http://rega.basbakanlik.gov.tr/Eskiler/ ... 0505-1.htm
III SAYILI CETVEL
Diğer Tazminatlar
Tazminat
Oranı (%)
A. Eğitim Öğretim Tazminatı:
I- a) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolarda
fiilen öğretmenlik yapanlardan;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 100
-3-4 derecelerden aylık alanlar......................................................................................... : 95
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 85
b) (a) bendinde sayılanlardan Uzman Öğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 20
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 15
c) (a) bendinde sayılanlardan Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara ayrıca;
-1-2 derecelerden aylık alanlar..........................................................................................: 40
-Diğer derecelerden aylık alanlar...................................................................................... : 30
II- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek
V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre aşağıdaki oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez.
a) Bilgisayar, bilgisayar bakımı ve onarımı-işletme, elektrik, elektronik, elektro mekanik taşıyıcılar (asansör), gemicilik, gemi elektroniği ve haberleşme, gemi makineleri, güverte-güverte avlama, makine, iş makineleri, döküm-izabe, metalişleri, model, motor, tesviye, telekomünikasyon, tekstil dokuma, tekstil boya-baskı desen, tekstil iplikçilik-iplik, tekstil kalite kontrol, tekstil örme, endüstriyel elektronik, mikroteknoloji, radyo televizyon;
-En az 4 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 15
-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler................................................................................ : 10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ek olarak %15 taminat almanız gerekir. 80 TL civarı bişey olur. Bordroda "Özel Hizmet Tazminatı"nın içindedir, ayrıca görünmez. Ben 5 yıllık teknik öğretmenim, tazminat alıyorum Özel Hizmet Tazminatı: 545.14 görünüyor bordroda.
Ancak koordinatör md. yardımcısı ek olarak 5 saat ekders almaz. Diğer md. yard. ne alıyorsa aynen onu alır.