Formatör arkadaşlar dersler dışında ne yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

izmirlim80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Adkadaşlar ilk kez okul formatörü oldum, 9 saat dersim var. Ders dışında yapacak fazla bir şey bulamıyorum, siz neler yapıyorsunuz acaba?

"Ne iş olursa yaparım ağabey" mantığı ile çalışıyoruz :verymad:

valla ben müdür iş verirse onu yapıyorum vermezse bilgisayar ile ilgili aklına ne gelirse kendimi geliştiriyorum...

sunny' Alıntı:

:) hocam ortamınız sıkıntılı heralde, ben fikirlerinizi almak istiyorum, formatör ders dışında ne yapar, web sitesini güncelleiyorum sürekli, başka ne yapabilirim?

okulun işi olunca yardım ediyorsun. cd kopyalamak, projeksiyon ayarları v.s , kitap okurum, internette gezinirim mebin engeli elverdiğince. formatörlük zevkli iş aslında:D:D

Sabahtan derslere giriyorum, öğleden sonra Bilg Lab'ı öğrencilere açıp onlarla ilgileniyorum, tabi bu aralarda başka bir problem gelirse idareden ona da bakıyorum... Birşey olmazsa da lab'da oturuyorum...

jemba35' Alıntı:
sunny' Alıntı:

:) hocam ortamınız sıkıntılı heralde, ben fikirlerinizi almak istiyorum, formatör ders dışında ne yapar, web sitesini güncelleiyorum sürekli, başka ne yapabilirim?

Hocam illa bişey yapayım diyorsanız öğretmen arkadaşların cep telefonlarını bile tamir edebilirsiniz. Olur mu demeyin? İstekli oldugunuzu anlarlarsa kesinlikle getirirler. Ama ne yapayım ne yapayım diye cok sormayın mudure, hizmetli acıgımız var üst kat sınıflarıda sen paspasla cevabını alabilirsiniz. Benden söylemesi. :shock:

Ben biraz farklı bi formatörüm... 28 saat derse giriyorum 12:30 da çıkıp gidiyorum özel bir durum olmazsa... Bu arada da okulun işlerini yapıyor(d)um... Okul böyle istedi 9:3 gelicektim normalde ama istemediler başka öğretmen... Geçinip gidiyoruz...:)

55_55' Alıntı:
Ben biraz farklı bi formatörüm... 28 saat derse giriyorum 12:30 da çıkıp gidiyorum özel bir durum olmazsa... Bu arada da okulun işlerini yapıyor(d)um... Okul böyle istedi 9:3 gelicektim normalde ama istemediler başka öğretmen... Geçinip gidiyoruz...:)

ilk defa 28 saat derse giren formatör görüyorum bence sen bilgisayarcı değil başka branştansın

Telefon çalışmadığında, elektirik kesildiğinde netle alakalı ne olursa olsun, kablosuz modem gibiyim sorunları çekiyorum üstüme ve çalınan ilk kapı benimki oluyo... :)

only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:

ilk defa 28 saat derse giren formatör görüyorum bence sen bilgisayarcı değil başka branştansın

Yok aynı branştanız... Aslında lise mat a yetecek puanı aldım ve istediğimde oydu ama rehber öğretmenimiz sağolsun yönlendirdi geldik bu bölüme... Memnunum iyi ki bilgisayar öğretmeniyim...;) Sınıflarda 10'ar şube olup ders dağıtım proğramı 2 saati sıkıştıramayınca araya 28 saat oluyo hocam...;))

55_55' Alıntı:
only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:

Yok aynı branştanız... Aslında lise mat a yetecek puanı aldım ve istediğimde oydu ama rehber öğretmenimiz sağolsun yönlendirdi geldik bu bölüme... Memnunum iyi ki bilgisayar öğretmeniyim...;) Sınıflarda 10'ar şube olup ders dağıtım proğramı 2 saati sıkıştıramayınca araya 28 saat oluyo hocam...;))

derse girme mecburiyeti yok ki niye söylemedin müdüre?

only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:

:D

Bende 5 saat derse giriyorım onun dışında aslında boş vaktim çok oluyor ama bölük bölük o yüzden bir şeye adepte olamıyorm takılıyorum nette.Bu aralar dernek için çalışmalara yardım etmeye çalışıyorum.:

only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:
only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:

6 saat girecektim ücretli alacaklardı ama derse girmeyeceksem neden öğretmen oldum...! Zaten girsem de girmesem de aynı işleri yapıyorum dersim dışında... Zaten sorun da burda görev tanımımızın ilçe bazındaki okullarda bile değişkenlik gösterdiğinin en açık göstergesi maalesef...

technolog' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
sunny' Alıntı:

Hocam illa bişey yapayım diyorsanız öğretmen arkadaşların cep telefonlarını bile tamir edebilirsiniz. Olur mu demeyin? İstekli oldugunuzu anlarlarsa kesinlikle getirirler. Ama ne yapayım ne yapayım diye cok sormayın mudure, hizmetli acıgımız var üst kat sınıflarıda sen paspasla cevabını alabilirsiniz. Benden söylemesi. :shock:

Yok hocam idareye soracak kadar saf değilim, adamın canını okurlar :) anladığım kadarıyla çoğu kişi benim gibi, iş olursa yapıyor olmadımı takılıyor.

Hocam iş aramayın iş olursa yaparsınız. İş sizi gelir bulur zaten,,,

Formatör olarak yapmadığım bir şey kalmıştı(nöbet klup sınıf tören dışında) onu da yaptım. okul temsilcisi şeçimlerinde sandık başknı oldum. seçmen listesi, sandık güvenliği, oyların sayımı açıklanması vs vs .....

only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:
only61' Alıntı:
55_55' Alıntı:

:puhaha: Hocam sen memnunsun herhalde formatörlükten. Niye söylesin ki?

