FORMATÖRLÜK İÇİN EĞİTEK ÇALIŞIYOR....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aksusadi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
marbled' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
dersleri geri vermeyeceklerse branş değiştirme hakkı verilmeli

Zamanında Fransızca ve Almanca dersleri kaldırılınca bu öğretmenlere Türkçe öğretmeni olma hakkı vermişlerdi. Bize de böyle bir hak tanınmalı.

Kesinlikle... Dersler tamamen kaldırılıcaksa bizim öğretmenlik hakkımız elimizden alınmamalı...w

Branş değiştirme hakkı verilmelidir...

admin10' Alıntı:
Peki BT dışındaki branşlar da formatör olabilecek mi?

hocam Genel Müdür yardımcısı Bu durumada karşı diğer branşların formatör olmaasını istemiyor.

ayrıca Formatör öğretmenin tamirci gibi kullanılmasına bunu kullananlarada karşı. Bizler aldığımız eğitimin gereği olarak Bilişim teknolojilerini diğer branşlarda nasıl etkin kullandırabiliriz bunun rehberliğini yapmamız, içerik geliştirmemiz gerekliliğini vurguladı.

BAŞLIĞIN 2. SAYFASINDAN SONRASINI KESİNLİKLE OKUMADIM!
ARKADAŞIN YORUMLARA YAZ(MA!)DIĞI CEVAPLARA BAKIYORUM
İNSNALARIN YÖNLENDİRDİĞİ SORULARA DÖNÜŞÜNÜ GÖZLEMLİYORUM.
VE SİZE NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜ SÖYLEYEYİM:

BAŞLIK SAHİBİ YA EĞİTEK'den BİRİSİ YA FORUMUN NASIL KULLANILDIĞINI BİLMİYOR YA DA BEN ÇATACAK BİRİNİ ARIYORUM

FARKLI ORTAMLARDA SORUNLARIMIZ BASINA VE YETKİLİLERE ULAŞTIRILMAMIŞ GİBİ "ŞURAYA BİR MESAJ ATIN O MESAJIN ETRAFINDA DÖNSÜN BİZİM DELİLER" DENİLMİŞ GİBİ
NİYET GERÇEKTEN HALİS OLABİLİR AMA NİTELEYİP NİTELEYİP DE VARAMADIĞIMIZ ÇÖZÜM MÜ YOK Kİ HER SEFERİNDE BİRİSİ GELİP ÇÖZÜM ÖNERİNİZİ YAZIN DİYOR ?
KARDEŞİM BİLDİRİ VAR MI VAR
BASINA GİDEN ÖNERİLER VAR MI VAR
EĞİTEK VE PGM İLE GÖRÜŞEN SENDİKALAR VAR MI VAR
RAPORLAR VAR MI O DA VAR
ELDEN ULAŞTIRILDI MI? EVET!!!!

KUSURA BAKMAYIN AMA BEN ŞU AN İSTEKLE ALDIĞIM 4.SINIFLARA BİLE BİR ŞEYİ 2 KERE SÖYLEMİYORUM.
ÖYLE GÖZLERİNDEN IQ FIŞKIRAN VELETLER DE DEĞİLLER HANİ !
NE DİYE FORUMDA GÜN AŞIRI İSTEKLERİNİZİ YAZIN, ANKETİ CEVAPLAYIN GİBİ SAÇMA SAPAN TALEPLER GELİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM
BİRİSİ BİR YERE MAİL ATIYOR DERS İSTEMİYORUZ, FORMATÖRLÜK OLSUN(40 YAŞINA GELİNCE ELİNE O TORNAVİDAYI ALIRMISIN GÖRECEĞİZ)
BİRİSİ BASINA HABER YOLLUYOR, NASIL BİR İLETME ŞEKLİYSE ARTIK, FORMATÖRLER 10:00-14:00 ARASI ÇALIIŞIYOR
KARDEŞİM BU HABERİGÖREN ADAM BUNLAR YATIYOR DEMEZ Mİ?

HERŞEYİ OLDUĞU GİBİ BU İŞİ DE ELİMİZE YÜZÜMÜZE BULAŞTIRIYORUZ!
KARDEŞİM ÇÖZÜM İSTEYEN ADMINLERİN,SENDİKALARIN,OLUŞUMLARIN, HAZIR ÇÖZÜMLERİNİ OKUSUN,BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM.

