Hadi mesleğimizin güzel taraflarını yazalım

Kodla Büyü
Gerçekten hiçbir derse öğrenci koşarak gelmiyor bt hariç.benim 18 saat dersim var 5-6-7-8 ve mükemmel geçiyor. Dersi güzel yapmak bizim elimizde.İmkanlarım çok yeterli değil.14 çalışan promegam var.sınıflar 38-40 kişi en azı 26kişi.oyun çok oynatmam oynatırsam da eğitici(Fen okulu.netin kim beşyüz bin ister tarzı oyunu favorimiz).Ama derslerim hep dolu dolu geçiyor.8lerde pcler yetersiz kalıyor öğrencilere ana konular dışında (word excel, powerpoint, movie maker, e-posta, google da nasıl arama yapılır vb.) detaya girmiyorum. 1 hafta konu işliyorum 1 hafta motivasyon kendini geliştirme videoları izletiyorum.sbs, ergenlik dikkat eksikliği gibi konularda da video gösterimi yapıyorum. Ders=bilgi değil benim için ben bt öğretmeniysem öğretmensem öğrencilerime kalıcı davranış kazandırmalıyım felsefesinden hareket ediyorum. not korkusu olmadan sınıfın %90ı verdiğim ödevi yapıyorsa bundan güzel ne olabilir.

öğrencilerin derse olan sevgisi olabilir bir tek heralde. Hatta öyle bir sevgi ki; tenefüsten itibaren kapıda sıra olmalar, zil çalar çalmaz 20 kişi birden odaya dalmalar, öğretmenim girmiiicikmiyiiiz diye saniye başı sormalar, kapıyı açıp amaçsızca hayran hayran odayı seyretmeler... :)

ugurlu.luyum' Alıntı:
öğrencilerin derse olan sevgisi olabilir bir tek heralde. Hatta öyle bir sevgi ki; tenefüsten itibaren kapıda sıra olmalar, zil çalar çalmaz 20 kişi birden odaya dalmalar, öğretmenim girmiiicikmiyiiiz diye saniye başı sormalar, kapıyı açıp amaçsızca hayran hayran odayı seyretmeler... :)

:+1:

öğretmen olmak , o minik çocukların size olan sevgisi..........sizden bir şeyler öğrenmek için istekleri .......

meslek lisesinde kültür öğretmenlerinin ekders ücretlerimize deli olmaları :mrgreen:
anlatılmaz yaşanır :D

perşembe günü okula palyaço gelir.
hemen ertesi güne gün verilir gösteri için.
cuma günü sabahı 7. sınıf öğrencilerinden biri yanıma gelir bilet almaya.
3 TL'dir bilet.
*öğrenci, "1 TL'yi şimdi vereyim,
geri kalanını salı versem olur mu?" diye sorar.
*peki derim, hepsini salı getir.
ve salı günü ücretin tamamı gelir.

--çocuğun harçlığı günlük 1 TL'dir.
gösteriyi izler ve pazartesi ve salı günkü harçlıklarını biriktirip, cuma günkünü de harcamayıp,
salı günü -taahhüdüne uyarak- 3 TL'yi getirip verir.

dün okulumuza colgate-palmolive'in temizlik ve kişisel bakım ürünleri geldi.
hepsi de piyasada satılan ürünlerin birebir aynısı idi. -tanıtım amaçlı numuneler değildi.-

protex sıvı sabun, palmolive sabun,
colgate diş macunu ve fırçası, ana sınıfı öğrencileri için çocuklar için özel üretilenler,
hepsini bi paket yaptık.
ana sınıfı ve tüm 1.2.3.4 ve 5. sınıf öğrencilerine dağıttık.