ALES e çalışıyorum. fırsat buldukça. 2:30 dan sonra öğrencilere laboratuarı açıyorum...

Veli toplantısı için okul sunusu(bir sürü fotoğraf çekmek zorunda kaldım) , Brifing dosyası hazırlama, en önemliside performans değerlendirme sistemine öğrenci veli ve öğretmenlerin girişini sağlamak, ikide bir format atmak zorunda kaldığım pcleri saymıyorum..

Hocam şaka yaptın sandım başlığı okurken ama yazına cevap verenlerden anladığım kadarıyla çoğumuz tamirci gibi çalışıp oturuyoruz.Öncelikle BT sınıfını uzun tenefüs ve çıkışta en azından 16:00 ya kadar açık tutmamız ve öğrencilerin yararlanmasını sağlamamız gerekiyor.bu iş bile boş zaman bırakmıyor neredeyse.Ortalığı karıştırmak gibi olmasın da pek lab. açık tutmuyoruz , idarenin verdiği işleri ve tamir işlerini yapıyoruz galiba..Formatörlük merkez okullarda işkence ,küçük okullarda rahat bir görevlendirme benim anladığım kadarıyla..

Okulun bilgisayar işlerini yapıyorum, sonra memurlar laflarım o da ben gibi genc zaten okulda 3-4 genc var :) bi de unutmadan rehber öğretmenle oturup sabahları çay içerim muhabbet ederim, tenefüslerde işim olsa da( çok önemlisi hariç) mutlaka öğretmenler odasına giderim formatör okulda desinler :)

müdür yardımcılığı, müdürlük, arada bi hizmetlilik.. formatörlük zaten var. bir de 19 mayıs senaryo komitesine yazmışlar, ilçenin angaryaları ile uğraşıyoruz. öyle işte..

ahh hocam ben de küçük bir köy okulunda çalışıyorum güya ama içini açmadığım kasa kalmadı okulda..bt sınıfı hariç bütün sınıflarda bilg+projeksiyon war.. e böle olunca da sıkıntılar bitmiyor tabi..yok 1. sınıf öğretmeni çağırır hoca hanım videoları açamadım diye, yok mat. öğretmeni çağırır hoparlörümden ses gelmio, öbürü der projeksiyonum bulanık gösteriyo, bir diğeri der senin kurduğun virüs programı bilgisayarımı yawaşlatıyo hoca hanımm, kaldır başka bi tane kurrr :/ çıldırmamak elde değill.. idareden ikide bir çağrılıp angarya işleri yapmam konusundaki baskıları da söylemiyorum bile..bi de üstüne fırça atarlar, web sayfası neden zamanında güncellenmiyo diye..yok neymiş okulda yetiştiremiyosam, akşamları ewde yapıcakmışmışımmm..!!! cewabını weriyorum tabi hepsinee, o ayrı ama yıpranıyorum hocam..bu yıl il dışı tayinle geldim bu okula ama keşke gelmeseydim diyorum..hiç mi hiç bakılmamış, herşey harap bitap waziyette(y)di..2 aydır çabalıyorum, bayağı bi düzelme war ama 10 yaş yaşlandımm..allahtan ewimde ilgilenmem gerekn bir eşim, çocuğum falan filan yok..yoksa kesin terkedilirdimm..:D

merfi' Alıntı:
ahh hocam ben de küçük bir köy okulunda çalışıyorum güya ama içini açmadığım kasa kalmadı okulda..bt sınıfı hariç bütün sınıflarda bilg+projeksiyon war.. e böle olunca da sıkıntılar bitmiyor tabi..yok 1. sınıf öğretmeni çağırır hoca hanım videoları açamadım diye, yok mat. öğretmeni çağırır hoparlörümden ses gelmio, öbürü der projeksiyonum bulanık gösteriyo, bir diğeri der senin kurduğun virüs programı bilgisayarımı yawaşlatıyo hoca hanımm, kaldır başka bi tane kurrr :/ çıldırmamak elde değill.. idareden ikide bir çağrılıp angarya işleri yapmam konusundaki baskıları da söylemiyorum bile..bi de üstüne fırça atarlar, web sayfası neden zamanında güncellenmiyo diye..yok neymiş okulda yetiştiremiyosam, akşamları ewde yapıcakmışmışımmm..!!! cewabını weriyorum tabi hepsinee, o ayrı ama yıpranıyorum hocam..bu yıl il dışı tayinle geldim bu okula ama keşke gelmeseydim diyorum..hiç mi hiç bakılmamış, herşey harap bitap waziyette(y)di..2 aydır çabalıyorum, bayağı bi düzelme war ama 10 yaş yaşlandımm..allahtan ewimde ilgilenmem gerekn bir eşim, çocuğum falan filan yok..yoksa kesin terkedilirdimm..:D

"v" harfi varken "w" kullanmayalım, daha dikkatli olalım hocam. Türkçe giderse Türkiye gider.

Bende çok yıprandım kafam çok karışık.Ders az okulda durmak sıkıntı ama yapacak birşey de bulamıyorum.Bir çıkış aslında kaçış yolu arıyorum ancak bulamıyorum.Bir gün isyan bayrağımı açacağım yakın dır ama ne zman olur bilmiyoum.Bazen alıp başımı gitmek istiyorum.Ama oda olmuyor.Netice....çokkkkkkkk yıprandımmmmmmmmm

merfi' Alıntı:
al benden de o kadar hocam :) bekarız diye evde yaparsın diyolar ne alakası var canım saçmalığa bak :D

Geri