WinSetupFromUSB programı ile usb bellek oluşturun. Ekte ayrıntılı anlatım var.Hocam rufus ile yazıyorum ama dd olarak yazmıyor iso olarak yazıyor. oda kurulum da hata veriyor. bir öneriniz varmı?
Toolwiz Time Freeze Windows 10 da o hataya sebep olduğu için ben kullanmıyorum. Sistem geri yükleme noktası oluşturmuştum, onarım yapmayı deneyin.bütün tahtalara yükledim. ilk windows sorun giderden etkinleştirme yaptım. sonra http://www.toolwiz.com/lead/products/
sitesinden toolwiz atıp c yi korumaya aldım. fakat bazı tahtalar açılışta kurtarmaya girmeye başladı. başka tahtaya geçiyorum toolwizi kapatıyorum stop freeze ile yeniden başlatıyor ve gene kurtarmaya giriyor. yeniden imaj atıp toolwiz kurmadığım tahtalarda sorun olmadı . varmı karşılaşan hepsini yeniden yüklemeden çözümü varmıdır?
Yüklediğiniz tahtanın İnternetini kesil işlem yaparsanız sorun olmaz.hocam atak ve netsupport kurup öyle imaj alıp tekrar tüm tahtalara o sekilde kursak sıkıntı olur mu ?
bütün tahtalara yükledim. ilk windows sorun giderden etkinleştirme yaptım. sonra http://www.toolwiz.com/lead/products/
sitesinden toolwiz atıp c yi korumaya aldım. fakat bazı tahtalar açılışta kurtarmaya girmeye başladı. başka tahtaya geçiyorum toolwizi kapatıyorum stop freeze ile yeniden başlatıyor ve gene kurtarmaya giriyor. yeniden imaj atıp toolwiz kurmadığım tahtalarda sorun olmadı . varmı karşılaşan hepsini yeniden yüklemeden çözümü varmıdır?
Toolwiz Time Freeze den kaynaklandığı kanaatindeyim. Çünkü o programı kurmadım tahtalar sorunsuz çakılıyor kurulan tahtalar er yada geç onarım ekranına düşüyor. Ben benzer programda olsa kullanmıyorum, sıfırdan kurulum 6 dakika sonuçtasayın hocalarım bu kurtarma seçeneğine girme olayı toolwiz den mi kaynaklanıyor eminmiyiz bu noktada...
win 10 da tahta koruması için altarnetif program varmı önerebilecek...
mesela deep freeze varmı deneyen
Hocam koruma programları ile ilgili şurada bir paylaşımda bulunduk.sayın hocalarım bu kurtarma seçeneğine girme olayı toolwiz den mi kaynaklanıyor eminmiyiz bu noktada...
win 10 da tahta koruması için altarnetif program varmı önerebilecek...
mesela deep freeze varmı deneyen
üstat çok sağol bide programı bana paylaşsan efsane olacak yardımcı olabilirmisinHocam koruma programları ile ilgili şurada bir paylaşımda bulunduk.
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/koruma-programlari-ve-donanimlari.163536/
win 10 için en sorunsuz Shadow Defender.
aynı görevi gören shadow varmış hocam fakat ücretli program sanırımtoolwiz yüklemeyin. bütün tahtalara tekrar imaj attım tek yaptığım şey etkinleştirme + geri yükleme noktası oluşturma.
sonuçları paylaşırım tekrardan.
Teşekkür ederim. Gereksiz gördüğüm windows uygulamalarını vs kaldırdım, küçüldü biraz.@Emsile hocam eline sağlık güzel bir çalışma olmuş. Boyutu düşürmeyi başarmışsın.
bir tahtaya yükledin diyelim o tahtayı hiçbir şekilde internete bağlamadan, istediğiniz eklemeleri yapıp clonezilla imaj alın, o imajı istediğinz tahtaya internet varken yada yokken yükleyin, bu şekilde etkinleştirme sorunu çıkarmaz.hocam o zaman hasari hocamın önerdiği shadow defender ile atak, ve netsupport'u kurup tekrardan clonezilla ile tüm disk imajı alıp yazdırıyorum ve kurarkende interneti kesiyorum doğru mu ?
Tesekkur ederim hocam yukarida saydığım program kategorilerinden önerdiğiniz nedir peki alternatif tavsiyeniz var mi.Teşekkür ederim. Gereksiz gördüğüm windows uygulamalarını vs kaldırdım, küçüldü biraz.
bir tahtaya yükledin diyelim o tahtayı hiçbir şekilde internete bağlamadan, istediğiniz eklemeleri yapıp clonezilla imaj alın, o imajı istediğinz tahtaya internet varken yada yokken yükleyin, bu şekilde etkinleştirme sorunu çıkarmaz.
Önemli olan ilk işlem yaptığınız tahtada işiniz bitene kadar internet olmaması, windows bir tahtada interneti alğılağı andan sonra o tahtadan imaj alıp başka tahtaya yüklemek nafile etkinleşmez.
atak dışındakiler ücretli program. ücretli olan programları yasal lisansı olmadığı sürece kurmuyorum ben, riske girmeye değmez.Tesekkur ederim hocam yukarida saydığım program kategorilerinden önerdiğiniz nedir peki alternatif tavsiyeniz var mi.
Hocam şu an şehirdışındayım. Dönünce bi dener bakarım. Virüs programı engelliyor olabilir, 360ı devre dışı bırakıp deneyin, normalde Y'ye basınca virüs programı izin ekranı açılması lazımdı.Hocam imajı tahtaya kurdum. Herşey çok güzel olmuş teşekkür ederim. Tek sorum olacaktı. Recovery bölümünü oluşturmadım. Acaba bendemi bir sıkıntı var çözemedim. Admin ile giriş yapıyorum, masaüstündeki recoveryi yönetici ile çalıştır diyorum, mavi ekran açılıyor, y tuşuna basıyorum fakat aynı saniyede kapanıyor. Acaba eksik birşeymi yapıyorum?
Tam format yapmadan sadece C format seçeneğini kullanıyorsunuz sanırım.Paylaşımınız için teşekkür ederim. Kurulumda resimlerdeki hataları alıyorum. Acep nedendir?
Hocam etkinleştirme pek zaman almaz, time fireez cv program yoksa kendisi etkin olacaktır, kendisi etkin olmadıysada etkinleştirme ekranında sorun gider seçeneğini kullanın, her bir tahta 2 dk filan zamanınızı alır.sayın @Emsile hocam ve diğer hocalarım formatör değilim ama mecburen akıllı tahtalara bakıyoruz. dersim yoğun olduğu için öğle aralarında tahtaları formatlamak zorunda kalıyorum. Bu esnada hızlı çalışırken tahtaları etkinleştirmeyi unutmuşum atak falan kurdum geçtim hızlıca. Acaba etkinleştirme olmadan kullanmaya devam etsem ne gibi bir problemle karşılaşırım??
teşekküer eder acil cevaplarınızı beklerim