4. sınıf öğrencilerinden biri paketi alırken,
*-parayla mı?
diye sordu.

hizmetlinin -şakayla tabi- "evet parayla" demesiyle çocuğun paketi sıraya bırakması bir oldu.

teksen' Alıntı:
dün okulumuza colgate-palmolive'in temizlik ve kişisel bakım ürünleri geldi.
hepsi de piyasada satılan ürünlerin birebir aynısı idi. -tanıtım amaçlı numuneler değildi.-

protex sıvı sabun, palmolive sabun,
colgate diş macunu ve fırçası, ana sınıfı öğrencileri için çocuklar için özel üretilenler,
hepsini bi paket yaptık.
ana sınıfı ve tüm 1.2.3.4 ve 5. sınıf öğrencilerine dağıttık.

4. sınıf öğrencilerinden biri paketi alırken,
*-parayla mı?
diye sordu.

hizmetlinin -şakayla tabi- "evet parayla" demesiyle çocuğun paketi sıraya bırakması bir oldu.
ne yaptık da daha 9-10 yaşında olan çocuklarımızı bu hale getirdik acaba!!!..

gakdere' Alıntı:
Gerçekten hiçbir derse öğrenci koşarak gelmiyor bt hariç.benim 18 saat dersim var 5-6-7-8 ve mükemmel geçiyor. Dersi güzel yapmak bizim elimizde.İmkanlarım çok yeterli değil.14 çalışan promegam var.sınıflar 38-40 kişi en azı 26kişi.oyun çok oynatmam oynatırsam da eğitici(Fen okulu.netin kim beşyüz bin ister tarzı oyunu favorimiz).Ama derslerim hep dolu dolu geçiyor.8lerde pcler yetersiz kalıyor öğrencilere ana konular dışında (word excel, powerpoint, movie maker, e-posta, google da nasıl arama yapılır vb.) detaya girmiyorum. 1 hafta konu işliyorum 1 hafta motivasyon kendini geliştirme videoları izletiyorum.sbs, ergenlik dikkat eksikliği gibi konularda da video gösterimi yapıyorum. Ders=bilgi değil benim için ben bt öğretmeniysem öğretmensem öğrencilerime kalıcı davranış kazandırmalıyım felsefesinden hareket ediyorum. not korkusu olmadan sınıfın %90ı verdiğim ödevi yapıyorsa bundan güzel ne olabilir.

kesinikle katılıyorum. tüm etmenler olumsuz olsa bile ben mesleğimi çok seviyorum.

Mesleğimizin en iyi yanı bu forumda gösterilen birlik,beraberlik ve birgün hak ettiğimiz önem ve haklarımızı geri alacağımız umududur

teion' Alıntı:
benim gibi köy okulunda çalışırsanız, okulun en rahat en imrenilen öğretmeni olursunuz. Tabi idareciniz de adam olursa sizi norm fazlası yapmamak için kafadan ders girer. Siz de hiç gocunmadan okulun elektrik-elektronik ne işi varsa yaparsınız. benim güzel taraflarım bunlar. Amaaa başka bi yere gidersem halim harap, o başka :cry:
aynen, ek olarak da öğrencilerin her şeyi ilk defa görmesi ve en ufak bir şeyi yaptıkların da çok sevinmeleri hiiiiiiiiiiiiiii demeleri :oops:

Öğretmenlik kadar güzel ve onurlu başka bir meslek yok bence.O çocukların tek bir gülüşü bir ömre bedel.Hele de köy öğretmeniyseniz size hayranlardır. bilgisayar öğretmenliğinin de ilerleyen zamanlarda hak ettiği değere ulaşacağına eminim ben bu kadar teknolojiyi okullara getirip onları bilgisayar öğretmeni olmadan idare etmek mümkün değil.

teion' Alıntı:
benim gibi köy okulunda çalışırsanız, okulun en rahat en imrenilen öğretmeni olursunuz. Tabi idareciniz de adam olursa sizi norm fazlası yapmamak için kafadan ders girer. Siz de hiç gocunmadan okulun elektrik-elektronik ne işi varsa yaparsınız. benim güzel taraflarım bunlar. Amaaa başka bi yere gidersem halim harap, o başka :cry:

aynen katılıyorum bende bu sene ilçe merkezine geldim kasabadayken kral gibiydim idarede iyi olunca süperdi bt öğretmeni olarak her zaman 30 derse girdim diğer branşcılardan fazla giriyordum derse öğretmen olduğumu hissettiriyorlardı çocuklar

