Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Can Ocağında Pişen Aş - Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU

Resulullah (SAV)'ın asırlar öncesinden kendisine Aslan Baba ile hurma gönderdiği, Anadolu'nun müslümanlaşmasında ve türkleşmesinde (biz olmasında) en büyük payın sahibi Yesili Hoca Ahmet'in hayatını anlatan çok güzel bir kitap. Okurken hemen bitmesin diye ağır ağır okuyorum.

Yesili Hoca Ahmet'in hayatını, öğretilerini, çektiği sıkıntıları ve en önemlisi SABRINI öğrenmek isteyen herkese tavsiye ederim...

sehzade' Alıntı:

Resulullah (SAV)'ın asırlar öncesinden kendisine Aslan Baba ile hurma gönderdiği, Anadolu'nun müslümanlaşmasında ve türkleşmesinde (biz olmasında) en büyük payın sahibi Yesili Hoca Ahmet'in hayatını anlatan çok güzel bir kitap. Okurken hemen bitmesin diye ağır ağır okuyorum.

Yesili Hoca Ahmet'in hayatını, öğretilerini, çektiği sıkıntıları ve en önemlisi SABRINI öğrenmek isteyen herkese tavsiye ederim...

:+1: :+1: aynı şekilde mustafa necati sepetçioğlunun dünki türkiye dizisi mutlaka okunması gereken kitaplardan diye düşünüyorum. anadolu nasıl anadolu olmus anlamamız için...

Sosyal ve Davranışsal ölçümlerde Güvenirlik ve Geçerlilik- Prof. Dr. Hüner Şencan

berra_u' Alıntı:
sehzade' Alıntı:

:+1: :+1: aynı şekilde mustafa necati sepetçioğlunun dünki türkiye dizisi mutlaka okunması gereken kitaplardan diye düşünüyorum. anadolu nasıl anadolu olmus anlamamız için...

Rahmetlinin Dünki Türkiye serisini okuyan birine burada rastlamak çok güzel. Berra Hocam, rahmetlinin bulduğum tüm kitaplarını okudum. Ancak "SABIRAĞACI" serisini bir türlü bulamadım. Siz de bu seri var mı? Varsa nereden aldınız öğrenebilir miyim?...

Ayrıca rahmetli vefatından önce "Can Ocağında Pişen Aş" kitabını 3 cilt haline getirmiş. Onları da bir türlü bulamadım. Aynı şekilde siz de var mı? Varsa nereden aldınız öğrenebilir miyim?...

Cilt 1 : Işıklar ve Sesler
Cilt 2 : Hurmalığın Ak Doğanı
Cilt 3 : Aydınlığın Mühürü

çamlıcanın üç gülü -- Hıfzı TOPUZ... tarihi bir roman.. milli mücadele yıllarını ve bu yıllarda yaşamış üç kız kardeşin hikayesini anlatıyor..

dereli_oglu' Alıntı:
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Grigoriy S. Petrov

Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçeye ilk kez çevrildi. Atatürk, kitabı okuduğunda bu destansı başarıya tek kelimeyle hayran olmuştu. Derhal kitabın ülkedeki okulların, özellikle askeri okulların müfredatına dahil edilmesini emretti. Türk askerleri ülkelerindeki “yaşamı yenilemek” için mutlaka bu kitabı okumalıydılar. O vakitler, kitap o kadar çok ilgi gördü ki, Kuran-ı Kerim’den sonra en çok okunan kitap haline geldi.

Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya’yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne sermektedir. SİT

hocam ben bu kitabı lisede okumuştum gercekten bir başarı hikayesi çok etkisi altında kalmıştım

zulfikar1985' Alıntı:
O ve Ben - N.F.K.

ben de birkaç ay önce okudum bu kitabı.üslub çok hoşuma gitti ,anlatım oldukça zengin.İfadeler manidar.Necip Fazıl,okuyucuya farklı bir pencere açıyor adeta.Dönüp dönüp okuduğum bölümler oldu.Her okuyuşumda anlam daha da derinleşti.herkesin kendi iç dünyasından bişiyler bulabileceğini düşünüyorum.hepimizin zaman zaman yaşadığı şeyler yazarın kaleminden bize yansımış en güzel yanı da bu buhranları yaşayan birinin çözümüyle birlikte yazmış olması. velhasıl güzel,çok güzel

Çelik Çekirdek - Şamil TAYYAR

Türk derin devletini anlatan bir kitap. Biraz (!) taraflı yazılmış olsa da okunmay değer. Özellikle İsmet İnönü ile ilgili yazdıkları çok ilginç...

Geri