And_The_End' Alıntı:comaster' Alıntı:burda kimsenin formatörlük sevdalısı olduğunu düşünmüyorum.versinler 2000-2500 net maaş yapmayalım.para lazım mecburuz.evli olsam eşim de öğretmen olsa ek ders almasak bile rahat rahat yeter.bekarlar için zor arkadaş boşuna konuşmayın.ek ders almasanız bile 3500 lira para giriyor en aşağı evinize evli olanlar.500 kira verseniz bile iflah eder o para sizi.bekarken okadar harcama oluyo ki ister istemez gereksiz gerekli.hele ki batıda yaşıyorsanız.evli oldu mu düzen oluyor masraf az oluyor evde yiyip içiyorsun vs.arkadaşın da dediği gibi gönüllü olsun bu iş ama kadro verilsin isteyenlere.parasız hiçbişey olmuyor kredi çekmeden de ev araba sahibi olunmuyor malesef.burda da sanki matematik türkçe öğretmeni gibi bizim branşı önemliymiş gibi gösterip idealistlik yapmasın bazıları.dersi geri verseler de ortaokul çağındaki oyun çocuklarına bu dersi anlatmanın çok ta önemli olacağını sanmıyorum.oturtuyosunuz 2-3 öğrenciyi bilgisayarın başına parçala bakalım kendini.bütün imkanlar sağlansa bile bu ders bir türkçe matematik dersi gibi hiçbirzaman dikkate alınmayacaktır öğrenciler için çünkü onların öncelikleri farklı.not verseniz nolcak öle bi çağdayız ki ne saygı var ne sevgi doğru dürüst adam hiçbişeyden korkmuyor.bu saatten sonra dua edelim de formatörlük bari kalsın en azından.bu devletten hiçbişey çıkmaz bize olumlu.
hocam bizim oralarda "bekara karı boşaması kolay gelir" diye bir laf var, sen bi evlen tekrar konuşalım....
şu bir gerçek ki formatörlük için asıl gerekçe adresimiz belli olsun ve ek ders alalım, yoksa kim tamircilik yapmak ister ya gönüllü olarak, yıllarca oku ondan sonrada kalk elinde tornavidayla işlemcinin tozunu temizle, kandırmayalım ne kendimizi ne de birbirimizi.... verseler 30 saat ders hanginiz formatörlük yapmak isterki? ben idealistliği ilk yılımda bıraktım, gırtlağa kadar borç olsun, okula giderken cebinde paran olmasın, ayın 15 beşinde maaştan sadece 200 liran kalsın sonrada ben formatörlük istemiyorum falan geç bu ayakları ya, evde çocuk bişeyler istesin baba olarak boynun bükük kalsın, sonrada kalk sınıftaki çocuğa hayatı toz pembe göstermeye çalış yok böyle hayat arkadaşlar.... formatörlük istemiyorum evet ama ihtiyacım var mecburum, karşıyım ama ihtiyacı olanlarıda anladığım için formatörlük olmalı diyenleride aşağılamıyroum, yok geçin bu kafaları deyipte ukalaca konuşanlar babalarınız ne işi yapıyor, öğretmenlik maaşı dışında kaç para kazanıyırsunuz????
Formatörlüğü millet hakikaten zevk için yaptığımızı mı düşünüyor. Son 2 yıldır formatörüm. İl içi tayin de ortaokula atandım versinler 20 saat dersimi + bide egzersiz yaparım full ekders parasını alırım. Yok yine 10 saat ders verirlerse mecburen formatörlük. :verymad: