40 saat olsa kimse gıkını çıkarmaz. Okul sonrası çocukların çoğu çocuk kulüplerine gidiyor.
Hocam bu bir pilot uygulama. pilot uygulamada norm fazlası olamazsınız. Norm girilirken eski usule göre girilir. pilot uygulama uygulamaya konursa anca o zaman olur.Bizim okul başladıktan 1 ay sonra dediler okulumuz pilot okul olmuş.5.sınıflarda bilişim yok.Teknoloji Tasarım cizelgede gözüküyor du.Onun için okulda Teknoloji Tasarım dersi 5.lerde şuan işleniyor.Yukaridaki cizelgeye göre hareket ediliyor.Ben şimdi norm fazlası oldum.
birkaç sene önce pilot okul oldu okulum .5.sınıftan derslerimiz kaldırıldı,resim,müzik,bilişim öğretmenleri norm fazlası olduk ve o okuldan ayrıldık hocam.Hocam bu bir pilot uygulama. pilot uygulamada norm fazlası olamazsınız. Norm girilirken eski usule göre girilir. pilot uygulama uygulamaya konursa anca o zaman olur.
Sizinkini Pilot uygulama değildir hocam. Ağırlıklı yabancı dili okul seçtiği için siz norm fazlası oldunuz. Proje okulu olduğunuz için değilbirkaç sene önce pilot okul oldu okulum .5.sınıftan derslerimiz kaldırıldı,resim,müzik,bilişim öğretmenleri norm fazlası olduk ve o okuldan ayrıldık hocam.
Evet hocam.5 ler günlük 8 saat ders görüyorlar.Diger sınıflar günlük 7 saatpeki diğer çocuklar 35 saat ders görürken 5ler 40 mı ders görüyor şuanda hocam
Bana uyar abiFatih projesi kapsamındaki okullara bir norm verip ders saati farketmeksizin(tabi fazla ise değişir) norm açılsa hepimiz fit miyiz ? Sonuçta bu kervan BT Rehber öğretmenleri olmadan yürümez.
?Fatih projesi kapsamındaki okullara bir norm verip ders saati farketmeksizin(tabi fazla ise değişir) norm açılsa hepimiz fit miyiz ? Sonuçta bu kervan BT Rehber öğretmenleri olmadan yürümez.
İşin ilginç bir tarafı da yaklaşık 15 bölüme formasyon vererek hala bizim branşa atama yapıyorlarBöyle giderse bizleri milli eğitim dışında herhangi bir kurumda düz memur veya teknisyen bile yapabilirler. ben meslek çıkışlıyım, zaten katsayı yüzünden seçebileceğim tek bölüm, branş buydu ama çok iyi okullardan iyi derece ile mezun olan, üniversite sınavında yüksek puanlar alan zümrelerim için üzülüyorum. Memleketin geldiği hal içler acısı. Ülke nüfusunun yarısına göre çok iyi durumdayız. Ama nedense ben bunu idrak edemiyorum. Galiba bende bir sorun var.
Seneye kesin olarak tum ortaokullarda bu uygulamaya gecilecek mi arkadaslar
Hocam ders isteyenlerin tek derdi ders olsaydı keşke. Ben açıkçası bir eğitim fakültesi mezunu olarak getir götür ismail modunda çalışmak istemiyorum. İdarenin şamar oğlanı olmak istemiyorum. Şu tabloyuz sen yapıver şu grafiği sen yapıver zaten birşey yapmıyorsun minvalinde durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Şimdiki okulumda formatör olduğumda müdür alıllı tahtaları neden silmiyorsun hocam senden önceki arkadaş siliyordu dedi çok küçük bir örnek. Seven yapsın teknisyenliği ara elemanlığı ama istemeyenede biraz saygıBen şunu anlamiyorum ders kalkmasın diyenler ders isleyebiliyor mu . Ben isleyemiyorum basım agiriyor her gün gürültüden düzensizlikten. Kalksın bu ders çok gereksiz .
?Geçmişteki haftalık ders çizelgelerine baktım. Bizim dersin başına daha ne gelebilir diye düşündüm.
Hemen hemen her şeyi yaşamışız, daha kötüsü olmaz.
Dersimizin adı Bilişimde tasarım olsa böyle olmazdı
anadolu liselerinde bile yeterli sayıda almanca öğretmeni yok, yerine ing. öğretmeni giriyor, ing. anlatıyor. neyseki pilot uygulama, denerler, olmadı deyip dönerler.Değişiklik olacak dedikleri müfredat yine BT dersini vurdu...