Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
can dündar - lüsyen
Abdülhak Hamid Tarhan'ın Lüsyen ile aşkını anlatan, bunu yaparken de Osmanlı'nın son dönemlerini, işgal altındaki İstanbulu anlatan bir kitap.

SAM BOURNE - HZ.İBRAHİM'İN VASİYETİ

(DAN BROWN'UN TAHTINA EN BÜYÜK ADAY-MIRROR)

Oltadaki Balık Türkiye - M.Emin Değer

oltadaki-balik-turkiye-0-487292.jpg

İmam-ı Azam Ebu Hanife - Yaşar Nuri ÖZTÜRK

Çok güzel bir kitap tavsiye ederim...

Aşkın Gözyaşları (Tebrizli Şems)
Sinan Yağmur
ve
Tüfek,Mikrop.Çelik
Jared Diamond
:roll:

Data genel kültür serisi (tarih,coğrafya,anayasa) :cry: çok sıkıcııı hiç tavsiye etmiyorum :(

Cehennemin Dibine Git - Erdal Demirkıran :+1:
Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır - Ahmet Şerif İzgören :++:
Olasılıksız - Adam Fawer :alkis:

ŞAH VE SULTAN iskender pala..diğer iskender pala kitapları gibi çok güzel bir kitap gerçekten en az 6,7 kişi tavsiyemle okudu ve çok beğendi
dün şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır ahmet şerif izgören okudum oda çok akıcı eğlendirici bir kitap

Bihruze' Alıntı:
ŞAH VE SULTAN iskender pala..diğer iskender pala kitapları gibi çok güzel bir kitap gerçekten en az 6,7 kişi tavsiyemle okudu ve çok beğendi
dün şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır ahmet şerif izgören okudum oda çok akıcı eğlendirici bir kitap
bir eleştirmenin "yazılanlar kulağınıza küpe olsun" dediği yavuz selimi anlatan kitap bumudur acaba? aynı tarzda Erdal Afyoncular'ında bir kitabı var.(Erdal afyoncuların kitaplarını pek sevmedim!) karıştırmak istemiyorum

Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Grigoriy S. Petrov

Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçeye ilk kez çevrildi. Atatürk, kitabı okuduğunda bu destansı başarıya tek kelimeyle hayran olmuştu. Derhal kitabın ülkedeki okulların, özellikle askeri okulların müfredatına dahil edilmesini emretti. Türk askerleri ülkelerindeki “yaşamı yenilemek” için mutlaka bu kitabı okumalıydılar. O vakitler, kitap o kadar çok ilgi gördü ki, Kuran-ı Kerim’den sonra en çok okunan kitap haline geldi.

Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya’yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne sermektedir. SİT

kayıp gül- serkan özkan
mağaradakiler - cemil meriç : Entellektüel ,kendini entellektüel olarak görenleri ve entellektüelliğin tarihini anlatan bir kitap...Dünya tarihinde siyaset ve düşüncenin ilişkisini ortaya koyuyor

hero26' Alıntı:
Katre-i Matem İskender Pala
çok güzel bir kitap tavsiye ederim.

şuan en çok okunan kitaplar diye google arama yaptığınızda ilk 10 kitabın içinde 3 tane İskender Pala kitabı var bunlardan önce katre-i matem ve sonra şah ve sultan 'ı okudum ama , katre-i matem gerçekten etkileyici ve okunması gerekli şiddetle tavsiye ederim.

Kürk Mantolu Madonna yı yeni bitrdim. İnsanın kendini ağlamamak için zor tuttuğu kitaplardan biri heralde..

Geri