asusv' Alıntı:
osbitos' Alıntı:
only61' Alıntı:
Yargıçlar türemeye başlamış. Birincisi kim nasıl inanıyorsa inansın bunu yargılayamassın bunun mantıklı bir tarafı yok. Ben de zaten Tanrı'nın var olup olmadığı ile ilgili bir argüman sunmadım. Maddeci de değilim öyle olsam Tanrı'yı tümden reddederdim. Anlaşılan tam olarak kavrayamadınız konuyu.Başka dinleri araştırıp kendi inandığın dini doğru bulmak yanıltıcı bir ilüzyon. Senin dinin zaten doğuştan seçilmiş , ön yargılar oluşmuş bunu değiştirmen çok zor. Atıyorum başka bir dini araştırıp aaa bak bu din mantıklıymış deme şansın yok. Senin doğru olarak gördüğünü başkası yanlış görür. Kime göre neye göre. Dünyanın bir ucunda islam coğrafyasında olup bitenlere bakıp müslüman olan sayısı kaç. Her yerde kaos hakim. Bir insan bir Tanrı'ya ya da bir güce inanabilir ki gayet doğal ama din seçimi konusunda empati duygumuz gelişmediği için hep bizimkinin doğru olduğunu düşünürüz. Oysa Londra'da Richard olarak doğsaydın tartışmamızın konusu sen nasıl Hristyian olmassın bak cehennemde yanacaksın akıllı ol tarzında olurdu. Ki ben bir yaratıcının bu denli insanların çoğunu sonsuz azab içinde bırakması mantıklı gelmiyor. Sonuçta Allah bütün olacakları biliyorken ve insanların çoğunun kendi gönderdiği dine inanmayacağını bildiği halde yaratmamayı seçebilirdi. Bu da sonsuz merhamet kavramını sorguda bırakıyor. Ya da mükemmel Tanrı'nın sınav yapma ihtiyacı da sorgulanabilir. Zaten dünyada kaos hakim. Bunlara sebep olanlar insanlardır. Peki ama bu insanları kim yarattı! Demek ki kötülük dahil her şey bir kaynaktan çıkıyor bu da insanı düşündürüyor. Semavi dinlerde inanmak iyiliğin ötesine geçiyor. Yani iyilik yapmak ikinci planda eğer inanmazsan istediğin kadar iyi insan ol sonsuza kadar ateş içine girmek pek mantıklı gelmiyor. Üstelik bu seçim senin yaşadığın çevre şartlarına bağlıyken. Keşke empati duygunuz olsa ne demek istediğimi anlardınız. Burada mesele benim inancımın olup olmadığı ya da ne şekilde inandığım değil. Sonuçta Hristiyanlığa göre de Yahudiliğe göre de sonumuz belli . Hep bir cehennem korkusu.. Zaten bu korku olmazsa insanlar ne kadar inanır o da ayrı mesele.Evet belki ben bir güce inanıyorum ama o inandığı şey senin kalıplarına sığmıyor. İslam'da bile çeşitli düşünceler hakim mezhepler birbiriyle savaşıyor . Sunni bir düşünceyi tek kalıp bir dinmiş gibi yansıtmak ta sorunu çözmüyor. İşin özeti her insanın kafasında inanç biçimi çok farklı.
Ve ben sorguladıkça neden dinlerden uzaklaşıyorum da İslam'ı bulamıyorum bunun merakındayım. Sümer tabletleri, Gılgamış destanı vb. kaynakları incelemelerini tavsiye ederim bu Said Nursi peşindeki arkadaşların. Ha bir de Alman Malı Cihat Fetvasını kaleme alan Teşkilat-ı Mahsusa elemanlarından biri kimmiş dersiniz? Said Nursi, nam-ı diğer Said Kürdi! Bu fetva ile müslümanlar, nazilerle birlikte, nazi üniforması giyerek savaşmışlardır. Bkz. Cengiz ÖZAKINCI-Türkiye'nin Siyasi İntiharı-Yeni Omanlı Tuzağı (Not belgelere dayanmaktadır.)
https://m.youtube.com/watch?v=uCdWSJ3KPtI
3. Dakikada islamda başörtüsünün olmadığını söyleyen sunucuyu onaylayan, Yaşar Nuri benzeri bir şahıs. Ayrıca halifelerin kızları da örtünmüyormuş. İslam düşmanı olduğu açık. Kaynak olarak verdiğiniz eseri yazan şahıs. Başörtüsü ile ilgili ayetler belli ve gayet açık.
Madem Belgelere dayanıyor, belgeleri yayınlayın. Doğruluğunu ispat edin.
Ayrıca Sümer tabletleri ve gilgamistan öğrendiklerinizi yazarsaniz, biz de öğreniriz.
Dinden uzaklaşabilirsiniz ama ölüm hakikatını değiştiremezsiniz.
"Her nefis (her canlı), ölümü tadacaktır". (Ayet)
Esprili ama bence gerçek bir söz;
"Ateistin inkârı, uçak düşmeye başlayıncaya kadardır."
Siz inanıp inanmamak hususunda elbette özgürsünüz.
1. Tanrı, kendi yarattığı insanların birbirine düşeceğini, hatta din adı altında birbirlerine düşeceklerini biliyorken, neden inanmayı, kendisine ulaşmayı insan iradesine bırakmıştır?
2. Minimum sistem gereksinimlerini karşılamayan insanlar bu yazılımı nasıl çalıştırsın? (Eşit ve yeterli eğitimi alamayan insanların düşünce yapısı)
3. Evrensel diye tabir ettiğimiz kutsal kitapta peygamberin eşlerinin savunulması vb. konuların işleniyor olması düşündürücü değil midir?
4. Dinlerin birbirlerinden destek almış/alıyor olmaları onların kesin doğru olduğunun kanıtı olabilir mi?
5. Görülebilen evrende bile görülemeyecek kadar küçük bir galaksinin görülemeyecek kadar küçük bir sisteminin görülemeyecek kadar küçük bir dünyasında görülemeyecek kadar küçük bir canlı olarak yaşıyorken, neden evrenin bir insan için yaratıldığı inancına inanmalıyız?
SORULARA TATMİNKAR YANITLARI OLANLAR LÜTFEN BENİ AYDINLATABİLİR Mİ?
İnsanlar tarafından ortaya çıkarılmış o tabletlerde, bütün büyük dinlerde anlatılan hikayeler yer alıyor. Tabii farklı isimlerle. Belgeler yazarın kitabında mevcut. Bir de yukarıdaki soruları yazmıştım. Cevap arıyorum. AHZÂB-37'de ne geçiyor mesela?