muhalif33' Alıntı:
bende böteliyim. görünmüyor. arkadaşlar halk eğitimde ders saatleri vs. nasıl? ek ders alabiliyoz mu? zorunlu kaç saat girmeliyiz???? biraz bilgi verirmisiniz......
arkadaşlar 5 yıldır halk eğitimde çalışıyorum. öğretmenliğe ilk olarak halk eğitime atanarak başladım.
halk eğitimde 1 kurs zorunlu alırsınız bu da haftada 20 ders saati yapar. eğer öğrenci varsa 2. kurs açılırsa 40 ders saati yapar.
milli eğitim bu ders saatlerinden 38 ders saatinin parasını öder.( 15 i maaş karşılıgı - 23 ü ek ders ücreti) haftada 2 saaaten ayda 8 saat karşılıksız olarak girersiniz. eğer halk eğitim idarecileriniz sizleri düşünürse dönersermayeden o para 50-60 lira civarı yine size ödenir.
ayrıca kurslarınızdan birisi akşam olursa akşam mesaisinin ek ders ücreti biraz daha fazladır.
tatilsiz ve tam ek dersli aylarda 750- 800 TL yi bulr ek ders ücreti.
açık lise ve açıkilköğretim halk eğitime bağlı olduğu için senede 8-9 sınav göreviniz garamti olur.
halk eğitim merkezini düşünen arkadaşlarımıza bu işin sadece görünen güzel yanı olduğuunu da belirteyim. her işin bir zorluğu olduğu gibi bu işinde zorlayıcı yanları var.