EĞER YUKARIDA BAHSETTİĞİM GİBİ BU ARKADAŞ BİZDEN BİRİSİ DEĞİLSE ALLAH BUNLARI ISLAH ETSİN
YOK.....ART NİYET EĞER Kİ BENDEYSE GÜNAHI BENİM BOYNUMA!

Yorumlar kafamı karıştırdı. Hangi açıdan daha mantıklı karar veremedim. Hepimiz bir değiliz tabi ki, su istimal edeni de var, çok fazla çalışanı da..

Hocam doğru söylüyor olabilir. Ama biraz daha detaylı bilgi verebilse ii olurdu.
Tatiller, formatörlüğün isteğe mi bağlı olabileceği konusunda. Keşke bi kopyasını alabilseydin hocam.

hocam madem taslak yok aklınızda kalanları yazsaydınz sizin hatırlayamadıklarınızı biz yazsaydık siz sorun ben söyleyeyim olayı olmazdı daha çabuk sonuca ulaşırdık

hocam yaz tatili ve sömstr tatili konusunda bir bilgi varmı taslakta lütfen paylaşırmısınız. bir kaç defa sordum ısrarla cevap vermediniz lütfen o konuda bir bilgi varsa taslakta paylaşırmısınız

arkadaşlar şamil hoca beni tanıyor şahsen, benim üyeliğim var ama sürekli size katılamıyorum, bizler erzincanda 2 okula görevlendirildik formatör olarak. ve 15 tailden düne kadar erzincan merkez ve köylerindeki bütün okulları gezdik yerinde bilgisayar tamirciliği yadık, 2 yeni okula bt sınıfı kurduk.

ben taslağı çok hızlı okudum maduriyetleri olduğu gibi aktardım,

baranşımızdaki ders sayısının düştüğünü hepimizin okullarımızda norm kadro fazlası olduğumuzu

okul yöneticilerinin bize tavır ve davranışlarını

teknisyen muamelesi gördüğümüzü

8- 5 mesai adaletsizliğini

görevlendirme den dolayı maduriyetlerin olduğunu sömestir ve yaz tatili konusunda her ilin farklı uygulamalarını.

her çıkan genelgede ilgi kısmında kendinden önce çıkan bir sürü genelgenin ilgi tutulmasının her yönetici tarafından ,ayrı bir yoruma neden olduğunu ilden ile maduriyetlerin farklılık gösterdiğini

okulunda müdür yardımcısının bir çok işini formatör öğretmenlere yıkdığını yoklamaların bile tarafımızdan girildiğini,

v.b. (şu an aklıma gelmeyen bir çok konuyu )

Genel Müdür Yardımcısına ilettim, taslağa yazdım.......

Bıraksın artık herkes derslerimizi geri isteriz saçmalığını. Dersler geri verilmeyecek bence verilmemeside doğru. Bizler çoğumuz BÖTE okuduk. BÖTE lerin neden açıldığını öğrenim hayatımız boyunca bize defalarca anlatıldı. Bakanlık ve Eğitek arkadaşımızın anlattığı yönde çalışmalar yapıyorsa sonuna kadar doğru yapıyordur. Derse girmek isteyen arkadaşlar o zaman BÖTE okuyup zahmet etmeseydi gidip Teknik Eğitim falan okusaydı. BÖTE bilişim teknolojileri öğretmeni yetiştirmez BÖTE bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacğına rehberlik edecek kişileri yetiştirir. Devlet bunun alt yapısını yıllar önce kurmuş şuan uygulamasını yapmaktadır. Kabul edelimki BÖTE lerde verilen eğitim çok kaliteli değildi yani bize ağırlıklı bilgisayar bilgisi öğretilmedi çünkü BÖTE bilişim dersine girecek Bilişim Teknolojileri öğretmeni yetiştirmez. Bu dersi ger isteyen arkadaşlar çok merak ediyorum alan bilgisine n kadar hakim yada kaçta kaçı gerçekten bilgisayarda çok ii olduğunu söyleyebilir. Bence bırakalım dersimizi geri isteriz durumunu yeni çıkacak genelge yönetmelik herneyse ordaki çalışma şartlarımızın iyi olması için fikirler üretip girişimler yapalım derslerimizi geri isteriz yaygarası ancak zaman kaybettiriyor.

