Teşekkür ederim Hocam. Tam format ve sadece C format olayı benim onlarca deneme sonrasında bulduğum bir yöntem, tamamen deneme yanılma ürünü, clonezillanın sitesi de dahil hiçbir yerde bununla ilgili bilgi bulunmuyor.Hocam ellerine sağlık. Sistemi kullandım ve şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Size sormak istediğim hem c hem tüm disk imaj yükleme işlemini nasıl ayarladınız. Ayrı ayrı imaj alabiliyorum ama sizin yaptığınız gibi seçmeli menüyü falan nasıl yaptınız?
Biraz araştırma yaptım ama bir açıklama göremedim. Bu konuda müsait olduğunuzda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
@nasri hocaya cevaben yazacağım yöntemi kullanın şimdilik. müsait olduğum bir vakitte kişisel web sitemde bu konuyu ayrıntılı paylaşacağım.
Mantıklı bir akıl yürütme yapmışsınız Hocam.merhaba. hocam şöyle bir senaryo olabilir mi?
sistemi kursam sonra gerekli ayarlamaları yapsam programları kursam.
yedek bölümü aktif etsem
Usb Raptor programını kursam şifre oluşturup açılış dosyasını flasha kaydetsem.
bu işlemler esnasında internet bağlı olmasa.
yedekleme bölümünden sistemin yedeğini alsam(clonezilla)
sonra gidip o yedeği gizli bölümden kopyalayıp sizin şuanki iso dosyanızdaki partimag içerisindeki ile değiştirsem
usbraptor ile açılabilen hazır bir sistemim olur mu
Bir kaç püf noktası yazayım onlara göre işlem yapın sorun çıkmayacak.
- Öncelikle bir tahtaya bu imajı internet bağlantısı olmaksızın yükleyin, her türlü özelleştirmeyi internet bağlantısız yapın.
- Sonra Clonezilla ile bu tahtanın tam yedeğini alın. İmajı alırken Save disk değil saveparts olan seçeneği kullanın, (clonezilla sürümüne göre isim değişir, part part seçim aşaması gelmeli seçenkte) imaj adını "MK-WINDOWS-10" şeklinde belirleyin. (MK-V6 kullandığınızı düşünerek yazıyorum, farklı versiyon ise iso dosyası içinde "\home\partimag" klasörü içindeki klasör adıyla aynı olmalı imaj adı) isim farklı olursa imaj yükleme hata verir.
- 2 maddedeki şekilde almış olduğunuz bu yedeği iso dosyası içinde "\home\partimag\MK-WINDOWS-10" içindeki tüm dosyaları silip buraya ekleyin. (bu işlem için PowerISO programını tavsiye ederim.)
- Her tahtaya tek tek E sürücüsü içine yedeği manuel atmayayım imajla yüklensin diyorsanız -2 adımda aldığınız bu yedek klasörünü E sürücüsünde "\clonezilla\images" klasörü içine atın.- Sonrasında tekrar clonezilla ile manuel tam yedek alın. 3. Maddedeki gibi iso oluşturun. Bu durumda 25 gb cıvarında bir imaj dosyası çıkar ortaya, buda bir tahataya 15 dakika gibi bir sürede yükleme yapar.
Kısacası yedekleme sistemi aktif edilen makinanın tam yedeği işinize yaramaz.
Eksik kalan yer varsa sorun cevaplarım. Şuan kısaca aklıma bunlar geldi.