eras63' Alıntı:
meg84' Alıntı:
Sanırım İl kordinatörümün artık olan oldu diyerek buradan yazılanlara cevap vermeyecek, ozaman işin en başından beri süreci takip ettiğini söyleyen arkadaşlar aşağıdaki sorularımı tek tek cevaplasın;
1-) Görevlendirmeler istendiğinde okulların teknolojik alt yapısıyla ilgili bilgilerde istenmişti; görevlendirmeler yapılırken bunlar dikkate alındımı? Alındı ise 70 tane bilgisayarı,projeksiyonu,vb cihazları olan orta okullara neden BTR görevlendirilmedi?
2-) Görevlendirilenlerin içerisinde okulunda 19 saat dersi olanlar var. bu arkadaşlarımız sadece 11 saat için liseye gidecek. peki bu göz önünde bulundurulmuşmudur. zira okulunda 4-5 saat dersi olanlar şuan görevlendirilmemiştir ve maaş karşılığını dolduramamaktadırlar.
3-) Eğer Fatih projesinin bulunduğu okullar öncelikli diyerek (bence inatlaşma var işin içinde) 3-5 tane lise dolmadığı için orta okullara görev verilmediyse; orta okullarda bulunan BT laboratuar larını atıl duruma terk etmek; vebal almakmıdır değilmidir? Zira buradaki bilgisayarlardada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır ve bunlar yapılan bu uygulama ile terk edilmiştir.
4-) 25 ocaktan sonraki görevlendirme taleplerinde yine liseler şart koşulacaksa bu demektirki yine 70-80 kişi boşta kalacaktır. Zira tercihler yapılırken başvuruda bulunanların tamamının aynı 3 okulu tercih etme olasılığı matematiksel olarak vardır.
5-) Pazartesi gününden itibaren kendi okullarımızda formatör olmadığımız için işlere elimizi sürmediğimiz zaman mesai arkadaşlarımızla aramızda sorun yaşanacakmıdır yaşanmayacakmıdır?
6-) Pazartesi gününden itibaren okullarda bu kadar çok yükü kaldırmamıza rağmen kuru maaşa talim edecek olan TEK ÖĞRETMEN, bizlermiyiz değilmiyiz.
7-) Şuana kadarki gelirimize göre borçlanıp ona göre ödeme planı yapan arkadaşların çekecekleri sıkıntılar İL MEM in umrundamıdır. yoksa ben yaptım oldu nasılsa tuzum kuru düşüncesinemi sahiplerdir. ( BU vebal almakmıdır değilmidir?)
8.) İl de koordinatörlük yapan meslektaşlarımız İL MEM in bu inatlaşmasına karşı durabilmişlermidir yoksa destekmi vermişlerdir. Sonuçta biz meslektaşız ve birbirimizi desteklemek zorundayız. biz birbirimize sahip çıkmazsak kim bize sahip çıkar........
Eğer bu sorularıma cevap alabilirsem daha soracak bir kaç sorum daha var. Umarım arkadaşlarımız cevaplar ve bizimde kafamızdaki soru işaretleri kalkar.
yerinde soru ve endişeler olduğunu düşünüyorum...cevaplanması gereken..
Çok sık bakamıyorum o yüzden ancak cevap yazıyorum. Birincisi il koordinatör"ler" değil ilde tek kişi var o da benim. Çoğu ilde birden fazla hatta 3-4 kişi varken malesef bizde bu şekilde. İstekli olmadığı için ne ise.
Çoğu yazdığınız soru değil sadece yorum. birde beni milletin ekmeği ile oynamakla suçlamış sayın Muhammed Üzümcü hoca arkadaşımız. Şimdi önümüze gelen bir bakanlık yazısı var , diyorki fatih okullarını dolmadan diğer okullara
görevlendirme yapmayın. Bunu biz merkez ve ilçe olarak kendi içinde ayrı değerlendirdik. İl olarak bütün değerlendirse idim nizipde 10 okul var başvuru yapan 5 var ordaki bilişim öğretmeni sayısı bile doldurmaya yetmiyor okulları, bu durumda zaten lise dışındaki okullara hiç görevlendirme şansı kalmazdı o yüzden ilçe ilçe değerlendirme yaptım. Ha bu yazıyı yazan ben değilim, görevlendirmede yetkili değilim, benim sorumluluğum var ama yetkim yok.. Bunlara rağmen ekmekle oynayan yine ben. altında imzamın olma sebebi sadece listeyi oluşturmamdan dolayıdır. yok ekmekle oynama yok vebal ama vs.. bunların tüm ortaya çıkma sebebi BT rehber görevlendirme yazısı yani bakanlığın. bakanlık demişki dolmadan yapmayın. ilde yapmadı. bakanlık demişki puan üstünlüğü, yüksek lisans doktora vs ile üstünlüğü belirleyin atayın. atamalar ona göre yapıldı. Ha bir usülsüzlük varsa , buyrun teftiş bürosu valilik binasında. cezam ne ise çekeyim. Ben özellikle istedim kimin kaç saat dersi var , dersi az olana göre yapacaktım lakin yazıda açık olarak puan üstünlüğüne göre yazdığı için ben dersi az olan arkadaşı A okuluna versem puanı yüksek arkadaş bana demezmi kardeşim bakanlığın yazısı ortada sen niye bunu verdin.. BT profili aldım zira ilde envanter konusunda bir bilgi yok. birde eğer liseler dolarsa bt olmayan okullara görevlendirme yapamayacağımız için o bilgiyi istedim. yapılan uygulama bakanlığın ilgi yazısı ile tamamen uygunluk taşıyor. ortada illa suçlu arıyorsanız o zaman suçu direkt kaynağında bakanlık yazısında arayın bunu uygulamakla yükümlü insanlarda değil. Görevlendirme yazısını yazdım masaya bıraktım çıktım ben sadece. Daha doğrusu listeyi hazırlayıp çıktım. Bu şartlar altında el insaf diyorum yani ekmekle oynayan ben, hepinizin vebalini alan ben. Yazın yüzde 90 illerde görevlendirme olmamasına hatta bu rehberlik çıktığı için şu ana kadar ek ders dahi alamayan iller olduğu halde yazın görevlendirmeleri yapan ben (Ki işte yazın öğrenci yok, öğretmen yok, okulda bu arkadaşlar ne yapacak boş boş para alacaklar, devletin parasının vebali boynunuza diyen idarecilere rağmen) yani nasıl bi uygulama olursa olsun yetkin olmasada her türlü vebal bende. Hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar.
Yarın ben Ekrem bey ile durumu konuşup bir çözüm yolu bulmaya çalışacaktım lakin madem sizler toplanıp gelecekmişsiniz. Buyrun gelin görüşün yetkili olan kişiler bir çözüm bulup bir yol yordam gösterirlerse bende uygularım.
Hepinzi saygı ile selamlıyorum.