ya arkadaşlar konu dışıdır belki ama sormak istedim;
Formatörlük (8-5 bekleme harici) çok mu hafif birsey yoksa ben mi tembelim?
formatör oldum ilkin;
1- labın U düzenini yaptım
2- Switch uzerinde ve cat kablolarında hangi kablo hangi porta diye numaralandırmayı yaptım ve kayıt altına aldım benden sonra gelen arkadas bana telefon acmasına gerek kalmadan anlayacak neyin ne oldugunu
3- Öğrenci-öğretmen-idare-öğretmen odası pc lerini güzelce kurulumunu yaptım ve imajını aldım.
4- Labın ve okulun ağ yapısını (hangi pc hangi ip li vs) çıkardım. Dosyaya koydum.
5- pc yazıcı vs ne varsa sicil kartını cıkardım cihazlara yapıstırdım bir örnegi de dosyaya koydum.
6- Her sınıf için oturma planı yaptım.
7- Lab kullanım çizelgesi çıkardım. Haftalık değil dönemlik.
8- 10 saat ders var. O sınıfın bu sınıfın boş derslerinde labı kullandırmıyorum. Lab öğrenci - veli kullanımını haftaiçi hergün öğleden sonra 2 saat olarak sabit bir saate koydum. atıyorum 1-3 arası...
9- okul webini yeniledim.
Bunlar benim
15-20 günümü aldı okula gelir gelmez...
Şimdi yaptıgım tek sey labda oturmak nete takılmak.. Farklı problemleri dinlemek... Öğrenci kullanım saatinde onları NSS den takip etmek ve oyun vb amaçla gelenleri naş naş deyip göndermek..
Ve Allah razı olsun hem de bin kere... Yeni idaremle aram çok iyi... Şimdi ayda ortalam 1200-1300 öğrenci atıl durumdaki labdan yararlanıyor. İdarem hemen hemen hergün gelir hal hatır sorar hocam birsey lazım mı diye...
Yani ben onlardan onlar benden razı... Tek problem aksam
5 e kadar beklemek ve elektrigin olmadıgı günlerde okulda bos bos dolanmak
Bu arada
Öğretmenlerden ve idareden bir muddet problemler geldi baktım hep aynı... yazıcı kablosu gibi
) Baktım sabit problemler artık her gittiğim problemin çözümünü onlara anlattım.
Mesela öğretmenler odasında internet gidiyordu bu da istisna hariç hep kablonun gevsemesinden kaynaklanıyordu. Ve tüm öğretmenlere genel konuştum. Bu bilgisayarda net giderse %99 kablodandır şöyle yapın böyle yapın çözülür diye anlttım... Artık sabit problemler gelmiyor. Kendileri hallediyorlar...Gelse farklı problemler geliyor. Onlara da gizem katayım diye
) siz gidin ben halleder gönderirim veya boş zamanımda bakarım diyorum.
Forumda zaman zaman baktım konulara özellikle formatörlükle ilgili durumlarda bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca formatörlüğün çok zor birsey oldugunu hissediyordum.
sonra dedim yaa ben mi tembelim
o arkadaslar mı cok abartıyor
bilemedim...
bunu samimi soruyorum sizlere arkadaslar... Eksiklerim varsa söyler misiniz? Gerçekten bilmek istiyorum. Çünkü bazı zamanlar geliyor ulennn ben hiçbir iş yapmıyormuyum diye sormaya baslıyorum kendi kendime