giryan' Alıntı:
Hocam böte mezunu dahi olsan hem'lerde ek tazminat alıyorsun. normal maaşının üstüne 113 tl ekle.
günde 3 saatten haftada 15 saat kursa girersen ek ders alamazsın.
15 saatin üstüne de okullarda olduğu gibi ek dersini alırsın.
tef mezunu isen 20 saatin üstüne ek dersini alırsın.
ben sabahları 3 gün günde 6 saatten haftada 18 saat derse giriyorum.
akşamları 4 gün, günde 4 saatten 16 saat derse giriyorum.
haftada toplam 34 saat derse giriyorum fakat 20 saat ek ders yazılıyor. 2 saati köy sandığına.
hiç kursun olmadığı zaman da her gün öğlene kadar veya müdürünle anlaştığın şekilde hem'de durursun.
aynen hocamın dediği gibi 113 tl gibi fark alıyorum bu farkı aldığım için önce 20+20 yaptılar sonra bana yorucu gelince yanlış olduğunu söyleyip itiraz edince 15+15 döndüm.
şu anda iki ayrı kursum 4 gün sabahtan 4+4+4+3= 15 saat maaş karşılığı, 4 gün öğleden sonra 15 saat ek ders karşılığı olmak üzere 30 saat dersim var. 2 kursta 2 temmuzda bitiyor. kurslar değişkenlik gösteriyor, farklı zamanlarda açılabildiği için ikisini aynı anda açıp aynı anda bitirebilirsen 2-3 ay ek ders full alırsın. 1-2 hafta kurs aralarında bekleyebilirsin bu halk eğitimin yoğunluğuna bağlı...
yazın, hafta sonu ve akşamları kurs durumunu bizim kurum şöyle yapıyor sene başında hafta sonu ve akşamları kurs istemediğme dair dilekçe veriyorum ki bizim kurumda zaten hafta sonuna ve akşama pek rağbet olmuyor. ama merkezdeki yoğun yerlerde olabilir. o zamanda idarenin tanıdığı usta öğreticiler varsa sen istemezsen (burda senin maaş karşılığını hafta içinde doldurma şartını koşabilirler) onlara açarlar...
ki burası Türkiye ve bildiğiniz üzere Meb te çalıştığımız için idarecilerin farklı yorumlamalarına çok farklı uygulamalarla karşılaşabilirsin. halk eğitim yazmayı düşünüyorsan kurumu arayıp veya giderek görüşmeni tavsiye ederim. kurs durumlarını, yoğunlğu sorarsın...