hhtc' Alıntı:
Bıraksın artık herkes derslerimizi geri isteriz saçmalığını. Dersler geri verilmeyecek bence verilmemeside doğru. Bizler çoğumuz BÖTE okuduk. BÖTE lerin neden açıldığını öğrenim hayatımız boyunca bize defalarca anlatıldı. Bakanlık ve Eğitek arkadaşımızın anlattığı yönde çalışmalar yapıyorsa sonuna kadar doğru yapıyordur. Derse girmek isteyen arkadaşlar o zaman BÖTE okuyup zahmet etmeseydi gidip Teknik Eğitim falan okusaydı. BÖTE bilişim teknolojileri öğretmeni yetiştirmez BÖTE bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacğına rehberlik edecek kişileri yetiştirir. Devlet bunun alt yapısını yıllar önce kurmuş şuan uygulamasını yapmaktadır. Kabul edelimki BÖTE lerde verilen eğitim çok kaliteli değildi yani bize ağırlıklı bilgisayar bilgisi öğretilmedi çünkü BÖTE bilişim dersine girecek Bilişim Teknolojileri öğretmeni yetiştirmez. Bu dersi ger isteyen arkadaşlar çok merak ediyorum alan bilgisine n kadar hakim yada kaçta kaçı gerçekten bilgisayarda çok ii olduğunu söyleyebilir. Bence bırakalım dersimizi geri isteriz durumunu yeni çıkacak genelge yönetmelik herneyse ordaki çalışma şartlarımızın iyi olması için fikirler üretip girişimler yapalım derslerimizi geri isteriz yaygarası ancak zaman kaybettiriyor.

hocam bizlerin derse girmek için değil, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına öncülük etmesi için eğitildiğini söylüyorsunuzuda. elinizi vicdanınıza koyun lütfen derse girmeyen formatör öğretmenlerin hangisi bilişim teknolojileri konusunda öcülük ediyor ya da edebiliyor :?:

dersler elimizden alınınca FATİH projesi ile bilişim konusunda rehber öğretmen mi olacağız. buna inanıyorsanız size iyi uykular. masal diyarlarında iyi eğlenceler.

idare ve öğretmenlerin gözünde sadece basit bir tamirci olacağız. :verymad:

uxexes' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

hocam bizlerin derse girmek için değil, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına öncülük etmesi için eğitildiğini söylüyorsunuzuda. elinizi vicdanınıza koyun lütfen derse girmeyen formatör öğretmenlerin hangisi bilişim teknolojileri konusunda öcülük ediyor ya da edebiliyor :?:

dersler elimizden alınınca FATİH projesi ile bilişim konusunda rehber öğretmen mi olacağız. buna inanıyorsanız size iyi uykular. masal diyarlarında iyi eğlenceler.

idare ve öğretmenlerin gözünde sadece basit bir tamirci olacağız. :verymad:

Hocam ben derse girerkende çok dersten çağrıldım şu bozuldu yok @ işaretini yapamadım şu bu diye yani bu bizle ilgili değil idarecilerle ilgili bir sorun derse girsenizde girmeyip formatör olsanızda olaya bakış açısı aynıdır

Kesinlikle formatörlük kadrosunu almamız lazım...
Dersleri geri verseler bile birkaç yıl sonra yine kaldırmayacakları ne malum...
Ders sayımız az olsada norm durumumuzu sağlayabilecek bir düzenleme lazım...

anladığım kadarıyla yine oyalanacağız ve yine böyle devam edecek olaylar bişi çıkmaz artık bu şekilde en son yol sesimizi medyada duyurmaktır. gerekirse velileride yanımıza alarak. böyle öneriler vererek bişi elde edemeyiz.

Sözleşmelileri kapsamayan bir çalışma çıkarsa, tepeden tırnağa bütün eğitek yetkililerine hakkım geçer. Ben de helal etmeyi düşünmüyorum.

egitek belki 20 yıla formatörlük kadrosu çıkarır bilemedin 30 :puhaha: :puhaha:

SADİ HOCAM,

Madem norm kadro verilecek, bu işi okulun sınıf sayısını, öğrenci sayısını dikkate alarak yapsın EĞİTEK.

Neden mi, çünkü formatörüm ve benim okulun öğrenci sayısı 1720, sınıf sayısı 40, tüm sınıflarda AKILLI tahta(projeksiyon, bilgisayar) sistemi var, akşama kadar koşuşturmaktan yoruluyorum, çoğu zaman çay içmeye bile fırsatım olmuyor.

AMA, okuluma 3-4 km mesafedeki başka bir okulda 16 tane sınıf var, öğrenci sayısı 714, oradaki formatör öğretmen arkadaşım akşama kadar rahat, çayını kahvesini içiyor, fazla iş olmuyor küçük okul olduğu için, benim gibi koşuştumuyor.

