayıp hakkımda dilediğinizi yazmakta özgürsünüz. En baştan beri savunduğum şey forumlarda herkes özgürdür.....
Konuyu sürekli tartışmaya çektiğiniz için aradığım bilgileri bulamıyorum. Şikayet ettim
bence ağdan kurulum ve hocamın diretmesi gayet mantıklı. tek flashla tek tek bitmesini beklemek yerine hız ve çok bilgisayara aktarma açısından hocamın ağ üzerinden destek vermesi ve buna yönelik inatla devam etmesi kesinlikle gerekir. tek flashla tek tek gezmek ve sonlanmasını bekleyerek bilmem kaç bilgisayara imaj atmak ne kadar sürer ve ağ üzerinden 2-3 dk ayar yapıp tek tek geçip diğerlerine ağdan atılmasını beklemek ne kadar sürer düşünmek gerek.
bence çok bilgisayara atılacaksa ki bu ağdan kurulum son derece gerekli.
2. olarak yanında usbden kurulan da olmalı benim gibi bireysel kendi tahtasına format atan arada tek tük atan tipler için
ama bu tür konularda gerilim yaratarak meyve veren ağaç taşlanmamalı aksine desteklenmeli. bu desteklenme kısmı ise maddi anlamda değil tabi ki manevi anlamda olmalıdır.
bir hocamız gibi maddi kaygılardan uzak bir iş yapıyorsa hele takdir edilmelidir.
Malesef hocam, Microsoft bu seçeneği kaldırdı. Eski yöntemler ile yaramıyor.@exelsior hocam. Gerçekten çok güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Sizi tebrik ve takdir ediyorum. Son imajı ağdan yüklüyorum şu an. Her şey çok güzel ilerliyor. İki gün önce de yüklemiştim. Kullanırken bir önceki sürümde düzenlediğiniz sağ tık menü aralıklarının tekrar açılmış olduğunu gördüm. İmaj yüklendikten sonra ben kendim bu durumu düzeltebilir miyim acaba?
Hocam önceki sürümün linkinden indirirseniz o şekilde çalışıyor. Video o sürüme ait.Sayın ExelSior hocam imajlı iso dosyasını indirip rufusla flaşı oluşturdum
Video da anlattığınız gibi kuruluma başladım fakat sadece ağ üzerinden kurulum olur uyarısı aldım
Videonuzda böyle birşeyden bahsetmemişsiniz
Direk kurulum başlıyordu