Uygulamalı bir ders oluşu güzel, 12. sınıf öğrencileri bile büyükler ama yaptıklarını gösterirken, başarmanın verdiği memnuniyeti görüyorum.

gülhan35' Alıntı:
teion' Alıntı:
aynen, ek olarak da öğrencilerin her şeyi ilk defa görmesi ve en ufak bir şeyi yaptıkların da çok sevinmeleri hiiiiiiiiiiiiiii demeleri :oops:

Kesinlikle bunu unutmuşum :) Bizim için çok basit birşeyi yapınca şaşırmaları süper zevkli :alkis:

kasabada çalışırken okula servisle gider gelirdik öğrenciler kapıda belerlerdi öğretmenleri matematik, fen, türkçe öğretmenleri gelmediğinde ders boş geçecek diye havaya sıçramaları oley türkçeci yok, matematikçi yok diye ben gelmediğim gün dersleri boş geçen öğrenciler servisten indikten sonra hocam bize borcunuz var dün gelmediniz öğle arası bilgisayar dersi yapalım demeleri, ben gelmediğim de öğrencilerin üzülmeleri

Geçen gün velinin bir tanesi geldi. Oğlum sizi ve dersinizi çok seviyor. Onu bilgisayar mühendisliğine yönlendirir misiniz dedi. Çok mutlu oldum :)

Emreyt' Alıntı:
kasabada çalışırken okula servisle gider gelirdik öğrenciler kapıda belerlerdi öğretmenleri matematik, fen, türkçe öğretmenleri gelmediğinde ders boş geçecek diye havaya sıçramaları oley türkçeci yok, matematikçi yok diye ben gelmediğim gün dersleri boş geçen öğrenciler servisten indikten sonra hocam bize borcunuz var dün gelmediniz öğle arası bilgisayar dersi yapalım demeleri, ben gelmediğim de öğrencilerin üzülmeleri

:+1: :+1: BU DA VAR :) MUTLU OLMAK İÇİN TAM BİR MİLYON NEDEN GİBİ ÇOĞALIYOR

ohh hocam senin iş kebap vallaha diyenlere açıklama yapmak yerine

"AZ DAHA OKUYUP BİLGİSAYARCI OLSAYDINIZ." demek çok hoşuma gidiyor.

sınıfta ders geçirmek çok zor oluyor laboratuarsız öğretmen olmak kesinlikle istemezdim ve eml bilgisayarcıların dayanışması çok güzel oluyor meslektaşlarımızda diğer zümrelerden daha farklı bir dayanışma var ben ilki bilgisayarcıyım diyorum aslında:)))

sınav yapmak,not vermek yok :roll:
davranış notu veriyoruz onu bile verirken düşünüyorum haksızlık yapmak istemiyorum,bir de sınav yapıp not verseydim :? :?

çok şükür bi meslek sahibiyiz ( bence mesleğimizin en güzel taradı bu ) :puhaha:

Nöbetçi olan öğrencilerin ya da deneme sınavı yapılacak olan öğrencilerin tüh ya bilgisayar dersimiz gitti demeleri bile insanı sevindiriyo, belki beni değil ama dersimizi çok seviyolar :)

şuan bt öğretmenliğini değiştirmek için ders çalışıyorum. Açık öğretrim felsefe okumaya başladım. bazı arkadaşların yazdığı gibi güzellikler var ama güzelliktan çok kötü sonuçları var uzun süre karanlık kapalı bir odada onca bilgisayarın sesiyle ders işlemek yorulan, kızaran gözler
norm fazlası olmak notu olmayan tek ders olması meb in umrunda bile olmamamak ..................

BBNET
Geri