YİNE benim okulumda 1720 öğrenci var diye 2 TANE REHBER ÖĞRETMEN var, sınıfları bölüşmüşler, saat 3'e kadar kahvelerini yudumlayıp gidiyorlar,
onları kıskanıyorum her gün,

O ZAMAN BENİM DE YANIMA BİR TANE DAHA FORMATÖR VERİLMELİ, BENİM OKULUMDA 2 TANE FORMATÖR OLMALI...

hap kadar okulda 1 formatör, koskocaman okulda da 1 fomatör(ama rehber öğretmen 2 tane).......ADALET BUNUN NERESİNDE...

Hocam ben il merkezine 10 km mesafede kasaba okulundayım. Sabah 4 öğretmeni arabayla okula götürüp getiriyorum. Bundan, arabanın masrafı falan çıkınca 100 liraya yakın kârım oluyor. Ayrıca çocuğumun bakıcısı da kasabada olduğu için ben götürüyorum ve oradan da eve gelen bakıcıyla kıyaslayınca 50-100 liraya yakın kâr ediyorum. Eğer çalışma saatlerimiz 9:15 veya 16 olursa, ben bu işten çok zarar ederim. Nerden baksan 200- 250 lira zararım olur. Okulum 8:30 14:30 arası açık. Dolayısıyla benim durumumu eğitek'e bildiriniz. Çalışma saatlerini 8:30 ve 14:30 yapsınlar... Teşekkürler...

MFK HOCAM SİZ DİYORSUNUZ Kİ:"Sözleşmelileri kapsamayan bir çalışma çıkarsa, tepeden tırnağa bütün eğitek yetkililerine hakkım geçer. Ben de helal etmeyi düşünmüyorum."
hocam formatörlük kadrosu çıkarsa bunun sözleşmelisi kadrolusumu olur.siz sözleşmeli rehber öğretmenlerine derse girmi diyeceksiniz.

EslemSua' Alıntı:
mustafa_ogr' Alıntı:
Hocam ben il merkezine 10 km mesafede kasaba okulundayım. Sabah 4 öğretmeni arabayla okula götürüp getiriyorum. Bundan, arabanın masrafı falan çıkınca 100 liraya yakın kârım oluyor. Ayrıca çocuğumun bakıcısı da kasabada olduğu için ben götürüyorum ve oradan da eve gelen bakıcıyla kıyaslayınca 50-100 liraya yakın kâr ediyorum. Eğer çalışma saatlerimiz 9:15 veya 16 olursa, ben bu işten çok zarar ederim. Nerden baksan 200- 250 lira zararım olur. Okulum 8:30 14:30 arası açık. Dolayısıyla benim durumumu eğitek'e bildiriniz. Çalışma saatlerini 8:30 ve 14:30 yapsınlar... Teşekkürler...
taksi ya da dolmus isine girseniz daha kar edersiniz :)

Hocam okulda satranç, masa tenisi, kitap okuma etkinlikleri, voleybol, araba modelleri benden sorulur. Çok popülerim yani...!!

hakan_2584' Alıntı:
MFK HOCAM SİZ DİYORSUNUZ Kİ:"Sözleşmelileri kapsamayan bir çalışma çıkarsa, tepeden tırnağa bütün eğitek yetkililerine hakkım geçer. Ben de helal etmeyi düşünmüyorum."
hocam formatörlük kadrosu çıkarsa bunun sözleşmelisi kadrolusumu olur.siz sözleşmeli rehber öğretmenlerine derse girmi diyeceksiniz.

Ben taslak içeriğinden kadro çıkmamasından korkuyorum. Gerekçem de Tüyap'ta konuşan Tunay Bey.(tabi doğru anladıysam) Yoksa kadro gelip de sözleşmelilerin dışarda kalması davalık olur. Rehber öğretmenler emsal gösterilir hak er geç alınır. Farkındayım hocam merak etmeyin ;)

mustafa_ogr' Alıntı:

Korkarım sizin düzen bozulcak hocam, sistemi iyi oturtmuşsunuz gerçekten, talebiniz tebessüm ettirdi :mrgreen:

Sadi hocam birşey paylaşmış arkadaşlar katılır yada katılmassınız.
Öğretmen olduğunuzu vurgulayıp duruyorsunuz. Öğretmen gibi davaranın.
Formatörlük olmassa çoğumuz ekders alamıyoruz.
Aynı evde kaldığım sosyal bilgiler dersine giren hocam haftada 15 saat derse giriyor halinize şükredin.
Ayrıca ben Eğitekden değilim............

Geri