Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
sehzade Öğretmenim tavsiyenizi dikkate alacağım.

En son Elif Şafak - İskender ve Sarah Jio - Yağmur Sonrası kitaplarını okudum. İkiside kurgusal olarak iyi tasarlanmış. Tavsiye ederim.

İslam Nedir? - Mustafa İSLAMOĞLU

İslam ile ilgili temel sorulara Kur'an-ı Kerim'den cevapların verildiği güzel bir kitap. İslam ile ilgili bilgisi olanlar için yavan kalabilir. Ancak İslam ile ilgili fazla birşey bilmeyenlere faydalı olacak bir kitap. Ben 3 tane fazladan aldım. Sevdiğim arkadaşlarıma hediye ettim...

Zaman Yürüyüşü - M.Necati SEPETÇİOĞLU
Sabırağacı dizisinin üçüncü kitabı. Divan-ı Hümayun'da Kıbrıs'a sefer kararı alındı. Kıbrıs'a doğru macera dolu dizgin devam edecek gibi...

Aşağıdaki pasajda, Divan-ı Hümayun'da Şeyhülislam Ebu Suud Efendi'nin Kıbrıs seferi ile ilgli görüşü yeralmaktadır.

3-Kitap; Zaman Yürüyüşü
İspanya'da Endülüs Emevileri süse verdiler kendilerini, bir toprağın vatanlaşmasını değil, bir toprağın oyuncak süslenmesinde süsünü düşündüler...sanırım. Toprağın vatanlaşması kalıcı olabilmek demektir, kıyamete kadar senin soyunun devletleşmesi yerine geçer. Kıbrıs, şu anda bizim vatanın yüreği olmuş durumdadır. Ben derim ki..yürek önemlidir. Günümüz, birkaç yüzyıldan beri Müslümanların koruyucusu, İslam Dini'nin bayraktarı Türklerdir ve bize soracak olursanız kıyamet gününe sürüp gidecektir bayraktarlık, o halde, Kıbrıs'ı tutsaklığından kurtaracak, işkencesine son verebilmek güç de Türklerin gücüdür, ki başbuğları yüce padişahın başta gelen ve artık geciktirmeyeceği bir kutsal görevidir bu.

Sınırsız Güç - Kişisel Başarıda Zirveye Ulaşmanın Yolu --> Anthony Robbins

Jean-Christophe Grange...
sisle gelen yolcu ve kaiken okuduklarım. diğerlerinin de çok güzel olduğunu duydum. tavsiye ederim... :+1:

Saltanata Giden Yolda Muaviye Bin Ebi Süfyan - İrfan AYCAN

Nedendir bilmem Hz. Ali - Muaviye çekişmesine ve Kerbela kırımına çok fazla merakım var. Bu konularla ilgili 10' a yakın kitap okudum. Mustafa İSLAMOĞLU'nun İmamlar ve Sultanlar kitabı ile bu kitap aralarında en iyi olanlardı.
Bu konulara ilgi duyanlara her iki kitabı da öneririm...

Zaman Bir Dar Kapıda - Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU
Sabırağacı serisinin dördüncü kitabı. Yüce ordu ve yüce donanma Kıbrıs'a çıkarmayı yaptı. Kendisini Kıbrıs kralı gibi gören (ki bunu ona bizzat Padişah 2. Selim (Sarı Selim) söylemiştir) Joseph Nassi Osmanlı derin devletinin (Bozoklu Celal Bey'in planıyla) çok güzel bir operasyonuyla Joseph Nassi'nin Portekiz'deyken kazık attığı çingene Almira tarafından Nassi'nin sarayında raks gösterisinde ortadan kaldırıldı.

Aşağıdaki pasaj Lefkoşa'nın Yüce ordu tarafından ele geçirilmesi sonrasında Büyük serdar Lala Mustafa Paşa'ya Yaseminci Baba'nın Ayasofya Kilisesi'nde yaptığı konuşmaddan alınmıştır...

4-Kitap; Zaman Bir Dar Kapıda
Lala Mustafa Paşa'yı Ayasofya'nın girişindeki Yasemenci Baba karşıladı. Girişdeki karşılıklı iki çukura çağırdı. Töredendir paşa, bilirsiniz dedi; Atalarımız yeni aldıkları şehirlere fetih çınarları dikerler. Çınarlar toprakta köklendikçe yurdu pekiştirir, dallı budaklı yeşerdikçe vatanı sağlamlaştırır, gölgesi çoğaldıkça toprağına huzur serper. Bizim fetih çınarlarımız da bu yüzdendir. Islak çuvallarda sarılı, kökleri topraklı iki çınar fidanını gösterdi: Bunları ben İstanbul'dan, kendi bahçemden getirdim. Asılları İstanbul'umuza dikilen fetih çınarlarımızdandır, onların asılları Bursa'dan, Söğüt'ten getirilme çınarlardır. İnşallah bunlardan yetişecek onları da günü gelince başka topraklara dikenlerimiz bulunacaktır..

Sarah Jio- Son Kamelya(Son kitabı). Bence yazarın en iyi kitabı.

H_M' Alıntı:

aksine başlayıp da gerisini getiremediğim kitabı bu oldu. Bence mart menekşeleri en iyisi..şu an yağmur sonrasını okuyorum..o da pek sarmadı aslında. kadının tarzı hep aynı, bi yerden sonra sıkıyor..

ozlem22' Alıntı:
H_M' Alıntı:

aksine başlayıp da gerisini getiremediğim kitabı bu oldu. Bence mart menekşeleri en iyisi..şu an yağmur sonrasını okuyorum..o da pek sarmadı aslında. kadının tarzı hep aynı, bi yerden sonra sıkıyor..

Her kitap her insana farklı tat veriyor o zaman hocam.

Evet tarzı hep aynı. Açıkçası edebi değeri tartışılır. Zaten "çerez kitaplar" diyorum ben bu tür kitaplara. Günlük okunabilir düşünce dünyasına pek katkısı yok .

H_M' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
H_M' Alıntı:

Her kitap her insana farklı tat veriyor o zaman hocam.

Evet tarzı hep aynı. Açıkçası edebi değeri tartışılır. Zaten "çerez kitaplar" diyorum ben bu tür kitaplara. Günlük okunabilir düşünce dünyasına pek katkısı yok .

haklısınız çerez kitaplar gerçekten de:)

Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı)
Mavi Sürgün

24291

hep istemişimdir kitap okuma alışkanlığım olsun her hafta bi kitap bitireyim felan diye.
ama bi türlü beceremedim maalesef.
burdaki arkadaşlar hep kitap kurdu gördüğüm kadarıyla.
bişeyler söyleyin de beni de kazanın arkadaşlar ya...

joomlaci' Alıntı:
hep istemişimdir kitap okuma alışkanlığım olsun her hafta bi kitap bitireyim felan diye.
ama bi türlü beceremedim maalesef.
burdaki arkadaşlar hep kitap kurdu gördüğüm kadarıyla.
bişeyler söyleyin de beni de kazanın arkadaşlar ya...

Aynen nedense kitap okumak ekstra zaman boşluğunda yapılacak bir iş gibi algılıyoruz en büyük sebep o.Hayatın bir rutini haline getiremedikçe benim gibilerin düzenli kitap okuması zor

Geri