Arkadaşlar bu konu daha önceki yıllar baya bir tartışıldı ve bu konudaki tartışma sayfası aşağıdadır
http://www.bilgisayarbilisim.net/me...-mezunlari-9-1-inden-mi-baslamali-t47357.html
Bu konu başlığında verilen Mesleki Eğitim Fakültesi ile Teknik Eğitim konulu yazıda;
"27/02/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında;2547 sayılı kanunun 2880sayılı kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurul başkanlığının görüşü de dikkate alınarak, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi ile Teknik Eğitim Fakültesi'nin eşdeğer olduğuna karar verilmiştir" diye belirtilmiştir.
Bunu Yükseköğretim kurulu Başkanlığı kabul etmiş durumda ancak bir türlü bu durum 657 sayılı devlet memurları kanununun 36. maddesinde değişiklik olarak yansıtılmamaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 36.Madde Ortak Hükümler A bendi 2.fıkrası :
"2 – Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları(1), Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları (2), öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,
şeklindedir.
Bu durumda İl/İlçe MEM'ler konuya ilişkin hüküm vermek adına Ekim-2011 de yayımlanan İntibak bülteninde bu konuda açıklama yer almaktadır ve bu intibak metnine göre il ve ilçe MEM ler karar vermektedir.
http://ikgm.meb.gov.tr/daireler/mevzuat/mevzuatlar/intibak_bulteni_ekim_2011.pdf
İntibak bülteninin 5.sayfasında yer alan ifade aynen şöyle:
Bilindiği gibi, 3795 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (d) fıkrasında; “Lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara “teknik öğretmen” unvanı verilir” denilmekte ve bu okulların hangi bölümlerinin teknik eğitim veren bölümler olduğu Yüksek Öğretim Kurulunun 27/04/1995 tarih ve 856-8906 sayılı yazıları ile belirlenmiş olup, Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun olanlara “Teknik Öğretmen” unvanı verilmesine karar verildiği ise 23/02/2007 tarih ve KARAR.2007.2.716 sayılı Genel Kurul Kararında belirtilmiş bulunmaktadır.
Bu itibarla, söz konusu yüksek öğretim kurumlarının (Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi ile önceki adıyla Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu dahil) teknik eğitim veren bölümleri mezunları ile Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarının “Teknik Öğretmen” unvanını kullanmaları ve bu unvanla anılmaları mümkün olmakla birlikte, madde metninde yer almayan yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların salt “teknik öğretmen” unvanına bağlı olarak öğrenim durumları itibariyle memuriyete giriş derece ve kademelerine bir derece
ilave edilmesine yasal yönden imkan
bulunmamaktadır.
İşte burada ESEF mezunlarına 1 derece verilemeyeceği şeklinde ifade edildiğinden; çoğu İl/İlçe MEM ler taleplerimizi reddetmektedir.
Derece verilenler/alanlar ise en fazla 1-2 yıl içinde İl/ilçe MEM ler yanlış uygulama yaptıklarını fark edince verdikleri dereceyi geri almaktalar.
Bu durumda mal müdürlükleri verilen dereceden dolayı oluşan maaş farkını(aylık yaklaşık 50TL x 12 = 600TL-1Yılık) gibi bir bedeli borç olarak size yansıtabilirler , tabii faizler hariç
Bazı İl/İlçe MEM ler ise dilekçe ile verilen bu Ek yazıyı görünce ve hele birde "EMSAL" gösterilirse hemen dereceyi uğraştırmadan veriyorlar, ancak bu şekilde karar veren İl/İlçe sayısı çok az sınırlı... Bu dereceyi alanlar aldıkları bu derece terfi yazılarını burada yayınlar iseler o zaman derece alan arkadaş sayısı artacaktır.
Bende bir ESEF Bilgisayar Eğitimi mezunuyum.
657 sayılı devlet memurları kanununun 36. madde Ortak Hükümler A bölümü 2.fıkrası üzerinde değişiklik yapılmadığı sürece bu sorun çözülmeyecektir maalesef
Umarım MEB bu konuya el atar ve hakkımız olan bu derece terfisini bize sağlar.