Öncelikle bu kadar bilgi sahibi olmadan konuşan Bilişim Tek. Öğr. gördüğüm için hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek isterim. Daha sonra Halk Eğitimde çalışan bir TEF çıkışlı Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak Aylık ve Ücrert Karşılığı Ders Görevi olayına gelmek istiyorum.
Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri İlkokul ve Lise dışında tüm Mesleki ve Teknik Öğretim kurumlarında 20 saat maaş karşılığı görev yapar. Teknik Liselerde 49 saate kadar ders verebilir. Fakat 2010 yılında ek derslerle alakalı bir yazı kurumlara gönderilmiş ve HEM atölye, labaratuvar ve meslek öğretmenlerinin 47 saate kadar ders alabileceği açıkça yazılmıştır.
Esas problem yöneticilerin çoğu İstanbul başta olmak üzere daha önce kadrolu Bilişim Teknolojileri öğretmenleriyle çalışmamışlar ve onların genel meslek dersi öğretmeni olduğunu sanmalarından dolayı 15 ders maaş karşılığı ve 18 saat ek ders görevi vermeye çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Aynı problemi yaşamış biri olarak Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün Mevzuat dairesinden bir yazı alarak atölye, labaratuvar öğretmeni olduğumu kanıtladım ve sanırım problemi çözmüş oldum.
Aynı problemi yaşayan tüm arkadaşlar için yazıyı aşağıya ekliyorum. Hakkınızın kimseye yedirmeyin, yanlış uygulama yapmalarına izin vermeyin.
NOT:İnternette sayıyı arattım bulamadım en sonunda bakanlıktan faxla temin ettiğim yazıdır.
"
81 İL VALİLİĞİNE
SAYI: B.08. 0.ÇYG.0.16.01.01/280 (200)
KONU: AYLIK ve Ücret Karşılığı Ders Görevi
Bilindiği üzere, halk eğitimi ve meslek eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerin, aylık karşılığı okutacakları ders görevi saatlerinin değerlendirilmesi bakımından; genel bilgi ve meslek dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı, yoksa atölye ve labaratuvar dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı değerlendirilmesi gerektiği konusunda tereddütler bulunmaktadır.
Bu sebeple konuya ilişkin olarak bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre halk eğitimi ve mesleki eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerden, mezuniyetleri ve örgün eğitim kurumlarındaki emsal öğretmenlerin konumları da dikkate alınarak ders görevlerini sınıf ortamında teorik bilginin yanı sıra atölye ve labaratuvarda uygulamalı olarak yürütenlerin atölye ve labaratuvar öğretmeni, sınıf ortamında veya daktilo ve bilgisayar odalarında teorik kapsamda yürütenlerin ise genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olarak değerlendirilmeleri gerekmektedir.
ESAT SAĞCAN
Bakan A.
Genel Müdür
"
Yukarıdan anladığım Teknik Eğitimden mezun ve Kurslarda teorik ve pratik ders veren her Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Halk Eğitimlerde Atölye ve Labaratuvar öğretmeni olarak sayılır.