Hadi mesleğimizin güzel taraflarını yazalım

Kodla Büyü

SogukSabah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Uzun yıllardır böte mezunu biri olarak çok serzenişler, pişmanlıklar, şikayetler okudum. Çoğuna katıldım. Bazen güldüm, bazen üzüldüm.
Hadi gelin şimdide Mesleğimizin güzel taraflarını yazalım ama ne olur düşünelim ve sadece güzel taraflarını bizi gülümsetecek taraflarını yazalım buraya
Konuyu açan olarak ben başlayayım
Hangi derse öğrenciler koşa koşa gelir? Tabiki bizim dersimize, Bir öğretmen olarak dersime katılmak için koridorda delicesine koşan öğrencileri gördüğümde iyiki Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim diyorum. Bu durum her öğretmene nasip olmaz!

SogukSabah' Alıntı:
Hangi derse öğrenciler koşa koşa gelir? Tabiki bizim dersimize, Bir öğretmen olarak dersime katılmak için koridorda delicesine koşan öğrencileri gördüğümde iyiki Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim diyorum. Bu durum her öğretmene nasip olmaz!
cümlenin başında sandım olumsuz taraflarınadan birini yazıyorsunuz.
ben de aynı şeyi yaşıyorum; koşarak geliyorlar, kapıyı zorluyorlar, gümletiyorlar, içerde yerleri belli olsada yer kapma telaşıyla dünyanın tozunu kaldırıyorlar bizde ciğerlerimize çekiyoruz şimdi bu bu mesleğin iyi tarafıdır diyebilir miyiz?

uygun koşullar biraraya geldiğinde 3 gün çalışabiliyor oluşu çok güzel 4 günüm tatil. Allah bozmasın :roll:

Bir banka kredisi kullan,sabah ezaniyla yollara dus aksam 18de eve gel yol parasida aylik 400tl verdigimde iyi ki bu meslegi secmisim diyorum

Kardesim siradan 657.
15 gun once sinav kazandi jet hiziyla kadrosu geldi 1 sinava 300tl zam aldi.
ben 10tl ek odeme alamadim iyi ki egitimci olmusum

Tek tarafi yasayamadigim cocuklugumu piril piril ogrencilerimle ogretirken eglenerek yasiyorum.GERISINI BOSVER HIKAYE OSMANIYE

- ne öğretmenisiniz?
- bilgisayar
- ooooo :)

genelde aldığım tepkiler böyle nedense bir karizmamız var :)

sabah kaçta kalkarsam o saatte giderim cay kahve içmeden kantinde başlamam hiç bir işe, okulda son saatlerde olur dersim dersim biter cıkarım okuldan. birde arkadaşın dediği gibi bilgisayarım bozulunca kimseyi aramıyor insan :))

Bu başlığa bişeyler yazabilmek için polyannacı değil polyannanın kendisi olmak lazım.

ödev olarak verdiğim soruların başına "çalışma soruları" diye başlık atınca,
5. sınıf öğrencilerinden birinin "biz de çalışma cevapları" diye mi başlık atalım diye sorması.

günaydın bilişim öğretmenim diye karşılanmak ve selamlanmak.
-okulda aynı isimde başka bi öğretmen daha olunca böyle oluyoR.-

Güzel tarafı mı :?:
cevap:...............................................................
yazabiliyorsanız boşlukları siz doldurun :!:

valla bu sene hicbir guzel yanını goremiyorum yaa. hatta 8lerle derslerim işkence. not yok diye sallamıyorlar da. istek de yok. benim de bu durumda ders anlatasım gelmiyor. bıktırdılar resmen. 22 saat de dersim var:( işkence gibi.

benim gibi köy okulunda çalışırsanız, okulun en rahat en imrenilen öğretmeni olursunuz. Tabi idareciniz de adam olursa sizi norm fazlası yapmamak için kafadan ders girer. Siz de hiç gocunmadan okulun elektrik-elektronik ne işi varsa yaparsınız. benim güzel taraflarım bunlar. Amaaa başka bi yere gidersem halim harap, o başka :cry:

teion' Alıntı:
benim gibi köy okulunda çalışırsanız, okulun en rahat en imrenilen öğretmeni olursunuz. Tabi idareciniz de adam olursa sizi norm fazlası yapmamak için kafadan ders girer. Siz de hiç gocunmadan okulun elektrik-elektronik ne işi varsa yaparsınız. benim güzel taraflarım bunlar. Amaaa başka bi yere gidersem halim harap, o başka :cry:

evet aynen öyle. köy okulu, ya da belde okulunda çalışmak daha rahat. daha değerli hissediyorsun kendini, öğrenciler bişeyler öğrenmek istiyor. 2 senedir il merkezindeyim, sıkıntı oluyor norm fazlası, öğrenciler vb. gerçi geldiğim okuldaki bt sınıfıda (1999 yılında kurulanlardan) ben geldikten sonra kapatılmış. 5-6 sene daha burası gider galiba. çoğu bt sınıfları için geçerli bu. ondan sonra........11 :)

Bugün öğrencinin biri hocam ben öğretmen olmayacağım neden dedim valla ücretleri düşük dedi :) :Bu mesleğin güzel yanı nqe olabilir ki :) Tabikii maddiyatla ölçülmez ama buda bir gerçek :)

İnsanların yapamadıklarını yapmak. Paramı hak ettiğimi düşünmek. Bugün ne yaptım okulda sorusuna PEK ÇOK ŞEY diye kendi vicdanımda cevap verebilmek.

arkadaşlar bilgisayar öğretmenliği güzel ama devlet okullarında çalışmak kötü....
özel bilgisayar kursları,halk eğitim merkezleri,özel okullar veya üniversitede çalışmak bizi tatmin eder diye düşünüyorum..

Çok fazla çevreye sahip olmak.3 yılda 4 okul bir halk eğitim vs.İlçede hatta ilde tanımadığım kimse kalmadı:)Montonluktan uzak bir yaşam.

BBNET
Geri